Sarri is értékelte a tegnapi meccset

sarri_napoli.jpgA Napoli vezetőedzője, Maurizio Sarri, csapata tegnapi 1-0-ás vereségét követően elismerte, hogy a Napoli még tapasztalatlan az ilyen szituációkban, de tanulnak a kudarcból.

Tegnap este a Bianconeri Simone Zaza kései góljának köszönhetően diadalmaskodott a rivális Napoli gárdája felett, s így átvette a vezetést a tabellán. A mérkőzéssel kapcsolatban a Kékek vezetőedzője a következőket nyilatkozta.

"Rendkívülit nyújtottunk védekezésben, viszont mi is a bajnokság legjobb védelmével találtuk magunkat szembe. Közvetlenül a gól előtt arra kényszerítettük a Juventust, hogy lehozzák az egyik csatárukat és védőt cseréljenek be.

Egy negatív momentum nem teszi tönkre a remek teljesítményünket. Ilyen megeshet egy olyan jó csapat ellen mint a Juventus.

Valami hiányzott az utolsó harmadban. Mi nem vagyunk a Juve, nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogyan kezeljünk bizonyos mérkőzéseket. Valamint sok fiatal játékosunk is van.

Talán azért védekeztünk annyira jól, mert a szokásosnál kevesebbet támadtunk. Remélem a srácok leszűrik a pozitív vonzatait ennek a meccsnek.

Ki kell értékelni mind a 93 percet, nem csak azt az egy megpattanó lövést. Gondoljunk úgy a történtekre, hogy így a csapat még magabiztosabb és határozottabb lehet. Bár egy ilyen vereség után a düh felülkerekedik a logikán.

El kell fogadnunk az eredményt és pozitív dolgokat kiemelni belőle. Most persze a harag az úr, hiszen egy olyan meccs volt, ahol a döntetlen vagy akár a győzelem is meg lehetett volna.

Ebből a mérkőzésből azonban akár építkezhetünk is, azt pedig majd meglátjuk, hogy a jövőben Fortuna a mi kezünket fogja-e. A Napolit dícséret illeti azért, hogy Torinóban egy olyan csapat ellen állt helyt, amely minőségibb játékosokkal rendelkezik. A Juve jelenleg más szint."

A nápolyi csapatban csupán két olasz játékos kapott szerepet a kezdő tizenegyben, a végső sípszónál pedig már csak egy talján labdarúgó volt a pályán. Ez talán hatással lehet a Scudettoért folytatott versenyre?

"Ha rajtam múlna, csak két külföldi játékos lehetne minden keretben, mint ahogy a hetvenes években. Feltöltöttük a bajnokságot külföldiekkel, de én remélem, hogy ez a trend visszafordítható." - zárta mondandóját a szakember.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr158389284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2016.02.14. 15:41:04

A stílusához képest ez egy korrekt nyilatkozat.Nem keresi a kifogást és elismeri az ellenfelet.A tegnapi meccsre szerintem is a döntetlen jelző a megfelelő,de írhatnám akár a tipikust "aki talál egy gólt megnyeri a meccset".A focihoz kell szerencse is,és ez tegnap mi mellénk állt,bár volt a szezon elején bőven ellenpélda.Örömteli,hogy végre van egy igazi kihívónk,nem mint a romák és csak rinyálnak.A sok ledolgozott ponthátrány komolyan elhiteti az emberrel,hogy még mindig mi vagyunk a legerősebbek.Bele gondolva a dolgokba,ha az elejét nem csesszük el,akár pontokkal mehetnénk.Ez persze nem zárja ki,hogy még így is képesek lehetünk ezt megtenni,egyedül a sok sérülés ami nehezítheti a dolgunkat.Emellett a Napoli,de nekik most nehezebb a sorsolásuk mint nekünk,igaz a botlás benne lehet bármelyik csapatban.

babo0410 2016.02.14. 15:41:55

Korrekt nyilatkozat. Viszont az utolsó bekezdéssel nem értek egyet. Amit a külföldi játékosokról mondott, az szerintem hülyeség. Ha csak két külföldi lehetne minden csapatban, akkor a mostani nagyon jó játékosokat elszipkáznák a ligából, és egy jó időre, amíg kitermelik a fatal olasz tehetségeket (minimum 5-10 év kéne ehhez), az olasz bajnokság nagyon sokat veszítene az erejéből. Többek között mi is gyengülnénk. Sandro, Dybala, Mandzukic, Morata, Neto, Khedira, Lemina, Lichtsteiner, Evra, Cuadrado közül pl. kiket kéne elengedni? Mert ha csak két játékos lehetne a keretben külföldi, akkor már a Dybala, Pogba, Sandro trióból egyet el kéne engedjünk. Már ez hatalmas érvágás lenne a csapatnak (az interről ne is beszéljünk :D). Szerintem a felvetés jogos, de én minimu annyit szabnék meg, hogy a keretben a 24 főből minimu 5-6 olasz kell legyen, ebből kell legyen mondjuk 2 saját nevelés minimum. Vagy 6/3 legyen az arány. Nálunk ez még működne is. Buffon, Chiellini, Bonucci, Rugani, Marchisio, Zaza, Sturaro, Padoin, Barza, Zaza mind olaszok, azaz a csapat fele minimu olasz nálunk. Igaz a saját nevelés az talán max kettő. De akkor végre az ifiből hoznánk fel tehetségeket. Én ezt tudnám támogatni. Remélem a szövetség lép ennek az érdekében. Mert csak így lehetne az olasz focit és a válogatottat erősíteni. Ez nagyon jót tenne az olasz focinak hosszútávon. Remélem hamarosan elindul ez a rendszer, és ez elősegíti új Buffonok, Chiellinik, Maldinik, Del Pierok feltünését.

KennethJames 2016.02.14. 15:42:43

Sandro attól még hogy visszazárt, csatár posztra érkezett.
Minden labdaszerzésnél sprintelt fel középre :)

babo0410 2016.02.14. 15:48:30

@danimester1: Szerintem nem biztos, hogy ha az elején nem bukdácsolunk, akkor most pontokkal mennénk. Ez már az 5. zsinórban megnyert bajnoki címünk lesz. Én el tudom képzelni, ha nincs az idény elejei összeszokatlanság, akkor most nem lenne majdnem meg a rekord. Most szerintem lettek volna pontvesztéseink, és a Napoli ugyanúgy tapadna ránk. Szerintem kellett az idény elejei rossz forma is ahhoz, hogy most a csapat újra ennyire lelkes legyen, és így tudjon küzdeni. Ha az nem lett volna, és már az elejétől fogva dominálunk, akkor lehet elhitték volna magukról, hogy ők mindenkinél jobbak, és már nem kell küzdeni sem. Sokkal több nagyon gyenge meccsünk lett volna. Szerintem idén, mivel van egy bombaerős Napoli a nyomunkban, így nem tudtunk volna meglépni. Ha nem az idény elején, akkor a közepén botlottunk volna. Ez szerintem elkerülhetetlen lett volna miután évekig domináltunk, és pontokat vertünk az egész ligára.

MDaniel98 2016.02.14. 20:07:54

@babo0410: Még ne kiabáljuk el azt a bajnoki címet, a jelenlegi szezonból kiindulva még bármi lehet itt.

danimester1 2016.02.14. 21:13:09

@babo0410: A balszerencsénkkel kapcsolatban írtam,mert az afrikaiaknak tegnap az volt.Emlékezz,hogy az ellen az első lövéseiből gólt rúgott,nekünk nem ment 15-ből sem.Ezért írtam,hogyha több a szerencse,akár pontokkal is mehetnénk,mint az elmúlt években.Semmi többet nem akarok kihozni belőle,csak eljátszottam a gondolattal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása