Marotta: „A BL-ben a maximumra törekszünk”

marotta_giuseppe_sajto.jpgA Juventus vezetője, Beppe Marotta Massimiliano Allegri szerződéshosszabbítását követően a mester dicsérte kitűnő pszichológiai kvalitásaiért, illetve elmondta, hogy a csapat a lehető legjobb eredményt kívánja elérni a BL-ben is, ahol a csapatnak képesnek kell lennie felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal.

„Formalitásként tekintettem ezt az ügyet, mivel megkezdtük ezt a kapcsolatot Allegrivel, aki sorozatban két bajnoki címhez segítette a csapatot egyéb fontos trófeákon kívül, és természetesnek tűnt, hogy folytassuk ezt a munkakapcsolatot a továbbiakban is.

Nem volt szükség semmilyen válásra, így a házasság boldogan folytatódik.” - nyilatkozta az igazgató a klub hivatalos weboldalának.

„A Juventus klubként nem csupán jó játékosokat választott, hanem következetességről tett tanúbizonyságot, hogy a csapatot egy kiváló edzőre bízza, amilyen Massimiliano Allegrit, bár őt rendkívül szkeptikusan fogadták egyesek két éve.

A klub elismerést érdemel egy kiváló edző kiválasztásáért, illetve a professzionális szükségletei során nyújtott támogatásért.

Massimiliano Allegri a lehető legjobbat érte el a rendelkezésére álló játékosokkal, azonban segítette a játékosat abban, hogy a potenciáljuknak megfelelően teljesítsenek, különösképpen Európában, ahol az utóbbi két évben kiemelkedő eredményeket értünk el.

Nem annyira új korszakról van szó, hanem a múlt folytatásáról. A Juventus polcai dúskálnak a trófeákban, és minden kiírásban a legjobbra kell törekednünk, ami nem más, mint a győzelem.

Az első számú cél jövőre a bajnoki cím megnyerése ismét, mivel az olasz futball történetében senkinek sem sikerült még hat bajnoki címet begyűjteni egymás után.

Továbbá a maximumra kell törekednünk a Bajnokok Ligájában is. Tudjuk, hogy nehéz a legnagyobb klubokkal versenyre kelni, de erőt kell találnunk ehhez.

Egy modern tréner nem csupán egy ember, aki megtanítja a játékosokat a futballra, illetve taktikai útmutatással szolgál, hanem mindenekelőtt pszichológus, aki irányítja a csapatot, és folyamatosan motivációval szolgál. Ebben a tekintetben a győzelemért jelentős mértékben az edzőnek jár az elismerés.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr628692286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása