Allegri: „Fent kell tartanunk ezt az intenzitást”

allegri_massimiliano_palya_szelen_all.jpgMassimiliano Allegri a szerdai Coppa Italia győzelmet követően a szezon elején tapasztalt bukdácsolásra emlékeztette csapatát.

A Juventus fölényes győzelmet aratott városi ellenfele ellen, a torinói 4-0 után pedig a negyeddöntőben a Lazio vagy Udinese lesz az ellenfél.

„A csapat jól teljesített, és ez nem volt egyszerű feladat a Torino ellen. Sikeresen megszereztük korán a vezetést, majd irányíthattuk a mérkőzést.” - mondta az Öreg Hölgy mestere a Rai Sport munkatársának.

„Fontos volt bejutni a negyeddöntőbe, mivel mindhárom trófeáért versenyben kívántunk lenni 2016-ban. Most pedig jó sorozattal zárhatjuk az évet, azonban meg kell tartanunk az utóbbi két hónapban tanúsított intenzitást.

Nem felejthetjük el, hol álltunk a tabellán, mivel így fenntartható az eredmények eléréséhez szükséges sikeréhség és intenzitás.

A ma esti találkozó potenciális botlás is lehetett volna, mivel jó sorozatot tudhat maga mögött a csapat, a Torino viszont nem játszott a hétvégén, így az ellenfél kihasználhatta volna frissességét.

Ma este az igazi pozitívum az volt, ahogy kezeltük a labdát. Technikailag javulnunk kell, gyorsabban kell passzolnunk, fel kell ismernünk, mikor kell lassítani vagy gyorsítani a játék tempóját, mivel ez a nagy csapatok ismérve. Véleményem szerint ez a csapat sokkal jobb teljesítményre képes.”

Daniele Rugani először léphetett pályára kezdőként a Juventus csapatában idén mindössze második meccsén, miután szeptemberben két percet kapott a Sevilla ellen.

„Nem volt egyszerű Daniele Ruganinak azonnal egy derbin játszania, és különösen nem egy kieséses Coppa Italia meccsen, de nagyon jól teljesített.”

Úgy tűnik, hogy a Juventus ismét a 3-5-2 használata mellett állapodott meg, a tréner pedig magyarázattal is szolgált ezzel kapcsolatban.

„Jelenleg hiányzik egy trequartista a keretből. Amikor Roberto Pereyra visszatér, hasznos alternatívát fog jelenteni kezdőjátékosként vagy csereként.

A srácok jól átlátják, hogyan kell kezelniük a mérkőzést, és hogyan zárják le a területeket. Véleményem szerint a csapat sokat a vasárnapi Fiorentina elleni találkozó és a ma esti megmérettetés között.”

Mivel felmerült a trequartista hiánya, valamint természetesen a napokban egyre több hír olvasható Oscar vagy további középpályások megszerzéséről, az újságírók ez ügyben is érdeklődtek a sajtótájékoztatón.

„Az angol bulvárlapok sok mindent írnak. A Juventus kiváló kerettel rendelkezik, de természetesen a klub majd kiértékeli, ha bármilyen módosításra is szükség van. Amennyiben bárkit is leigazol a klub, annak a Juventushoz méltónak kell lennie.

Nincs értelme bárkit is leigazolni csak a leigazolás végett, illeszkednie kell a klub projektjébe, és ugyanazt a szintet kell, hogy képviselje, mint a többi játékos.

Mostantól pedig koncentráljunk a Carpi elleni bajnokira, akik véleményem szerint megfelelő minőséggel és jellemzőkkel rendelkeznek a bennmaradáshoz, kezdve Marco Borriellótól Gabriel Silván át egészen Luca Marronéig. Véleményem szerint alulbecsült csapatról van szó, és vasárnap nehéz megmérettetés vár ránk.

Valamint korábban is kezdődik a mérkőzés, ami szokatlan számunkra, a Serie A-ban pedig soha nem egyszerű idegenben győzni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr528178772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.12.17. 10:26:08

Egyet kell értsek most Allegrivel még pedig abban hogy ez a csapat még sokkal jobb teljesítményre lesz képes! Az összjáték még néha nagyon esetleges és akadozik. Mondom ezt annak ellenére hogy tegnap gáláztunk, de ez egy olyan meccs volt ahol szinte minden bejött. De ha majd még Morata is elkezdi termelni a gólokat és ha majd a középpályánkon is kevesebb lesz az alibi na akkor nem csak egyszeri teljesítmény lehet ez a tegnapi hanem játék amire bárki ellen képesek lehetünk.

Zaza pedig egy igazi terrorista! Mindent és mindenkit elpusztított, hogy ő megmenekült azt csak a bírónak meg Allegrinek köszönheti. Nálam az év legjobb csatárteljesítménye volt a tegnapi Zazázás(mezszámnak javaslom neki a 18+), a focipályára nem való jeleneit azért jó volna mellőzni! Ettől függetlenül biztos vagyok benne hogy Dybala és Mandzu az első számú csatáraink továbbra is.
A Mesternek nagyon kell vigyáznia nehogy a horvát gyilkológép és a terrorista párban hosszabb időt eltöltsön a pályán, mert abból könnyen Armageddon lehet! Peace!

keshudioo 2015.12.17. 10:41:00

- Jelenleg hiányzik egy trequartista a keretből. Amikor Roberto Pereyra visszatér, hasznos alternatívát fog jelenteni kezdőjátékosként vagy csereként.
- Mi a helyzet Hernanesszel?
- Ki az a Hernanes?!

venember83 2015.12.17. 11:05:43

Hiányzik egy trequartista, de a keret nagyszerű. Utána meg a Carpi dicsérete. Ideje már elmenni téli szünetre.

Jack Bauer 24 2015.12.17. 11:06:59

@keshudioo: +1
Nekem ez tetszett: "Amennyiben bárkit is leigazol a klub, annak a Juventushoz méltónak kell lennie.Nincs értelme bárkit is leigazolni csak a leigazolás végett.." Ez most egy fricska Marottának ill saját magának Hernanes végett?? Remélem igen!

MdewC 2015.12.17. 11:48:03

@pedronegroo: Egyet értek, baromi jól tolta Zaza tegnap, Dybalának is volt idén pár jó meccse, szóval sztem Ők tolták a legjobban idén, de a HORVÁT is szerzett pár iszonyat fontos gólt és Moratának is voltak nagyon hasznos megmozdulásai. (Sevilla kivétel.) Szóval öröm látni, hogy idén ekkora a verseny a srácok között a csatár posztokon! Persze a jó értelemben. :)

@keshudioo: Nem véletlenül nem említette a brazilt, sajnos nincs is miért megemlíteni. :(

kozagaha 2015.12.17. 11:57:37

Tényleg jó lenne ha vissza térne Pereyra kell még valaki a középpályára aki gyors.
Ez jól jöhet kontráknál pl.

Azért én még bízok benne, hogy Hernanes is belejön :D tényleg nagyon örülnék neki
Van még valaki aki reménykedik ebben? :D

Juvegaspy 2015.12.17. 12:01:15

Na Marotta! Sose szidom de gyakorlatilag 2.eve konyorog Allegri egy trequartistaert. Telen nagyon kene gondolom a BL ben is ezt jatszatna szivesen!

Szili072 2015.12.17. 13:10:56

Nem fog szegény kapni trequaristát csak nyáron Pogba árából.Ha vasárnap nyerünk egész kellemes érzésekkel pihenhetünk az év végén (mi szurkolók és a csapat is).

Juvegaspy 2015.12.17. 14:05:23

@Szili072: eriksenert lekene tenni 60millat meg vihetik Hernanest es kesz.
Tudom h meg soha nem koltottunk ennyit telen de sztem o a hianyzo lancszem

Rikoo 2015.12.17. 14:40:29

@Juvegaspy: csődbe is menne a klub.:D

Juvegaspy 2015.12.17. 17:52:41

@Rikoo: Padoint ertekesitjuk szerzodese lejarta elott felevvel es nemhogy a klub de meg a liga meggazdagodna :D

babo0410 2015.12.17. 18:11:09

@Jack Bauer 24: Hernanessel kapcsolatban azt gondolom, hogy nem tudták megszerezni nyáron akiket akartak, ezért kockáztattak 11 milliót remélve, hogy Hernanes visszatalál a Lazios formájához. Nem így lett. Sajnos. De egy próbát megért. Én is hittem benne, hogy trequartistaként jó lesz. Sajnos rajta bukó van. De ezért nem szidhatjuk a vezetőséget és Marotta-t, mert a többi nyári igazolás viszont bevált. És néha kockáztatni is kell. Minden igazolás men amúgy se válhat be. Örüljünk, hogy legalább nem egy drágán igazolt játékos bukott meg.
Allegri nyilatkozata tetszik. Remélem januárban a BL-re megerősítik a keretet, és tudunk majd 4-3-1-2-ben rohamozni majd a Bayern ellen. És jó lenne, ha maradna a győzelmi szériánk.

KysBé 2015.12.17. 18:33:59

@babo0410: Hát ezen besírtam:
" De egy próbát megért "

"Én is hittem benne" biztos ez győzte meg Marottát....

"Sajnos rajta bukó van" Vidalon kívűk kin nem??

Ennyi ögól 1 hsz-ben!!!!

DegerFaCan 2015.12.17. 18:45:09

@KysBé: Ne haragudj nem szeretek személyeskedni, de ne keressem vissza azokat a kommentjeidet amikor gyalazod Dybala árát Sandro árát és leginkább Zazat?? Tegnap hősként velünk együtt unnepelted bezzeg. Nyáron és talán még előző héten is mondtad h Llorente helyett ez az ekelábú ül a padon Marotta egy balf.

Vagy talán rosszul emlékszem? :)
Am csak azért mert most egy hibáját beismerő emberbe kötsz bele, tudod ez nem nagyon elegáns dolog...

Önkritikát mikor ohajtasz tenni?

.Bulldeo 2015.12.17. 18:58:40

@DegerFaCan: +1
egyébként világosan emlékszem, hogy nem csak a hurrá-optimista babo, hanem a túlnyomó többség is elég pozitívan fogadta Hernanest

Rocky80 2015.12.17. 19:09:13

Persze hogy pozitívan fogadtuk mert brazil, kétlábas - olyan rossz csak nem lehet. Ha csak a szabadrúgásokat jól lövi már megérte.

Erre: de, olyan rossz... (Mondjuk olyan sokat nem is láttuk trequartistaként, mert úgy rémlik inkább visszavont szervezőként használtuk.)

KysBé 2015.12.17. 22:30:38

@DegerFaCan:
"Tegnap hősként velünk együtt unnepelted bezzeg"

Másold be légyszi.

DegerFaCan 2015.12.17. 23:06:30

KysBé 2015.12.17. 21:01:15
Ha valaki sz@rul játszik, akkor azt nem lehet szídni. Ellenben ha valakinek van egy jo(bb) meccse - csak a bírónak köszönhetően maradhatott a pályán - azt le kell sz.pni.

tegnap:
KysBé 2015.12.16. 21:15:21
"Zazának a pályán sem lenne a helye"
A qrva anyád gyökér egri vitya!!!!!

Igazit nem találtam bocs ennél a szitunál érezhettem azt, hogy Zaza mellett állsz ki, de akkor úgy tűnik hogy csak szapultad Egrit és véletlenül sem álltál ki Zaza oldalán.

Egyébként ha csak a bírónak köszönhetően maradt a pályán akkor mire fel szidod Egrit, aki ugyanazt vallotta akkor mint most te?

Hogy egy klasszikust idézzek: "Ennyi ögól 1 hsz-ben!!!!"

babo0410 2015.12.18. 00:06:55

@DegerFaCan: XDDDDD Én már csak egy kávét kérnék. :D

babo0410 2015.12.18. 00:11:12

@DegerFaCan: Egyébként jó, hogy vitába kezdtek vele, én nem akartam reagálni a hsz-ére. Inkább el se olvasom amit ír, mert minden szavamba beleköt. Nem kezdek újabb parttalan és agyatlan vitákat.

KysBé 2015.12.18. 16:16:57

@DegerFaCan:

"Igazit nem találtam bocs ennél a szitunál érezhettem azt, hogy Zaza mellett állsz ki, de akkor úgy tűnik hogy csak szapultad Egrit és véletlenül sem álltál ki Zaza oldalán"

Jól érezted , ez egyértelműen Egri szapulása volt!

"Egyébként ha csak a bírónak köszönhetően maradt a pályán akkor mire fel szidod Egrit, aki ugyanazt vallotta akkor mint most te?"

Zazának ezen kijelentésem után volt 1-2 olyan megmozdulása, ami simán sárgát ért volna - a másodikat, tehát a meccs ezen szakaszában csak a bíró jóindulatán múlt.

Amúgy szerintem ne állj be az öngólt rúgdosók szutykos táborába, többre lehetnél hivatott.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása