Várhatóan Allegri és Gigi is hosszabbít a Juventusszal

allegri_massimiliano_olasz_kupa.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri várhatóan jövő hétfőn vagy kedden megújítja szerződését, illetve feltehetően a csapatkapitány is új kontraktust ír majd alá klubjával.

A Bayern München elleni Bajnokok Ligája-kiesés látszólag nem ingatta meg a bianconero klub vezetőinek a bizalmát az edzővel szemben.

Massimiliano Allegri nemrégiben még számos találgatás célpontja volt, hiszen számos angol napilap úgy értesült, hogy a livornói születésű szakembert nézte ki következő edzőjének a Chelsea vezetősége, ám végül a londoniak Antonio Conte mellett határoztak.

La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Massimiliano Allegri szerződéshosszabbítást fog aláírni jövő héten, várhatón hétfőn vagy legkésőbb kedden.

Az új szerződés révén 2018-ig köti magát a klubhoz, opciós joggal a 2019-es hosszabbításra. Természetesen a szakember fizetése is emelkedni fog a szerződéshosszabbítás nyomán, és megközelítőleg évi ötmillió eurós bérezést biztosít számára az olasz rekordbajnok.

Az előbbieknek viszonylag ellentmond a Tuttosport mai cikke, mely szerint Massimiliano Allegri korántsem biztos abban, hogy meg kívánja újítani szerződését, illetve a torinói napilap szerint a tréner fizetése is inkább négymillió euró lesz.

Nyilvánvalóan a torinói klub vezetője, Beppe Marotta már előzetesen egyeztetett a trénerrel, így a szakember tisztában van a tervezet fontosabb részeivel.

Mindazonáltal Massimiliano Allegri, bár nem utasította el a hosszabbítást, igent sem mondott még. A napilap értesülései szerint a habozás oka nem más, minthogy a tréner ki kívánja értékelni saját opcióit, illetve a csapat jövő évi BL-győzelmi esélyeit.

A La Gazzetta dello Sport továbbá arról is értesülni vélt, hogy a Torino ellen a gól nélküli percek tekintetében bajnoki rekordot beállítani készülő hálóőr, Gianluigi Buffon is meg fogja hosszabbítani szerződését két évvel.

Mindazonáltal ebben a tekintetben a napilap sokkal kevésbé konkrét információkkal szolgál, és úgy tűnik, hogy ezt az értesülését csupán arra alapozza, hogy nemrég az olasz válogatott hálóőr arról beszélt, hogy a következő két éven belül a torinói együttes be fogja gyűjteni a BL-trófeát.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr628491942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro86 2016.03.18. 12:39:42

Allegri nálunk történelmet írhat, ha csak a bajnoki trófeákat nézzük, simán el tudom képzelni, hogy a következő években is egyeduralkodók leszünk Olaszországon belül, de ha nem is mondjuk ki, egy bl trófea már nagyon hiányzik és ez kellene hogy legyen a jövőben az elsődleges célunk. Ehhez viszont az értékeink megtartása mellett fontos hogy olyan játékosokat igazoljunk, akik különbséget jelentenek a Barca és a Bayern ellen, tehát klasszis játékosokat kell szerződtetnünk. Megértem Allegri vívódását, de azt a bizalmat, amit nálunk a vezetők részéről megkap, nem hinném hogy bármelyik másik klubnál megkapná. Amíg a bajnoki címeket és az olasz kupa trófeákat szállítja nekünk, addig egy korai bl búcsút is megbocsátanak neki.

kozagaha 2016.03.18. 13:19:57

@Alessandro86: Egyetértek.A BL nem csak Allegrin múlik majd hanem hogy hogyan épül a csapat a jövőben. Fontos lenne a jó játékosokat megtartani és igazolni melléjük még párat.
Így megoldható lenne a rotálás nagyobb minőségbeli változás nélkül. Na meg tisztázni kellene a sérülések okát és kiküszöbölni ezt a faktort (mert ez azért tényleg bosszantó).

Hogrin 2016.03.19. 19:00:44

Szerintem Allegri képes rá, hogy egy megfelelő keret élén megnyerje a BL-t. Viszont szerintem jelenleg eléggé most vagy soha helyzetben vagyunk. A Bayern elleni meccs megmutatta, hogy már csak egy kicsi kell, hogy a legnagyobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt, szóval ha nyáron tudunk még erősödni egy-két okosan megválasztott klasszis játékossal akkor jövőre már komoly esélyesek lehetünk. Viszont ha most nem tudunk még feljebb lépni akkor két-három éven belül a védelmünk és Buffon kiöregszenek, Pogba pedig távozik ami megint komoly visszaeséshez fog vezetni, akárcsak Vidal távozása.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása