Cuadrado: „Olaszország a második otthonom”

cuadrado_juan_golorom.jpgJuan Cuadrado nem rejtette véka alá, hogy rendkívül vágyott vissza Olaszországba a Chelsea együttesétől, és bízik benne, hogy a Juventus visszakerül a csúcsra.

A kolumbiai futballista mindössze hat hónapot töltött Londonban, miután az angol együttes januárban megvásárolta a Fiorentina együttesétől, azonban a nyári átigazolási szezonban egy kölcsönszerződés keretében visszatért a Serie A színterére, és várhatóan a kölcsönszerződést végleges átigazolás követi.

„Az Olaszországba való visszatérés ötlete nagyon csábító volt számomra.” - olvasható a futballista nyilatkozata az UEFA.com oldalon.

„Ismerem az itteni futballt, ismerem a nyelvet és az embereket, és az az igazság, hogy második otthonomnak tekintek erre az országra. Így amikor döntenem kellett, hogy élni kívánok-e a visszatérés lehetőségével vagy sem, mindennap beszéltem az ügynökömmel a visszatérésről. Most pedig nagyon boldog vagyok a Juventusnál.

Ha az ember ismeri a nyelvet és az embereket, akkor minden sokkal könnyebbé válik. Ráadásul számos játékos futballozik itt a csapatban Dél-Amerikából, ez pedig ugyancsak segít.

A csapathoz való csatlakozás nem jelentett semmilyen problémát, kiváló együttest találtam itt kiváló játékosokkal és kiváló személyiségekkel, és a lehető legjobb fogadtatásban részesítettek, tárt karokkal fogadtak.”

Juan Cuadrado Olaszországban először az Udinese csapatánál szerepelt még 2009-ben, így elmondható, hogy karrierje jó részét az Appennini-félszigeten töltötte.

„Nehéz volt elhagyni a családomat, a barátaimat és majdnem mindent. De mindig ez volt az elképzelésem. Az életben áldozatokat kell hozni, és erről álmodtam kisgyerekként már, Európában akartam futballozni. Jó lehetőség mutatkozott számomra, és ki kellett használnom.

Amikor megérkeztem, nem volt egyszerű, és az Udinese csapatánál komoly harc volt a játéklehetőségért. Nem játszottam sokat, azonban bárhol is voltam, arra gondoltam, hogy miután Európába jutottam, nem térhetek vissza. Európában kívántam kiváló futballista lenni.

A Fiorentina sokat segített a fejlődés tekintetében. Az európai futballban nagy szerepe van a taktikának, ehhez hozzászokni pedig időbe telt, azonban minden nap javulni kell.”

A Juventus a tavaly bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, vajon képesek-e megismételni mindezt Cuadradóval a keretben?

„Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Juventus jelentős klub. Erős csapat vagyunk, versenyképesek vagyunk, a legjobbakhoz tartozunk. Azonban meccsről meccsre kell haladjunk, és biztosítanunk kell a továbbjutásunkat a következő fordulóba.

A Juventus számára mindig fontos volt, hogy a csúcson legyen, és biztos vagyok benne, hogy ez a nagyszerű csapat képes elérni mindezt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr388093360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.11.22. 16:13:46

Cuadrado látványosan játszik, de ahogy azt már itt a blogon is többen kifejtették, a hasznosságáról én sem vagyok meggyőződve. Kettős érzéseim vannak a véglegesítésével kapcsolatban, mivel ő az egyetlen játékosunk kb. aki képes felvállalni és többségében megnyerni az 1-1 elleni szituációkat, és ilyen szempontból érződött a hiánya a tegnapi meccsen is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása