Zaccheroni: „A pszichológiai előnyt a Juve élvezi”

zaccheroni_alberto_oltonyben.jpgAlberto Zaccheroni véleménye szerint a Juventus sokkal jobb pszichológiai állapotban van ellenfelénél, a Barcelona csapatánál, amellyel szombaton Berlinben BL-döntőt vív az olasz bajnok.

„A Juve 40-50 százalék eséllyel indul a párharcban” - nyilatkozta a nemrégiben a japán válogatottat irányító szakember a Sky Sport Italia stábjának.

„Pszichológiai szempontból a bianconero csapat sokkal előnyösebb helyzetben van, mivel ők nem az esélyesek terhével a vállukon vágnak neki a döntőnek, és senki nem számított arra, hogy idáig jutnak.

A Barcelona ellen való játék mindig extra energiával tölti fel az ellenfeleket. Amennyiben a Barça veszít, ez egyértelmű kudarc lenne.

Kötelességnek érzik a győzelmet, a döntőbe pedig úgy érkeznek, hogy komoly nyomás és feszültség van a csapaton.

A Barcelonát a passzolási útvonalak lezárásával lehet megállítani. Már nem a tiki-taka jellemzi a csapatot, mivel Luis Enrique némi olasz mentalitással fűszerezte saját futballkultúráját.

Massimiliano Allegri erős kerettel rendelkezik, amely nagyszerű formában van. A középpályára kell koncentrálnia, amely a világ legjobbjainak az egyike.

Massimiliano Allegri csapata jobban tud alkalmazkodni bizonyos helyzetekhez, mint Antonio Conte idejében.”

Ez az Öreg Hölgy első Bajnokok Ligája-döntője 2003 óta.

„Hosszú távon a mindig a Juventus tűnt a legjobban megszervezettnek az olasz csapatok közül.

Amikor öt éve ott dolgoztam, a keret az előző korszak hozománya volt. Számos játékos a karrierje végénél járt, és mindig legalább tizenhárom futballista hiányzott.

A klub kiváló üzleti tervet dolgozott ki, amely révén számos évig dolgozhatnak a fejlődésen, a jövő pedig a Juventus malmára hajtja a vizet.” - zárta az interjút a vezetőség méltatásával a Juventusnál pár hónapot eltöltő mester.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr787513756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2015.06.03. 13:11:58

A kedvencem mikor "okosok" megmondják a tuti.Mikor meg itt volt nem tudott semmit,most meg még mentegetőzik a sérültekre hivatkozva.Szerintem ő a tipikus esete a "jobb lett volna ha csendben maradsz"-nak.

babo0410 2015.06.03. 13:26:48

Mindenki úgy lenézi a Juve-t. Nem mi vagyunk az esélyesebbek ok, de szerintem idén megmutattuk, hogy annál azért jobbak vagyunk, mint azt gondolják. Eljutottunk a döntőig, és szerintem nem leszünk alárendelt szereplők most se. És szerintem a nyáron a keretet is megerősítik olyan szinten, hogy jövőre már bármit elérhetünk. A kp-re már jön Khedira, és úgy tűnik, hogy minimum még egy játékost szeretnének oda igazolni. A támadósorba már Dybala megvan, és egyre valószínűbb, hogy jöhet a két olasz tehetségünk is. Akkor meg, ha Tévez marad még egy évet, akkor igen erős lesz a csatársor is. Ha távozna idén, akkor a BL-ben lehet nem lesz elől kellő tapasztalat sajnos. De erős lesz akkor is a csatársor. A kp ha Khedira mellé jön még egy jobb játékos (Witsel pont jó lenne, mert nem rossz, de nálam az MVP alap, melléjük meg Pereyra mehetne előre, és akkor a padra Witsel pont jó is), akkor piszokerős lesz. A védelem ahova még lehet erősíteni, de szerintem a Real és a Barca védelménél már most stabilabb a miénk. Viszont Ruganival nagyon úgy tűnik az idei szezon alapján, hogy egy nagyon remek védőt szerzünk. Viszont, ha maradna még pénzünk, én Darmiant is elhoznám a szélre, mert Lichti sajna már csak robotolni tud, de valahogy egyre gyengébbnek érzem a teljesítményét. Cáceres meg sajnos rengeteget bajlódik sérüléssel.
Összegzésképpen, szerintem már most is nagyon jó a keret, nagyon lenézik a csapatot. És ehhez, ha érkeznek a jelenleg felmerülő nevek (legalább is ha közülük válogatnánk a nyáron, és minden poszton erősítenénk), akkor nagyon erősek lennénk jövőre. Szerintem a BL 8 már mindenféleképpen minimum kell legyen jövőre.

babo0410 2015.06.03. 13:36:32

@danimester1: Én se tartom nagyra, pláne, hogy szezon közepén átállt háromvédős rendszerbe, pedig látszott, hogy a csapat azt se tudja mi az, és mikor rá kellett volna jönnie, hogy ez bukta, akkor se változtatott ezen. De azért abban igaza van, hogy sajnos a keret magja kiöregedett, középszerű játékosokból állt. Ráadásul a keret össze-vissza lett összerakva, nem igazán játékrendszerhez, vagy taktikához igazított igazolásaink voltak. Jó példa erre Diego, akit sokan kedveltek, nem értik miért távozott, közben nagyon nem illet bele a csapatba. Ráadásul akkoriban a keret úgy hullott, mint a legyek. Conte és stábja tettek hatékony lépéseket a sérülések kezelésére. Emlékszem már az edzőpálya is ki lett kiáltva bűnbaknak. Közben meg számomra egyértelmű, hogy az edzők, és stábjuk voltak alkalmatlanok a feladatukra amellett, hogy a keret is gyenge volt.

Lord Viktor 2015.06.03. 13:37:22

@babo0410: Én örülök neki, hogy lenéznek minket, erre a Real is ráb@szott már. Legalább kisebb a nyomás, ez már így is egy sikeres szezon, ezen már az se változtat, ha kikapunk a döntőben (bármennyire is fájna). Szóval a teher nem rajtunk van, nem véletlenül nyilatkozik Buffon is olyanokat, hogy <35% esélyünk van.

danimester1 2015.06.03. 14:27:29

@babo0410: Nekem is rémlik a dolog az edzőpályával(pont a Vinovo-i azt hiszem),tény voltak sérültek.Ellenben egy jó-jobb szakember a sérülések ellen is tud tenni vagy ha már van képes változtatni.Idén jó példa erre Maximus munkássága Pirlo,Barza,Caceres,Pogba kidőlésénél.(ráadásul BL-ben is!)
Egyszerű kifogás(ok) semmi más,igaz leginkább ez annak a hibája aki kinevezte.Mint írtad a vezetőség is ügyefogyott volt anno BRRRrrrr igazoltak eszetlenül és mértéktelenül,Deschamps-Ranieri duó meg elment,mert látták a diletantizmust és inkább nem kértek belőle.Sok összetevős volt a dolog annak idején beleértve a játékvezetést.(pl. napoli ellen 2 kamu tizi kiállítások,nagyon ellenünk volt minden a falsopoli miatt)Egyértelműen én is úgy látom,hogy az eddig szóba került nevek alapján már jóval erősebbek lehet a padunk és nem kell telef@&ni a gatyát ha esetleg valaki kidől.Egy közhellyel fejezném be nyugtával dícsérd a napot,azt tudjuk miért az elmúlt évek tapasztalatai alapján. :-)

babo0410 2015.06.03. 14:51:02

@danimester1: Azért Ranieri nem az igazolási politika miatt ment el érzésem szerint. Akkoriban, mikor ő ment, már nagyon úgy tünt, hogy a csapat irányítása kicsúszott a kezei közül. És eddig minden csapatától így távozott.
A másik részre is reagálva, idén végre van pénz is igazolni, másrészt ha tavaly megfigyelted, akkor Allegri kinevezése után elég gyorsan jöttek az igazolások. Talán Morata a visszavásárlási záradék miatt csúszott, de a többi elég gyorsan meglett. Szerintem az igazolási politikánkat nagyban befolyásolták korábban Conte irreális kérései. Most ilyenek nincsenek, így szerintem gyorsabban végbemehetnek az igazolások. Most nincsen Allegrinek olyan kérése, hogy pl. Agüero, Oscar, Cavani, stb. kéne neki. Megmondta, hogy kell egy jobb irányító, illetve ez a játékrendszerből adódik is. De nem hallunk külön kívánságlistáról irreális nevekkel, ahogy Conte idejében. Ráadásul most helyből már fel is merült 4-5 támadó kp. Szerintem most Marotta-ék elmennek, tárgyalnak több játékossal, és akit olcsóbban meg lehet szerezni, akinek kisebbek az igényei, arra fog esni a választásunk. Most könnyebb a vezetőség dolga, mert nem kell heteket, hónapokat vacakolni irreális igazolásokkal. Most lehet egyszerre többfelé próbálkozni, és a gazdaságosabb megoldást választani. Allegrivel ebből a szempontból jobban jártunk. Most szerintem a keret gyorsabban, és jobban lesz megerősítve, mert nincsen egy követelőző edző, akinek külön nagyravágyó igényei lennének. Egy kérése van Allegrinek, az is Berardi, legalább is eddig ezt rebesgeti a média. Conte-nál meg ilyenkor már külön listát említettek jó drága játékosokkal az élen.

Il Principino 2015.06.03. 15:39:17

"van még valakiiiii"?
Már csak Acchilleus nem nyilatkozott:)

KysBé 2015.06.03. 19:18:33

@kg19850508: Zámbó Krisztián sem...

danimester1 2015.06.03. 20:48:25

@KysBé: Én Magdi anyust várom!:-)

danimester1 2015.06.03. 21:05:44

@babo0410: Utólag könnyű okosnak okosabbnak lenni ez nem vitás és persze nem neked szánom.Antonio a saját makacsságának és annak köszönhette az európai kudarcot,hogy szentül meg volt győződve csak úgy mehetnek a dolgok ahogy ő elképzelte.Idejött Allegri aki finom hangolta a dolgokat és működik,benne volt egy esetleges kudarc lehetősége is,de nem így lett.Semmi extra csak finomhangolás kellett,amit az is bizonyít,hogy ma már képesek vagyunk a 352-4312 oda-vissza játszani.Ennek tudható be szerintem az a "kis" formahanyatlás és pár sz@rabb meccs,mert idő kellett amíg "betanulták".A csapatunk már korábban is képes volt lett volna erre,mert Conte is meg-meghúzta a 433-at és működött.Oké voltak sérülések is amik hátráltattak minket valamint a nem megfelelő "anyag",de a fentebb említett dolgok miatt nem csinálta.A Bl-ben 1-1 meccs kivételével szinte öngyilkos taktika volt részéről,pl. a Real ellen milyen fasz@ kis meccset játszottunk?Az oka egyszerű váltott. Részemről persze szint úgy csak okoskodás de én így látom az elmúlt szezont Allegrivel,mert volt mihez hasonlítanom.

babo0410 2015.06.03. 22:03:18

@danimester1: Conte azért nem váltott a 3-5-2-ről, mert 4-3-3-at akart, de nem volt hozzá megfelelő keret. Abban nincs kétségem, hogy Conte is váltott volna a 3-5-2-ről, ha lett volna mire. Szélső nem volt, a kp-n elég ember nem volt ahhoz, hogy 4 kp-s játszon egyszerre, így nem volt mire átállni. Makacs volt több dologban, de a taktika szerintem csak annyiban az ő sara, hogy az irreális kérései miatt nem volt Marotta-éknak idejük megfelelően megerősíteni a keretet. A véleményedet tiszteletben tartva én azt gondolom, hogy Conte csak az igazolások terén volt makacs és hajthatatlan. De a taktikában nem. Sajnos nem tudta elfogadni, hogy nem kap nagy neveket. Mondjuk Marotta-ék is hibásak, mert ők meg nem merték azt mondani, hogy nincs pénz, vagy jó neked XYZ is, vagy ennyi! Kell szélső? Akkor őt meg őt tudjuk hozni, de pl. Cuadradora nincs pénz. Vagy Jovetic-et nem adják nekünk, de xyz-t el tudjuk hozni neked a csatárposztra. A 4-3-3 működött részben, de azért Marchisio elég gyenge volt ott a szélen, és Tévez is vészmegoldás szélső volt. Az az érzésem, hogy ha lett volna két jó szélső, akkor már tavaly is verhető lett volna részünkről a Madrid legalább otthon. A játékunk jó volt, csak sajnos a támadósor nem volt jó hozzá. Tévez a szélen nagyon gyenge volt. Tavaly a Madrid ellen volt szerintem a leggyengébb mióta itt van. Szerintem egyezzünk ki abban, hogy nem tudhatjuk, ha vannak rendes szélsői, vagy a kp-n nem csak 4 ember van, akkor mit talált volna ki. De szerintem érezte Conte is, hogy váltani kell a 3 védős rendszerről, mert kevés a BL-ben.

danimester1 2015.06.03. 22:24:29

@babo0410: Amit írsz az is pontosan azt bizonyítja,hogy makacs önfejű és tévedhetetlennek hitte hiszi magát.Ha nem tudunk mercit venni lehet utazni pl. opellel nem?a minőség fontos ebben nincs hiba és kell.Sokszor beszéltünk már itt a csapatépítő trénerekről és azokról akik ezt képesek tovább fejleszteni csiszolni tökéletesíteni.Szerintem Conte az emberi hiányosságai (makacs stb.) és a keret miatt nem tudott szintet lépni.Természetesen maximális tiszteletem neki,de ma még ennyire képes kell neki tapasztalat az edzői karrierjében és meg kell tanulnia kompromisszumot kötni.lehet egyszerűen csak teli lett a töke a sok ígérgetéssel,de leginkább az európai kudarcok tehették be nála a kaput.Mindenesetre több mint furcsa,hogy a felkészülési időszak megkezdésekor hirtelen lelép. A többi csak elméleti szint,mert azt már nem fogjuk meg tudni mi lett volna ha...

babo0410 2015.06.03. 22:32:29

@danimester1: Egyetértek, de én sokszor gondolkoztam azon, hogy mi van akkor, ha nem is Conte akart távozni, hanem a vezetőségnek lett tele a töke a követelőzésével? Állandóan azt lehetett olvasni, hogy neki mekkora nagy nevek kellenek. Lehet Agnelli elégelte meg ezt, és mondta, hogy ebből elég volt, erre nincs pénz jelenleg. Ha ezt nem tudd elfogadni, akkor szia. Nekem már ez is eszembe jutott. De egyetértek azzal is amit mondasz. Conte makacs volt, ezért nem voltunk sikeresek Európában (taktikában én úgy láttam inkább a keze van megkötve, mint makacs lenne, de ki tudja). Sokat kell még tanulnia, habár nekem nagy kedvencem, és ha kicsit érettebb lesz, szívesen látnám nálunk újra.

danimester1 2015.06.04. 07:39:09

@babo0410: Szerintem ez a megközelítés nem helytálló miszerint a vezetőség akarta "meneszteni",de attól még lehet benne valami.Szerintem Conte volt aki "megsértődött" és inkább lelépett,mert azt hitte hogy innentől majd ő diktálhat és ebből lett az ami.(ezt már eljátszotta korábban máshol is talán Barinál) Nem véletlenül esett a választás Allegrire,mert hirtelen kellett találni valakit,nem volt idő keresgélni és igazából elérhető edző sem.Talán majd egyszer egy önéletrajzi könyvből kiderülhet a valós ok,hogy mi,mik eredményezték ezt a gyors szakítást az öreg hölggyel.Szerintem már egyébként lehet megbánta pláne látva a teljesítményünket,úgy,hogy szinte nagy nevek nélkül és sérültekkel oldottuk meg.Ezt a következtetést pedig az "őszinte" mosolyából vontam le.:-)

danimester1 2015.06.04. 07:42:43

@babo0410: Kifelejtettem,hogy már csak azért sem tartom helytállónak ezt a megközelítést,mert a vezetőség részéről megjutalmazták a munkáját szép fizetéssel és érkeztek játékosok a kérésre még ha nem is azok a nagy nevek akiket a végén már szinte "követelt".(pl. anno a "P"-sek és Morata)

venember83 2015.06.04. 09:24:27

@danimester1: ahogy elvileg a Milan is egyeztetett Contéval, úgy szerintem a Juventus is már puhatolózott a szezon végén. Nagyon kétlem, hogy pikk-pakk 1-2 nap alatt találták meg Allegrit, majd egyeztek meg vele.

danimester1 2015.06.04. 10:50:03

@venember83: Én sem így gondoltam,hogy felhívták jössz?!Persze hogy voltak egyeztetések,de mint írtam is nem nagyon volt más elérhető akkor.

babo0410 2015.06.04. 11:18:24

@danimester1: Ez is elképzelhető, de ahogy mondod, ő akart diktálni, így én ezért gondolom azt, hogy Agnellinél is betelhetett a pohár. Aztán lehet mind a ketten tényleg úgy gondolták, hogy jobb a váltás mindkét félnek, és közösen megegyeztek. De igazad lehet neked is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása