Allegri: „Jó teljesítményt nyújtottunk számos szempontból”

allegri_massimiliano_palya_szelen_all.jpgA Sevilla elleni 2-0 után Massimiliano Allegri elégedetten nyilatkozott csapatáról, kiemelve Hernanes kiváló teljesítményét.

A tegnapi sikernek köszönhetően, amelyhez nagy mértékben hozzájárult Álvaro Morata és Simone Zaza egy-egy gólja és a csapat nagyszerű védekezése, a Juventus hat ponttal vezeti csoportját a hárompontos Sevilla és Manchester City előtt.

„A srácok jól teljesítettek, úgy taktikailag, technikailag, mint védekezés szempontjából. A támadósorunkat fiatalok alkották, akik kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek.” - mondta a Juventus trénre a JTV mikrofonja előtt.

„Hernanes jó meccset tudhat maga mögött a számos kritika után, amely legutóbb érte őt, ami véleménye szerint túlzott volt. Elégedettnek mondhatom magam.

A Sevilla nagyon szilárd csapat, és veszélyesek támadásban, azonban jól tudunk teljesíteni, amikor a srácok nyitottak a kemény munkára, valamint feláldozzák magukat a csapat érdekében.

A Napoli ellen számos technikai hibát vétettünk, és ezeknek köszönhetően kitettük magunkat a gyakori kontratámadások veszélyének. Mindazonáltal azon a meccsen is végig harcban voltunk az egyenlítésért.

A labdát megtartva egyszerűbb játszani, támadni és védekezni egyaránt. Ebben a tekintetben további javulás szükséges, azonban a fejlődés jelei egyértelműek.”

A trénert a Mediaset Premium is megszólaltatta, és a szakember természetesen ebben az interjúban is elégedetten szólt csapatáról.

„A srácok jó meccset játszottak, azonban még meg kell tanulniuk olvasni a meccs egyes pillanatait. A mérkőzés első félórás rohamát követően jobban irányítanunk kellett volna a meccs tempóját, azonban ehelyett az ellenfél széthúzta a csapatot, és így volt helye a Sevillának a középpályán futballozni.

A második félidőben a csapat jobban átlátta a játékot, lelassította az ellenfelet, majd a kellő pillanatban felgyorsította a tempót. Ez az első lépés egy olyan csapat számára, amely továbbra is azt tanulja, hogyan kell a legmagasabb szinten játszani.”

A tavaly bajnokságot begyűjtő Massimiliano Allegrinek idén eddig számos kritikát kellett elszenvednie, hiszen a bajnokságban a Juventus borzasztóan áll, mindazonáltal az európai színtéren kritika nem érheti a csapatot.

„Hiszek abban, amit csinálok. Az öt év során, amelyeken ültem a Milan és Juventus padján, a rendelkezésemre álló játékosoknak köszönhetően elég korrekt eredményeket is sikerült elérni. Az nem az én problémám, hogy egyesek nem szívlelnek.”

A továbbra is sérülésektől sújtott keret ellenére a tréner a 4-4-3 és a megszokott 3-5-2 rendszerét váltogatta, amelyben Andrea Barzagli olykor jobbhátvédet játszott.

„A rendszerektől függetlenül leginkább a játékosok hajlandósága számít, a futballistáknak alá kell rendelniük magukat a csapatnak ahhoz, hogy képesek legyünk meccseket eldönteni. A fejlődést segítik a negatív eredmények is, mivel a fiatal játékosok így tanulnak.”

Az őszi érkezése óta Juan Cuadrado rendkívül jól beépült a csapatba, és rendre kiválóan teljesít, bár Massimiliano Allegri még nem teljesen elégedett a kolumbiai válogatottal.

„Kiváló sebességgel és technikával rendelkezik, aminek köszönhetően képes egy az egyben harcolni az ellenfél játékosaival, ma jobban játszott a Chievo és Udinese elleni teljesítményéhez képest.

Kezdi megérteni, mikor kell lepasszolni a labdát. Amennyiben ráérez a megfelelő időzítésre, és arra, hogy mikor kell a csapattársakat kiugratni, akkor megállíthatatlanná válhat a pályán.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr117873378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2015.10.01. 08:57:58

Nem csak a csapat, de Allegri is nagyon nagy meccset játszott tegnap. Védekezésben 3-5-2, de mikor felállt a csapat képes volt 4-3-3-ban játszani, sőt néha teljesen kiolvashatatlan volt, hogyan tolódik a csapat. Taktikailag egy zseni ez a csávó. Én a tavalyi eredmények miatt nagyon bízom benne, de mostmár a bajnokságra kell nagyon koncentrálni.

Mixbetegállat 2015.10.01. 09:01:55

Tegnap olyan könnyedséggel játszottak a srácok úgy hogy a kapu egy pillanatra sem került veszélybe, mintha egy gagyi csapat ellen ment volna valami presztízs nélküli edzőmeccs.
Így tovább a bajnokikon is :)

DegerFaCan 2015.10.01. 09:52:28

@Mixbetegállat: Tényleg brutálisak voltunk. Az ilyenek miatt szerettem mindig is az olasz focit, az ellenfélnek esélyt sem adva taktikailag bedarálni :D komolyan le a kalappal a tegnapi után. Lehet mondani h gyenge Sevilla deakinek tavaly két meccsen ledarált Real is gyenge volt nem mi a jók azzal felesleges vitába szállni.
BL király a mester, már csak azt kellene elérni h a bajnokság is érdekeljeőt Ennyire. :D

pedronegroo 2015.10.01. 09:53:21

Az eredmény nagyon rendben van, ahogy a Man.City ellen is az volt csak aztán láttuk hogy ez mennyit ér a bajnokságban. Tegnap is látható volt hogy a felállt Sevilla elleni védelem ellen nem tudtunk mit kezdeni pedig acélosnak nem nevezhető a védősoruk. Igazából két hibából tudtunk gólt szerezni nekem ez így nem valami meggyőző.

Hernanes fényezése pedig gondolom pedagógiai jellegű Allegri részéről egyébként tegnap is elég súlytalan volt a brazil, ha felépül Marci remélem elfelejthetjük egy jó időre.

Akik előtt viszont le a kalappal azok az "öregek", Evra és Barzapapa szenzációsak voltak , megmutatták a fiataloknak hogy kell Juve mezben játszani, csak így tovább.

Szumma-szumma majd meglátjuk hogy mit ér ez a serie a-ba.

Juvegaspy 2015.10.01. 10:41:56

Szep volt gratula!
Marci visszater meg jobb lehet. A milanos mult miatt konnyen megrendul a bizalmam Allegriben de latni ra eselyt h ram cafol.
Most nem szabad elszallni sem neki sem pedig a jatekosoknak!!!
Forza Juve!!!

Spider81 2015.10.01. 10:48:41

En akit meg megemlitenek az Khedira.
Valami hihetetlen nyugalom koltozott a kp-ra a jatekaval!Sokkal nyugotabbnak tunk Hernanes es Pogba is,foleg az utobbi.Ha nem is egy villamleptu,de rutinja es tekintelye megkerdojelezhetetlen!
En szemely szerint orulok,hogy visszatert,igazi Admiralis!

Dante01 2015.10.01. 11:00:34

@Spider81: Én is ebben reménykedem. Khedira remélhetőleg nyugalmat sugároz majd. Nem hiszem, hogy megtátosodna nálunk, de remélem biztos pont lesz.
Marci ha visszatér a középpályánk is masszívabb lesz(remélem).

Hiribi 2015.10.01. 11:18:23

Tegnap nagyon jól játszottunk. Nagyon magabiztosan, ellentmondást nem tűrően. Az volt az érzésem, h ha 2 napig játszunk, akkor sem kapunk gólt. Mondjuk a fosinóne, meg az Udinese ellen is ezt gondoltam. Remélem, most már tényleg stabil lesz a csapat!
Off: Cuadrado bekerült a forduló válogatottjába. ( és Coman is... Nem hagy nyugodni a gondolat, h nagyot buktunk az eladásával)

pedronegroo 2015.10.01. 11:19:46

Aminek még örülök hogy a jó öreg 3-5-2 ismét bebizonyította a BL-ben is megállja a helyét csak támadó szellemű szélsők kellenek hozzá, nem véletlenül akarta Conte is annyira Cuadrado-t, eddig zseniális amit művel. A Chiello-Bonu-Barza trióként meg egyszerűen a világ legjobb védelme, én nagyon remélem hogy marad ez a felállás és nem kísérletezgetünk tovább, kellene az állandóság és Dybala-nak, Cuadrado-nak is egyszerre meg van benne a helye.

pedronegroo 2015.10.01. 11:45:45

@Hiribi: pedig megnyugodhatsz, Coman nem idevaló volt és szép summát fogunk érte kapni, win to win szitu, mindenki jól jár.

szabo2323 2015.10.01. 12:02:30

@Hiribi: Szerintem van akinek sose fog feküdni az olasz foci. Szerintem Coman is ezek közé tartozik.

juventus 99 2015.10.01. 12:13:43

@pedronegroo: teljesen egyet értek veled tehetséges de a bunker foci nem neki való ezt láttuk is sajan

rockitbaby 2015.10.01. 12:43:16

@pedronegroo: Az eredmény több, mint rendben lévő, a játék azonban a City meccshez képest kicsit jobb volt. Nem tudom mi történhetett az elmúlt pár napban, de úgy tűnt, mintha a srácok végre kezdenék egymást érezni a pályán, bejönnek a passzok stb. Hogy ehhez mi kellett? Hát fogalmam sincs, de az biztos, hogy egy személyben Khedira erre nem elég. A Napoli elleni vereség és Cáceres idiótasága miatt nem vártam ilyen produktumot, de le a kalappal. Sanszosan beérnek a fiúkák, talán a sérültek gyógyulása is segít mentálisan, vagy valami teljesen más, de kapkodás nyomait nem láttuk.

Azonban az indián barmosága miatt komoly bajban vagyunk. Vagy ilyen "kényszer" megoldással élünk, mint ezen a meccsen, ami hosszabb távon szerintem nem megfelelő Barza-nak, vagy januárig megbontjuk a csatárhármast és visszapakoljuk Cuadrado-t jobb bunkóba. Ekkor Allegri Marci felépülése után felpakolhatná a csapatát kicsit hasonlóan, mint tavaly, trequartista-ban egy védekezni is tudó játékossal : Buffon-Cuadrado,Bonu,Chiello,Alex Sandro-Khedira,Marci,Lemina-Pogba-Dybala,Morata. Licthi kiesésével és a sérültek visszatérésével ez lenne a legerősebb felállás, és látok rá igen komoly esélyt, hogy működne Cuadrado jobb oldali védőnek.

A bajnoki cím elúszott szerintem, de a második helyre még odaérhetünk. Olyan iszonyat sorsolásunk lesz innentől, hogy kedd/szerda BL, szombat/vasárnap pedig rangadó. Egy jobb formában lévő Juventus is megszenvedné ezt a sorsolást, de mi még nem vagyunk azok, így ettől kicsit félek. A bajnokságban az sem izgatna kifejezetten, ha a régi Capello féle nézhetetlen, de célfoci lenne, persze eredménnyel. Nem szép játék kell nekünk, hanem pontok. Ez meglátásom szerint most már meglehet. A srácok most már érzésem szerint túl vannak a mélyponton, és lassan minden kirakós a helyére kerül. Most indul majd a bajnokság nekünk!

rockitbaby 2015.10.01. 12:45:50

@szabo2323: Azért én kicsit amúgy viccesnek tartom, hogy a nyáron nem igazoltunk le/eladtunk két olyan fiatalt ( Berardi és Coman ), akik a szélen érzik igazán jól magukat, és erre tessék legjobban és legeredményesebben a 4-3-3-ban játszunk. De szélsőnk igazán csak egy van. Valahol szinte sorsszerű. Én azért kíváncsi lennénk még Coman-ra a 4-3-3 egyik szélén, mert Berardi az szinte nyerő igazolás lesz jövőre ide!

Juve82 2015.10.01. 13:07:26

Jó volt látni tegnap a csapatot.Tetszett,hogy végre nem úgy jöttek át rajtunk mintha ott sem lennénk.Cuadrado egyre szimpatikusabb srác és nagyon tehetséges.Pogbától még minden többet várok,de jó kis csapat lesz ez :)!

Forza Juve <3 !

Leram7 2015.10.01. 13:27:42

Én szezon előtt Dybalat képzeltem spílernek és azt hittem ő fog úgy játszani, mint Cuadrado. Cuadrado óriási erősítés, nagyon él a pályán, klónozni kéne.

JuventusFanatikus 2015.10.01. 13:50:08

Jól játszottak a fiúk.Nem gondoltam volna, hogy Khedira ennyire jól fog játszani, Cuadrado nagyon jól játszott és szépen védekezett, Barzagli is kitett magáért pedig nem is a saját posztján volt, Hernanestől és Pogbától is többet várok.A Sevillának komoly helyzete nem is volt.Szép volt fiúk, így tovább!

delpi0823 2015.10.01. 14:28:28

@pedronegroo: Te milyen meccset neztel mert sztem nem ugyanazt neztuk egyertelmu meggyozo volt a Juve eselyt sem adva a sevvillanak akar meg tobb gollal is nyerhettunk volna.A gol 2 vedelmi hibabol szuletett uristen komolyan mondom ilyenektol tudok kiakadni most nem azert a gol mibol szokot szuletni?Mind a ket golunk remek megoldas volt plane a zazae

Rivendell 2015.10.01. 15:00:37

megmondom őszintén,hogy még mindig arra várok mikor lesz Sandro t szélső,mint Cuadrado és mögötte Evra....

atom biztos széleink lennének,látható,hogy Cuadrado is mit össze robotol az mellé hogy szabadon játszhat és nyugodtan kijelenthetjük a keret legjobb embere,egyedül benne vannak váratlan húzások és top 1vs1-ek...

Sandro is akkor lenne bomba jó játékos ha szabadkezet kaphatna T szélsőként,ami eleve volt brazilban is + mögötte Evra akár még 3-4 évig is meglehetne,mert nem kéne totál robotmunkát végeznie km-r kiakadással.

pedronegroo 2015.10.01. 16:18:28

@delpi0823: ez meg a te véleményed és én tiszteletben tartom, ezért kérlek te is tedd ezt és mellőzd a felém irányuló fröcsögésedet.

Drughi Di Bianconeri 2015.10.01. 17:19:56

Megint csak azt tudom írni,mint a Man. City elleni meccs után:

Elmondhatatlanul büszke vagyok a fiúkra és Allegrire, tegnap igazi CSAPATKÉNT léptünk pályára !

Az eredmény, a mutatott játék alapján, még a Sevilla számára hízelgő,hiszen számos helyzetet kidolgoztak a srácok,akár ziccerig,de a kapusuk jól védett,+néhányszor elkönnyelműsködték a fiaink.

Mindenki jól teljesített,néhányan egyenesen KIVÁLÓAN, talán -ismét- Pogba volt egy picit gyengébb,de nem volt kirívó.

Hernanes végre lerakott egy tisztes teljesítményt CM-ként,Evra tanári volt.

Morata és Dybala (utóbbi a néhány labdavesztése ellenére:) kiválóak voltak.
Morata kezd megemberesedni, az 1. gól mindig nagyon fontos, és amíg pályán volt végig FÉRFIként küzdött.

Barzagli TANÁRÚR ! Kezdőbe vele, megkövetem magam: a Professzornak helye van a kezdőben, a védelemben.
Az assistja is káprázatos volt.

Amit végig ámulattal néztem,hogy milyen gyorsan, szinte ösztönösen mozognak a fiúk váltogatva a 3-5-2 és a 4-3-3at, remek volt.

Allegri kiválóan meccselt a cseréi is nagyon ültek.

Zaza gólja,ugyan egy fáradó védelmet szop@atott széjjel, de nagyon komoly volt a szólója és az irgalmatlan befejezés - ami Dyabala esés közbeni remek passzából alakult !
Trezeguet vagy Vieri-t idéző gól volt,de elég demotiváltnak tűnik, talán a kevés játéklehetőség miatt.

Akik azonban kimagaslottak,azok:
Cuadrado és Khedira(!!!).
Előbbit nem kell magyarázni, én már nyáron is kiugrottam a bőrömből,hogy érkezik, ilyesmire számítottam rá, csak arra nem gondoltam,hogy a chelsea-s fiaskó után ilyen gyorsan visszatér.
Gyors,technikás,tegnap szanaszéjjel szop@atta a Sevilla-t, a passzai is kiválóak,jól helyezkedik és védekezésben is odateszi magát rendesen.
Klasszis potenciál, kötelező véglegesíteni !

Khedira-t én szapultam és talán még fogom is lépten-nyomon.
Világéletemben egy alibista bohócnak tartottam, aki mindig "jókor volt jó helyen" tegnap inkább negatív teljesítményre számítottam tőle az előélete,meg a kb. féléves kihagyása után.

Ehhez képest: volt tartás és stabilitás a középpályán,jól tartotta meg a labdákat és jól is osztotta le (3 key pass) és labdaszerzésekben is ott volt.

A tegnapi teljesítménye alapján helye van a kezdőben.
Remélem hasonlóan fog eztán is teljesíteni.

Amit nem értek: a BL-ben hasítunk és oktatunk, elhiszem,hogy a Serie A nem olyan motiváló a játékosok számára (bár ennyi újoncnak még a bajnokság megnyerése is motiválónak kellene legyen), de a 2 "színpadon" teljesen máshogy muzsikálnak a fiúk. Ég és Föld.

Ennek nem tudom mi lehet az oka, nyilván a BL-ellenfeleink nem olyan taktikusak,pláne a csoportkörben,mint random olasz kis-,középcsapat,de ezen a szinten ez nem lehet ok az óriási differenciára.

Kéne egy pszichológus/médium/mágus,aki elhiteti a Csapattal,hogy minden meccs a BL-ben zajlik,akkor a bajnokságot is szanaszéjjel vernénk.

FORZA JUVE !

pedronegroo 2015.10.01. 17:46:39

@Drughi Di Bianconeri: A BL-ben több a terület a játékra ezt már több játékos is lenyilatkozta ezért nyilván könnyebb játszani is. És a fiatal játékosok ezt jobban is élvezik nem úgy mint az agyon taktikázott olasz bajnokikat. Továbbá a BL-ben nincs akkora nyomás rajtunk, senki nem várja el hogy megnyerjük, míg a scudettokat már szinte mindenki alapból elvárja tőlünk és ezt nem biztos hogy a fiatal játékosok olyan könnyen feldolgozzák. Meg hát mindenki "pirlózik", "tevezezik", "vidalozik", te is fusztrált leszel ha a csajod folyamatosan a volt pasijával példálózik. :)

pedronegroo 2015.10.01. 17:58:40

@Drughi Di Bianconeri: ja és ne feledkezzünk meg a legfontosabb láncszemről Moratáról, nélküle alig ha lennének BL sikereink, szerintem ő egész évben ezekre gyúr, az olasz bajnokikon sokszor benyomja a durcát egy-két szorosabb emberfogás után és onnantól már kevésbé koncentrált. Kíváncsi leszek ha legközelebb Morata nem talál be akkor is hozzuk e a Bl meccseinket...

babo0410 2015.10.01. 18:11:37

Nagyon jó meccs volt! Nagyon jól játszott az egész csapat. Ennek nagyon örülök. Nagyon élveztem a meccset. Végre Allegri is talált egy taktikát, ami hasznosnak tűnt. Khedira mellett valahogy Pogba is jobbnak látszott. Lehet kell mellé egy rutinos játékos?
Annak meg kifejezetten örülök, hogy akik eddig Khedira-t ekézték, most azok is pozitívan nyilatkoznak róla. Nem lehetne, hogy legközelebb előre nem kritizálunk senkit? Nem kell szeretni az érkezőket, de olyan jó lenne, ha mindenki megkapná az esélyt arra, hogy mutasson valamit, mielőtt kritikával illetnénk.
Remélem ezt a formát végre a bajnokságra is át tudjuk menteni.

Rivendell 2015.10.01. 18:21:07

én még megvárnám a köv bajnokit,könnyen lehet hogy anyázva lesz a csapat/edző.... most jön a sintér mérkőzés amúgy?

Rivendell 2015.10.01. 18:22:05

ui:aszem én nem szidtam senkit a napoli mérkőzés alatt/után,nem magamra gondoltam anyázás alatt:D

Apuleius 2015.10.01. 18:29:03

@Rivendell: Nem, most vasárnap a Bolognát fogadjuk, utána válogatott szünet, majd 18-án lesz a dögevők elleni meccs.

MdewC 2015.10.01. 19:18:55

@Drughi Di Bianconeri: Imádom ezt a kommentet, +1!

Mostantól nálam:
Barza: Professzor Úr!
Evra: Tanár úr. /lediplomázott JUVE MEZBEN./

Ennyi. :D

MDaniel98 2015.10.03. 10:59:42

Példaértékű meccset játszottunk, esélyt sem adtunk a Sevillának a gólszerzésre (mondjuk nem is nagyon helyeztek ránk nyomást), a Serie A-ban is el kellene kapnunk már ezt a ritmust, és akkor nem lehet gondunk, bár a pontosságunkon a kapu előtt még mindig lenne mit javítani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása