Spalletti taktikai és pszichológiai nézeteit osztotta meg

spalletti.jpgA Roma frissen kinevezett vezetőedzője szerint lehetséges, hogy csapata háromvédős felállásban fog pályára lépni a Juventus ellen.

A tréner egyúttal leszögezte, el kell sajátítanuk azt a mentalitást, amellyel a Juventus visszakapaszkodott a táblázat élére.

"Ahogy az 'Európai Totális Futball a Napjainkban' c. előadáson is elmondtam, egy csapatnak fel kell készülnie arra, hogy a játék közben is változtasson a hozzáálláson." - osztotta meg nézeteit Spalletti, majd folytatta.

"Bizonyos mozgások már természetesek a játékosok számára.  A problémás rész az, mikor négy védős felállásról kell átállni három vagy akár öt védőre. A Juve megtanított mindenkit arra, hogy fontos, hogy több taktika között tudj választani.

Az elmúlt hetekben a taktikán dolgoztunk, melynek során természetesen figyelembe vettük a játékosaim eltérő tulajdonságait is. Ugyanazt a hozzáállást látom mint korábban, a srácok alig várják az edzéseket és a játékot.

Míg a Verona elleni bemutatkozásom inkább érzelmes reakciókkal volt teli, most a módszertannal kell fogalakoznunk, a célokkal és az ötletekkel, amiket meg tudunk valósítani a pályán."

Sokat hangoztatott tény, hogy a Juventus sorozatban tizenegyedik bajnoki győzelmére készül, de Spalletti szerint nem szabad előre inni a medve bőrére.

"A Juve ebben az idényben is remekül teljesít. Ami minket illet, először szükségünk van egy elképzelésre, mellyel képesek leszünk győzni, ha ez megvan, minden rendben lesz. Ellenben ha úgy lépünk pályára, hogy a vereségtől tartunk, elbukunk." - vette filozofikusra a figurát a kopasz mester.

"Megvan bennünk is a minőség és a potenciál. Az a szándékunk, hogy magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést és a saját játékunkat játsszuk a Juve ellen. Egy olyan csapat ellen mely mostanában remek formának örvend. Bebizonyították, hogy nem csak hogy nagyszerű csapat, de nagyszerű klub is, nézzük csak meg milyen feltámadásnak lehetünk szemtanúi.

Csapatuk remekül átültette a győztes mentalitást és a mez viselésének büszkeségét az új játékosokra is. Ez olyasvalami, amit nekünk is meg kell tennünk, s már dolgozunk is rajta. Nagyobb felelősséget látok már olyasvalakin, aki az öltözőnkben felölti a Roma címeres mezét.

Spaletti debütáló meccsén  a Verona ellen, a mérkőzés utolsó szakazában háromvédős formációra váltott és nem tagadja, hogy ezen a héten is ezzel kísérletezik.

"A háromvédős formációt teszteltem az edzéseken, dolgozunk rajta. Lucas Digne és Alessandro Florenzi tíz méterrel feljebb léphetnek, ha hárman vannak hátul, s így nem jönnek létre szabad passzsávok mögöttük. Szóval igen, lehetséges, hogy három védővel fogunk majd kezdeni a Juve ellen.

Antonio Rüdiger nagyon erős és meglehetősen forrófejű játékos, akit néha vissza kell fogni, ellenben domináns a levegőben és remekül használható, mikor a játék intenzitása növekszik.

Próbálok egyensúlyt találni a csapaton belül. Ez még nem sikerült a Verona ellen, ahol pontosan azt csináltuk, amit nem szabadott volna. Gólszerzési lehetőséget engedtünk nekik és ez lett az eredménye.

Radja Nainggolan képes jól fedezni a labdát és előrefelé megjátszani azt. Lehetővé kell tenni számára a szabad mozgást, hiszen ő egy mindenes középpályás."

A Juventus csapatkapitánya, Gigi Buffon úgy nyilatkozott, ez egy nagy lehetőség, hogy kigolyózzák a Romát a Scudettoért folytatott versenyfutásból.

"Buffon egy intelligens ember és mi is ugyanúgy látjuk a dolgot. Ez a mi nagyszerű lehetőségünk, hogy visszaszálljunk a versenybe." - fogalmazott Spalletti.

Edin Džeko mostanában nem focizik éltete formájában és emiatt a Giallorossi szurkolói is megtalálták.

Džekóban minden megvan ahhoz, hogy ő legyen a kilencesünk. Csak ki kell várnia a megfelelő pillanatot, a szikrát. Egy gól megnyugvást jelentene számára. A római szurkolók és a média ki vannak éhezve az eredményekre és nincs türelmük. A bosnyák egy remek labdarúgó és nem hibáztatom semmiért. Magasságához képest elég gyors és technikás, jó a levegőben. Várjunk türelemmel! - fejezte be Spalletti.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr808304290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grinta 2016.01.23. 22:01:44

Szimpatikus mondatok,egy szimpatikus embertől!

niccolo 2016.01.23. 22:16:13

Csak a csapata nem szinpatikus,'83-óta utálom a Rómát!

niccolo 2016.01.23. 23:07:02

@Grinta: +1! Ez jó!nem születésem óta utálom,hanem mikor számomra elöszőr keresztbe tettek a csapatnak,megelőzték a Juvét és bajnokok mertek lenni.Sirtam is 12 évesen,de következő évben nagy küzdelenben a Juve lett a bajnok!

Tony. 2016.01.23. 23:59:08

Örülök, hogy visszatért. Visszaidézi a régi szép idők olasz fociját, amikor komoly edzők, komoly csapatokkal küzdöttek egymás ellen. Amikor nem ez a mai bohóckodás volt jelen.

Anno a vészterhes időszakban megnéztem volna a Juve padján is.

danimester1 2016.01.24. 09:32:16

@Tony.: Pontosan!Emlékszem mikor edzőválságban voltunk sokan szívesen láttuk volna a padon.Szerintem jóval több van benne mint amit elért,de szerintem ott cseszte el,hogy elment Oroszországba.Mellette Ancelotti,Lippi,Conte,Allegri és még sorolhatnám a neveket ha ilyen edzők lennének olaszba,akkor előrébb tarthatnának.

Juvegaspy 2016.01.24. 10:05:07

Szimpatikus jaja de ma azert v 3at gurithatnank.
A jatekosai nincsenek formaban s szerintem meg o maga sem keszult fel ellenunk

TYUKI 2016.01.24. 10:31:04

Korekt ember! De ma nyerni kell de nagyon! DYBALA!

D.P AZ ISTEN 2016.01.24. 12:32:00

Zaza remèlem kap ma lehetösèget ès nem csak tíz percet! Ma a kezdöben lenne a helye! Nem tudom allegri mièrt nem játszatja többet! De ha ezt fogja csinálni allegri inkább álljon odèbb!

MDaniel98 2016.01.24. 14:15:42

Szerintem megverjük a Rómát, de Spaletti majd rendbe szedi őket, és a Fiorral fognak nagy harcot vívni a 3. helyért, az Inter mindenki számára sajnálatos módon vissza fog csúszni a 4-6. helyre.

danimester1 2016.01.24. 14:26:20

@D.P AZ ISTEN: Az utolsó mondatod valahogy nekem nem tűnik logikusnak és a miértjét sem értem.Semmi baj a véleményeddel ,de érdekelne,hogy miért küldenéd el ha nem játszatja Zaza-t,amikor jelen állapot szerint Mandzukic jobb.Ráadásul a kupában kezdőként a kis olasz nem tudott betalálni,Dybala-val ütőképesebb a horvát.Igaz nem tudjuk mit játszana az argenítnnal,de Morata helyett bőven beférne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása