Conte csalódott a Serie A hanyatlása miatt

Conte Antonio_sír.jpgAntonio Conte csalódottságának adott hangot az olasz bajnokság alacsony színvonala miatt, mely szerinte elmarad a Premier League, a La Liga és a Bundesliga minősége mögött.

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya úgy gondolja, hogy a Serie A nem tartozik többé Európa top bajnokságai közé, köszönhetően annak, hogy a klubtulajdonosok nem fektetnek be saját csapataikba.

Conte játékosként 1995 és 2003 között öt bajnoki címet nyert a Juventusszal, majd edzőként további három Scudettoval öregbítette csapata hírnevét, mielőtt 2014-ben átvette az olasz válogatott irányítását Cesare Prandellitől.

A Bianconeri bajnoki dominanciája azonban a Conte-éra után is fennmaradt, köszönhetően Massimiliano Allegrinek, sőt a szakember még a Bajnokok Ligája döntőjébe is bevezette csapatát. Öt éve ez volt az első alkalom, hogy olasz csapat ismét a legrangosabb európai kupa döntőjében szerepelhetett.

Amikor a FIFA Magazin azt kérdezte a szövetségi kapitánytól, hogy melyik bajnokságot tartja a legszínvonalasabbnak, az edző a következőt válaszolta: "Úgy gondolom, a legjobb mérkőzéseket Angliában rendezik meg. Aztán ott van a spanyol és a német pontvadászat. A Serie A csak ezek után jön. Az olasz liga csak a negyedik helyet foglalja el, és nem látom, hogy ebből lenne kiút. Ez nem érzelmi kérdés, ez az igazság.

Régebben ez máshogy volt. A Serie A volt az egyik legszebb bajnokság a világon. Mindenki Olaszországban szeretett volna játszani. Most viszont a tulajdonosok nem szívesen fektetnek saját csapataikba. Egyszerűen pénzhiány van.

Ennek ellenére optimistán tekintek a jövőbe és hiszem, hogy visszatérünk a helyes útra." - fejezte be Conte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr78332330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2016.01.30. 14:54:28

Miközben ezt a baromságot nyilatkozta, így potyogtak a könnyei... :D

Hibátlan kép választás.

RuidaRobert 2016.01.30. 15:02:35

Remélem úgy pofára esel ezzel, mint az éttermes hasonlatoddal.

babo0410 2016.01.30. 15:09:32

Gyerekek ez hülye? :D Pont most mondja ezt, amikor a bajnokság színvonala emelkedni kezdett? Szerintem a Serie A elindult felfelé. Mi befektetünk folyamatosan a csapatba, már az ő itléte alatt is betettünk annyit, amennyit tudtunk. Most az inter is befektetett, a Milan is (más kérdés, hogy igen rosszul), a Roma és a Napoli is, na meg a Fior is. Az Udnese-nek felépült a stadionja, több csapat is elindította a stadionépítési projektjét, mi kell még? Pont most nem ezt kellett volna nyilatkoznia. De nagyon azt érzem rajta, hogy neki a pénz és a csillogás kell. Szerintem, ha lemond majd a válogatott éléről, akkor egyenes út lesz Angliába. Neki az a jó, ha szórhatja a pénzt. Kár érte, pedig remek edző, csak a pénz úgy tűnik, az ő eszét is elvette.

niccolo 2016.01.30. 15:23:32

Ha az arabok és más olajbárók eltünnének,mindenki a saját maga által termelt haszonból vásárolna más lenne a felállás.Az angol liga?nemzetközi porondon azok sem villognak mostanában,a real madrid már 30éve elvan adósodval már felkellett volna rég számolni őket.Conte meghülyült!

venember83 2016.01.30. 15:36:23

Azért szerepelnek általában olyan jól az angol csapatok a BL-ben, mert olyan qrva jó, sőt, a legjobb a bajnokságuk. Na mindegy, legalább nem kell attól félni, hogy Tonio visszatérne a Serie A címkével jelzett szarkupacba a válogatott után. Őszintén sok sikert Angliában!

Rivendell 2016.01.30. 15:42:06

most nem azért,de a PL kb nézhetetlen...számomra

Conte szerintem unja a banánt szövkapitányként

rockitbaby 2016.01.30. 16:00:27

@Rivendell: Ellenben ezzel a nyilatkozattal Serie A-s csapatokat kihúzhat a listájáról. És akkor még a 10 euró vs 100 eurós étterem példát nem is említettem. De! Azért meglesném mire menne eg manager poszttal. Ahol nem lehet senki mást hibáztatni a rossz döntések miatt, csak saját magát. Nem jött be egy igazolás? Most lazán mondhatja, hogy nem is kérte ( Gio szerintem azóta is rühellheti ), de a manager saját maga dönt ilyenben.

m.martin91 2016.01.30. 16:41:26

Az angol bajnokság egy rossz vicc, bohóc ott mindenki, ha a Juventus ott játszana, könnyebben nyernénk meg, mint az olaszt.

MDaniel98 2016.01.30. 17:18:14

@m.martin91: Teljes mértékben egyetértek, ezt a City ellen is láthattuk, ha olyan csapatokkal kerülnek szembe az angolok akik a taktikát legalább hírből ismerik, akkor pottyannak is ki. 5-6 éve még azért más volt a helyzet.

DegerFaCan 2016.01.30. 17:23:46

+1 mindenkinek. Néha vetemedek arra h angol meccset megnezzek de csak a barátaim miatt hát mit mondjak szörnyű szamomra az az esetlenseg és kapkodás. Kajak felivelik a lecsorgot összeszedik és akkor ott gyorsban hajintjak el vagy támadnak pár érintéssel. Erről szól az egész a jó kozeppalyarol meg a csatár erejéről helyezkedeserol...
Inkább egy genoa-bologna mint még egy tham cselzi :D

cd1 2016.01.30. 17:24:06

angol bajnokság tényleg élvezetes, mert futnak mint a barom, de kicsit (lehet nem is kicsit) úgy tűnik mintha ész nélkül tennék. egy Juve mindig tudja mi a taktika, teljesen más, tényleg mint egy sakkjátszma

danimester1 2016.01.30. 17:49:08

Szerintem Antonio még mindig nem tért vissza a földre úgy el van még mindig szállva. (az EB majd lelöki a magas lóról!)Helyesebb és korrektebb lett volna úgy,hogy a Seria a nem képes anyagilag felvenni a versenyt a nagy klubokkal.Atulajdonosok valóban nem hajlandóak befektetni,de már megmozdult valami ebben az irányban is a stadionok ügyében.Az angolok (ahol szinte nem is játszik angol) egy nagy nullát tudnak felmutatni az elmúlt években.Arról ne is beszéljünk,hogy egy Sampdoria szintű csapat képes a 10-ed annyi költségvetéséből a nagyok előtt vezetni a bajnokságot. Szerintem a helyes sorrend spanyol,német,olasz majd angol,ezt persze nem anyagi téren hanem minőségi téren.Amennyiben idén a Bl-ben a romák és mi is tovább tudunk menni simán előzhetjük az angolokat majd idővel a franciák is.Valahogy az az érzésem ezzel a nyilatkozattal,hogy el akarja adni magát Angliába,de jobban is teszi,mert ott ő lehet a "mindenható",ott majd igazolnak neki több száz M "ajrókért".A másik oldala,hogy savanyú neki a szőlő,mert a Juventus nélküle is Juventus maradt és többre vitte mind vele (Európában).Ezek mellett persze nem akarom lekicsinyíteni az érdemeit,de úgy érzem mi 10 euróból is jól laktunk tavaly abba a bizonyos étterembe.Ez emberi oldaláról meg csupán csak annyit,hogy oda nem sz@runk ahol eszünk....

Apuleius 2016.01.30. 17:58:05

"Az olasz liga csak a negyedik helyet foglalja el, és nem látom, hogy ebből lenne kiút."

"Ennek ellenére optimistán tekintek a jövőbe és hiszem, hogy visszatérünk a helyes útra."

Most akkor mégis van kiút, vagy ideje temetni?

malloy_ 2016.01.30. 17:59:27

Hiába bukik meg Conte az EB-n simán előveszi ugyanezt a kifogást (szar az olasz bajnokság, így a játékosok is gyengék). Akkor vesz majd vissza maximum az arcából, ha teljesül a nagy álma, és elmehet edzeni valamelyik bohóc csapatot a PL-ben, és a BL-ből mondjuk a JUVE simán kipicsázza őket. Akkor már nem lesz kifogás..

venember83 2016.01.30. 18:17:16

@Apuleius: a válasz egyszerű, vidám és optimista temetésre gyűlünk majd össze a Serie A sírja mellett.

kozagaha 2016.01.30. 19:02:27

Szerintem téved, mert az angol hanyatlik. Nem csinálnak semmit csak futnak össze vissza izomból,tényleg nagyon látványos. Jön egy Ranieri egy viszonylag gyengébb csapathoz vitt egy kis taktikát bele az és vezetik az izomagyúak bajnokságát. Szép, mi ez ha nem hanyatlás?
:D
Szerintem a Juve bármenyik angol csapatot verné...

delpi0823 2016.01.30. 19:18:30

@malloy_: Egyetertek teljes mertekben.Azert nyilatkozta ezt sztem mert csak sajat magat akarja menteni ha esetleg leegne az eben az olaszokkal(bar ne igy legyen) es akkor tudja erre a hulyesegre fogni mert az olasz bajnoksag gyenge ez a nyilatkozat egyertelmuen errol szol.

Tony. 2016.01.30. 21:03:50

Szerintem pedig óriási sötétség uralkodik ezen a blogon, ha ennyien nem látják be, hogy igaza van.

(Nem a más bajnokságokkal kapcsolatos összehasonlítására gondolok, hanem az alap gondolatra).

Az olasz bajnokság sosem volt olyan szánalmas, mint manapság. Tudjátok ti, hogy milyen volt 10 vagy akár 20 évvel ezelőtt egy olasz bajnokság? Hát a kommentek alapján kétlem.

Itt a világ legnagyobb sztárjai játszottak kb. még Parma szinten is. 3-4 olyan csapattal állt a liga, amelyek a világon bárkivel felvették volna a versenyt. Hetente rendezték a rangadókat, amelyeket olyan érdeklődés követett világszerte, mint most egy Barca-Realt. A bajnokságok az utolsó fordulókban dőltek 1 ponttal, és csoda volt, ha valaki meg tudta védeni bajnoki címét.

Ma a kutya nem kíváncsi egy Inter-Milan, vagy egy Juve-akárki "rangadóra". Leszerepelt, öreg játékosok igazolnak a bajnokságba, elveszett egy BL hely, és a főtáblára 2 csapat jut el, de annyi is minek... Egy csapat 50%-ot nyújtva nyeri 20 pontokkal a bajnokságot, a többiek meg vergődnek egymással borzasztó gyenge színvonalon. Nincs az olasz futballnak egyetlen tehetsége sem, a válogatott noname senkikből áll.
Ez a liga egy lerabolt, levitézlett valami lett, és én sem tudom, hogy mikor és hogyan fog ez megváltozni.

Cannavaro 2016.01.30. 21:41:33

@Tony.: Az 50% al bajnokságot nyert Juve, épp hogy kikapott a Barca-tól a BL döntőben!!!! Nem lesz olyan a bajnokság még sokáig mint amiről te beszélsz de más bajnokságok sincsenek úgy elszállva hogy 4-5 BL esélyes csapatuk legyen!
A Spanyolok a mindig esélyes 2 csapatukkal a legjobbak, de a németek 1 csapattal szolgálnak, az angolok jelenleg EGYEL SEM!!! A komoly BL győzelemre esélyes gárdákkal, és a Serie A is 1 el(mint ahogy még a francia is)
A Napoli aki még bőven fejlődő képes(és fog is szerintem) még mindig előttünk van, persze lehet kipukkad, de most ott van! Az Inter-t bármennyire utáljuk, de szintén egy potenciállal, és egy nem rossz alap kerettel rendelkezik, egy komolyabb edzővel többre képesek, és a Jelenleg még talán mindig a mögöttünk legjobb kerettel rendelkező románok is össze fogják kapni magukat előbb utóbb, és lehet nem a régi a bajnokság, de évről évre jobb, és ha ezt nem látod akkor a sötétség nem nálunk van! Azt sem értem a bundás liga mivel jobb mint az Olasz.... Ezt senki nem magyarázza meg nekem, mert egész egyszerűen nem így van!

m.martin91 2016.01.30. 21:42:45

@Tony.: Szerintem a fórumozók jelentős része az angol ligát taszítja a mélybe, és nem az olasz ligát emeli a magasba. Arra próbálok utalni, hogy a jelenlegi Juventus-hoz képest próbálják belőni az angol csapatok erejét, és tény, ami tény, könnyűszerrel megnyerhetnénk azt a bohócligát. Amit írsz, az egyébként tökéletesen igaz, és egyetértek vele, de nem hinném, hogy bárki is azt szerette volna közölni, hogy a Serie A mennyire nagyszerű és felülmúlhatatlan.

danimester1 2016.01.30. 23:11:30

@Tony.: Maximálisan igazad van,de azt ne felejtsd el,hogy a múltból nem lehet megélni.Amit írsz igaz és ez nem csak a klubok felelőssége hanem anno a bundabotrány calciopoli ami betett az olasz ligának.Ez tette tönkre a legnagyobb csapat kivégzésével aki adta a világbajnok csapat gerincét.A felsővezetés a legnagyobb hibás és Mr. Conte ezeknek a senkiháziaknak képes volt elmenni és a Juventust hátba döfni,azoknak akik majdnem az ő karrierjének is keresztebe tettek.Most meg hőbörögni,hogy mi van itt és milyen "szar",azt elfelejtette,hogy is ebből a szarból lett valaki,most meg a magas lóról böfög,de azt nem tudom mire.Ebben a "szar" ligában lett neve,itt ért el sikereket most meg visszanyal a fagyi?Az olasz liga felemelése "közös" ügy kellene legyen egész Olaszországnak ne csak egy-egy "fecskének" mint pl. a Juventus-Agnelli,hanem "fenntről" is kellene a segítség és nem csak a sopánkodás. Természetesen nem támadni akarlak és amit írsz ezzel egyetértek,mert sajnos ez a valóság,de könyörgöm ne Antonio akarja már a spanyolviaszt szarni...Ha annyira képben van és külföldre akar menni,mert ott jobb,akkor ne úgy tegye,hogy sarazza a hazája bajnokságát és burkoltan a csapatait.Egyszerűen is ki lehet jelenteni,hogy odavágyik,nem kell ennek nagy feneket kerekíteni.

danimester1 2016.01.30. 23:23:09

@juve1986: Veled is egyetértek jó a meglátásod.Mindketten @Tony kollégával a mélyebb bugyrokba kotorásztok.Szerintem a különbséget java részt a pénz jelenti ami a legnagyobb különbség.Gyakorlatilag ez vonzza magával a többit mint pl. top-sztárjátékosok,fizetések,reklámok szponzorok.Szerintem ha olaszban beindulnak a stadion projektek több klubnál,akkor indulhat meg a szekér igazán,ehhez társulnia kéne az utánpótlásképzésnek.Sok össszetevős a dolog,ezért is írtam fentebb,hogy felülről is kellene a támogatás.A véleményed a német bajnoksággal gyakorlatilag egyezik az enyémmel,mert egy csapatos az esetek 90%-ban,a spanyol 2 csapatos szintén hasonló %-ban.a francia szerintem nincs térképen,de az is egy csapatos,az angol meg a külföldi játékosoktól és edzőktől függ a legjobban,mert ész nincs csak erő meg pénz,de utóbbi temérdek.

Rocky80 2016.01.31. 09:28:12

A spanyol ligánál jegyezzük azért meg, hogy az Atletico is Európa legjobb csapatainak egyike, a sokkal gyengébb 4. Sevilla meg lehet mondani rendszeresen nyeri az EL-t...

Rivendell 2016.01.31. 09:54:39

@Tony.: engem nem érdekel,hogy kik játszanak a PL-ben,tény az,hogy unalmas élvezhetetlen robotfocit játszik az egész liga.

felőlem a top100 játékos is ott játszhat,ha nézhetetlen amit csinálnak

spanyol liga azért sokkal látványosabb és kreatívabb,németről nem nyilatkozom,mert azt nem nézem

Rivendell 2016.01.31. 09:55:49

Szerintem idén 1 Napoli is jót futna a BL-ben a Roma helyett,csak hát ki gondolta volna,hogy a Roma inkább lefelé csúszik játékban és nem felfelé tőr,miközben 1re többet fektetnek bele a csapatba

Rivendell 2016.01.31. 09:58:43

ui:igaz én mindig azt mondtam Contet le kell váltani,de azért nem fogom pocskondiázni.

kérdés mindig az,hogy kinek mi tetszik.Ő is 1 Sturaro féle verőember volt a kp-n és semmi több és ezt vette át a Juve is a kezei alatt,erőből akarta megoldani a mérkőzéseket és nem taktikából,érthető hogy a PL a kedvence.

ToTTy-Juve 2016.01.31. 14:55:18

A cikk címe erősen sarkított, nem kell bedőlni neki. Sajnos tényleg csak a 4. a SerieA a bajnokságok vonzerejét tekintve, ebben tökéletesen igaza van, viszont olyat nem mondott, hogy jelenleg is hanyatlik, míg a címből erre következtet mindenki.
A valóság az, hogy erősödik a SerieA, de minimum stagnál és Conte csak rávilágít arra, hogy pénzt kellene többet bele forgatni, hogy visszaszerezze a 3. helyet. Erre pedig - megint csak igaza van - nincs sok esély jelenleg. Olaszország nem tőkeerős jelenleg, ellentétben a másik hárommal.

Juveteam 2016.02.02. 13:41:28

Conte teljesen jól beszélt!
Nem is értem egyesek beszólásait...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása