Allegri: "Egy nyolc mérkőzéses mini bajnokság kezdődik"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_1.jpgA válogatott szünet után a Juventus hazai pályán, az Empoli elleni mérkőzéssel folytathatja a menetelést a bajnoki cím felé, s a csapat mestere, Massimiliano Allegri úgy véli, hogy a zebramezeseknek mind a nyolc összecsapásukat győzelemmel kell zárniuk.

"Nagyon valószínű, hogy Dybala nem léphet pályára." - nyilatkozta Allegri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Chiellini felépült, s együtt dolgozott a csapattal. Ma eldöntöm, hogy ki az, aki megfelelő állapotban van ahhoz, hogy holnap játszani tudjon, s ki az, akire nem számíthatok. Ezt jelenleg nem tudom megmondani.

Marchisio jól van, míg más játékosok is visszatérnek a sérülés után, így mérlegelnem kell, hogy kit játszatok most, máskülönben később nem fogok tudni mindenkit játszatni. A mérkőzés a legfontosabb. Egy nyolc mérkőzéses mini bajnokságot kezdünk most. Három pont előnyünk van, s meg kell őriznünk ezt az előnyt a végéig. Igazából jó volna növelni a távolságot.

A holnapi mérkőzés nehéz és bonyolult lesz, ahogyan ez mindig így van az Empoli ellen. Tavaly is nagyon nehéz volt ellenük. Nagyon jól játszanak, technikásak és nincsen semmiféle veszítenivalójuk, hiszen már elérték a céljaikat.

Öt mérkőzést játszunk még otthon, s mindet meg kell nyernünk, mert a Napoli egyetlen pontot sem fog veszíteni. Nincs más lehetőségünk, csak a győzelem.

A Juventusnak elővigyázatosnak kell lennie. Nagy iramra, s mindenekelőtt a megfelelő hozzáállásra lesz szükségünk. Ami ezen a nyolc mérkőzésen leginkább számítani fog, az a motiváció. Az ötödik Scudetto különleges volna. A holnapi mérkőzésen az ellenfélnél nagyobb elszántsággal kell pályára lépnünk. Hazai pályán játszunk, s a szurkolóink támogatása meghatározó lesz. A Scudettónk hazai pályán dől majd el.

A szerződésem meghosszabbítása? Ahogyan azt többszörösen elmondtam, az égvilágon semmi probléma a klubbal, s Marotta is ugyanezt mondta. Hamarosan elbeszélgetünk majd, azonban most a bajnoki mérkőzések sokkal fontosabbak egy szerződés aláírásánál."

A Németország elleni válogatott mérkőzésen megsérült a Juentus védelmének talán legfontosabb pillére, Leonardo Bonucci is.

"Semmit sem mondtam neki, egyszerűen csak megvártam az orvosi vizsgálatok eredményét, s szerencsére semmi probléma nem volt. Egy váratlan mozdulat volt, s keményen esett a földre. Ezek a mozdulatok mindig úgy tűnnek, mintha súlyos sérülés történt volna, de szerencsére semmi sem történt. Bonucci azonban nem fog játszani, mert eltiltott. Kapott néhány szabadnapot, s még erősebben tér majd vissza.

Nem aggódtam, mert még ha meg is sérült volna, számolhattam volna a szezon végéig Barzaglival, Chiellinivel és Ruganival. Mindenesetre Bonucci fontos és kivételes játékos. Mindenki másnál többet játszott idén és tavaly is, s hiányzott volna a szezon végén."

Allegrinek komoly fejfájást okozhat a védelem összeállítása, hiszen Barzagli, Bonucci és Chiellini sérüléssel küzd, így Rugani minden bizonnyal lehetőséget kap majd.

"Rugani játszani fog, ebben kilencvenkilenc százalékban bizonyos vagyok. Fel kell mérnem a másik két védő állapotát, hogy eldönthessem, három vagy négy védővel állunk-e fel. Mindamellett a formációtól függetlenül, győznünk kell, mert még számos pont vár kiosztásra. Utána tovább gondolkodhatunk a jövő heti, Milan elleni mérkőzésen. A csapat jó teljesítményt nyújt, mindenki jó formában tért vissza. Cuadrado csak tegnap este érkezett, azonban mentális és fizikális tekintetben mindenki rendben van."

Az olasz sajtó ismét Paul Pogbával, valamint az esetleges nyári távozásával kapcsolatos pletykákkal volt tele. 

"Egyáltalán nem lesz nehéz dolga. Ezek professzionális játékosok, s gondolniuk kell arra, hogy mit kell tenniük. A szezon mindeddig jól telt, a talpra állás fontos volt, de a neheze csak most következik. Amikor a szezon végéhez ér az ember, kevesebb mérkőzés marad arra, hogy elérje a célokat. Két célunk van: a Scudetto és az Olasz Kupa, s mi csak ezekkel foglalkozunk."

A Juventus ifjúsági csapata elhódította a Viareggio-kupát, azonban Allegri egyelőre nem tervezi, hogy most azonnal lehetőséget ad az első csapatnál is a diadalt arató fiatal játékosoknak.

"Szeretnék gratulálni a srácoknak, az edzőnek és a Juventus teljes ifjúsági részlegének. Nagyon jó munkát végeznek, s a Viareggio-kupa elhódítása fontos és tekintélyes győzelem. Ugyanakkor ezek a srácok fiatalok, s hagyni kell őket nyugodtan dolgozni. Nem szabad furcsa gondolatokat keltenünk a fejükben.

Gyakran csatlakoznak hozzánk, s velünk dolgoznak. Folyamatosan fejlődnek. Fabio Grosso és az ifjúsági részleg többi tagja jól igazgatja őket. Eljön majd az idejük, amikor megmutathatják a tudásukat, s más fiatalokhoz hasonlóan, a természetes utat kell végigjárniuk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr528551064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2016.04.01. 14:24:33

Allegri mester már megint rosszul vette be a hashajtót.

biancineri101 2016.04.01. 15:00:27

Ez a csávó mindig olyan nyugodtan nyilatkozik.
Megkapjuk a Bayernt és nem pánikol, paliban is voltunk velük.
Lehet hogy csak 1 védőnk lesz holnap ezen sem pánikol.
A bírók oda vissza szivatnak a bl-nem izgatja.

kozagaha 2016.04.01. 15:36:41

Azért a pályán nem mindig ilyen nyugodt :D pl. amikor majdnem földhöz b*szta a zakóját...
Kíváncsi vagyok mi lesz a kezdő és hogy mi sül ki belőle.
Én most hagynám a sérülésből visszatérőket pihenni még, mert eddig ezekből mindig szarul jöttünk ki... -.-
Talán azt a Bayern elleni 4-5-1-et kellene tovább tesztelni, az egész bíztató volt.

JuventusFanatikus 2016.04.01. 16:07:35

@kozagaha: Az első félidőben általában nyugodt, de második félidőben...
Úgy ordít,hogy szinte tisztán lehet érteni mit mond:)
Amúgy tetszik, a nyugodtsága, szerintem ez jól hat a csapatra.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása