Allegri: „Most kezdődik a szezonunk”

allegri_massimiliano_mutat.jpgMassimiliano Allegri megkönnyebbülten nyilatkozott a Chievo elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón, mivel a csapat számára mindenki elérhető, és reménykedik benne, hogy a futballisták élvezni fogják a játékot, mivel ez fontos a győztes csapat kialakításához.

A két vereséget gyűjtő Juventus az eddig százszázalékos Chievo ellen lép pályára szombat este, és számos bianconero szurkoló reménykedik benne, hogy a csapat megszerzi első pontjait hazai pályán.

„Claudio Marchisio kezdeni fog.” - jelentette ki Massimiliano Allegri a pénteki sajtótájékoztatón.

„Álvaro Morata esetében még ki kell értékelnem a játékos állapotát, mivel a minap influenzás volt, azonban jó edzésmunkát végzett.

Jelen pillanatban nem szabad a Manchester Cityre gondolnunk, csak a Chievóval szabad foglalkoznunk, mivel szükségünk van a három pontra.

Azonban, mivel mindenki rendelkezésemre áll, kiértékelem holnap a játékosok állapotát, figyelembe véve a keddi Bajnokok Ligája találkozót is.

Hernanes a középpályán futballozott, a védők előtt játszott a kezdetekben, aztán játékmester lett, támogatja a csatárokat, és ezen kívül képes támadó középpályást is játszani.

Megnézve a statisztikai adatait egyértelmű, hogy képes gólokat szerezni, ez pedig fontos számunkra. Az Inter révén már volt része néhány játékpercben, így rendelkezésre áll, és kész a játékra.”

Többen úgy nyilatkoztak, hogy most kezdődik a szezon a Juventus számára, a negyvennyolc éves szakember pedig egyetért ezzel az állásponttal.

„A bajnokságnak most kell kezdődnie számunkra, mivel egyelőre pont nélkül állunk a tabellán. Az ez előtti két mérkőzés más volt, de sajnos az eredmény ugyanaz volt mindkét meccs esetén.

Ez még soha nem történt meg a Juventusszal, most ez megesett, csupán annyi a feladatunk, hogy tisztában legyünk a helyzettel, és realista módon reagáljunk.

Jelenleg nemigen van miről beszélni, csak a tennivalókkal és a munkával kell foglalkozni. Nincs időnk a beszédre, az átigazolási ablak lezárult, és háromnaponta mérkőzés vár ránk.

Koncentrálnunk kell, és megfelelő ritmust kell találnunk az ilyen mérkőzéseken való helytálláshoz.

A csapat, amelyik jól érzi magát a pályán, az győztes csapat, még soha nem láttam rossz futballt játszó győztes csapatot.

Most már több alternatíva áll rendelkezésemre a különböző adottságokkal rendelkező játékosok révén, ez pedig jó, mert a szükségletek változhatnak a szezon során.

Azonban véleményem szerint a csapat nagyon kiegyensúlyozott, így, hogy már Khedira és Asamoah kivételével mindenki egészséges, lehetőségünk van eleget tenni a kötelességünknek, és egy jó szezont futhatunk.

Mindhárom fronton harcba szállhatunk, és majd március-áprilisban kötelezően harcolnunk kell a Bajnokok Ligájában, az Olasz Kupában és a bajnoki címért folytatott csatában.” - zárta mondandóját a célkitűzésekkel a tavaly a Juventus padján kiválóan bemutatkozó tréner.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr647780828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MVPP 2015.09.11. 19:58:45

Remélem azért legkésőbb októberben mindenki bevethető lesz.

venember83 2015.09.11. 20:11:35

@MVPP: abban nemigen reménykednék, hogy egyszerre mindenki egészséges. De szerencsére viszonylag bő a keret, akár Padoin sérülését is elviselné.

MVPP 2015.09.11. 20:24:25

@venember83: Az hogy lehet hogy az Indapass már 55-kor jelezte a cikket és így a közzététel előtt kommentelhettem?

venember83 2015.09.11. 20:26:53

@MVPP: ha programozó lennék, programhibára hivatkoznék. Bölcsészként viszont csak annyit mondhatok: elb@szcsiztam az időzítést. :)

RuidaRobert 2015.09.11. 20:48:31

A nyilatkozatban emellett arról is beszélt, hogy Lemina Marchisio helyettese lesz elsősorban a szezon során.

Rivendell 2015.09.11. 20:50:39

nem lesz ez még 1 kicsit korai Mester?:)

babo0410 2015.09.11. 23:06:18

@RuidaRobert: Az kár lenne. Remélem hamar megmutatja Lemina, hogy helye van a kezdőben, mert szerintem a Lemina-Marchisio-Pogba-Hernanes kp lenne a legerősebb. De talán Sturaro is felnő a feladathoz. Ha azt nyújtja, amit a Real ellen is, akkor nem lesz rossz.

Rivendell 2015.09.12. 06:59:57

@babo0410: ez mondjuk olyan dolog,hogy Marci is lehetne Lemina helyettese....nem jó az,ha valaki fixen be van butítva helyettesnek,vagy előléptetve kezdőnek,mutassák meg ki mit tud és aki a jobb az irány kezdőbe,nem a neveknek kell dönteni,vagy a játékos múltjának.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.12. 08:30:40

Ejnye Mister ! :D
Tudomásom szerint a bajnokság már elkezdődött :P

Természetesen értem én,hogy mire akar ezzel célozni.

Arról pedig nem ő tehet,hogy egy általa kulcsfontosságúnak vélt posztra csak az utolsó napon érkezett játékos.
A sérülésekről is csak részben vonható felelősségre - ha egyáltalán.

Remélem összeáll a játék, de a mai meccsen a legfontosabb a 3 pont,innentől muszáj behúzni a meccseket, a kötelezőeket pláne. Lépéskényszerben vagyunk.
Egy Chievo elleni hazai nálam a kötelező kategóriába sorolható,hiába ők a listavezetők :D :P

A Man. City elleni meccstől személy szerint nagyon tartok: túl korán találkozunk velük,ők idén eddig hasítanak (a PL-t szerintem fixen megnyerik),ott egy X-et is sikerként lehetne elkönyvelni.

"...még soha nem láttam rossz futballt játszó győztes csapatot." - Na de Mister, mi a véleménye a Lokomotiv Londonról ? :D
Bár igaz,hogy nem lehet "rossznak" titulálni,amit műveltek mindig is,na de futballnak sem :D xD

Trieszt120506 2015.09.12. 09:24:57

@Drughi Di Bianconeri: viszont a city ellen be lehet állni bekkelni, nincs eredménykényszer, ami akár még kapóra is jöhet.

Rocky80 2015.09.12. 09:35:04

Ha megcsapjuk a Cityt idegenben, de kikaptunk az első két meccsen; akkor most jók vagy rosszak vagyunk? :D

Rivendell 2015.09.12. 10:18:21

@Rocky80: a mutatott játék lesz a lényeg...ha csak úgy nyerünk,hogy találtunk 1 gólt/magyar válogatott legutóbb/ és valami mázlival úszunk meg 1 csomó helyzetet elképzelés nélküli játékkal,akkor maradt a semmitérő forma....nálam

ha 1 olyat tudnánk nyújtani,mint a Roma 1 éve a City ellen,akkor én már javulásról beszélnék,még ha az döntetlen is lett.Nem feltétlenül az eredmény a lényeg...a játék az ami kéne,de nagyon.

Rivendell 2015.09.12. 10:19:20

@Trieszt120506: ez a csapat bekkelésre alkalmatlan jelen helyzetben,oda összeszokott társaság kell és pont,hogy az nincs meg.

Trieszt120506 2015.09.12. 10:25:29

@Rivendell: miért? A védelem teljes, rombolni képes középpályásokból pedig bőven van bevethető.

Egyébként meg pont jó, hogy nem egy 'kötelezően győzni kell' meccsel kezdünk a BL-ben (Gladbach) legalább van idő összeérni valamilyen szinten. A city elleni idegenbeli meccsen belefér a vereség még akár egy csúcsra járatott Juventusnak is.

Rivendell 2015.09.12. 10:30:19

@Trieszt120506: én azért simán csak Pogbára és MArcira nem bíznám a kp-s védekezést...1ik se 1 zseni benne,csak gondolj abba bele,hogy volt 1 Vidal is +-ban,de a barca átrohant rajtunk,ha Vidal nem tette oda magát. Real ellen is kellett 1 kemény gyerek Vidal mellett:D

Drughi Di Bianconeri 2015.09.12. 10:33:19

@Rivendell: +1 a második kommentedre
Az elsőre pedig:
szégyen,hogy egy gondolatban mered említeni a magyar válogatottat meg a mindenkori Juventust.
Nekem jelenleg MINDEGY,hogy hogyan csak GYŐZZÜNK.
A játék/stílus majd kialakul cca. december környékére - ha addigra sem, akkor lehet esetleg reklamálni.

Nem áll szándékomban megsérteni,de: ebből a kommentedből az jön le,hogy nem sok közöd van a futballhoz, pláne a Juventushoz.

"Nem feltétlenül az eredmény a lényeg...a játék az ami kéne,de nagyon."
Te hol élsz ? :D
szurkolj az Arsenalnak, az egyik legszebb focit játsszák,csak soha nem nyernek vele semmit.Vagy ajánlanám vmeik holland csapatot.

"A győzelem nem fontos,hanem az EGYETLEN DOLOG AMI SZÁMÍT!" - Ez ismerős neked ?

Semmire nem mennénk gyönyörű,tempós,kreatív játékkal,ha a végeredménye 0 pontot ér. A lényeg a hatékonyság és az EREDMÉNY.

Nem kioktatni akarlak, sok mindenben egyetértettünk régebben,csak ezzel a kommenttel felqrtad az agyam..még hogy az eredmény nem lényeg, te Jó Isten !

@Trieszt120506: Csak az a baj,hogy a bekkeléshez összeszokott csapat kell,nekünk meg lesz 4-5 új kezdő a csapatunkban. + Hiányzik egy Vidal-féle lelkes,vadállat,aki "levezényli" a védekezést.

Egyébként nem biztos,hogy a Man. City ellen a mezei bekkelős foci eredményre vezető,tekintve,hogy Agüero-David Silva-Sterling de még KdB és Yaya is veszélyesek, erősek kicsiben is.
Silva egy testcsellel/finom passzal egész védelmeket ingat meg...egy zseni ellen hiába állítasz fel buszt,pláne több ellen - ha nincs egy Vidalod.

Rivendell 2015.09.12. 10:37:01

@Drughi Di Bianconeri: engem sosem érdekelt a Spirito Juve meg a többi zagyvaság,nem ezektől lesz valaki Juve szurker....
Nálam számít a játék képe....gondolom imádta mindenki a Capell féle Juvét amely bajnok lett,de nézhetetlen ocsmány szar játékkal...BL-ben se volt élvezhetőbb a játékunk,igaz ki is zúgtunk tükörsimán

Rivendell 2015.09.12. 10:39:50

Lövésem nincs,hogy jött ide az Arsenal....nem azt írtam szép játékot akarok eredmények nélkül,itt csak a pillanatnyi helyzetére kérdeztek rá a csapatnak,hogy mit gondolnánk 1 City elleni győzelem kapcsán,csak én kicsit tovább fejtettem,hogy a győzelem mellett mi az ami még kéne,hogy tényleges javulásról tudjak ÉN beszélni.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.12. 10:43:31

@Rivendell:
Nem állítottam,hogy nem számít a játék képe,hogy a fenébe ne számítana !

Csak ez tipikus laikus hozzáállás,hogy "szép játék".
Nem erről szól a foci csak és kizárólag.

Megannyi szépen játszó csapat szopta már be a f@szt a pusztán szép játékával.
Mint pl.: az Arsenal az elmúlt 10 évben,vagy a holland csapatok az elmúlt 20 évben nemzetközi szinten.

Én imádom a szépen,kreatívan játszó csapatokat,de ennél sokkal fontosabb a:
- Küzdelem
- Hatékonyság
- EREDMÉNYESSÉG

Ha a Juventus úgy eredményes,hogy a játékunk nem igazán közönség-barát,akkor is GYŐZTESEK vagyunk.
Ha pedig emellé még kreatív,ötletes foci is társul,az pedig már csak hab a tortán.

Ember,olasz csapatnak szurkolunk !
Ott a Fixa Idea a kőkemény védekezésre alapozott 1:0 még mindig !

Ha téged nem érdekel a Spirito Juve, akkor fogalmam sincs,hogy miért vallod magad Juventus szurkolónak.

Lippi-mester csapatai,amin felnőttünk (gondolom kb. egyidősek vagyunk),gyönyörűen is játszottak, de még jellemzőbb volt a :
KÜZDELEM, a SZÍV, a GRINTA egyszóval a SPIRITO JUVE.

Ha téged ez nem érdekel,sőt szerinted "zagyvaság",akkor eredj az arsenal-fórumra, már bocsáss meg.

MdewC 2015.09.12. 11:00:34

@Drughi Di Bianconeri: +1 a nagyon sokhoz.

FINO ALLA FINE

Rivendell 2015.09.12. 11:53:44

@Drughi Di Bianconeri: már írtam,nem érdekel a zagyvaság része és ezáltal az Arsenalos invitálásod sem...gondold csak nyugodtan,hogy te jobb Juve szurker vagy általa,már megszoktam pár emberkétől,hogy eldönti kinek mihez van joga:D

magyar foci is ezért tart itt,basznak megszerettetni a játék,helyette a sok agyonképzett nyomja a marha taktikáit és társait.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.12. 12:12:48

@Rivendell: A spirito Juve,mint zagyvaság - nincs is több kérdésem...

Egyszóval sem mondtam,hogy "jobb" Juventino volnék,mint Te,csak máshogy látjuk a dolgot, és a Te értékrended sok szempontból szembe megy a Juve-identitással,aminek egyik legfontosabb mottója a :
"A győzelem nem fontos,hanem az EGYETLEN DOLOG AMI SZÁMÍT!"

A magyar "focit",ha lehet ne keverjük ide.
Hogy lehet BÁRMILYEN párhuzamot vonni a világ egyik legsikeresebb,legpatinásabb klubja,a Juventus és a magyar "foci" kapcsán ?!

Másrészt pedig ne offoljuk szét a topicot,esetleg a dühöngőben beszélhetünk a magyar fociról.

RuidaRobert 2015.09.12. 12:20:43

@Rivendell: Hát azért a védekezési feladatokat ellátó játékosok igen összeszokottak.

Buffon
Lichtsteiner-Bonucci-Chiellini-Evra
Sturaro-Marchisio-Pogba

A kontráknál pedig a Morata+Dybala páros halálos lehet.

Rivendell 2015.09.12. 17:41:34

@Drughi Di Bianconeri: elhiheted nekem sincs túl sok mondanivalóm feléd ezen témában,ilyen Arsenalos baromság miatt,bár félve kérdezem miért nem vagy Abra csapat szurkere? szeretnek buszozni és csak a pont a lényeg....ajánlom figyelmedbe,minden kritériumnak megfelelnek amit te támasztasz a foci irányába.

MVPP 2015.09.12. 17:51:34

@Rivendell: Nem ezt mondta. De szted inkább kapjunk ki jó játékkal, mint hogy nyerjünk rossz játékkal?

Rivendell 2015.09.12. 18:09:38

@MVPP: írta valaki,hogy kapjunk ki? sok itt az érdekesen értelmező emberke.....

hogy szólt a kérdés? minden rossz vagy jó 1 esetleges győzelem,vagy vereség által....többit rátok bízom,mert néha reménytelen dolog itt kommunikálni

Drughi Di Bianconeri 2015.09.12. 18:11:12

@Rivendell: Szövegértés megy neked ?!
Ha az én mondókámból az jön le neked,hogy a CSAK és KIZÁRÓLAG eredménycentrikus,buszozós,ROMBOLÓ futballt kedvelem,akkor valamit elronthattak az általános iskolai tanáraid...

Inkább haverkodom babo-val xD :P :D

Mr. "a spirito Juve zagyvaság"...

@MVPP: +1

MVPP 2015.09.12. 18:20:00

@Rivendell: A nagycsapatokat az különbözteti meg a kis és közép-csapatoktól, hogy akár rossz játékkal, egy egyéni villanással, szerencsés góllal, de GYŐZZÖN! Én inkább az eredményre megyek, de nem vagyunk egyformák, nálad a jobb játék nagyobb pioritást élvez.

Rivendell 2015.09.12. 18:31:42

@Drughi Di Bianconeri: megy és nagyon tisztán látni,hogy te azzal is örülsz és vigyorogsz söröcskével a kezedben...hát én meg nem,

nekem aztán tök 8,hogy kivel haverkodsz

@MVPP: mivel értékelhetetlen volt a játékunk,így értelemszerű,hogy a játék képében is változás kell ahhoz,hogy ki lehessen jelenteni az előrelépést,de biztos van olyan,aki az 1ső forduló játéka mellé mai napig boldog lenne,ha nem 0:1 hanem 1:0

Amúgy nem értelek titeket,mivel én már a mercato során kijelentettem,hogy nálam fontos a játék képes is,de hát ugye Drughi kolega a suliban nem tanították meg használni a hosszútávú memóriát.

MVPP 2015.09.12. 18:38:44

@Rivendell: Szerintem(!!!) jelenleg a legfontosabb a győzelem. Ha megteszik az első lépést (győzelem) utána lehet építkezni felfele, kezdve a jó játékkal, és ha már nagyon jól ismerik egymást a játékosok, akkor gyönyörű összjátékokkal is lehet majd gólokat szerezni.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.12. 18:46:23

@Rivendell: A hosszútávú memória "használatát" nem iskolában vagy más helyeken tanítják meg, általában kifejlődik az emberben.

Arra meg nem emlékezhetek,hogy ki - mit írt X hónappal ezelőtt.

Az a baj,hogy Te már most a minőségi támadójátékot követeled,úgy,hogy vannak olyan emberek a keretben,akik még csak szinte most tanulgatják csapattársaik nevét.
Mint mondtam: Ha december-január (tehát kb. félév) környékére sem áll össze valami játék,akkor esetleg lehet reklamálni, pláne,ha az eredmények sem jönnének.

Maga Hernanes is említést tett róla a nyilatkozatában,hogy ahhoz,hogy hatékony és ötletes legyen a támadójáték,még össze kell csiszolódniuk,ki hova - merre mozog stb.
Én neki kicsit jobban hiszek.

Az a baj,hogy félre értesz engem, pedig elég egyértelműen írtam a témában.
Nálam az elsődleges prioritás a GRINTA és főleg a GYŐZELEM, tekintve,hogy hőn' szeretett klubunknak ezek a fő sajátosságai (sok egyéb mellett).
Ezután,ha még szépen,ötletesen is játszunk, akkor végképp boldog vagyok.

Ezt a mondatot nem tudom eleget idézni:
""A győzelem nem fontos,hanem az EGYETLEN DOLOG AMI SZÁMÍT!"
Tudod,hogy kitől származik egyáltalán ?

A játék képe akkor fontos számomra,mikor :
- együtt van a keret és az edző jó ideje, mégsem akar kialakulni a játék
- és még így sem jönnek az eredmények ezért
- kellene valami újdonság a játékba,hátha azzal van a gond.

Ha csak és kizárólag a játék szépsége érdekelne,akkor holland csapatnak,az Arsenalnak vagy a Barca-nak szurkolnék.
Sőt, a Roma sem játszott éppen ocsmány focit (sőt),csak hát semmire nem mentek vele :D

Tisztára apámra emlékeztetsz ezzel a sznob, elitista megnyilvánulással.De nála ez nem zavart,mert:
Ő bevallottan nem is szurkol,alig néz focit, én mondom neki 1-1 közös meccs nézésekor,hogy ki-kicsoda,micsoda.

Szurkoló és Rajongó között van különbség...

Rivendell 2015.09.12. 18:47:20

@MVPP: totál mind1 ki miként képzeli el a rosszból való kilábalást,azt nem értem mit kell szenvedni azon,hogy a másiknak legyen igaza:D írtad szerinted mi...erre azt mondom oké,hiszen te így gondolod,de én erre max azt írom,hogy nálam azért más is kell.Nem azt hogy kapj már a fejedhez ember,húzzál Abra/kifejezetten Mou által irányított/ mérkőzéseket nézni,ahol van 1 helyzet és élvezkedj a győzelmen.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.12. 18:49:30

@MVPP: Röviden és Tömören leírtad,amiről szó van (az utolsó kommentedben).
+1

Rivendell 2015.09.12. 18:56:27

@Drughi Di Bianconeri: engem nem érdekeltek soha és nem is fognak ilyen Grinta megy Spirito Juve dolgok...MAGYAR vagyok,nálam harcoljanak a lasztiért és akarjanak,de mellette legyenek kombinatívak és képzettek a játékosok egyénileg és csapatként is.

Nem vagy olasz te sem és én sem....nem akarok Hungarokatalány lenni./juvéra kivetítve lövésem nincs miként lehetne megfogalmazni,mivel nem is érdekelt soha 1 gúnynév kiválasztása/

Sokan a mai fociban úgy látszik létre akarnak hozni 1 közeget,amit nem is tudok mire vélni,mintha el akarnák érni,hogy ők maguk az adott csapat,nem a szurker szerepét akarják betölteni....maga a csapat akarnak lenni.

Ha én ettől 7-éves koromtól fogva fake juve szurker vagoyk,akkor tessék..kijelentem az vagyok,DE büszke fake szurker

Drughi Di Bianconeri 2015.09.12. 19:04:30

@Rivendell:
Nálam utoljára kisgyerekkoromban volt kizárólagos szempont,hogy "csapaszépfoci",de azóta értelmesebb vagyok és a focit is jobban követem,meg eleve járatosabb vagyok (legalábbis úgy gondolom) az egészben.

Engem igen is érdekel a LELKÜLET,elvégre ez egy klub identitásának fontos része, ebben teljesen irreleváns,hogy ki-milyen származású.

Az,hogy az emberként felnőttként milyen klubnak szurkol és azt az identitást magáénak tartja szerintem igen is fontos,sőt...akár még személyiségformáló hatása is lehet, és szerintem a foci az egyetlen ilyen sport,melynek ilyen hatása van.

Nem értem hogy jön ide a hungarokatalánkodás (eleve gáz bármilyen trollfocis kifejezést bevinni a hétköznapokba, de te tudod...)
Barcelona szurkolót én nem ismertem 2009 előtt (najó 1-2 arcot a Ronaldinho miatt).

Továbbra is csak azt tudom mondani:
más dolog a Szurkoló és megint más a Rajongó.

És igen: a Szurkoló is része a csapatnak,ebben mi olyan hihetetlen ?

Engem igenis érdekelnek ezek a szerinted "zagyvaságok",hogy Grinta,Spirito Juve.
Mert ettől Juventus a Juventus !

Rivendell 2015.09.12. 19:47:11

@Drughi Di Bianconeri: szóval ami téged érdekel attól leszek Juve szurker,de ha másnak más szempontok a fontosak,akkor az fogja be,mert csak 1 rajongó...értem,tényleg értelmes nézőpont.

Pont hogy gyerekkorodban nem tudod megítélni,hogy mi a szép és mi nem foci szintjén.Max Ronaldinho és Messi szintjén tudsz szépséget megítélni,de amúgy nem hiszem,hogy tud 1 gyerek...ja meg a mezek:D

részemről tök8,nem foglak se téged,se mást többre értékelni az ilyen nézőpontok miatt,mint miként kevesebbnek se tekintelek,annyit érsz a szememben szurkerként,mint bármelyik másik zebra szurker,meghagyom a politikának a megkülönböztetés házát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása