Del Bosque: „A Juve nagyon szervezett és hatékony”

del_bosque_vicente_harmat_mutat.jpgSokak után a spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque is megszólalt a Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatban, és beismerte, hogy jobban örült volna egy spanyol házi döntőnek, azonban az Öreg Hölgy megérdemelte a döntőbe jutást.

A Juventus szombat este játszik a Barcelona ellen, az egykor a Real Madridot is irányító tréner pedig a Gazzetta dello Sport újságíróinak nyilatkozott a döntő előtt pár nappal.

„Spanyol szempontból tekintve jobban szerettem volna, ha egy Clasicóra kerül sor a Barça és a Madrid között.

Mindazonáltal a Juventus nagyon is kiérdemelte a döntőbe jutást, és a tény, hogy mindkét döntőben képviseltetett fél a triplázás gondolatával lép majd pályára Berlinben, jól mutatja, milyen nagyszerű meccsre számíthatunk két stílusban különböző, ám egyaránt kiváló csapat között.

A Juventus? Az olaszok kifejezetten jól szervezett és nagyon hatékony csapatot alkotnak.

Véleményem szerint Giorgio Chiellini, Patrice Evra, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio és Carlos Tévez személyében olyan képzett játékosaik vannak, akik képesek kézben tartani a mérkőzést, és van rálátásuk a mérkőzés különböző szakaszaira.

Nagyon jól tudják, hogyan kell hatékonyan védekezni, és támadásban is képesek nehézséget okozni az ellenfélnek Carlos Tévez és Álvaro Morata révén.

Soha nem volt kérdéses, hogy a Juventus nyeri a bajnokságot, azonban ez a dominancia nem véletlen. Olaszországban semmilyen eredmény nem jön magától, mindenért meg kell küzdeni.”

Ennek ellenére a világbajnoki címet begyűjtő tréner elismerte, hogy a Real Madrid egygólos madridi vezetésénél úgy gondolta, a Juventus kiesett

„Őszintén mondhatom, hogy amikor a Real Madrid megszerezte a vezetést, azt gondoltam, vége a dalnak, mivel minden mellettük szólt.

Azonban a futball meglepetéseket okoz néha, és elismerve az érdemeiket, a Juve nem törődött bele a helyzetbe, gólt szereztek Morata révén, aztán jól védekeztek a Madrid nyomása ellenére.

A Juventus ereje abban rejlik, hogy nem omlanak össze, nyugodtak és határozottak maradnak akkor is, amikor nehéz helyzetbe kerülnek. Rám például nagy hatással volt, amit a Bernabeuban láttam tőlük.

Massimiliano Allegri együttese igazi csapat, olyan keret, amely nem csupán tapasztalt, hanem ambícióktól fűtött is.

Olyan játékosok állnak rendelkezésre, akik sok mindent megnyertek már, azonban nem ülnek a babérjaikon, hanem többet akarnak, ez pedig rendkívüli professzionalizmus tanúbizonysága.”

Ezt követően a spanyol szövetségi kapitány beszélt a Barcelona sokat emlegetett támadósoráról, és természetesen Vicente del Bosque is úgy véli, hogy támadásban jobban állnak a katalánok.

„Papíron legalábbis a Barça nagyobb támadópotenciállal rendelkezik, mint a Juventus, legalábbis egyének tekintetében.

A futballban Messi és Cristiano Ronaldo korát éljük, az argentin játékos pedig a Barcelonában futballozik. Meccseket dönt el. A Barcelona támadóalakzata jobbnak tűnik, mint a Juventus csatársora.” - zárta a nyilatkozatot Vicente del Bosque.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr507517406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2015.06.05. 12:05:03

Már láttam valakit tőlünk is 3-as számot mutatni... :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása