Allegri: "Kiváló teljesítményre lesz szükség a Napoli legyőzéséhez"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_4.jpgA Juventus szombaton a bajnoki cím sorsa szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró összecsapáson fogadja a listavezető Napoli csapatát, s egy esetleges győzelemmel a zebramezesek a tabella élére állhatnak.

"Az igazat megvallva, még nem készültem a mérkőzésre." - nyilatkozta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a rangadót megelőző sajtótájékoztató alkalmával. "Holnap játszunk, így a rendelkezésünkre álló idő még több, mint elegendő. 

A Napoli nagyszerű szezont produkál, ötvenhat pontjuk van, s megmutatják minden értéküket. Velük összehasonlítva, mi egy szinten vagyunk a tavalyi teljesítményünkkel, mindössze három ponttal gyűjtöttünk kevesebbet.

Jelen pillanatban az első mérkőzésünk az, ami a különbséget okozza. A Napoli kiváló formában van, s meglehetősen jó játékot nyújt. Taktikai és technikai szempontból is bizonyosan jó mérkőzés lesz.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a találkozó döntő lesz, van hátra tizenhárom mérkőzés, így harminckilenc pontért játszunk még. Ott van még nekem a mai és a holnapi edzés, hogy eldöntsem, három vagy négy védővel állunk-e fel. 

Természetesen már nagyobb a nyomás, mivel csak tizennégy mérkőzés maradt, s az a célunk, hogy a legvégére elöl álljunk.

A holnapi mérkőzéssel higgadtan kell szembenéznünk, az eredmény miatti idegesség nélkül, annak tudatában, hogy kiváló teljesítményre lesz szükségünk a Napoli legyőzéséhez."

Allegri szót ejtett az ellenfélről, valamint a Napoli bombaformában játszó csatáráról, Gonzalo Higuaínról is, aki feltartóztathatatlanul menetel a gólkirályi cím felé. 

"Úgy gondolom, hogy élete legjobb szezonját futja. A statisztikái kivételesek, ha így folytatja, a végére negyven gólt lő majd. Nehéz lesz őrizni őt, azonban a Napoli nem csak Higuaínból áll, mivel passzolnia kell majd valaki másnak is, s az a valaki nagyszerű technikával fog rendelkezni.

A Napoli egyénileg nagyszerű játékosokkal rendelkezik elöl, a középpályán, de csapatként különösképpen. Senki sem élvez előnyöket többé, mivel a mérkőzéseket ezernyi kamera figyeli. A csapatok ismerik egymást, így holnap a pszichológiai tényezők számítanak majd. Valójában ez döntő fontossággal bír majd egészen a szezon végéig.

Számos mérkőzés áll előttünk: holnap, pénteken Bolognában, majd utána az a barátságos mérkőzés a Bayern München ellen."

Allegri kitért saját csapatára, a nyáron jelentős fiatalításon átesett Juventusra is.

"A Juventus számára erőt jelent a csapat fiatalsága. A Frosinone elleni mérkőzést vasárnap öt-hat olyan játékossal a pályán zártuk, aki 1991 és 1994 között született. Ez sokat elmond egy olyan csapatról, amely harcban áll a Scudettóért. Függetlenül attól, hogy a bajnokság miként végződik, a Juventus jövője adott ezekkel a játékosokkal.

Rugani? Ő egy srác, aki jó és fiatal. Az Empolitól érkezett ide, mindössze egyetlen Serie A-s szezonnal a háta mögött. A Juventusnál négy olyan játékost talált maga előtt, akik Európa legjobbjai közé tartoznak, neki pedig alkalmazkodnia kellet egy teljesen eltérő játékrendszerhez. 

Nem szabad nyomást helyezni rá. Ugyanazok az emberek, akik most a pályára követelik, keresztre feszítenék, amint hibát ejt.

Rugani és a többi fiatal kezelése az én feladatom, ezért így kell tennem. Rugani a jövőt jelenti és fogja jelenteni a Juventus és az olasz labdarúgás számára. Jobb nem kapkodni. Rengeteget fejlődött az elmúlt két hónapban, s a több játékidő, amit kapott, ennek bizonyítéka, azonban ez nem ad okot arra, hogy növeljük a nyomást rajta. Fiatal, s annyit kell tennie, amennyire jelen pillanatban képes."

A srácok tizennégy mérkőzést nyertek meg, máskülönben még mindig hátul loholnánk. Igazán nagyon gyengén rajtoltunk. Mostanra kiegyensúlyoztuk a pozíciónkat, még akkor is, ha két-három ponttal kevesebbet gyűjtöttünk, mint kellett volna.

A pletykák arról, hogy aláírok egy másik csapathoz külföldön, nem bizonytalanítanak el. A Juventus jelenti a jövőt számomra. Itt vagyok, s itt vagyok boldog. A pletykáknak az égvilágon semmi közük az igazsághoz. Igazán szeretném, ha befejeznék. 

Zaza eltiltásból tér vissza, s lehetőséget kaphat a mérkőzésen. Vagy ő, vagy Morata lesz majd ott Dybala mellett. Khedira ma a csapattal készül, s majd meglátjuk, hogy bevethető lesz-e, játékra kész állapotban lesz-e. 

Mandžukić kidőlt, s a hét során felmérjük az állapotát. Chiellini még nem épült fel, de visszatérhet jövő péntekre a Bologna ellen. Cáceres számára sajnos befejeződött a szezon, de a többiek többé-kevésbé rendben vannak.

Végezetül Allegrit arra kérték, hogy mondja el véleményét a legfőbb bajnoki kihívó Napoli mesteréről, Maurizio Sarriról.

"Sarrinak nincsen szüksége a dicséretemre. Kivételes dolgokat művel, amire senki sem számított, mivel eleinte bírálták, amikor a Napolihoz érkezett. Ennek ellenére, nagyszerű munkával igazolta, hogy kiváló edző. Csak elismeréssel lehet szólni róla.

A védelemből hiányzó játékosok nem keltenek aggodalmat bennem. Sajnálom, hogy nem mindenki bevethető, mert így rákényszerülök bizonyos döntésekre, azonban tizennyolcan vagyunk, s csak tizenegyre lesz szükség.

Bárki is lép pályára, nagyszerű mérkőzést játszik majd. A lelkesedés és a pszichológiai faktor holnap többet jelent majd a technikánál és a taktikánál."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr708384264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RuidaRobert 2016.02.12. 14:35:52

"Chiellini still hasn't recovered but he should be back next Friday against Bologna."

Ennyit a hivatalos közleményről. Bár azért kár volt ilyen hamar lelőni a poént.

Apuleius 2016.02.12. 14:40:09

@RuidaRobert: Türelem, türelem, mindjárt kikerül a frissítés, csak közben dolgoznia is kell az embernek :-)

BellaDona 2016.02.12. 14:51:06

Köszönjük. Várjunk türelmesen.

Apuleius 2016.02.12. 14:53:06

@RuidaRobert: @Roszica Koleva: Frissültünk, most már kint van a teljes nyilatkozat.

RuidaRobert 2016.02.12. 15:38:00

@Apuleius: Nem kell bemutatni. Nincs is jobb munka közben fordítani:D (Bocsi, azt hittem nem bővíted már.)

Egyébként két érdemi dolog hangzott el: Rugani holnap padozik, Chiellini ott lesz a Bayern ellen.

Devilke Balla 2016.02.12. 15:50:14

Az a tobbiek tobbé kevésbé rendben vannak sem hangzik a legjobban. :P

MDaniel98 2016.02.12. 20:06:12

Most úgy érzem, hogy meglesz ez. Remélem nem tévedek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása