Rugani: „El akarom nyerni az edző bizalmát”

rugani_daniele_sajtotajekoztato.jpgDaniele Rugani a Juventusra koncentrál, célja pedig nem más, mint bizonyítania Massimiliano Allegrinek, hogy számíthat rá a kezdőcsapatban is.

A fiatal védőjátékos az Empolitól érkezett a nyáron, azonban csak a minap kapta meg második lehetőségét a Torino elleni kupameccsen, amelyen kezdőnek jelölte a tréner.

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a legjobbak közé tartozó profik vesznek körül nap mint nap, és hogy figyelhetem a játékukat, illetve tanulhatok tőlük.” - nyilatkozta a Daniele Rugani a JTV stábjának.

„Tippekkel segítenek úgy technikai, mint taktikai téren, valamint segítettek felkészülni pszichológiai szempontból is, hogy a lehető legjobb állapotban léphessek a pályára.

Úgy gondolom, hogy amióta a Juventushoz csatlakoztam, bizonyos területeken fejlődtem. Szerencsémre rendkívül tehetséges futballisták alkotják a keret egészét, és velük végezhetem az edzésmunkát.

A tréner és a szakmai stáb is arra törekszik, hogy a lehető legjobb fejlődést mutassam.”

A fiatal védőjátékos természetesen nem hagyhatta ki első bajnoki tétmérkőzésének megemlítését, amely előtt csak pár percet játszhatott a Bajnokok Ligájában még a szezon elején.

„Nagyon jól játszottunk szerdán, és megfelelő hozzáállást tanúsítottunk. Fontos volt megmutatni, mennyire sikeréhesek vagyunk, és hogy mennyire nyerni kívánunk az összes mérkőzésen, amelyen pályára lépünk.

Nagyszerű érzés volt már a kezdetektől pályán lenni. Csapattársaim és a tréner segítettek, hogy jól kezeljem a helyzetet, és ezért hálás vagyok mindannyiuknak.

Városi derbi volt, tehát nem volt egyszerű feladat, de elégedett vagyok azzal, ahogy lezajlott a mérkőzés.

A szezon alatt azt akartam elérni, hogy minél több játéklehetőséget harcoljak ki magamnak. Lassan olyan játékossá kívánok válni, akire támaszkodhat a tréner, és akiben megbízhat, amikor szüksége van rám. Ez nem álom számomra, hanem inkább cél.

Véleményem szerint mostantól ezt fogom tenni, megbízható játékossá kívánok válni a tréner szemében, aki szükség esetén számíthat rám.

A Juventusnál leginkább az lepett meg, hogy mintha a levegőben is benne lenne a győztes mentalitás. Ezek nem csupán szavak, belülről ez valóban érezhető. Tehát ezt veszi észre az ember, a professzionalizmus és szervezettség adott szintje mellett.

A 2016-os EB? Ezt inkább álomnak tekintem ebben a szezonban. Egyértelműen nehéz feladat, mivel tudom, hogy ehhez játszanom kell, de a Juventusra koncentrálok.

Fiatal vagyok, az idő az én oldalamon áll, sok év áll előttem, ezért remélem, hogy itt jól fogok teljesíteni, és ennek eredményeképpen a válogatottba is bekerülök.

Ez jelenleg csak az álmok egyike, azzal foglalkozok, hogy jól teljesítsem, és ennek következménye lenne a behívó, ezért a klubbéli feladataimra koncentrálok.”

Daniele Ruganit a riporter a Bajnokok Ligája-sorsolás eredményéről is kérdezte, hiszen a Juventus az egyik legjobb csapattal, a Bayern Münchennel kell, hogy megküzdjön a továbblépésért.

„A Bayern München határozottan nehéz ellenfél. Őszintén mondhatom, hogy ők nagyon erős csapatot alkotnak, de nem hiszem, hogy a Juventus bárki ellen vesztesként lépne a pályára.

Tulajdonképpen nem gondolom, hogy ők örülnének annak, hogy a Juventus lesz az ellenfelük. Tehát a legjobban kell, hogy felkészüljünk erre a párharcra.

Előttünk áll pár hónap minderre, és biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni, sokkal inkább mint jelenleg, és minden bizonnyal játszani fogunk.”

A Serie A téli szünetének közeledtével a fiatal játékos értékelte a szezon eddigi eredményeit.

„2015 utolsó részében magas szinten teljesítettünk. Ez alapvető volt ahhoz, hogy megmaradjanak a reményeink a címvédésre, azonban továbbra is le vagyunk maradva, és nem lehetünk elégedettek. Sikeréhesnek kell maradnunk, mert pontokat kell szereznünk.

Azonban mindez további önbizalommal és hittel szolgál, hogy a lehető legjobban kezdjük a 2016-ot, mintha nem is lett volna szünet. Így kell folytatnunk, az első mérkőzés pedig a Carpi elleni vasárnapi meccs.

Egy újabb győzelemmel vasárnap ismét közeledhetnénk az előttünk lévőkhöz, ez pedig megkönnyítheti célunk elérését, ami nem más, minthogy márciusban harcban legyünk a scudettóért.

Kemény meccs lesz, mindegyik az. A Juventus ellen természetes, hogy mindegyik csapat százszázalékos teljesítményre törekszik, mivel bizonyos értelemben ez életük mérkőzése.

Nagyon szorosan fognak védekezni, kompakt módon fognak felállni, ezért türelemre és alázatosságra lesz szükség, valamint ugyanazt az önfeláldozást és harcra való nyitottságot kell mutatnunk, amit a Carpi fog, és tudnunk kell, hogy lesznek nehéz pillanatok.

A győzelemhez ugyanazon a szinten kell akarnunk a jó eredményt, és ugyanannyira alázatosnak kell lennünk, amilyenek ők lesznek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr548181304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DegerFaCan 2015.12.18. 10:20:15

Haljak meg veszek egy Rugani mezt :D annyira cuki :D remélem ő lesz az új Fabiom :D

pedronegroo 2015.12.18. 10:35:29

Tökéletesen átvette a győztes mentalitást ez minden egyes szavából érződik. Intelligens srácnak tűnik remélem olyan elegáns stílusú és klasszis védő lesz belőle mint mondjuk Nesta. King Kong Chiello típusú védőt nem nagyon nézek ki belőle. :)

Juvegaspy 2015.12.18. 10:59:14

Jol latja a helyzetet. Elmehetne kissebb csapatba jatszani de igy nap mint nap a vilag legjobb vedoivel edzhet fejlodhet.

chiellini 2015.12.18. 11:39:30

Az jó pont, hogy nem hisztizik,de engem az sokkal jobban aggaszt, hogy mentálisan nem tudom hogy áll ő és a csapat, mert most nyertünk egy pár meccset oké, de Bayern, 6 pont hátrány a bajnokságban és mivel a blt nem adjuk fel magunktól akár plusz 2-3-4 meccsen veszíthetünk pontokat.... és már most az a kérdés, hogy márciusban (mikor kiesünk a blből, remélem nem de mindenki ezt nyilatkozza)versenyben legyünk a bajnokságért ez a gáz.

JuveWinC 2015.12.18. 11:43:17

A srác tavaly az Empoliban (egyedüliként a Serie A-ban) végigjátszotta mind a 38 meccset és egyetlen sárgát sem gyűjtött. Szal valóban nem egy Chiellini típus (talán azért agresszívabb lehetne).

Drughi Di Bianconeri 2015.12.18. 11:55:34

Nagyon érett és intelligens fiatalember, ezen nyilatkozata alapján.

Le a kalappal !

Minden szavával egyet tudok érteni.

Remélem ezen "kinyilatkoztatása" elhallgattatja a pénzéhes ügynökét, illetve az olasz sajtót !

m.martin91 2015.12.18. 12:56:45

@pedronegroo: Mindenképpen Nesta stílusú legyen, mint egy ostoba, buta Chiellini. Reméljük, játéktudásban is megközelíti majd.

Vega88 2015.12.18. 13:28:50

Egyetértek a Nesta stílussal, de az az "ostoba, buta Chiellini" párszor már elég jó szolgálatot tett a csapatnak az utóbbi években, pláne a legfontosabb meccseken. Más kérdés, hogy az utóbbi időben tényleg rendre ostoba favágó benyomását kelti...

Vega88 2015.12.18. 13:29:51

Mikor tavaly turbánnal a fején lehentelte Ronaldót, az számomra az egyik legemlékezetesebb futballmomentum volt! :D

m.martin91 2015.12.18. 13:55:15

@Vega88: Nekem meg az volt emlékezetes, amikor tavaly megrúgta James-t a tizenhatoson belül, úgy, hogy 10 Juventus játékos vette körül, és esélye nem volt kapura lőni.

babo0410 2015.12.18. 15:27:55

@m.martin91: És miért csak a rossz emlékek maradnak meg benned folyton? Az pl. miért nem, mikor CR7-et, Ibra-t vagy éppen Messit szinte eltüntette a pályáról? Nekem ezek a momentumai maradtak meg.
A hétvégén a buta belépője után, amiből 11-es lett, én is kicsit ideges voltam. De mint kiderült, nem is volt az a belépő szabálytalan. Chiellini egy agresszív védő. És néha ilyen is kell. Sőt! Néha az ő agresszivitása kell a pályára. Se Rugani, se Bonucci, se Barza nem ilyenek. Sokszor pedig ez kell. Főleg a legnagyobbak ellen. Chiellini egy remek védő, a legjobbak egyike, még ha néha túl is pörög. Én nagyon imádom Chiellinit, még ha néha igen butának is hat egy-egy megmozdulása.
De aki a foci mellett diplomát tud szerezni, az igazából olyan buta nem lehet.

Tony. 2015.12.18. 15:28:58

Nekem meg az a legemlékezetesebb, hogy a vészterhes időkben éveken keresztül az egyszemélyes védelme volt a Juventusnak, rendszeresen egyszerre játszva 2 belsővédőt és egy balbekket.

Mindemellett egy olyan játékos, aki tönkreteszi és felőrli támadókat, olyan játékosok nem jutottak szóhoz mellette, mint Ibrahimovic vagy Cavani. Őt nem érdekli, hogy a neve az ellenfél támadójának és nem szarik be, ha éppen őket kell eltakarítani a francba. Kva nagy szerencse, hogy nálunk játszik az időnkénti balfaszkodásai ellenére is.

patrik1112 2015.12.18. 16:17:58

@Tony.: @babo0410: +1 én is örülök neki, annak ellenére hogy néha felhúz

Il Principino 2015.12.18. 17:32:55

@patrik1112: Egyetértek!Minden csapatba kell 1 "sintér"

MdewC 2015.12.18. 18:43:08

@Tony.: +1 Chiello mellett. A csávó vérző fejjel még egy elefántot is megborítana. Az egyik legjobb a posztján. Illetve ott van még a két másik legjobb, Bonu és Barza professzor. Am ki az a Nesta? Elég, ha a prof szintjét beéri. Ha pedig még túl is szárnyalja... ;)

Rikoo 2015.12.18. 18:49:22

@Tony.: most egyetértek veled. Igazi harcos aki átérzi, milyen egy igazi Juventinonak lenni. Bőven van annyi pozitív tulajdonsága ami ellensúlyozza a technikai hibáit.

Devilke Balla 2015.12.18. 19:06:14

@MdewC: Nana! Nestát nem bántani,se Maldinit.. Egyetlen hibájuk volt,hogy rossz csapatban játszottak. De olaszok,és a legjobbak,szeretni kell oket :)

kda75 2015.12.18. 20:19:13

@MdewC: Azért ,mert rosszkor volt rossz helyen,még a világ egyik legjobbja volt.Az egyetlen hiba,ami felróható neki,hogy nem nálunk játszott:)

MDaniel98 2015.12.19. 12:38:55

Szimpatikus nyilatkozat Ruganitól, remélem Max azért már legalább havi egyszer beteszi majd a kezdőbe, mert annyit biztos, hogy megérdemel.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása