Allegri: „Távol állunk még a scudettótól”

allegri_massimiliano_sajto_3.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a Palermo elleni 4-1-es győzelmet követően, amely révén tízpontos ideiglenes előnyre tett szert a Juve a tabellán, arról beszélt, hogy távolinak érzi a bajnoki címet.

„A 63 pontunkkal egy EL-helyet alig csípnénk meg.” - kezdte a meccset utáni sajtótájékoztatót Massimiliano Allegri.

„A Roma és a Napoli is győzelmeket gyűjt, ezért hosszú út áll még előttünk. Az AS Roma akár 95 pontig is juthat, ezért nekünk mindig csak a következő meccsel szabad foglalkoznunk. A srácok legyőzték a Palermo csapatát, most jön a Porto, aztán meg kell mérkőznünk az Empoli együttesével, illetve ott az Olasz Kupa-meccs a Napoli ellen. Tehát kezeljük csak apránként a dolgokat, nyugodtan kell a helyzettel foglalkoznunk.”

A péntek esti meccsen Leonardo Bonucci valamelyest beállt Paulo Dybala és Stephan Lichtsteiner sorába, mivel a kamerák tanúsága szerint kiabált a mesternek.

„A megoldás egyszerű, Marko Pjaca le akart jönni, Stefano Sturaro kisebb gonddal küszködött, és nem vettem észre, hogy Claudio Marchisiónak a kimerültség miatt megfájdult a térdhajlító izma. Tehát volt egy kis kavarodás, de semmi különös nem történt.

Mindig megköveteljük a tiszteletet. Paulo Dybala elismerte, hogy hibázott, fiatal a srác. Stephan Lichtsteiner kapcsán félreértés volt, mivel azt hittem, hogy le akar jönni, de végül azt mondta, hogy jól érzi magát.

Semmi gond nem volt Leóval, mi mindig megköveteljük a tiszteletet, és mindig megvannak a kommunikáció adott formái. Például feszült helyzetekben.”

A két lőtt gól ellenére Paulo Dybala nem volt teljesen elégedett a csapat teljesítményével a meccset követően, és a mester is hasonlóképpen érzett az első félidő tekintetében.

„Az első félidőt kétgólos előnyben zártuk annak ellenére, hogy nem játszottunk jól.” - értékelt a mester a Mediaset Premium számára.

„Jó meccsünk volt annak ellenére, hogy kicsit sokszor hagytuk lövéshez jutni a Palermo csapatát a tizenhatoson kívülről. Egy olyan bajnokin vagyunk túl, amelyen három pontot szerezhettünk, ezek a pontok pedig ugyanolyan fontosak, mint az Inter ellen begyűjtött pontok. Eggyel kevesebb mérkőzést kell nyernünk a scudetto begyűjtéséhez, és gratulálni szeretnék a srácoknak a meccsen tanúsított hozzáállás miatt.”

A Bajnokok Ligájában a Juventus következő ellenfele a Porto lesz, és a mester szerint a csapat jó állapotban van a mérkőzéshez.

„Jó fizikai állapotnak örvendünk, nagy lelkesedéssel várjuk a következő meccset, és remélem, hogy sikerül továbbjutni.

Hogy Dani Alves vagy Stephan Lichtsteiner fog játszani? Még nem döntöttem, Dani Alves jól teljesített, és általa komoly tapasztalattal gazdagodik a csapat.”

A mérkőzés előtt a mester kritizálta Marko Pjaca munkamorálját, most pedig a sajtó képviselői a szélső teljesítményéről kérdezték a szakembert.

„A tapasztalat révén tud javulni. Nagyon jó minőséget képvisel, de egy dolog a horvát bajnokságban futballozni, ahol a nehézségek kevésbé komolyak, és teljesen más kategória a Serie A. Az olasz bajnokságban ki kell fejlesztenie a játékstílusát. Jól teljesített az első félidőben.

Claudio Marchisio? Remélem, hogy minél hamarabb csúcsformában számíthatok rá. Ma kiváló meccset hozott, és jót tesz a moráljának a szerzett gól.”

Végül a mestert arra kérték, hasonlítsa össze Gonzalo Higuaín aktuális teljesítményét Zlatan Ibrahimović AC Milan mezben nyújtott teljesítményével.

„Nehéz különbséget tenni köztük, és szerencsésnek érzem magam, hogy mindkét játékosnak edzője lehettem.”

A bajnoki kitárgyalása után a Bajnokok Ligájára és a mester jövőjére terelődött a szó.

verratti_marco_iniestaval_harcol.jpg„Nem gondolom, hogy a Barcelona vereségét követően a Juventus a Bajnokok Ligája favoritjává lépett volna elő. Először is a Porto ellen kell játszanunk, amely csapat számára nem idegenek az ilyen jellegű meccsek. Egyáltalán nem egyszerű az Estádio do Dragão gyepén játszani, és vannak még nagy kaliberű csapatok.

Mosolyt csal az arcomra az a dolog, hogy érkezésemkor, három évvel ezelőtt attól féltek az emberek, hogy nem tudjuk legyőzni a Malmö csapatát. Most a másik végletig jutottunk, sokak szerint a Juventus a Bajnokok Ligájának első számú favoritja. Szerintem ezeket a kérdéseket kiegyensúlyozottan kell kezelni, nekünk az a dolgunk, hogy pályára lépve legyőzzük a Porto csapatát.

A Porto volt az a csapat, amelyik a selejtezőben kiütötte az AS Roma csapatát, hozzászoktak az ilyen mérkőzésekhez, és ez számít a Bajnokok Ligájában.

Ezért rendkívül óvatosan kell kezelnünk a helyzetet, tudnunk kell, hogy a továbbjutás kemény munkát és szenvedést követel meg.

A PSG-nek jó meccse volt, és a Barça nem ütötte meg a szintet. A mérkőzés nem csak intenzív volt, nem csak a sok futásról szólt, hanem a technikáról is, és a párizsiak is magas technikai szintet képviselnek, ahogy a Bayern München és a Real Madrid is.

Az a fontos, hogy nem szabad végletekbe esnünk, és arról beszélni, hogy a Juventus lenne a BL favoritja. Úgy érezzük, hogy a többiek szintjén vagyunk, és játszanunk kell a győzelem megszerzéséhez. A Juventusnak minden évben a győzelemért kell játszania, minden kiírásban emelnünk kell a szintet.

Aztán ha az ellenfél jobban teljesít, és ez talán köszönhető egy kicsit a szerencsének, az ellenfél továbbjut, akkor ezt el kell fogadni, mivel a játék részét képezi. Nem lehet, hogy egyik percben depresszióval telve a Malmö elleni meccs miatt aggódunk, és higgyék el, jól emlékszem minderre, a másik percben pedig teljes eufóriában vagyunk.”

Andrea Barzagli és Giorgio Chiellini nem játszhatott a Palermo ellen, de a Porto ellen visszatérhetnek?

„Külön végezték az edzésmunkát, holnap majd kiértékeljük az állapotukat. Ma még nem találkoztam velünk, ezért megvan a játék lehetősége, de meglátjuk. Amennyiben bármilyen kockázatot is jelent a játszatásuk, akkor pihenni fognak, mivel a mérkőzés magas intenzitású lesz, és a pályán lévőknek nyugodtan kell játszaniuk, nem lehet az a gondolatuk, hogy esetleg egy cserét elpazarolhatunk miattuk. Jelenleg jó úton vannak, és reméljük, hogy számíthatunk rájuk.”

A mérkőzés után természetesen felmerült az Arsenal neve, mivel egyre több pletyka valószínűsíti Arsène Wenger távozását a szezon végén.

„Na, milyen az angolom?” - viccelődött Massimiliano Allegri a Sky számára adott rövid interjúban.

„Még azelőtt kezdtem tanulni, hogy Milánóba kerültem, most pedig abbahagytam. Azt mondják, hogy az Arsenalnál fogok dolgozni? Önök állítanak folyamatosan ilyeneket, én csak hallgatok…”

Massimiliano Allegrit arról is kérdezték, hogy a Porto ellen milyen felállásban küldi csapatát harcba szerdán.

„Nem valószínű, hogy változtatnánk, hacsak nem történik valami váratlan dolog. A Porto nem sok gólt kap, és ellentámadásokkal operál. A Sporting ellen átengedték a labdabirtoklást az ellenfélnek, ezzel nem adtak referencia pontokat a számukra. A Porto rutinos az ilyen meccsek tekintetében, jó mérkőzésre számítok a legjobb tizenhat csapat között.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4612270116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya10 2017.02.18. 11:28:28

Wow köszönjük a fordítást! :)

I love JU 2017.02.19. 08:14:56

remélem Bonuval tisztázódik a dolog. kezd rezegni a szitu

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása