Allegri: „Nincsenek véletlenek”

allegri_massimiliano_magyaraz.jpgMassimiliano Allegri a Napoli elleni győztes találkozó után a csapat türelmét emelte ki, amiért sikerült egy nagyon taktikus mérkőzésen végül megszerezni a három pontot, és ezzel átvenni a vezetést a tabellán.

„Egy rendkívül taktikus mérkőzést láthattunk.” - kezdte a mérkőzés utáni elemzést a bianconero csapat vezetője a Sky Sport Italia számára.

„Ezt a célt kitűztük magunk számára. Nagyon nehéz lesz, mivel még tizenhárom mérkőzés hátra van a bajnokságból, és a Napoli ismét bizonyította, hogy rendkívül jó csapat: egyéni és egység szinten egyaránt.

Kiegyensúlyozott találkozó volt, és egyetlen pillanat eldönthette. Gratulálok a srácoknak a teljesítményükért és a tanúsított türelemért.

Szükségünk volt erre a hozzáállásra és tempóra, mivel az olyan játékosok, mint Higuaín, Callejón, Insigne, Allan és Hamšík óriási problémákat okozhatnak, amennyiben befuthatnak területekre. A srácok jól blokkolták a sorok közötti területeket.

Az első félidőben bekövetkezett helyzettől eltekintve, amelyet Leonardo Bonucci semlegesített, nagyon kevés lehetőséget adtunk a Napoli számára.

Ma este négyvédős rendszerre kellett visszatérnünk, és ez jó jel, mivel a mai mérkőzés azt jelenti, hogy képesek vagyunk ezt a rendszert alkalmazni, és biztonságot nyújt a csapat.

Kicsit féloldalas 4-4-2 volt, mivel bal oldalon nincs szélsőnk, és itt Paul Pogba játszott.”

A Juventusnak sikerült tizenöt győzelmet egymásba fűznie, ami új klubrekord, és a csapatot mindössze két győzelem választja el a bajnoksági rekordot jelentő tizenhét győzelemtől, amelyet az Inter állított be.

Massimiliano Allegri döntése végül döntőnek bizonyult, hiszen a három pontot jelentő gólt eredményező támadásban részt vett a frissen beállt Alex Sandro és Simone Zaza is.

„A meccs adott szakaszában taktikai módosítást alkalmaztam, így Alex Sandro egy az egyben vezethette rá a labdát a Napoli védőjére. Tudtam, hogy csak egy esemény zavarhatja meg a mérkőzés egyensúlyi állapotát, és ezt Zaza bizonyította.

Taktikus mérkőzés volt, a Napoli pedig sok energiát elhasznált, mivel Insigne és Callejón gyakorlatilag szélsőt játszott, és minden kontratámadásnál ötven métert kellett futniuk, hogy elérjenek a kapuig. Kicsit jobban teljesíthettünk volna labdabirtoklás terén, de nagy tekintéllyel játszottunk.”

A Juventus első a tabellán, ami komoly eredmény figyelembe véve, hogy a szezon elején negatív rekordokat döntögetett a csapat.

„Semmi nem véletlenül történik. Hét vagy nyolc új játékossal kezdtük a szezont, volt néhány sérülés és számunkra kedvezőtlen helyzet, azonban amint rátaláltunk a formánkra és a csapat szervezett lett, javultunk úgy egyéni szinten, mint egységként.

Az úgynevezett öregek ismét elkezdték mutatni az utat, és minden jól ment. Mindig azt mondom a csapatnak, hogy nem alkalmazhatunk csak egy rendszert, mivel a helyzetek változnak meccsenként, ezért gyorsan fel kell ismernünk ezeket a helyzeteket, és alkalmazkodnunk kell.

Daniele Rugani nagyon jól szállt be a játékba a padról nehéz helyzetben. Andrea Barzagli kiváló meccset játszott, ahogy Leonardo Bonucci is a sérüléséig.

Még több türelemre van szükség, és javulnunk kell labdabirtoklás terén, különösen mivel a Bajnokok Ligájában a Bayern München ellen sok türelemre és kemény munkára lesz szükség.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr488388628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeszterciusz 2016.02.14. 08:42:28

Kicsit féloldalas 4-4-2 volt, mivel bal oldalon nincs szélsőnk --- Sandro mi a bánatom akkor ?

szeszterciusz 2016.02.14. 08:45:46

Amúgy hatalmas gratula a csapatnak !!!

Rivendell 2016.02.14. 09:28:45

@szeszterciusz: hát mondjuk amíg Licti és Cuad ott volt a jobbon,addig balon fixen csak Evra volt + Pogba ha éppen arra tévedt.

nálam a 4-4-2 akkor lenne bomba ha Licti-Cuad + Evra-Sandro 1xre lennének fent,persze tudom akkor a kp-ról valaki kiesik,de én megnézném.

moozes 2016.02.14. 09:30:12

Hatalmas meccs volt! Allegrinek bejött a Sandro-Dybala csere! JÖHET A BAYERN! 4 védőjük sérült megkell őket csapni torinoban nagyon! :)

JuventusFanatikus 2016.02.14. 09:34:49

Valami nekem ebből a nyilatkozatból hiányzik!Mégpedig az, hogy Allegri nem mondta, hogy még nem nyertünk semmit:)

szabo2323 2016.02.14. 09:57:28

Bonurol tud valaki valami infót?

MDaniel98 2016.02.14. 10:12:35

Most amit elvett tőlünk a szezon elején Fortuna, azt vissza is adta, azt hiszem. Innen már nem szabad elrontanunk, a kezünkben van a bajnoki cím sorsa, mi határozhatunk róla, és ez nagyon jó érzés, gondolom nem csak nekem.:)

venember83 2016.02.14. 10:15:34

@szeszterciusz: padról nehéz szélsőt játszani. :)

ejhaa 2016.02.14. 10:47:28

"Még több türelemre van szükség, és javulnunk kell labdabirtoklás terén, különösen mivel a Bajnokok Ligájában a Bayern München ellen sok türelemre és kemény munkára lesz szükség."

Tavaly hasonlóképpen készültünk a Dortmundra, nem tudom ki, hogy emlékszik rá, persze lehet csak megmagyarázom a tegnapi játékunkat.:)
A bajnokságban emlékszem 4-5 meccset úgy toltunk le előtte, hogy visszahúzódtunk és a kontrákat gyakoroltuk.

A lényeg, hogy tudatos volt ez a játék.

Grinta 2016.02.14. 11:44:35

Teljesen ikszes meccs volt,amivel mindkét csapat megelégedett volna.Ekkor jött Zaza gólja!A Napoli minden elismerést megérdemel,még akkor is ha asszem 1x rúgtak kapura.De mivel nekik állt a zászló a két pont előnnyel,ezért nem is erőltették a dolgot.Mi bennünk pedig nem nagyon volt több.Én így láttam a meccset.Ha döntetlen lett volna sem történik tragédia,így viszont a lélektani előny nálunk van..Amit Higuain arcáról le is lehetett olvasni:bazzeg ezt nem hiszem el,ezek ha nem játszanak jól..akkor is nyernek

Tony. 2016.02.14. 12:14:22

Mind a 2 csapatnak megfelelő volt az x, senki nem kockáztatott semmit, ez Allegri cseréin is jól látszott. A győzelmet nem érdemeltük meg, egy minimálisan talán még jobb is volt a Napoli.
Mostanában nagyon sokat ad a gép, reméljük a későbbiekben ez nem üt majd vissza.

Zaza-nak tegnap egycsapásra sikerült átszakítania egy korlátot nálam, nem azért mert jobb játékos lett a góljától, hiszen akár Pogba, Marchisio vagy Dybala lövései is megpattanhattak volna, de megvolt a szezonban az első igazán fontos momentuma, és sokszor egy-egy ilyen momentum szükséges ahhoz, hogy megpuhítsd egy kicsit az olyan szurkolókat, akik nem csipáznak túlzottan, mint amilyen én vagyok. Tegnap óta nem utálom annyira, mint addig.

Napolinak ilyen hangulban lesz egy Villarreal-Milan-Villarreal-Fiorentina sorozata, ami nem lesz egy sétagalopp, úgyh pár forduló alatt akár nagyobb pontelőny is lehet ebből.

Azt a 17 meccset pedig mindenképpen meg kell nyerni, hogy az inter összes, a megvásárolt évei alatt elért, "megdönthetetlen" rekordját is eltöröljük a picsába.

ToTTy-Juve 2016.02.14. 13:36:27

@Rivendell: én Khedirát simán kihagytam volna és máris meg lett volna oldva a kérdés :D
Egyébként én is elégedett vagyok a tegnapi meccsel, kivéve azt a pici részt, hogy ugye "a győzelem az egyetlen dolog, ami számít" és pont ez nem látszott az első félidőben. Persze nem vártam azt, hogy nekik rontunk, csak több helyzetet kellett volna kialakítani, hogy a Nápoly se legyen olyan bátor támadásban. Minden esetre elismerésem a csapatnak! ... csak nehogy kiengedjük most már :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása