Allegri: "Higgadtan kell dolgoznunk tovább"

allegri_massimiliano_olasz_kupa.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri úgy gondolja, hogy a bajnokságból még megmaradt két találkozó kiváló alkalmat biztosít arra, hogy a csapat nyugodtan felkészülhessen az FC Barcelona elleni berlini Bajnokok Ligája fináléra.

"Ahogy minden egyéb dolog esetén is van, meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt, edzésben maradva és a játékidőt biztosítva azoknak, akiknek szüksége van rá." - nyilatkozta Allegri a Napoli elleni találkozót megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"A Napoli elleni holnapi mérkőzésnek semmi jelentősége a scudetto szempontjából, azonban fontos, hogy fenntartsuk a hazai veretlenségi sorozatot. Ezen kívül technikai szempontból is fontos, hogy jó mérkőzést játsszunk.

Ezen a téren még javulunk kell, ahogyan az intenzitás és a karakter szempontjából is. Szükségünk lesz néhány kiváló teljesítményre ahhoz, hogy elérhessük a céljainkat. Ez a két bajnoki mérkőzés hasznos lesz, ahogyan az edzések is, hogy fenntartsuk a fizikális és mentális kondíciónkat.

Nem gondolhatunk arra, hogy június 6-ig pihenünk, máskülönben mindent kikapcsolnánk és ágyban maradnánk addig, attól tartva, hogy megsérülünk. Az életben szükség van némi fatalizmusra. Higgadtan kell dolgoznunk tovább, s a lehető legjobb módon kell felkészülnünk erre a két megmaradt mérkőzésre.

Szombat után pihenhetünk három napot, ami különösen fontos, mivel ez a csapat egy fél napot sem lazíthatott február vége óta, amikor volt egy válogatott szünet is.

Amennyire fontos, hogy dolgozzunk, annyira fontos a pihenés is. Mindamellett fel kell készülnünk a Bajnokok Ligája döntőjére is. Ezt azonban nyugalomban kell tennünk, túlzott nyomás nélkül. Nem mehetünk Berlinbe idegességgel telve, máskülönben még futni sem lennénk képesek. 

Lassan, lépésről lépésre, napról napra, fel fogunk készülni az előttünk álló mérkőzésekre."

A Juventus június 6-án, a berlini Olympiastadionban csap össze az FC Barcelonával a legrangosabb európai kupasorozat döntőjében.

"Azt gondolom, hogy rendkívül nehéz mérkőzés lesz, azonban egy döntőről beszélünk. Az Olasz Kupa döntője szerdán megmutatta nekünk, hogy a pontszámban mutatkozó különbség nem dönti el előre a mérkőzést. A berlini döntő esetében sem lesz ez másként.

Bizonyosan nem jelent majd hátrányt számunkra a tapasztalatlanságunk. Úgy gondolom, hogy jellemvonások tekintetében ez a csapat nagyon hasonlít arra, amely tizenkét esztendővel ezelőtt döntőt játszott. Az erős jellemvonások ugyanakkor hozzátartoznak a Juventus arculatához. A lehető legjobban fel kell készülnünk, s taktikailag jól kell játszanunk.

Mikor az ember egy ilyen mérkőzést játszik, nem gondolhat csak a védekezésre, s nem támaszkodhat kizárólag az erőnlétre. Ma szemügyre veszem a csapatot, hogy felmérjem kik a leginkább fáradtak, s kiknek van szükésgük feltöltődésre. Jelen pillanatban edzenünk és játszanunk kell, de döntő fontosságú a sérülések elkerülése.

Ma felmérem azokat, akik szerdán pályára léptek. Néhányan fáradtabbak a többieknél, de azt kell mondanom, hogy a csapat nagyon jól teljesít. Rengeteget futottak, egészen a legvégéig, nagy intenzitással. A mérkőzés előrehaladtával, egyre jobbak lettek.

Ez egy fontos győzelem a Bajnokok Ligája döntője előtt, azonban ahhoz, hogy fenntartsuk a fizikális állapotot, edzeni és játszani kell. Kedden ugyanakkor Marchisio, Sturaro és Morata nélkül játszottunk, így vannak olyan játékosok, akik készen állnak a holnapi mérkőzésre. Érthető azonban, hogy néhány játékosnak pihenőt kell adnom."

A szezon végéhez közeledve egyre szaporodnak a nyári átigazolási szezonnal kapcsolatos pletykák, azonban Allegri egyelőre nem kívánta kommentálni a sajtó találgatásait.

"Még nem beszéltem Pirlóval, ahogyan Tévezzel sem. Még az égvilágon senkivel sem beszéltem, mivel van előttünk egy cél, amellyel foglalkoznunk kell. Lesz időnk beszélni az átigazolási piacról, de jelen pillanatban ennek semmi értelme nem volna."

Allegri úgy véli, hogy a sikerek még vonzóbb teszik majd a Juventust, s egyre több játékos szeretne majd Torinóba igazolni, ahogyan egyre kevesebben szeretnének majd távozni is onnan.

"Amikor a csapat bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe, s különösképpen azután, hogy évek óta nyernek Olaszországban, érthető, hogy jelentősen megnövekszik a klub vonzereje. Normális, hogy a már itt levő játékosok maradni akarnak, míg mások a Juventushoz szeretnének igazolni.

A Juventus idén bejutott a döntőbe, de ez nem így történt minden évben, ezért meg kell néznünk a többi nagy csapatot. A Juventus célja, hogy minden évben ott legyen a negyeddöntőben. Ha ez sikerül, megpróbálhatunk a döntőbe vagy az elődöntőbe jutni, ez mindig az adott év függvénye.

Ez azt jelenti, hogy a Juventus vonzereje világszerte növekedni fog, különösképpen abban a tekintetben, hogy a játékosok ide akarnak majd jönni, s nem akarnak majd távozni.

Ami Dybalát illeti, nem tudom, hogy az üzlet miként alakult, azonban ő egy top játékos, aki a Juventushoz érkezik."

A Juventus egy másik nyári érkezője az a Domenico Berardi lehet, aki az előző szezonban négy gólt vállalt az AC Milan ellen, s ezzel véget vetett Massmiliano Allegri milánói pályafutásának, most pedig ismét három gólt lőtt a Juventus mesterének egykori csapata ellen.

"Az a négy gól elég sok volt azon az estén." - mondta Allegri nevetve. "Múlt héten közel járt hozzá, de hiányzott még egy gól. Berardi egy remek technikával rendelkező játékos, azon fiatalok egyike, akik a nemzeti csapat alapját jelentik majd."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr607482124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2015.05.22. 17:04:01

Ismet egy korrekt nyilatkozat jol latja a mester nem szabad tulzottan bepunnyadni a Bl dontoig formaban kell tartani a sracokat es abban is egyetertek hogy igen ez egy kimagaslo szezon most mar barmi is lesz a dontoben de ahhoz hogy europaban ujra nagykent kezeljenek minket minden evben a legjobb 4koze kell jutni sokan igy vannak vele hogy most iden nekunk osszejott aztan evekig megint nem kell velunk szamolni bar effelol nyugodt vagyok mert szepen epitkezik a csapat de azert lesz dolga nyaron a vezetosegnek.Forza!

Rivendell 2015.05.22. 19:24:41

Allegriből kinézem,hogy ő maga kéri Berardit a keretbe....remélem így is lesz. Dybala+Berardi számomra már szép erősítés lenne kiegészítve Ruganival. Részemről minden egyéb igazolás csak + lesz/rajtuk kívül én csak jobbra hoznék Lichti mellé valakt,balos részemről rendben van Evra-val még 1 szezonon át tuti,fáradhatatlan a srác és végszügség esetén ott lesz Asa/

Rivendell 2015.05.22. 19:26:53

@Alex8610: nem szabad elfelejteni,hogy a Lippi féle első időszak után azért a pénz és nevek mellett se nagyon jött össze a top4 1 BL döntőn kívül és manapság még nehezebb top4-be jutni,mert több a pénzes csapat,bár tény egyesek meg lecsúsztak.

Gabopet 2015.05.22. 20:06:13

Allegri említette,hogy a játékosok ide akarnak majd jönni és innen nem el akarnak igazolni Dybala érkezése és Vidal nyilatkozata, ezt meg is erősíti.Erősödik a csapat, ha mindenki jön akikkel hírbe hozták a juvét akkor nagyon erős csapatunk lesz.És ha nem is minden évben a legjobb négy között végzünk de nem lesz kérdés a legjobb nyolc akkor megint igazi régi nagy JUVENTUS lesz.

FORZA JUVE

kda75 2015.05.22. 20:25:34

Nem gondoltam volna,hogy ezt az embert valaha is meg fogom kedvelni.Még fáj leírni,de egyre szimpatikusabb.....

Hogrin 2015.05.22. 20:37:22

@Rivendell:
Azért Evra a "fáradhatatlanságát" jórészt Padoin-nak köszönheti, ha Pado nem helyettesíti jóformán az összes jelentéktelen meccsen akkor nem így teljesített volna a francia.

De egyébként szerintem is jól állunk átigazolás téren. Ha Tevez marad akkor a csatársor pipa, esetleg ha Allegri akar szélsőkkel játszani akkor hozzuk Berardit (bár én őt mindenképp hoznám mert rendezni kell a helyzetét és úgy járunk a legjobban ha hozzuk).
Ezen felül egy szélső védő kell, leginkább bal vagy olyan aki mindkét szélen bevethető (én Darmiannak örülnék de szerintem 25 alatt mozdíthatatlan) és egy minőségi trequartista kellene (Oscar vagy egy hasonló szint) szerintem ez lenne a legnagyobb erősítés/előrelépés. Allegri leginkább a 4-3-1-2-t preferálja és oda nagyon kellene valaki a csatárok mögé, akkor nagyon erősek lennénk támadásban is. Persze ez így nagyjából lehetetlen mert túl nagy összeg lenne. Berardi+Darmian+Oscar+Dybala+Pereyra végleg ez nagyságrendileg 150 milla ami iszonyú sok pénz. Bár ha belegondolok, hogy a BL idén nagyságrendileg 100 milla körül fog hozni+ nyilván eredetileg is lenne legalább 30-40 milla igazolni+ ott van az az 50 millás hitel amiről nem tudni közelebbit (de nyilván nem fogják kiteríteni a lapjaikat ha igazolni akarnak belőle) akkor már nem is annyira lehetetlen. Buffon Evra-Chiello-Bonu-Darmian Pogba-Marci-Vidal Oscar Tevez-Morata +minőségi emberek a padon (Rugani, Lichti, Asa, Pereyra, Sturaro, Berardi, Dybala) na ez a csapat visszatenné a Juvét Európa térképére az biztos.
Hú basszus beleért a kezem a bilibe és felébredtem :D
Bocs, hogy ilyen sokat álmodoztam :)
Forza Juve!

Rivendell 2015.05.22. 20:47:09

@Hogrin: ffp nem is engedne 150m költést,baj az hogy a mostani BL bevétel mellett is még 1kicsit negatív gazdasági szezont fogunk zárni,bár már nagyon közel leszünk 0szaladóhoz

Hogrin 2015.05.22. 21:22:58

@Rivendell: az ffp vel valóban nem számoltam (bár a "büntetéseiket" elnézve nem kell túlságosan félni tőlük) de a második állítás elég hihetetlenül hangzik. Nyilván nem látok bele a klub pénzügyeibe de ha még az idei Bl bevétellel ami nagyságrendekkel nagyobb mint az elmúlt években bármi, még mindig csak közelítjük a nullát az azt jelentené, hogy az elmúlt években nagyon nagy mínuszban volt a klub amit azért nem hiszek.

Rivendell 2015.05.22. 21:39:47

@Hogrin: 2hete vagy hogy volt 1 cikk erről és az alapján látni lehetett,hogy 1 győzelem esetén se lesz még nyereséges a szezon,de jönnek +bevételek tehát a jó BL szezonunk által szerzet többlet bevétel alapból +lesz.

290-300m kell éves bevételkén,hogy elkezdjünk +-t termelni,illetve adósságot törleszteni önerőből/nem a tulajok vagyonából

Hogrin 2015.05.22. 21:52:21

@Rivendell:
Ebben igazad lehet, bár pár napja azt hiszem a Juventus Hungary-n olvastam egy Agnelli eredményeit méltató cikket amiben azt írták, hogy hála a rendkívül sikeres szezonnak már 350 milla körül fog alakulni a bevételünk persze ezt lehet a jövő évre értették Adidas-os bevétellel meg ki tudja mivel nem.

De szerintem Dybala esete is mutatja, hogy idén már azért van pénz, eddig nem nagyon volt ilyen, hogy még a mercato kezdete előtt "leigazolunk" valakit nem is kicsi pénzért.

Egyébként csak Oscart kellene lehúzni a kívánságlistáról, a többi realitás, és már úgy se lennénk gyengék :)

ToTTy-Juve 2015.05.22. 23:51:08

Teljesen egyet kell értenem vele. Ennyi.

Il Principino 2015.05.23. 09:08:51

Szerintem szélső védő idén még nem fog érkezni,mivel felépül az Indián is+ott van Pado,aki megbizható a bajnoki meccseken!Ha meg minden kötél szakad,akkor 3 védős felállásban nyomjuk...A csatárok mögé kellene valaki,mert egyik emberünk sem az igazi ott!

Gaben Smith 2015.05.23. 11:37:45

Nehanyan komolyan azt hiszik hogy ha eljot a csapat 100-150 milliot egy csapat a nyaron attol lesz jo csapat? Csak attol lehet valaki ho jatekos hogy30+ millio az ara? A juve vilag eletben intellifensebben igazolt alacsony aron kvalifikalt ,minosegi jatekosokat mi nem a buta angolok vagyunk hogy a penz nem szamit...A juventus sosem fog 150 milliot elkolteni egy atigazolasi piacon es ne is varja el senki fenn kell tartani a penzugyi egyensulyt nem dagobert bacsi aranybankjabol folyik a penz szamolatlanul,es a juventus visszakerult europa terkepere ezekkel a sracokkal akik itt vannak nem pedig azokkal akik ide johetnek, kell a verfrissites de nem a milliok felelotlen elszorasa egy nem a futball manager !

Rivendell 2015.05.23. 13:53:04

@Gaben Smith: alapvetően azért senki nem úgy költene el 150m-t,hogy elverné 2 max 3 befutott névre...azért itt a srácok többnyire posztra igazolgatnának belőle és tehetséges,de még nem sztárokat.

ui: amugy tény,hogy a pénz nem minden:) de sokat segít hosszútávon stabilan jó eredményeket hozni BL szinten.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása