Allegri: "A Milan fiataljai az olasz labdarúgás jövőjét jelentik"

allegri_massimiliano_sajto_1.jpgA Juventus az évek óta vergődő, azonban a jelenlegi szezon során meglepően jól teljesítő AC Milan otthonába látogat, s a bajnoki címvédő mestere, Massimiliano Allegri, aki korábban megfordult az ellenfél kispadján is, rendkívül nehéz mérkőzésre számít.

"Először is gratulálnom kell a Milannak, mert kiváló szezont produkálnak fiatal játékosokkal, akik kétségkívül az olasz válogatott jövőjét jelentik, s igazán jól játszanak." - szólt Allegri a szombat esti ellenfélről.

"Most egy nagyszerű edző irányítja őket, s fejlődniük kell. Nem vagyok irigy emiatt, inkább örülök, mert az olasz labdarúgás végre több lehetőséget ad a fiatal játékosoknak. Van belőlük néhány a Juventusnál is, talán holnap Kean is lehetőséget kap majd, ki tudja?

Ez igazából azt jelenti, hogy vannak jó játékosok Olaszországban, ez fontos az olasz labdarúgás számára, s fontos az olasz válogatott jövője szempontjából is.

Egy olyan mérkőzés, mint a holnapi Milan-Juventus, vagy sok más nagy összecsapás, mindig kiegyenlített. Egyértelmű esélyesként utaztunk Milánóba az Inter ellen, azonban kemény pofont kaptunk. Egy olyan csapattal nézünk majd szembe, amely nagy önbizalommal rendelkezik, fiatal, erős és jó technikával rendelkezik. Ezért azt kell mondanom, hogy a győzelemhez holnap sokat kell javulnunk fejben, de különösképpen komoly versenyszellemre és képességre lesz szükség."

A Milant több évtizeden keresztül irányító Silvio Berlusconi hamarosan kínai befektetőknek adhatja tovább a szebb napokat megélt klubot.

"Ez szomorúsággal tölt el, mert Berlusconi harminc éven keresztül építette a Milan történelmét, mindent megnyerve. Érzelmileg kötődöm hozzá és Gallianihoz, hiszen négy esztendőt töltöttünk el együtt. Ugyanúgy, ahogyan a Juve elöljáróihoz: Andrea Agnellihez, Beppe Marottához és Fabio Paraticihez is kötődöm majd, ha majd egyszer távozom innen.

Ez szomorú, de a világ változik, teljes a globalizáció, s a Juventus a világ egyetlen olyan klubja, amelynek száz esztendeje ugyanaz a tulajdonosa."

Az Olympique Lyon elleni mérkőzést megelőzően, az olasz sajtó élesen kritizálta a több durva hibát is ejtő Gigi Buffont, aki egészen szenzációs teljesítményt nyújtott a francia csapat elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

"Normális dolog, hogy a tapasztalat megkönnyíti a győzelmet, kiváló játékosokkal egyszerűbb megnyerni a mérkőzéseket. Buffon teljesítménye Lyonban olyan volt, mintha három gólt rúgott volna, de ugyanez történt az előző szezonban, valamint az elmúlt húsz esztendőben is.

Vagyis úgy gondolom, hogy a témát le kellene zárni, mivel Buffon mindig is igazolta képességeit ezekben az években, ahogyan bebizonyította az előző mérkőzésen is, a kritikák után."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5711826775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2016.10.21. 17:02:09

Legyünk hát büszkék arra, hogy a Juve minőségbeli romlás, vagy tönkremenetel nélkül meg tudott maradni annak, aki mindig is volt. Én büszke vagyok erre! Forza Juve per sempre!

niccolo 2016.10.21. 17:47:22

@babo0410: +1!!! Én is büszke vagyok rá, hogy a Juventus a csapatom.Nem is volt és nem is lesz más kedvencem, CSAK A JUVENTUS!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása