Marotta: "A mercato nem volt tökéletes, de nagyon elégedettek vagyunk"

marotta_giuseppe_jeep_felirat.jpgA Juventus szédületes tempóban kezdte a nyári átigazolási időszakot, azonban a szurkolóknak maradhatott némi hiányérzete is, hiszen Paul Pogba visszatért a Manchester Unitedhoz, míg Axel Witsel megszerzése az utolsó órákban bukott el. Most a klub igazgatója, Giuseppe Marotta értékelte a mercatót a JTV-nek adott nyilatkozat során.

"A keret összességében versenyképes, bizonyosan erősebb, mint a tavalyi. Természetesen nem tökéletes, így vannak gyengeségei is, azonban számíthatunk olyan játékosokra mint Kwadwo Asamoah, aki alig játszott tavaly, vagy Mario Lemina, aki egy kis bajnokká formálódik.

Witsel egy lehetőség volt, amely felmerült, s a Zenit közreműködésével orvosi vizsgálatra hívtuk. Végül a Zenit képtelen volt helyettest igazolni, így mi pusztán egy elhalasztott igazolásnak tekintjük ezt. Az elmúlt hetek során Witsel többszörösen elmondta, hogy ide akar jönni, s a Juventusnál kíván játszani."

A Juventus másik jelöltje a Paris Saint-Germain középpályása, Blaise Matuidi volt, azonban a párizsi klub végül elzárkózott a tárgyalások elől.

"Tárgyalásokat kezdtünk a PSG-vel, azonban nem jártunk sikerrel, mivel sajnos olyan kapcsolat van a játékos és a klub között, amibe mi nem avatkozhatunk be. Matuidi kifejezte kívánságát, hogy hozzánk igazoljon, s nálunk játsszon, azonban nem a mi játékosunk, s érthető módon a PSG ragaszkodott hozzá.

Elégedettek vagyunk az átigazolási időszakunkkal, s szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki azon munkálkodott, hogy elérjük ezeket a célokat. Teljesen normális dolog, hogy nem érjük el minden célunkat, máskülönben tökéletességre jutottunk volna. Nem minden úgy alakult, ahogy azt reméltük, azonban így is rendkívül elégedettek vagyunk, mert nagyon sok célt elértünk azokból, amiket magunk elé állítottunk.

A nyári és a téli átigazolási időszak az egész év során a játékosok és lehetőségek megfigyelésével töltött munka összefoglalása. Ez azt jelenti, hogy már a jövőn dolgozunk, hogy ígéretes fiatal játékosokat és érdekes lehetőségeket találjunk."

Ugyan az átigazolási piac szinte csak néhány napja zárult, a szurkolók már azt találgatják, vajon ki érkezhet majd januárban.

"Remélem senkit sem vásárolunk majd januárban, hiszen az azt jelentené, hogy a jelenlegi keret kiválóan teljesített, azonban a Juventusnak mindig az a célja, hogy tovább fejlődjön. A januári átigazolási időszak a jelenlegi keret kiegészítéséről szólhat, így egy kicsit korai beszélni róla, azonban rajta tartjuk a szemünket néhány lehetőségen."

A nyár során a Juventus klubrekordot döntött, amikor 90 millió euróért szerződtette Gonzalo Higuaínt, majd eladóként új világrekordot állított be Paul Pogba eladásával.

"Mindig is azt mondtuk, hogy nem akarjuk eladni Pogbát, mivel fontos játékos volt a klub, az edző és a szurkolók számára is. Változásra vágyott, s arra, hogy egy új helyzetben is kipróbálhassa magát, ezzel szembesülve pedig tárgyalásokat kellett kezdenünk a boldogsága érdekében. 

Az elmúlt évek során az átigazolási összegek gyorsan emelkedtek, egészen ésszerűtlen mértékben. Ugyanakkor a bevételek is növekedtek, s egyes kluboknak hatalmas támogatói vannak, ez a pénz pedig az átigazolási piacon, valamint a fizetésekben jelentkezik. Angliában a kluboknak lényegesen több pénz áll rendelkezésükre, mint más bajnokságokban, ez pedig eltorzítja a piacot."

A hazai színtéren egyeduralkodó Juventus a szezonban már bevallottan is európai babérokról és a Bajnokok Ligája elhódításáról álmodozik.

"Mindig, mikor a Juventus részt vesz egy sorozatban, kötelessége, hogy a győzelemre törekedjen. Mindig a legvégső célt kell magunk elé tűznünk és azt kell megcéloznunk, így természetesen a Bajnokok Ligája is olyan dolog, amit szeretnénk megnyerni. Ez nem egy álom, nem egy rögeszme, egyszerűen csak egy cél a klub számára.

A labdarúgás jelenleg egy üzlet, így amikor szakértelem és a motiváció is adott, nagyobb esély van a célok elérésére. A Bajnokok Ligája inkább egy sorozat, mint egy bajnokság, így van bizonyos kiszámíthatatlansága, s mindenkinek egészségesnek és formában kell lennie a megfelelő pillanatban. Ezzel szemben a hazai bajnokság hosszabb, s a hosszú versenyfutás során a legerősebb csapat kerül ki győztesen."

Stephan Lichtstteiner kimaradt a Bajnokok Ligájára készülő keretből, s szinte bizonyosan távozik szerződése lejártával.

"Nagyon hálásak vagyunk Lichtsteinernek mindazért, amit tett, azonban az a helyzet, hogy egy labdarúgó csapatban verseny van a helyekért. Minden játékos boldog lehet, ha bajnokok érkeznek, mivel ezáltal erősödik a csapat, s növekedik az esély a sikerre.

Ő nem vehet részt a sorozat első szakaszában, azonban lehetőség van arra, hogy később visszatérjen. A szerződése le fog járni, azonban opciónk van a meghosszabbítására. Ez nem egy fegyelmi döntés volt.

Marchisio súlyos sérülést szenvedett, azonban az előrejelzések szerint néhány hónap múlva ismét a régi Marchisio térhet majd vissza. Ő garanciát jelent. Mindannyian visszavárjuk, hiszen nem csak egy olyan játékos, aki mindig is a Juventus mezét viselte, de nagy értéket is jelent a csapat számára.

Folytatjuk a fejlődést, amit a Juventus 2010-ben indított. Olyan játékosokat akarunk, akik képesek növelni a csapatunk minőségi színvonalát, s a klub minden forrása a labdarúgó aréna fejlesztésére irányult."

A csapat ugyan megnyerte első két bajnokiját, azonban Marotta egyelőre óvatos marad.

"Tavaly nagyon gyengén kezdtünk, majd talpra álltunk. Nem dőlhetünk hátra." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6511686845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2016.09.07. 21:25:36

Nekem akkor is fájó ,hogy a középpályánk közepe ami az egyik ,ha nem a legerősebb volt világszinten, mára a múlté...Nyilván most se rossz ,de egyértelműen közelébe sem ér a korábbihoz képest szerintem.

venember83 2016.09.07. 21:27:52

A lényeg Pogba boldogsága, így van. 1-2 év múlva majd pedig gondoskodhat a vezetőség Dybala boldogságáról is, hiszen ez az első számú szempont.

Ideje lenne tököt növeszteni, és nem csak pl. a lejáró szerződésű Lichti esetében, hanem az olyan világsztárok/meghatározó futballisták esetén, akiket kivételként el tudna adni normálisabb áron a vezetőség.

Juvegaspy 2016.09.07. 21:57:00

@venember83: sztem Matuidi esetebol tanult Marotta. Legalabbis remelem.

Barolo4 2016.09.07. 22:00:42

Szerintem korrekt nyilatkozat.
@juve28adam: 'közelébe sem ér'....ezzel nem értek egyet.... Pirlo/Vidal/Pogba/Marci kp, nálam csak kicsivel erősebb mint a Pjanic/Khedira/Lemina/Marci sor..... ráadásul ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy a mögöttük lévő cserék száma (és variációs lehetőségek száma) egyértelműen erősödik folyamatosan, illetve a korábbi négyes szinte soha sem játszott egy időben top formában. Forza Juventus!

Hiribi27 2016.09.07. 22:26:23

@Barolo4: Pjanicot még nem láttam Juve mezben játszani, de nekem ez az összehasonlítás kicsit erős. Lemina soha nem lesz Pogba szint, ahogy Pjanic sem Pirlo szint, a Vidal-Khedira összehasonlítást meg ne is vegyük a szánkra( finoman szólva sem egy kategória) Csak egy kicsivel volt erősebb az a kp-sor?? Szerintem amig nem játszott ez a kp-sor együtt jó pár meccset, ne hasonlítsuk össze őket. Egy biztos: egyénileg a közelmúlt játékosai jobbak, mint a jelenlegiek. Szerintem.

Rocky80 2016.09.07. 22:49:32

@Hiribi27: Khedira a világ egyik legalulértékeltebb játékosa a szurkolók szemében. Valószínűleg az állandó sérülékenysége illetve a furcsa mozgása miatt vagy mert nem szimpatikus - nem tudom; de mindezek ellenére egy igazi szürke eminenciás.

Valami van benne amit mi szurkolók nem látunk. Szóval azért vegyük a szánkra Vidallal kapcsolatban is. ;-)

Nem véletlenül játszott a Realban, a német válogatottban meg állandóan. Sőt csapatkapitány is volt tudtommal.

Bocsi, valahogy kötelességemnek éreztem megvédeni. :D

Watakuki 2016.09.07. 22:53:51

@Rocky80: +1 Khedira sokkal több bizalmat érdemel.

Barolo4 2016.09.07. 23:49:22

@Hiribi27: Pjanicba én valamiért nagyon bízom (a válogatotban is nagyon jól tolta a héten), de majd meglátjuk. Pogbában ott van a zseni, de valahogy nem tud folyamatosan jó lenni szerintem. Vidal és különösen Pirlo világklasszis játékosok, de az elsőnek nincs agya, Pirlo pedig (leginkább kondi szempontból) már túl volt a csúcson mikor hozzánk érkezett. Félre ne érts, én is jobb játékosoknak tartom őket, de nem érzem utolérhetetlennek a két évvel ezelőtti kp.-t. Nyilván sokkal jobb lenne a helyzet ha érkezett volna még egy top kp. (pl. Verratti vagy Isco), de nem érzem esélytelenek a dolgot. Forza Juventus!

MdewC 2016.09.08. 00:23:08

@Barolo4: nem leszólni akarom a mostani keretet, sőt, sztem is erősödtünk a tavalyihoz képest, de a "Pirlo/Vidal/Pogba/Marci kp, nálam csak kicsivel erősebb" megjegyzés mellett nem lehet elmenni, mert ez egy komolytalan állítás.

Eleve nincs olyan játékos a bolygón még 1, mint amilyen a Maestro volt... A többibe bele se megyek.

Leram7 2016.09.08. 01:11:09

@MdewC: Ez a kp, a mostani csapattal nagyon versenyképes lenne a BL-re. Extrának még Pirlo és Barza 30 évesen.

De szép is lenne :)

babo0410 2016.09.08. 01:12:05

@venember83: Mert aztán egy olyan játékos nagy hasznunkra lesz, akinek nincs meg a motivációja. Biztosra veszem, hogy nem azért lett eladva, mert odaállt a vezetőség elé, hogy a Unitedbe menne, hanem valószínűleg hosszas megbeszélés után látta úgy a vezetőség, hogy értelmetlen erőltetni a francia maradását.
És véleményem szerint Matuidit is elengedték volna, ha erőszakosabban áll ki a távozás mellett. De valószínűleg ez nem volt meg nála. Nem mutatta jelét, hogy márpedig ő nem hajlandó maradni. Ha így lett volna, most nem nyilatkozna olyanokat, hogy el akart jönni, de nem baj az sem, ha marad. Nem is kéne, mert nagy eséllyel elengedték volna. Értelmetlen motiválatlan játékosokkal rombolni a csapatmorált.

west30 2016.09.08. 05:27:52

@Rocky80: Teljesen mind1 Khedira mennyire alulertekelt jatekes,Vidal sokkal jobb nala,ez azert gyanitom mindenkinek egyertelmu.

Mixbetegállat 2016.09.08. 07:11:26

@west30: Én azért a házat erre az állításra nem merném felvenni.

Grinta 2016.09.08. 08:27:19

@Mixbetegállat: Bírom Khedirát,de nem kérdés hogy Vidal a jobb játékos kettőjük közül.Én feltenném erre az állításra a házat is,ahogy Te említetted.Viszont nem sírok Arturo után,itt van nekünk Sami-és csak az számít aki itt van,felesleges visszatekintgetni+hogy hozzuk vissza,dehogy.

pedronegroo 2016.09.08. 08:29:29

Az idei csapatból még nem sokat láttunk így várjunk még azzal az értékeléssel és összehasonlításokkal. Természetesen a mostani középpályásaink nincsenek azon a szinten mint Pirlo,Pogba,Vidal de ettől függetlenül még működhet ahogy az első két bajnokin működött is. És még Pjanic nem is játszott már pedig ha ő hozza a romás formáját akkor aztán meg tényleg nem lehet gond középen. Ez egy másik középpályás sor más erényekkel és más hiányosságokkal, ennyi. Legalább, Asa, Lemina, Sturaro meglátjuk mit tudnak ha tényleg egészségesek és megkapják a bizalmat, ha innen nézem nem is olyan nagy baj hogy nem jött se Witsel se Mautidi akik egyébként se klasszisok így a Pirlo-Pogba-Vidal féle hiányérzetünkön sehogy se segítettek volna. :)

Marotta-tól meg ez egy teljesen korrekt nyilatkozat a szokásos ködösítése nélkül, nekem az ilyenek bejönnek, megmondja mi a helyzet mi nem sikerült, hogy állunk stb. és így nekünk mezei szurkolóknak nem kell spekulálgatni. Ja és remélem Dybala-t nem akarjuk annyira boldoggá tenni hogy Messi iránt érzett szerelmét minél előbb valóra váltsuk neki.

Egyelőre minden szép és jó, bajnokságba jól kezdtünk, BL-ben nagyon jó a sorsolásunk, sérültek száma minimális.

Rocky80 2016.09.08. 08:57:08

@west30: szerintem meg a "sokkal jobb" nem állja meg a helyét. Még az se biztos hogy jobb.
Más pozíció, más játékstílus, más erősségek-gyengeségek.
Az sem lehet véletlen, hogy ha Khedira egészséges, biztos kezdő.

venember83 2016.09.08. 08:58:57

@babo0410: a PSG meg tudta tartani az elvágyódó Matuidit, illetve a Zenit sem engedte el végül Witselt. Ehhez képest Marotta boldoggá tette Pogbát annak ellenére, hogy számoltak vele, szerződést akartak újítani vele stb.

Rocky80 2016.09.08. 08:59:04

Egyébként van valahol ilyen játékos összehasonlító ahol össze tudjuk vetni őket a mutatóik alapján? Kíváncsi lettem.

Hoods. 2016.09.08. 10:07:19

@Mixbetegállat: @Rocky80: Biztos vagyok benne, hogy ezt csak azert mondjatok, mert Khedira epp nalunk van. Ha masik csapatban jatszana, eszetekbe se jutna osszehasonlitani Vidallal, hat nem is ertem.

2016.09.08. 10:35:27

@Hoods.: Erről szól a szurkolás. Mellesleg nem egy harmadosztályú angol klubból érkezett, hanem a RM-ból.
Vidal egy tök más típusú játékos.

Mellesleg: Idáig 2 meccs, 2 gól. A focit meg gólra játsszák.

Rocky80 2016.09.08. 10:41:03

@Hoods.: Nyilván jobban látjuk most, hogy az orrunk előtt van. ;-) Egyébként meg valaki előttünk írta hogy Vidallal összehasonlítva ég és föld, innen indult.

Még az is lehet hogy Allegri ezzel az új szerepkörrel - mármint hogy sűrűbben ér a kapu elé -, egy még testhezállóbb szerepet talált neki.

De ezt még ne kiabáljuk el.

babo0410 2016.09.08. 10:43:50

@venember83: Csak nem tudjuk melyikük mennyire akart eljönni. Witselt mi eredetiben csak jövőre ingyen akartuk elhozni. Azaz el tudom képzelni, hogy ezért nem nagy gond neki maradni még egy évet. Tudja, hogy jövőre úgy is mehet. Matuidi meg mennyire vágyódhatott el nem tudom, de a nyilatkozatai alapján olyan erősen nem, és valószínűleg az új edző is meggyőzhette, hogy érdemes maradnia. Pogba esetében meg valószínű, hogy ez lehetett az egyetlen megoldás. Hiszen mi nem akartuk eladni. Szerződést akartunk hosszabbítani vele 7,5 millióra emelve a fizetését. Azaz van egy olyan érzésem, hogy Pogba-nak nem kellett az új szerződés. Azaz Pogba sokkal jobban akarta a váltást, mint Witsel és Matuidi szerintem. Hidd el, ha ők is kijelentik, hogy márpedig elmegyünk, és bedurciznak, harcolnak érte, akkor őket sem erőltetik a klubjaik. Motiválatlan játékossal semelyik klub nem jár jól.

Rocky80 2016.09.08. 10:45:42

Allegri egyébként is nagy újító a játékosok posztra való átnevelésében, remélem ez a döntése is ülni fog. Tökre örülnék ha szezon végén egy 10-12 gól és gólpassz lenne Khedira neve mellett is.

Pavel1988 2016.09.08. 13:59:25

Mindenki tudja, hogy nem Pogba boldogsága volt az elsődleges szempont az eladásánál. Ez így szépen hangzik, jobban mintha azt mondta volna nem ér ennyit a játékos és nem lehet lekötve a keret értékének az 1/4-e és ezért nem biztonságos megtartani.

Továbbá menni akart, jobb ilyenkor elengedni, mint egy év hiszti és tiszteletlenség után jóval alacsonyabb áron.

Drotkoszoru 2016.09.08. 15:11:17

@babo0410: Ne haragudj már, de tényleg mindig mindent megakarsz magyarázni, csak hogy védd a vezetőséget és a saját álláspontodat? Marotta is elismerte, hogy nem volt tökéletes a mercato, ettől függetlenül elégedett (én is egyébként, bár van hiányérzetem abból a szempontból, hogy egy középpályás még elfért/kellett volna -nálam épp Matuidi, esetleg Fabregas lett volna az-). "Nem minden úgy alakult, ahogy azt reméltük" Szerettek volna ők is hozni még egy középpályást, de nem sikerült. Van ilyen persze, de meg ne magyarázzuk már. Matuidihez: Mi az, hogy nem akart eléggé jönni? Egyértelműen kijelentette, hogy nálunk akar játszani, tudatosította ezt a PSG-vel is, az ügynöke (Raiola) is a váltása mellett volt végig (nem volt véletlen a kifakadása sem, amikor a PSG nem engedte el kliensét). Mégis mit kellett volna még csinálnia szerencsétlen gyereknek? Bele ne magyarázd már, hogy a játékos hibája volt, hogy nem jött létre a váltás (mert nem akart eléggé jönni, állításod szerint), miközben Matuiditől, Raioláig, Marottáig mindenki elismerte, hogy a francia hozzánk akar igazolni. A PSG nem adta el, akarata ellenére ott tartotta (látod, nem minden csapat olyan gáláns, mint a Juve). Ez a sztori ennyiről szólt, se többről, se kevesebbről.

babo0410 2016.09.09. 02:24:53

@Drotkoszoru: Nem akarok semmit megmagyarázni, csak sajnos egyesek nem hajlandóak belegondolni a dolgokba, egyszerűbb olyanért is Marotta-t hibáztatni, amiről vajmi keveset tehet.
És szerintem sem Vidal, sem pedig Pogba eladásánál nem hibáztak. Egyszerűen én úgy látom, hogy kényszerpályán mozogtunk. Vidal már előttünk is a Bayernbe vágyott, mi csak amolyan kényszermegoldás voltunk a számára, amit később megkedvelt. Legalább is ez jön le a távozása utáni első nyilatkozatából.
Pogba esetében is mindent megtettünk amit tudtunk, hogy maradjon. Megkapta a 10-es mezt, felajánlottuk neki a szerződéshosszabbítást majd dupla akkora fizetéssel, stb. így azt érzem, hogy Pogba eladása is kényszer volt. Ráadásul ennyiért el lehetett adni.
Matuidivel kapcsolatban meg pont arra alapoztunk, hogy el akar jönni, és Raiola dolgozik azon, hogy eljöhessen. Nem adtuk meg a kért árat. A PSG szerintem a kért árért elengedte volna. Így meg simán érvelhettek azzal, hogy mi nem is akartuk igazán, hiszen nem akarjuk kifizetni az árát. Azaz tisztára moshatták magukat. És Mtuidit miután maradt, szerintem Emery meg tudta győzni ennek helyességéről, mert láthatóan nem lázong ez ellen.
Pogba és Vidal esetében meg nem tudjuk mi lett volna ha. Nem lehet a két esetet összehasonlítani.
Szerintem a vezetőség nem hibázott a nyári merkaton. Nem jött be a számításuk, de ezt nem nevezném hibának. Nem mindig jön össze amit szeretnénk.
Talán meg kellett volna adni amit kérnek, és nem Witsel felé fordulni az utolsó pillanatban, mert nem volt már elég idő a leigazolására. Talán ezt felróhatjuk hibaként szerintem. És kár ezen rágódni, meg a vezetőséget okolni ezért. Nem mindig jön össze amit akarunk. Tavaly pl. a Real nem tudta megkaparintani De Gea-t, Pedig mindent megtettek, és De Gea is ment volna.

babo0410 2016.09.09. 02:33:15

Ja és ez nem akar magyarázkodás lenni, vagy nem óhajtok senkit meggyőzni, csak egyszerűen nem értem miért kell azonnal Marotta-ra támadni, ha valami nem sikerül. Nem mindig jöhet be a számítása. Ennyi erővel Raiola is lehetne hibás, hiszen az ő feladata volt az, hogy Pogba eladásáért cserébe elintézze nekünk, hogy a kért ár alatt elengedjék Matuidit. Sajnos nem sikerült.

Forza Juve !!! 2016.09.09. 08:53:34

@babo0410:
Nem kéne olyanokat nyilatkozni, hogy a játékos akarta az első. Igaza van pár embernek, hogy "tököt" kéne növesztenie és inkább a jàtekos akarata az első helyett azt mondani mi nem egy közép csapat vagyunk aki évről évre eladja a legjobb játékosait hanem mi a Juvsntus vagyunk ami nem egy galambház... Profi játékosokról van szó akiket szerződés köt és milliókat keresnek nem hiszem, hogy motiválatlanok lesznek ha nem igazolhatnak el egy másik csapatba főleg úgy, hogy kezdő játékos gondolom fizetes emelést is kapna ha arról van szó. Matuidi a legjobb példa rá jönni akart mégsem engedte a PSG és ne magyarázzuk bele, hogy ha jobban erőlködött volna akkor elengedik.
Nem akarom szidni Marottát mert elismerem a munkáját, sokat köszönhet neki a csapat de egy kicsit "tökösebb" lehetne. (Moggi meg tudta "győzni" a játékosokat a maradásról)

babo0410 2016.09.09. 09:49:35

@Forza Juve !!!: Kapott volna fizetés emelést, 7,5 millióra akartuk emelni a fizetését. Nem fogadta el.

alexGicamo 2016.09.09. 14:34:39

Én nem értek a lovakhoz, de szerintem, 10 / 7 -es az idei mercato . Nem tökéletes, de semmi sem az . Sajnálom, hogy Witselt nem sikerült megszerezni, de talán nélküle is révbe érünk ... ;)

FORZA JUVE PER SEMPRE!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása