Allegri: „Semlegesítettük a Fiorentinát”

allegri_massimiliano_uvoltozik.jpgMassimiliano Allegri a Juventus 3-1-es hazai győzelmét követően elmondta, hogyan tudta csapata semlegesíteni a firenzei ellenfelét, azonban a csapat továbbra sem foglalkozik a bajnoki címmel, hanem csak lépésenként kíván ismét a csúcsra jutni.

A bianconero csapatnak sikerült sorozatban hat győzelmet egybefonni: vasárnap este az Öreg Hölgy megfordította a mérkőzést, miután egy büntetőt követően a Fiorentina megszerezte a vezetést a harmadik percben.

„Csak annyit mondhatok, hogy a Juventus jó formában van jelenleg, és még van két meccsünk karácsonyig, egyik a kupamérkőzés, míg a másik egy bajnokságbeli találkozó.” - nyilatkozta a mester a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Mivel nagyon lemaradtunk a bajnokságban a szezon elején, fontos lenne minél jobban felkapaszkodni a szünet előtt.”

A tizedik fordulóban a Juventus tizenegy ponttal volt lemaradva az AS Roma csapatától, azonban hat fordulóval később a torinói címvédő már a negyedik, és egy ponttal meg is előzi a legjobban szereplő fővárosi csapatot.

„Jelenleg a csapat elég jól teljesít, azonban technikai szempontból még fejlődhetünk, és kevesebb hibát kell vétenünk.

Nem volt egyszerű ennyi helyet javítani a tabellán, figyelembe véve, hogy hol álltunk hat fordulóval ezelőtt, és a Serie A meccseken nehéz sorozatban hat győzelmet szerezni.

A szezon előtt az Intert az esélyesek egyikének tekintettem, mivel komoly befektetéseket hajtottak végre a nyáron, illetve tapasztalt edzővel rendelkeznek. Jelenleg négy pont előnnyel vezetik a bajnokságot, így továbbra is ők az esélyesek.

A Juventusnak csak saját menetelésére kell figyelnie, nem bármelyik másik csapatra. Még számos pontot gyűjthetünk, és egyszerre csak egy meccsel kell foglalkoznunk. Először az AC Milant kellett utolérni, és sikerült, majd az AS Romát, most pedig eldől, képesek vagyunk-e megelőzni a Napoli és a Fiorentina csapatát.

Mindazonáltal az Inter megelőzéséhez valami különleges teljesítményre lesz szükség.”

A Fiorentina hat mérkőzése nem kapott ki a torinói kezdő sípszó előtt, azonban a Juventusnak sikerült megszakítani ezt a veretlenségi sorozatot.

„Nikola Kalinić megközelítőleg hatvanszor elfutott, azonban sikerült blokkolnunk ezeket a támadásokat, és a Fiorentinának nem sikerült eltalálnia a kaput a tizenegyesen kívül.

Viszont a Juventus több lehetőséggel rendelkezett, mint amit a három gól mutat, a firenzeiek kapusát sok munkára kényszerítettük. A meccsre úgy készültünk, hogy megpróbáljuk kiiktatni a Fiorentina erősségeit, ami Borja Valero és Josip Iličić kreativitásából ered.

Az idő múlásával a Fiorentina egyre jobban elfáradt, mi pedig javultunk, így kihasználtuk a felbukkanó területeket.

Paulo Dybala fontos játékos a csapat számára, és kiváló futballista lesz belőle. Sokat javult taktikai és pszichológiai tekintetben, mivel a Palermo és Juventus csapatában való játék között óriási a különbség.

Paul Pogbával az a gond, hogy amikor túl egyszerűnek tűnik a feladat, akkor lazán kezeli a helyzetet és hibázik. Sarkazások? Nem, csak a cipésznek kellene sarkazásokkal foglalkoznia.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr38170828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ovaentat besök 2015.12.14. 10:14:55

A Pogba-val kapcsolatos dolgokat jelen pillanatban teljesen jól látja. Nem kell a flikk-flakk. Pontos, jó passzok is ugyanolyan jól "mutatnak".

pedronegroo 2015.12.14. 11:17:50

Ebbe a retro olasz fociba amúgy se nagyon illik bele Pogba szerintem. Nem véletlen hogy egy Sturaro típusú játékos jobban érvényesül ebben a rendszerben.

Amúgy minden rendben ami az eredményeket illeti, a játékon volna mit csiszolni de ne legyünk ilyen finnyásak.

Mandzukic a legjobb példa a jelenlegi játékunkra, amikor már repülne a sörös üveg a monitor felé mert már nem bírom nézni a horvát birodalmi lépegető antifociját miközben egy piros lapot is megkockáztatva kocsmai verekedésbe keveredik a középpályán na akkor labdát szerez, passzol és pont odaér ahová a kapusról kipattan a labda és bevágja. Kész. A csatár kettősünk amúgy is annyira ambivalens mint ha egy Sith Nagy úr meg egy Jedi lovag harcolna egymás mellet de működik.

kozagaha 2015.12.14. 11:37:27

@pedronegroo:
Szerintem a csatársorunkban több is van mint amit néha mutatnak.
Morata: ugye most formán kívül van sajna.
Dybala: egyre jobb, de több rutin kell neki.
Madzu: hát ő meglepett mert azt gondoltam volna semmire sem lesz jó, erre kezd átállni az olasz focira: rendszeresen visszajár védekezni szépen tartja a labdát. Szóval ő is feljődőképes. Remélem ezen az úton marad.
Zaza: hát ő meg Zaza. Egy állat. Fut a labdával és ha valaki előtte van azt jól helybenhagyja majd gólt lő. :D Persze van hova felődni itt is mert egy jobb védőt nem fog olyan könnyen testtel megverni. De egy hasznos cserecsatár most még.

szabo2323 2015.12.14. 12:42:15

Remélem a Bayernt is semlegesítjük mester :)

MDaniel98 2015.12.17. 17:48:11

Azt azért meg kell hagyni, hogy Allegri mintaszerűen veszi le a terhet a játékosokról.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása