Pirlo: "A Juve tökéletes volt számomra"

Pirlo Andrea_szabadrúgás.jpgAndrea Pirlo friss nyilatkozatában elmagyarázta, annak idéjen miért döntött úgy, hogy a Milant elhagyva a Juventushoz szerződik.

A veterán olasz középpályás egyúttal azt is elárulta, hogy van egy kis tüske benne, amiért sosem próbálta ki magát a Barcelona vagy a Real Madrid színeiben.

A játékmester 2011 nyarán hagyta el a Rossonerit és ingyen a szegődött a Zebrákhoz, ahol kulcsszerepe volt abban, hogy a torinói csapat visszaült Olaszország trónjára és zsinórban négy bajnoki címet szerzett vele.

"Tíz évet húztam le Milánóban, így már nem maradt több motivációm." - mesélte a játékos a Marca Plusnak.

"Szükségem volt egy másik csapatra és egy új tervre, de még mindig szerettem volna nyerni valamit. A Juve így tökéletes választás volt számomra, hiszen régóta nem nyertek, viszont felépítettek egy új, saját arénát. A legjobb hely volt az újrakezdésre."

Pep Guardiola 2010-ben szerette volna a Barcelonához csábítani Pirlót. Vajon ezzel kapcsolatban milyen érzések kavarognak a karmesterben?

"Pep mint edző? Kétségkívül a legjobbak egyike. Nézd csak meg, mit művelt a Barcelonával és később a Bayern Münchennel is. Mindenekelőtt azonban ő is egy olyan ember, akit megtiszteltetés ismerni, csodálom és tisztelem őt.

Mit éreztem akkor, amikor le akart igazolni? Hogy ne akarhatna az ember egy olyan csapathoz szerződni? A legjobb csapattal néztünk szembe, és ő azt mondta nekem, hogy a csapatában szeretne tudni.

Találkozott velem a meccs (egy felkészülési találkozóról van szó) után, s sokáig beszélgettünk. Mostanában gyakrabban beszélgetünk, hiszen vannak közös barátaink Breasiában.

A Real Madrid? Mindegyik játékos ott szeretne játszani. Annak idején Fabio Capello volt az edzőjük, a Milan jövőjével kapcsolatban pedig a Calciopoli botrány apropóján nagyon sok pletyka keringett.

A Milan nem akart elengedni és inkább új szerződést kínáltak nekem. Hogy csalódott voltam-e? Nos, az tényleg kicsit szerencsétlen helyzet volt, hogy nem engedtek távozni, ugyanakkor végül tíz évet töltöttem a Milannál, és mindent megnyertünk, amit csak lehetett. Arról nem is beszélve, hogy így az összes nagy  olasz csapatban játszhattam, az Interben, a Milanban és a Juventusban.

Persze még mindig van egy kis szálka a szememben, hogy nem játszhattam a Real Madrid vagy a Barcelona színeiben, hiszen ezekben a csapatokban játszani mindegyik játékos álma, de tartom magam ahhoz, hogy így is nagyon elégedett lehetek, hogy Olaszország legjobb csapataiban játszottam."

A 37 éves játékost természetesen a Barça jelenlegi szupersztárjáról, Lionel Messiről is megkérdezték.

"Lenyűgöző, ő a legjobb játékos a világon. Amit jelenleg csinál, az megismételhetetlen. Nem hiszem, hogy lesz még egy olyan játékos az elkövetkező években, mint ő."

Végül a középpályást a büntetőrúgó technikájáról is meginterjúvolták, utalva híres panenkás tizenegyesére, mellyel a 2012-es európa-bajnokságon az angolokat verték meg.

"Rendkívül nagy rajtad a nyomás, ha egy olyan büntetőről van szó, mely eldönti, hogy megnyered-e például a világbajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját.

Ezek egyedülálló pillanatok az életedben. Minden attól függ, hogyan érzed magad az adott pillanatban, mennyire vagy élénk vagy éppen fáradt. Minden rád nehezedik, hiszen tudod, hogy ami történik, az meghatározhatja egy játékos pályafutását.

Sok olyan játékos van, akik inkább nem vállalják a büntetőrúgást, mert félnek, hogy a feszültségtől hibáznak majd.

A panenkázásom? Nem tudom megmondani neked, hogy abban az adott pillanatban miért ezt a megoldást választottam. Ez nem olyasvalami, amit már előtte eldönt az ember. Számomra ez természetes dolog."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9711965465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2016.11.16. 15:26:58

Köszönjük MAESTRO.

JuventusFanatikus 2016.11.16. 15:40:35

Grazie Maestro!Ezt nem lehet elégszer megköszönni!

venember83 2016.11.16. 17:18:42

Ez tanulságos, tehát még Pirlo is elvágyódott nem kicsit. Valószínűleg könnyebb pénzügyileg utolérni ezeket a gigászokat, mint presztízsben felvenni velük a versenyt.

MdewC 2016.11.16. 18:09:44

@JuventusFanatikus: minden más már történelem.

MdewC 2016.11.16. 18:10:25

@venember83: @JuventusFanatikus: ezt pedig venember kollégának szántam volna... :)

4Evorg 2016.11.16. 22:10:05

Maig nem ertem miert akar mindenki a Real Madridban vagy a Barcelonaban jatszani. A penzugyeket figyelmen kivul hagyva a Juventusnak is volt annyi vilagklasszis jatekosa, ha nem tobb mint az emlitett ket csapatnak, arrol nem is beszelve, hogy a Barca meg csak-csak, de a Real egyaltalan nem becsuli meg a jatekosait (na jo, az utobbi idoben ebben is fejlodtek valamelyest) eleg egy rosszabb periodus es mehetsz a padra, onnan meg tovabb valamelyik masik csapathoz. Sokaig nem is nyertek semmit, ment a koncepciotlan igazolgatas, edzocsere. Emlekszem 2008 kornyeken leigazoltak a fel holland valogatottat.

Ami pedig a Barcelonat illet, maximum a 2000-es evek kozepetol beszelhetunk alomfocit jatszo, vilagvero csapatrol.

Persze ertem en, hogy lehet ervelni a ket spanyol garda mellett is a temat illetoen, de ugy erzem, hogy sok jatekos mar atesik a lo tulso oldalara veluk kapcsolatban.

Egyaltalan nem gondolom ugy, hogy a Juventus presztizs szempontjabol kisebb csapat lenne, a komplett kepet nezve pl. a Barcanal, vagy akar a Real Madridnal.

babo0410 2016.11.17. 01:19:44

@4Evorg: Egyetértek. Ráadásul a Barca igazán Pep Guardiola-val vált olyan igazán ellenálhatatlan és piszok erős csapattá. Előtte se voltak rosszak, de nem játszottak ilyen jó focit. Nem is értem mitől olyan nagyon vonzó az a két klub. Persze mostanában uralják a BL-t, meg ott van CR7 vagy Messi, de ezen kívül? Remélem Dybala ezt másképpen látja.

Rocky80 2016.11.17. 01:57:26

@4Evorg: @babo0410:

Ahol olyan csatársor volt mint Romario és Sztojcskov; vagy ahol Rivaldo és Ronaldinho bűvölte a labdát és minden hazai meccsen 90-100 ezer néző előtt szép focit játszanak: jó bornak nem kell cégér. Ők már Messi előtt is vonzó csapat voltak.
Sose felejtem el amikor a Milan 4-0-ra lemosta őket a BL döntőben: már akkor is kurva jó csapatuk volt és ők voltak a döntő esélyesei.
Azért nem egy "újgazdag", nemrég befutott csapatról beszélünk.

Grinta 2016.11.17. 18:57:53

@4Evorg: Olyan mint a Ferrari.Röviden ennyi

2016.11.18. 08:02:46

@4Evorg: +1

Nagyszerű játékosai vannak a Barcának, de szerintem ha Messi és Iniesta elmegy meg fog látszódni a csapaton. Szerintem ők ketten tették naggyá a jelenlegi Barcát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása