Ancelotti: „A Juventus nem véletlenül jutott idáig”

Ancelotti Carlo.jpgCarlo Ancelotti véleménye szerint bármi megtörténhet a ma esti mérkőzésen, amikor a Real Madrid Torinóban ütközik meg az Öreg Hölggyel a Bajnokok Ligája elődöntőjének első összecsapásán.

„Ha a Juventus bejutott az elődöntőbe, azt jelenti, hogy kiérdemelték.” - nyilatkozta a királyi klub trénere a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

„Ők a meglepetéscsapat, de ez nem jelenti azt, hogy mi lennénk a favoritok. Az elődöntőben bármi megtörténhet.

Tavaly a döntőben szinte vége volt a dalnak számunkra, azonban végül mi nyertünk. Négy csapat jutott az elődöntőbe, és az összes együttes ugyanolyan eséllyel rendelkezik.

Massimiliano Allegri kiváló munkát végzett, intelligens megközelítést alkalmazott, és sikerült megtalálni az egyensúlyt a csapatban. Már eddig is kiváló teljesítményt nyújtott.

Nem tudjuk, ki a jobb, és őszintén kijelenthetem, hogy két különböző csapat ütközik meg este: különböző jellemzőkkel és különböző játékosokkal felvértezett csapatok.

Mindkét fél megpróbálja majd a saját erősségeit a másik félre kényszeríteni, és mi szeretnénk ezt sikeresebben végrehajtani.

Amennyiben a Juventus stílusa fog érvényesülni, akkor véleményem szerint nagyobb esélyük van a továbbjutásra; minél jobban sikerül gyakorlatba ültetni az erősségeinket, annál jobbak az esélyeink.

Ez a Bajnokok Ligája, ráadásul az elődöntő. A bátor csapat győzni fog, a félelem pedig vereséget eredményez.”

A spanyol királyi együttest irányító edzőt ezt követően arról kérdezték, miért csak egyszer sikerült a Real Madridnak győzedelmeskednie Torinóban.

„A Juventusnak mindig erős és versenyképes csapata volt. Nem egyszerű itt nyerni. Ugyanakkor szeretnénk megvalósítani az álmunk, miután tavaly mi nyertük meg a Bajnokok Ligája trófeát.

Idén is döntőt akarunk játszani. Ettől száznyolcvan perc választ el, és mindent meg fogunk tenni ennek az álomnak a megvalósításához, illetve a cél eléréséhez.

Véleményem szerint az a legfontosabb, hogy a lehető legjobb futballt játsszuk, kihasználva a csapatban rejlő minőséget. Támadó futballra készülünk, azonban nagyon jó védőmunkát is kell majd végeznünk.

A Juventus az utóbbi években tapasztalatra tett szert. A hétvégén megnyerték a bajnoki címet, és a lehető legmagasabb szintet képviselő játékosokkal rendelkeznek, akik tapasztalatot is szereztek. Véleményem szerint ez az erősségük.”

Egyes szakemberek szerint az Öreg Hölgy csapata hasonlít az Atlético Madrid együttesére, amelyet komoly harc árán végül sikerült Carlo Ancelotti csapatának legyőznie a negyeddöntőben, azonban az egykor a Milan és Juventus csapatát is irányító tréner másképp látja a helyzetet.

„A továbbjutás két egyenlő fél között fog eldőlni. Véleményem szerint a Juventus más jellemzőkkel rendelkezik, mint az Atlético Madrid. Tehát más mérkőzésre számítok. Az Atlético szereti megtartani a labdát, és közben kézben tartani a mérkőzést.

A Juventus is szereti birtokolni a labdát, azonban más jellemzőkkel bír a csapat, így ez a párharc is más lesz.”

Természetesen Carlo Ancelottit számára korántsem ismeretlen az olasz stílus, hiszen a Milan edzőjeként többször megmérkőzött már az Öreg Hölgy együttesével, sőt, a Juventus padján is helyet foglalt.

„Két évig voltam edző Torinóban, és a szurkolókkal való kapcsolatom jó volt. Sokat tanultam ennél a klubnál. A szurkolók egyes csoportjaival voltak konfliktusok, de mit mondhatnék? Az itt töltött két év segítette a fejlődésemet.”

A csapat felállását illető kérdésekre Carlo Ancelotti nemigen kívánt válaszolni, inkább titkolózott, bár annyit elárult, hogy már megvannak az elképzelései.

„Már felállítottam egy csapatot, de ezt nem kívánom megosztani a sajtóval. Értesüléseim szerint Cristiano Ronaldo jól van. Csak annyit tudok, hogy szombat estig jól érezte magát. Vasárnap egy könnyed edzést tartottunk, és jól volt.

A sérült Karim Benzemát szokás szerint Chicharitóval pótoljuk. Bale? Tudtommal nagyon jól van, tulajdonképpen tökéletesen. Volt egy apró probléma, azonban időt hagytunk a sérülésből való felépülésre, és most már fizikailag készen áll. A Sevilla ellen csupán félórát játszott, így friss és százszázalékos.

Hármas védősor? Erre a mérkőzésre négy védővel készültünk. Sergio Ramost középpályásként játszattam már a múltban, és erre ismét sor kerülhet kedd este.

A csapat önbizalmával minden rendben van, néhány játékos sérült, azonban sikerült őket megfelelően pótolni. Magabiztosak vagyunk, döntőbe akarunk jutni, és ezért a legjobbunkat fogjuk adni.”

Bár a Madrid háromvédős felállásának ötletét elutasította, Carlo Ancelotti azt elismerte, hogy a Juventus esetében ez teljes mértékben elképzelhető, bár nem tudja, milyen felállásra számítson.

„Őszintén mondhatom, hogy nem tudom, mire számítsak. A Juventus azon csapatok egyike, amely képes gond nélkül játszani három vagy négy védővel, és akár váltani is képes a rendszerek között.

Ez egyike az esti kérdőjeleknek, azonban nem sokat változtat a helyzetünkön. Arra kell törekedjünk, hogy a saját identitásunkat, stílusunkat és gyorsaságunkat érvényre juttassuk.” - zárta a sajtótájékoztatót a siker receptjével Carlo Ancelotti.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr537431142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lisandro 2015.05.05. 14:17:27

Minden tiszteletem ellenére mit is mondhatnék!
Készülhet a Madrid bárhogy,meglesznek firkálva!!
ÁÁhh Sose lesz már este??
Forza Juve!!!

pedronegroo 2015.05.05. 14:28:21

Egy igazi klasszikus BL párosítás, pluszba "spanyol-olasz" párharc, szerintem már mindenki nagyon várja!

Annak nem örülök hogy Ramos-t betolja a középpályára, nyilván így sokkal stabilabbak ott, pedig a középpályán érzek némi főlényt a javunkra, de ha ez a suttyó Ramos középpályás lesz, Pirlo-t minimum kikapcsolja.
És talán akkor 4-4-2-őt fognak nyomni erre viszont jobb lenne ha a "jó öreg" 3-5-2-t vennénk elő. Stb., stb....

Már csak 6 órát kell kibírni!

danimester1 2015.05.05. 14:47:06

"A bátor csapat győzni fog, a félelem pedig vereséget eredményez."Tulajdonképpen erre akartam rávilágítani az előző cikknél,hogy senki nem tudja mire számítson a másiktól.Valamint ha játszuk az ideges kapkodó játékunkat,próbálunk labdát birtokolni passzolgatni,akkor bajba kerülhetünk.Nem lesz elég a "tipikus" olasz foci és kontra,mert sebességben jobbak,azaz nem lehet gólszerzés esetén sem pihenni.Szerintem ez a mai meccs a középpályán fog eldőlni és feltérképezhetjük testközelből őket,így egy kicsivel jobb lehet a visszavágó.Remélem lesz olyan elán mint az "ominózus" Chelsea oda-vissza meccs vagy az előző párharcunk ellenük még Alex-el.

danimester1 2015.05.05. 14:47:42

@pedronegroo: Ilyen sokat?!?!?!?:-) Bazi türelmetlen vagyok má'!

FCB551 2015.05.05. 15:02:35

A Real Madrid várható kezdőcsapata holnap a Juventus ellen:

Casillas, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Kroos, Ramos, James, Isco, Bale, Ronaldo
Megveritek őket Hajrá Juve !!

pedronegroo 2015.05.05. 15:02:53

@danimester1: Ma nem kellett volna bejönnöm dolgozni, mert a teljesítményem vetekszik a milánói hordák idei bajnoki eredményeikkel! Szóval ilyen szar még sose voltam. :)

Estére csak egy soványka győzelmet na meg egy jól működő linket kérek a meccshez, így karácsonyra...:)

FCB551 2015.05.05. 15:03:39

@FCB551: Vagyis ma Bocsánat .

Lord Viktor 2015.05.05. 15:14:03

@pedronegroo: Ja, link az nekem is kelleni fog. Tök fasza, van Digisportom, erre nem ott adják... Nem hiszem el. :(

pedronegroo 2015.05.05. 16:26:37

@Type-R: Az jó lesz, ha tudod garantálni! :) Még egy kis apróság, hogy azt az egy gólt Nedved lője ha lehet, köszi! :)

Lisandro 2015.05.05. 17:51:07

@Type-R: Én bízom benne,hogy az az 1,az kettő lesz!
Ez az én tippem 2-0
Idegenben meg 1-1!
Ma sose lesz este??

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása