Allegri: „Pogba a bajnokin már játszhat”

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató 2.jpgMassimiliano Allegri a pénteki sajtótájékoztatón óvatos optimizmussal beszélt Paul Pogba visszatéréséről a Juventus kezdőjébe a Real Madrid elleni mérkőzésen, és várhatón kipróbálja a játékost hétvégi bajnokin a futballista állapotának felmérése érdekében.

A francia válogatott öt hetet hagyott ki izomsérülés miatt, valamint nem játszhatott a Real Madrid elleni torinói találkozón, amelyen sikerült kis előnyt szereznie a visszavágóra az Öreg Hölgy csapatának

Ugyanakkor a játékos csütörtök óta már a keret többi tagjával végzi az edzésmunkát, így várhatóan szombat délután a Cagliari ellen pályára fog lépni.

„Nehéz megmondani, milyen esélye van Paul Pogba szereplésének a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján.” - kezdte a sajtótájékoztatót Massimiliano Allegri a mindenkit foglalkoztató kérdés megválaszolásával.

„Csak annyit mondhatok, hogy Paul tegnap a csapat többi tagjával edzett, jól teljesített, labdás edzésmunkát is végzett, így véleményem szerint fennáll a lehetősége annak, hogy szombaton pályára lépjen a bajnokin az első perctől vagy csereként.

Egyértelmű, hogy nem játszhatja végig a mérkőzését, azonban fontos bevetni őt, hogy készen álljon a madridi mérkőzésre, valamint ellenőrizni kívánjuk fizikai állapotát, különösen a gyógyulás mértékét és azt, mennyire érzi a visszatérés után a labdát és a mérkőzés ritmusát.”

A sajtótájékoztatón a média képviselői arról kérdezték a Juventus trénerét, hogy a bajnoki cím bebiztosítása után mélyebben bele fog-e nyúlni a csapatba, és várható-e egy felforgatott kezdőcsapat.

„Először is az a feladatunk és a célunk, hogy meghaladjuk a nyolcvan pontot, erre pedig négy mérkőzés áll rendelkezésünkre: szombaton a Cagliari elleni, aztán az utolsó hazai találkozó a Napoli ellen, majd két idegenbeli meccs az Inter és a Verona ellen.

Tehát még tizenkét pontot szerezhetünk, és meg kell próbálnunk ezeket bezsebelni.

Lesznek változások a holnapi csapatban, különösen mivel a szombati, Sampdoria elleni mérkőzés és a keddi, Real Madrid elleni találkozó sokat kivett a játékosokból.

Valamint különösen azért, mert vannak játékosaim, akik jó állapotban vannak, képesek jó futballt nyújtani holnap, és mindenekelőtt célunk megkísérelni az ismételt győzelmet.”

Ezt követően Massimiliano Allegrit konkrétan a Cagliari elleni felállásról kérdezték, illetve arról, mire véli Carlos Tévez keddi viselkedését, amikor a csatár idegesen reagált lecserélésére a Real Madrid elleni találkozón.

„Holnap Marco Storari véd, és véleményem szerint Tévez nem lép pályára. Ami a reakciót illeti, értesültem erről, mivel ezt az adott pillanatban nem láttam.

Nincs semmi gond, teljesen természetes, ha egy játékos mérges a lecserélésekor. Az a fontos, hogy amikor a pályán van, megteszi azt, ami a feladata, és véleményem szerint Carlitos kiváló szezont fut idén, az idei a legjobb szezonjainak az egyike, ha nem a legjobb, mióta futballozik.

Számára ez kivételes év, és fennáll a lehetősége annak, hogy ezt egy újabb nagyszerű év kövesse…

Hogy ez üzenet-e a folyamatos pletykákra, amelyek a Bocához való távozást firtatják? Nem, határozottan nem. Én a következőképpen látom a helyzetet: a Boca csapatánál játszik? Nem, még a Juventus csapatánál van.”

Massimiliano Allegrit arról is kérdezték az újságírók, hogyan vélekedik arról, hogy a csapat képes volt Pogba hiányában is jó eredményeket elérni.

„Először is ez annak a bizonyítéka, hogy a vezetőség jól használta ki a piaci lehetőségeket a keretépítés során, és tovább javított egy történelmi eredményeket elérő csapaton.

Fontos igazolásokat hajtott végre a klub, fiatal játékosok csatlakoztak, akik számára adott volt a beilleszkedéshez szükséges idő, amely nem egyszerű egy olyan csapat esetében, mint a Juventus, ahol minden mérkőzésen a győzelem a cél.

Csak nézzék meg Morata helyzetét, akinek az elején nehézségei is akadtak. Coman jól teljesített, azonban kevesebb lehetősége volt a játékra, és neki is ingadozó volt a teljesítménye. Érkezett Sturaro, akinek kellett egy kis idő a beilleszkedésre, azonban nekem nem kellett bizonyítania a Real Madrid elleni mérkőzésen, hogy jó játékos.

Fiatal futballista, aki még csak most van az alkalmazkodás fázisában, és ugyanaz a helyzet Pereyra esetében is, aki bár veteránhoz méltón nyilatkozik, de azt hiszem, ő is csak huszonhároméves.

Fontos a jövőt biztosítani a csapat számára, különösen a generációk közötti váltás idején, vagy ha be kell töltenünk egy űrt, és rendelkezésre kell, hogy álljanak olyan játékosok, akik készek beépülni.

Tehát véleményem szerint a klub jól teljesített az átigazolási piacon az elmúlt évben, és úgy vélem, hogy ebben az évben is jól fog teljesíteni.” - zárta az interjút optimistán Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr477441784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ambrobert 2015.05.09. 10:49:11

Köcsög Barmotta, nem Juve szint... ja nem, bocs, mégsem:) a sok fújoló kritikus talán már azt is látja, hogy Sturarot is érdemes volt visszahozni, jobban rombol, mint Vidal. És azt se felejtsük el, hogy Pereyra legalább akkora igazolás lehet, mint Vidal. Na meg az edzőt ki is hozta ide? Ja persze, ő is Conte kérésére jött... ja nem, mégsem.

Shyr Kahn 2015.05.09. 16:52:56

@ambrobert: "jobban rombol, mint Vidal." - ez azért erősen kétséges, bár kétségtelen, hogy jó alapanyag a srác. "Pereyra legalább akkora igazolás lehet, mint Vidal" - ennek megítélésével pedig várnék még pár évet.

Másrészt Conte-nak rengeteg dolgot köszönhetünk és bizony akár hiszed, akár nem, a mai csapat alapjait Ő tette le. Allegri is többször elismerte és lenyilatkozta, hogy nyáron mikor átvette a csapatot, próbált hozzátenni ahhoz, ami már meg volt és ami jól működött (három bajnoki után butaság is lett volna mindent kidobni az ablakon). Ez taktikában is így volt, hiszen a 3-5-2-es felállásnál maradtunk kezdetben. Ezzel nem akarom elvitatni Allegri érdemeit és azt, hogy Ő taktikailag valóban úgy tűnik hozzá tudott adni a jelenlegi csapathoz.

BTW Barmotta hozta Krasicot is, Matrit is ésatöbbi... ergo Delneri idején voltak igen rossz húzásai is. Megmondom neked: egy jó edző nélkül Marottát sem dícsérhetnéd és fordítva. Ez nemcsak, hogy egyértelmű, de bárhol visszaigazolást nyerhet.

Bevallom: Én szídtam (és szídom is) Marotta-t és azt hiszem joggal, mert én mindig is azt kifogásoltam benne, hogy az A alternatívák (bevallottan akartuk ugye Agüero-t, G Rossi-t, Sanchez-t legutóbb Sneijder-t, most ugye A terv Cavani is, hiszen nyilatkozta Marotta, hogy érdeklődünk iránta) helyett C, D, E tervek érkezetek. Félreértés ne essék. Nem az a bajom, ha nincs rájuk pénzünk, de ha valóban nincs, akkor miért kell addig a célpontokról hivatalosan beszélni, amíg csak nevetséges ajánlatokat teszünk értük? Pontosan tisztában lehetünk vele a mai elszállt árak mellett, hogy mit kérhetnek értük reálisan. Most is jobb lett volna Cavaniról hallgatni, mert bár lehet elhozzuk (mondjuk kérdéses mennyi fizuval és átigazolási összegért), de várjuk ki a végét könyörgöm... Ez nem túl professzionális dolog szvsz és a kritika Marotta felé ilyen szempontból jogos.

Rivendell 2015.05.09. 18:49:05

Pereyra és Vidal azért két különböző szint,1jó közepes játékos Pereyra és nekem nincs is vele semmi bajom,de amit Vidal csinált 3 éven át az a posztján top1 szint volt világviszonylatban.

ambrobert 2015.05.09. 19:38:40

@Shyr Kahn: Szerintem azért rombol jobban, mint Vidal, mert fizikailag erősebb, rajta nehezebben mennek át az ellenfelek. Vidal sokszor tűnik nekem súlytalannak védekezésben.

Conte: volt egy olyan időszak, talán az elmúlt szezonban, amikor a sikertelen BL szereplés miatt szinte minden fórumozó nekiment Conténak. Én már akkor azt írtam, hogy mivel visszahozta a nulláról a csapatot, ahhoz is joga lenne, hogy 10 évig itt legyen edző, még akkor is, ha nem nyer semmit. Ha jól emlékszem, alig páran védték meg az álláspontomat, szóval én pontosan tudom, mit köszönhetünk neki.

Marotta: az a baj, hogy sokszor kiemelt nyilatkozat jelenik meg a sajtóban, és néha ezt veszik át a többiek itt is - munkájukért persze ezúton is köszönet. Naponta 10 újságíró 20 alkalommal kérdez mindenféle baromságot tőle, de a hivatalos sajtótájékoztatókon is ez megy. Egy példa: megkérdezik tőle, hogy Cavani mikor jön. Ad egy semmitmondó választ, hogy pl nagyon jó játékos, erre lejön a cikkben, hogy gondolkodunk a megvételén. Az olasz újságírók olyanok, mint a hiénák, csak nagyon nehezen lehet kezelni őket. Marotta csak hárít, udvarias, ebből nem kell az átigazolásokra következtetni. Sokszor már a kérdésük is sejtet, nem lehet úgy válaszolni rá, hogy ne lehessen felfújni. Szóval a médiát kezeljük a helyén.

6utbolcse 2015.05.09. 19:55:44

@ambrobert: Vidal súlytalan a védekezésben????? pffffff,akkor én most fogom a kenyérpirítómat és megyek fürdeni!!!!!

ambrobert 2015.05.09. 20:14:17

@kilakikitt: Nem az alapján ítélem meg Vidalt, hogy mit csinál egy Udinese ellen. A fizikálisan erős csapatokkal szemben, de a Madrid ellen is látszott, hogy bizony sokszor csak rohangál fel alá, szerelni próbál, de visszaveszik tőle. Tavaly volt egy olyan időszaka, amikor sarkazgatva próbálta megállítani az ellenfelet, csak Cannavaronak általában bejött. Vidal egy ikon, de soha nem lesz Davids.

DegerFaCan 2015.05.09. 22:41:49

@ambrobert: őőő melyik real meccset nézted? :D
mert hogy nem a Juve-Realt az hótziher :D

bazzeg, sárgásként hátulról csúszik futtából ez az állat és szerel :D elképesztő volt :)

4Evorg 2015.05.09. 22:53:26

@ambrobert: A kábszi veszélyes! :D

Drughi Di Bianconeri 2015.05.09. 23:37:28

@4Evorg: A trollfoci meg sz@r :P :D

(de am. tetszett a re-postod ,ha nem tudnám honnan van :D )

6utbolcse 2015.05.09. 23:54:30

@ambrobert: Ne haragudj,de ezt nem tudom felfogni,sem megemészteni,hogy jelenleg a világ egyik,ha nem a legjobb védekező középpályása a védekezésben súlytalan.....persze egy évig szegény rossz formában volt,de ekkora baromságot már rég olvastam....Bocsánat,hogy ilyen hangnemben írok és igyekszem tiszteletben tartani a véleményed,de ezt a dolgot tévesen látod! Cáfoljanak rám a blogtársak,várom a kommenteket,hogy ők hogy látják! Biztos bennem van a hiba

west30 2015.05.10. 00:11:11

@kilakikitt: Vidal jelenleg a legjobban formában védekező középpályás,ezen nincs mit megcáfolni :)

ambrobert 2015.05.10. 00:30:11

@kilakikitt: Van egy jó széria, és már mindenki el is felejt mindent, nem olyan rég még hányan akartátok volna eladni Vidalt? Most meg ő a legjobb? Vissza kéne olvasni az összes olyan kommentet, amiben a fenébe küldték el sokan - pár hete. Most meg a világ legjobb védekező középpályása? Amúgy meg ilyeneket olvastam, hogy felőlem mehet, amíg ránk nem marad. Meg a legendás MVP középpálya, amit Conte idején úgy játszott át Allegri Milánja, vagy az Inter, hogy közük nem volt a meccshez. A Celticet már nem is említem, a 16-osról lövöldöztek 90 percen keresztül. Nézd már meg, milyen megoldásai vannak, mikor kapura lő? Sete-suta mint Lichsteiner. Becsúszik a Real ellen? Pirlo is a végén, de amúgy BL meccsen ne játszson, ugye? Erről hányan írtak korábban? Marchisiot hányszor küldtétek el a fenébe, hogy örök ígéret lesz? Most meg akkor ő a világ második, vagy harmadik legjobb középpályása? Vidalnak többször olyan megoldása volt, hogy én szégyelltem magam, és ezen nem változtat egy meccs sem, főleg nem az, amelyiken Sturaro legalább olyan jó teljesítményt nyújtott. Jöhetnek a Vidalt korábban eladni akaró kommentelők válaszai is.

ambrobert 2015.05.10. 00:50:20

@DegerFaCan: Ne csak erről a meccsről vitázzunk, vagy akkor vegyük elő Sturarot is. Az a baj sok kommentelővel, és ezzel nem feltétlenül rád célzok, hogy végletekben gondolkodnak. Van egy jó meccs, mi vagyunk a királyok, kikapunk a sereghajtótól, és már azt írják, kit lehetne megvenni. Pont úgy, mikor Contenak nem ment a BL-ben. Sokan írták, hogy jöjjön Klopp, jöttek a válaszok is, hogy ő kell nekünk. Most hányan cserélnék el Kloppot Allegrire. Az, hogy egyszer hátulról csúszik és szerel, számomra nem zárja ki azt, hogy sokszor csak rohangál fel alá. Gondolom, nem csak ezt az egy meccsünket nézted idén, kilakikitt is azt írja, hogy volt egy rosszabb éve (nem hete, éve!). Bezzeg, ha Padoinról lenne szó, akkor a Real ellen csak csak kifogott volna egy jó napot. Ő is sokkal hasznosabb, mint ahogy sokan írnak róla, egy stabil csereember, nemcsak Conte, de Allegri is játszatja, dehát vannak, akik jobban értetek a focihoz. Most szerinted elképesztő volt Vidal, emlékezz vissza, ebben a szezonban hányszor volt elképesztő? Ja, hogy a szerencsétlen sérülése. Kifogás az lehet, de akkor ne csodálkozzatok, ha azt írom, hogy sokszor csak rohangál fel alá. És még valami. A sokszor nem azt jelenti, hogy mindig, vagy hogy általában.

Lord Viktor 2015.05.10. 00:53:41

@ambrobert: Vidal támadásban lehet nem nyújt annyit, mint az "én vagyok a világ legjobb közáppályása" előtt, de védekezésben eddig is rengeteget melózott, csak nem ezt szoktuk meg tőle. Conte alatt látványos megoldásai voltak és gólveszélyes is volt, most meg ezt elvesztette, DE attól még jól teszi védekezésben a dolgát. Szóval ez a "védekezésben súlytalan" szerintem is egy ordas nagy baromság, de nyilván jogod van a véleményedhez. :)

ambrobert 2015.05.10. 01:10:44

@Lord Viktor: De ha elvesztette a látványos megoldásait, meg attól még jól teszi a dolgát, akkor ne nevezzük már a legjobb védekező középpályásnak. Végre egy tárgyilagosabb hozzászólás, de amúgy komolyan, a sokszor szó senkinek nem mond semmit? Tehát Vidal mindig jól teszi védekezésben a dolgát? Szerinted ez lenne az ordas nagy baromság? Nem inkább az, hogy sokan már csapatot kerestek neki az idei szezon kezdete óta? Akkor érdekes módon szinte senki nem jött azzal, hogy joga van a véleményéhez. Már bocs, de ami sokszor itt megy, hogy egymás alá adják a lovat, és egymásra ráerősítve tömjéneznek,vagy eladnak játékosokat, az az ordas nagy baromság. Szegény babo de sokat tudna erről mesélni.

6utbolcse 2015.05.10. 01:10:50

@ambrobert: Már megbocsáss,de én nem 1-2 meccs alapján döntöm el valakiről,hogy a világ legjobbja e vagy sem! Te is csak pár meccset emelsz ki,amin lehet ritka szarul játszott,ahogy a többiek pedig most a Real elleni játékától vannak elszállva! Én a 4 évét nézem mióta itt játszik és ha mondanom kéne még valakit bármelyik csapatból,hogy ez idő alatt,ezen a poszton ki nyújtott ilyen teljesítményt,nem tudnék sok nevet mondani,de az is lehet hogy nem vagyok jól tájékozott a többi csapat játékosállományát illetően! Én soha nem gondoltam és nem írtam ilyet hogy Vidalt el kéne adni,soha nem szídtam,pedig tényleg nagyon rossz formát mutatott idén!Sőt én voltam az aki megvédte a Manchesteri herce-hurca és az Olympiakos elleni kihagyott büntetője után is!Látszott már akkor is,hogy nagyon akar csak valami nem stimmelt nála! Igen,sokan elküldték volna még 15 fordulóval ezelőtt is! Olyan dolgokat címeztél nekem amit én soha életemben nem állítottam és nem rajtam kéne leverni a többiek sarát!!!

ambrobert 2015.05.10. 01:17:56

@kilakikitt: pár meccset emeltem ki, meg még tudnék párat, ha visszanézném, ezért írtam, hogy sokszor csak rohangál fel alá. Én is a négy év teljesítménye miatt vagyok vele szigorúbb, a megjegyzésemet azért írtam, hogy ezt is észre kell venni. Próbáltam úgy fogalmazni, hogy általánosságban írjak a korábbi hozzászólásokról, ne haragudj, nem neked szántam, csak ebbe a hozzászólásba írtam bele. Nem neked akartam címezni, ezért elnézést kérek tőled!

6utbolcse 2015.05.10. 01:24:39

Kösz!!! Nem haragszom,értem mire céloztál,csak szarul jött ki :):) én akkor sem értek veled egyet Vidalról,de ez a szép,hogy máshogy látjuk az okulárén keresztül a világot!

babo0410 2015.05.10. 01:31:28

Vidal ugyan olyan jó, mint Conte idején volt, illetve idén voltak gyengébb meccsei. De egyszerűen Allegri irányítása alatt más a feladatköre, ez tisztán látszik.

DegerFaCan 2015.05.10. 08:35:32

@ambrobert: értem mit akarsz mondani, természetesen. de Vidal a kihagyott tizije óta összeszedte magát úgy látom. valszeg teljesen ép már a lába is és Talán Apuleius fogalmazta meg a meccs alatt a legjobban,

hogy kurva szar lehet ellene játszani :D

ennél több nekem nem kell egy box-to-boxnál :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása