Marchisio: „Pogbának az erősségeire és a csapatra kell koncentrálnia”

Claudio Marchisio_sajtó.jpgClaudio Marchisio megvédte csapattársát a mostanában egyre hangsúlyosabb kritikától, mondván, hogy értékes játékos, akinek a minősége meccseket dönthet el.

A huszonkétéves futballistán számos kritikus feni a nyelvét mostanában, sokak szerint a futballista képtelen elviselni a rá nehezedő nyomást Andrea Pirlo és Arturo Vidal hiányában.

„Paul Pogba? Véleményem szerint természetes, hogy egy ilyen jó játékos esetében magasak az elvárások.” - magyarázta Claudio Marchisio a Sky számára.

„Paul rendkívül jól teljesített az utóbbi pár évben, mióta itt van a Juventusnál, és természetes, hogy amikor fontos játékosok távoznak, különösen, ha középpályáról, ezek az elvárások egyre csak nőnek.

Azonban ismétlem, hogy ő nagyon jó játékos, aki előtt csodálatos jövő áll. Paul tisztában van az erősségeivel.

Kizárólag arra kell gondolnia, hogy a csapatnak játsszon, illetve az erősségeivel kell foglalkoznia, mivel ezek mérkőzések eldöntésére képesek.”

Claudio Marchisio a szezon eddigi mérkőzéseit kihagyni kényszerült sérülés miatt, azonban most már tevékenyen segíteni kíván csapatán a tabellán való felkapaszkodásban.

„Jobban vagyok, és határozottan örülök, hogy visszatérhettem a pályára egy hosszabb kihagyás után, amilyenben eddig nemigen volt részem.

Kívülről figyelni a csapattársak játékát soha nem túl jó érzés, mindig a pályán szeretnénk lenni, hogy hozzátegyünk a csapat játékához. Így pedig főleg nehéz volt, hogy nehezen indult a szezon. Most azonban visszatértem, és mindannyian készen állunk arra, hogy visszatérjünk a létező legmagasabb szintre.

Voltak nehézségeink az utóbbi két találkozón az Inter és a Borussia Mönchengladbach ellen, két gól nélküli döntetlent értünk el, így természetes feltenni a kérdést, hogy miért nem lőtt gólt a Juventus.

A szezon elejétől a csapat jól játszott, és számos helyzetet kialakított. Azonban a kapu előtt kevésbé voltunk hatékonyak, ez pedig elgondolkodtató. Különösen a kapu előtt a passzok végrehajtásánál a legjobb pozícióban lévő csapattársakat kell megtaláljuk.

Szerda este ráadásul nem találtuk el a kaput a számtalan próbálkozás ellenére, nem voltunk nyugodtak, és nem értékeltük ki a helyzetet a legjobb döntés érdekében. Szóval ott tartunk, hogy gyorsan dolgoznunk kell a megoldáson.”

A középpályás kihasználta a lehetőséget, hogy elismerően nyilatkozzon a nyáron érkezett csapattársáról, Sami Khediráról.

„Kiváló csapatokban játszott, és rengeteg trófeát megnyert. Óriási tapasztalattal rendelkezik. Az összes játékossal közvetlen kapcsolatot ápol, és nagyon jól beilleszkedett úgy a pályán, mint a pályán kívül.

Ő is egy komolyabb sérüléssel kezdte a szezont, azonban azt elmondhatom, hogy keményen dolgozik. Jól dolgozott annak érdekében, hogy azonnal rendelkezésére álljon a csapatnak, és hozzájáruljon a csapat játékához.

A tény, hogy sikerült visszatérnie és gólt is szerzett, egyértelműen bizonyítja, hogy a csapat segítségére volt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr368012649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.10.23. 20:05:39

Igaza van Marcinak és őszintén remélem, hogy Pogba hamarosan visszatalál ahhoz a formájához amelyben az elmúlt 3-4 évben klasszis szinten teljesített.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása