Vialli szerint az olasz kluboknak követniük kell a Juventust

vialli_gianluca_bl_serleggel.jpgA Juventus egykori játékosa, Gianluca Vialli úgy véli, hogy a többi olasz klubnak követnie kell az Öreg Hölgy példáját, annak érdekében, hogy az olasz bajnokság ismét régi fényében tündökölhessen.

"A Juve szimbolikus egy törekvés szempontjából, amely még bizonyításra vár." - nyilatkozta Vialli. "A Juventus és a többi olasz csapat közötti szakadékot át kell hidalni, hogy az olasz bajnokság általános színvonala növekedjen."

Angliában, a Premier League-ben kisebb a különbség és nagyobb a verseny, ezért nem helyénvaló az olasz labdarúgás újjászületéséről beszélni."

Vialli csapatkapitánya volt annak az együttesnek, amely 1996-ban elhódította a Bajnokok Ligáját, s a zebramezesek most ismét ott lesznek a fináléban.

"Először is, a Juve nem kapott ajándékba semmit. Igaz, hogy a sorsolások szerencsésen alakultak, de rászolgáltak a szerencsére. Mindez azoknak a választásoknak a gyümölcse, amelyeket a klub a kiesés napja óta hozott. Voltak nehéz időszakok, de Andrea Agnelli mindig a megfelelő döntéseket hozta.

Ugyanakkor a Barcelona erősebb, ezt nem szabad elfelejteni. A legjobb egyetlen mérkőzésen találkozni velük, mivel ritkán van, hogy kétszer is rossz napot fognak ki. Olyan játékosok, mint Messi, Neymar és Suárez hatalmas veszélyt jelentenek száznyolcvan perc alatt, de minden nyitott.

Berlinben játszanak majd, s az olyan bajnokok, mint Buffon, Pirlo és Barzagli, felidézhetik a 2006-os világbajnoki döntő emlékeit."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr457497744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winnyp 2015.05.28. 10:30:03

De hogy kövessék a Juventus példáját? Vegyék meg egymás legjobbjait? Vagy legyen mindenkinek a fiókcsapata az Udinese és az Atalanta?

pedronegroo 2015.05.28. 10:50:37

Ne kövessenek minket, maradjanak csak ott ahol vannak. :) Nekünk jó a bajnokság, szeretünk nyerni nem kellenek a nagy riválisok, mert akkor nekünk kevesebb pénz és siker marad. Max néha egy-egy kihívó bőven elég, de én nem vágyom rá hogy bárki is a közelünkbe érjen. Nem kell persze minden scudetto-t megnyerni az unalmas, de elég ha néha van egy kis pünkösdi királysága másnak.
Ha dől a lé, már pedig így hogy csak mi vagyunk talpon Itáliában kaszálunk rendesen, akkor tudunk komolyabb játékosokat venni.
Az olasz focit meg nem egy erős bajnokság (lásd Anglia) hanem az olasz fiatalokba való nagyobb bizalom (lásd német bajnokság német fiatalok) mentheti meg. Sok "nagykutyát" amúgy se bír el az olasz piac jelenleg, így legalább örülhetnek az olaszok hogy van egy BL döntősük.
Nyerjük csak a scudetto-kat a komolyabb csaták pedig maradjanak a BL-re.

MDaniel98 2015.05.30. 15:51:18

Vialli megint nem mondott hülyeséget, de nem úgy látom, hogy bárki le akarna másolni minket, talán csak az Inter, akik mindig megjelennek ott amikor mi érdeklődünk egy játékosért, de ez inkább a sportigazgatójuk inkompetenciájára mutat rá. A többiek is feltudnának építeni egy olyan üzleti modellt ami a Juvénál van, de számlátomást nem akarják, csak Róma bordó felén érzek némi törekvést erre, de nekik meg az FFP tesz keresztbe. A többiek meg... no comment.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása