Allegri: „Koncentrálnunk kell, míg nem miénk a scudetto”

allegri_massimiliano_sajto_arc.jpgMassimiliano Allegri a Palermo elleni, hazai pályán lejátszandó meccs előtt a Barcelonát hozta fel példaként a sajtótájékoztatón, mondván, hogy a katalánok egy hete komoly esélyesei voltak a BL-nek és a spanyol bajnokságnak, mára pedig alaposan megváltozott a helyzet.

„Nincs mit megbánnunk a Bajnokok Ligája viszonylatában. A csoportmeccsek alatt van idő a javításra, míg a kétmeccses kiesési szakaszban egy rosszul elsült incidens már a véget jelentheti.”

A címvédő Barcelona a héten kiesett az Atlético de Madrid elleni meccset követően, így idén ismét nem lesz címvédés.

„Senkinek sem sikerült sorozatban kétszer megnyernie a trófeát az AC Milan óta, akkor viszont más volt a torna megnevezése. A célunk csak az lehet, hogy nagyszerű szezont fussunk a Bajnokok Ligájában.”

Paulo Dybala visszatért a teljes értékű edzésekhez az izomsérülés után, azonban várható-e, hogy némi kockázatot vállalva már kezdeni fog?

„Óvatosan ki kell értékelnem Paulo Dybala állapotát. Simone Zaza eltiltás miatt nem játszhat, így el kell döntenünk, hogy melyik a legjobb opció számunkra. Amennyiben nem rendelkezik a kezdéshez megfelelő erőnléttel, akkor a meccs végén esetleg beállhat.

A következő meccs papíron nem tűnik kiegyenlítettnek, azonban minden mérkőzést le kell játszani, és holnap is 0-0-ról kezdünk. A Napoli még utolérhet minket, így a saját eredményeinkre kell koncentrálnunk, és arra, hogy a tabella elején maradjunk.

A Palermo az utóbbi pár napban edzőtáborba vonult, új edzővel rendelkeznek, és nagy szükségük van pontokra az első osztályban maradáshoz.

A délután meleg lesz, így koncentrálnunk kell, és felelősségteljesen kell játszanunk. Bármilyen hiba rendkívül drágának bizonyulhat. Jó példa erre a Barcelona: egy hete az emberek úgy gondolták, hogy megnyerik a bajnokságot és a BL tekintetében is favoritok voltak. Hét nappal később az előnyük a bajnokságban már csak négy pont, és az európai tornából is kiestek.

Amíg matematikailag nem dőlt el a bajnokság, nem gondolhatunk arra, hogy a feladatot teljesítettük. megnyertünk az utóbbi huszonkét mérkőzésből huszonegyet, azonban mindez értéktelen, ha nem lesz miénk a scudetto.

Nem hiszem, hogy a Palermo betolná a buszt a kapu elé. Véleményem szerint megpróbálnak majd nyomást gyakorolni ránk, amíg csak lehet, mivel nemigen rendelkeznek kontrákhoz megfelelő jellemzőkkel.

Egyes mérkőzések papíron könnyűnek tűnnek, azonban teljes mértékben megengedhetetlen számunkra, hogy pontokat veszítsünk.”

A bianconero csapatban az eltiltás után ismét játszhat Sami Khedira, így a középpályán csatlakozhat Paul Pogbához és Claudio Marchisióhoz.

„A Juventus erős kerettel rendelkezik, amelyet tehetséges kis öregek alkotnak, illetve ott vannak a sokat ígérő fiatal tehetségek például Paulo Dybala, Paul Pogba, Alex Sandro, Stefano Sturaro, Álvaro Morata, Daniele Rugani és Mario Lemina személyében. Ők képesek fejlődni, illetve bizonyíthatnak Olaszországban, valamint mindenekelőtt Európában.

Jelenleg sok játékos megérdemelné, hogy kezdő legyen, így Simone Padoin, Stefano Sturaro és Mario Lemina. A keretmélység adta erő fontos, amikor hiányzókat kell pótolni, illetve amikor különleges célt szeretnénk elérni.

Felelőtlen dolog lenne hibázni, vagy a vasárnapi mérkőzésen túl gondolkodni, mivel ezzel figyelmen kívül hagynánk az aktuális pillanat fontosságát.”

Álvaro Moratát is megemlítette a tréner a sokat ígérő fiatalok sorában, tehát ez azt jelenti, hogy a szakember a spanyol futballista maradására számít?

„Figyelembe véve a srácok teljesítményét, nagyon örülnék, ha mindannyian maradnának a következő évre. Bizonyos döntéseket azonban a klub és egyéb klubok hoznak meg, azonban az a fontos, hogy a Juventus erős kerettel bír.”

A L’Équipe francia riportere azt kérdezte a mestertől, hogy a Paul Pogba körüli nyomás nem túl nagy-e, figyelembe véve a játékos fiatal korát.

„Nem hiszem, hogy a rá vonatkozó elvárások túlzottak lennének, rendkívüli tehetséggel és potenciállal rendelkezik. Fejlődik, és mivel egyre érettebb, képes teljes mérkőzéseket játszani egy olyan nagyszerű játékos szintjén, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik, és képes egy mérkőzés minden egyes pillanatát átlátni. Amennyiben ebben a tekintetben képes még fejlődni, top játékos válhat belőle.”

A mestert ezt követően arról kérdezték, hogy mi a véleménye a döntésről, amely értelmében Gonzalo Híguain már csak három meccsre szóló eltiltást kapott, azonban a szakember kitért a válaszadás elől.

„Elmondtam a srácoknak is, hogy nem szabad a rajtunk kívül álló eseményekre figyelni. Hat lépéssel a cél előtt a sorsunk a saját kezünkben van. Amíg matematikailag nem biztosítjuk be a scudettót, koncentrálnunk kell, és természetesen ott van még az Olasz Kupa döntője is.”

A klub megerősítette, hogy a tréner nagyon hamarosan új szerződést fog aláírni, azonban mikor fog a dokumentumokra rákerülni az aláírás?

„A következő nyolc napban három mérkőzésünk van, ezért vannak fontosabb dolgok, amikkel foglalkoznunk kell. Ismét elmondom, hogy nem lesznek problémák ebben a tekintetben, egyszerűen le kell ülnünk, és meg kell beszélnünk a jövőt, úgy sportügyileg, mint gazdaságilag.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr478632878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2016.04.17. 10:42:37

A Napoli megtette azt a szívességet, hogy kikapott Milánóban, így nem érdekel, hogyan, milyen játékkal, de nyerni kell. Ennyivel a vége előtt +9 pont mentálisan iszonyat sokat jelenthet.

Drughi Di Bianconeri 2016.04.17. 11:13:58

Így,hogy az afrikaiak kikaptak Milánóban, kötelező a győzelem a kiesőjelölt,reménytelen Palermo ellen,örülnék,ha jól megszórnánk őket - akár B csapattal is :D

Igazi Úriember Allegri, ha ma nyerünk,ez a bajnokság már lefutott,mindenki tudja ezt.
Azért remélem a játékosok nem így gondolják (bár nehéz lehet úgy tűzben lenni,h. félgőzös teljesítménnyel,1000 sérülttel is köröket verünk a mezőnyre),mert még 1 könnyű meccsre sem elég a mezeket kitenni a pályára.

Ja ez a fordítás nagy fain : "...tehetséges kis öregek..." :D :D :D

babo0410 2016.04.17. 11:24:34

@Drughi Di Bianconeri: Nem mindegy? Ha ma véletlen nem nyerünk (nagyon max 1% esélyét látom), akkor is bajnokok leszünk. 6 pont az előny. Ez már csak matematikailag nem bajnoki cím. 5 forduló, abból kettőn még nem lesz Higuaín. El nem tudom képzelni, hogy a Napoli az utolsó 5 meccsét nyeri, mi meg még 6 pontot elszórunk. Ez lehetetlen forgatókönyv.

Drughi Di Bianconeri 2016.04.17. 11:49:55

@babo0410:
Ha észreveszed, én is ezt mondtam :D

De a játékosoknak ezt nem szabad elhinni,hiába 1 rakás sz@r az olasz bajnokság, azért láttuk idén is,h. szenvedünk,ha csak a mezeket küldjük ki a pályára.

Nekik még muszáj komolyan venni a pályán.

Bár ezt a megye 2es szintű Palermo-t B csapattal is illene péppé verni.

JuventusFanatikus 2016.04.17. 12:28:00

Mit csinálhat Padoin, hogy kiérdemeli a kezdő játékos pozíciót?Remélem csak ijesztget minket Allegri.:)

Tony. 2016.04.17. 12:29:18

Ez a bajnokság már Udineben eldőlt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása