Allegri: "A Juventusnak van veszítenivalója a Real Madrid ellen"

allegri_massimiliano_bl.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri nem tartja esélytelenebbnek csapatát a Real Madrid ellen, azonban bizonyos abban, hogy a zebramezeseknek szinte tökéletes teljesítményt kell nyújtaniuk, ha biztosítani kívánják helyüket a berlini fináléban.

"Ha a Bajnokok Ligája elődöntőjéről beszélünk, csúcs csapatokról kell szólnunk." - kezdte nyilatkozatát Allegri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Mikor valaki ilyen mérkőzéseket játszik, akkor... Nem akarom azt mondani, hogy tökéletes mérkőzést kell játszania, mivel olyan nincsen, de nagyszerű dolgokat kell nyújtania védekezésben és támadásban egyaránt.

Nem gondolom, hogy a Juventus-Real Madrid és a Real Madrid két olyan mérkőzés lesz, amelyek 0:0-val zárulnak, így jónak kell lennünk, különösképpen a támadásban.

Ők Európa bajnokai, a címvédők, így igaz, hogy egy kicsivel esélyesebbek nálunk. Ugyanakkor ez nem egy olyan elődöntő, ahol nekünk nincsen veszítenivalónk. Ha veszítünk, nem jutunk be a döntőbe.

Emlékeznünk kell arra, hogy mit tettünk eddig, s a lehető legjobban ki kell használnunk a lehetőségeinket, tudva, hogy egy nagyszerű csapattal, nagyszerű játékosokkal nézünk szembe."

A Juventus mesterét, aki nyáron Antonio Contét váltotta a kispadon, komoly kétkedéssel fogadták a klub szurkolói.

"Egyáltalán nincs semmiféle mondanivalóm [a kétkedőknek]. A labdarúgásban végül kizárólag az eredmény számít. A szezon kezdetén mindenki beszélhet, a szezon végére csak az eredmények maradnak. Számomra csak az számít, amit eddig a Juventusszal tettem. Azt gondolom, hogy az eredmények meglehetősen jók, s én büszke vagyok. A klubbal foglalkozom, amelynek dolgozom, s a srácokkal, a játékosokkal, akiket irányíthatok."

Az ellenfél olasz mestere, Carlo Ancelotti cáfolta a sajtó találgatásait, amelyek szerint csapata három védővel áll majd fel a Juventus Stadiumban, s Allegri is inkább a négyvédős felállást részesítheti előnyben.

"Mindannyian higgadtak, s jó barátságban állnak a számokkal. Ancelotti négyet mondott, s én is adok egy másik négyest maguknak.

Ő egy olyan edző, akit tisztelek emberileg, de legfőképpen mindazért, amit elért, mivel győzött Olaszországban, Angliában, Franciaországban és Spanyolországban is.

Ahogy elmondtam, nehéz elképzelni, hogy a két mérkőzés 0:0-val végződik majd, ezért jónak kell lennünk támadásban és védelemben is."

Mindkét csapat fontos hiányzókkal készül az összecsapásra, hiszen míg a Juventus Paul Pogbát nélkülözi, addig a Real Madrid Luka Modrić és Karim Benzema nélkül lép majd pályára.

"Csalódott vagyok, mivel jobb lett volna, ha Pogba és Modrić is ott lehet a pályán a két mérkőzésen. Bízunk abban, hogy Pogba visszatérhet a második mérkőzésre."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr637430308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2015.05.05. 11:14:40

A legtöbb helyen úgy gondolják, hogy a Real már az első meccsen eldönti a továbbjutást. Legalább ez ne történjen már meg!

Rivendell 2015.05.05. 11:19:26

legyen 1:0 nekünk..többet nem írok,mert azt mondanátok hogy túl elfogult vagyok:)

danimester1 2015.05.05. 12:01:39

Közeleg a nagy meccs.Egyre többen szólalnak meg ki-ki maga szimpátiája alapján.Mindenki találgat,jósolgat és próbálja saját meglátása szerint megtippelni mi történhet este.Felesleges a közhelyeket írogatni,de ilyen tét mellett mégis a forma,a szerencse lesz a mérvadó.Szerintem mindenki tisztában van azzal,hogy a Madrid kerete erősebb,tapasztaltabb,de addig amíg nem dől el semmi az esélyt meg kell adni magunknak.Ezért nem is értem Allegri szavait(nekünk van vesztenivalónk),mert ezzel a kijelentéssel még több súlyt tesz a játékosokra amire abszolúte nincs szükség.Nekünk pont nincs veszítenivalónk,mert az,hogy itt tartunk az jutalom nekünk. Az összecsapást akkor veszíthetjük el leginkább ha kapkodnak idegesek lesznek.Jobban örülnék egy jó összecsapásnak egy férfias küzdelemnek még akkor is ha kiesünk,mintsem egy bátortalan labdatartogatós passzolgatós se füle se farka semminek egy döntetlennel (0:0).Ezek a srácok már történelmet írtak és ezt már csak fokozni lehet,ezért érzem úgy,hogy pont nekünk nincs vesztenivalónk,akinek van az az ellenfél,mert ők a címvédők és papíron az erősebbek,így a nyomás inkább rajtuk van,nekik nagyobb a tét.Szerintem pont ők lesznek azok akik inkább berendezkednek kontrajátékra gondolván meglepnek minket,ha nem,akkor majd otthon.(SZVSZ.2:1) Forza Juve!!

Forza Juve *o* 2015.05.05. 12:11:54

amúgy tavaly se voltak valami kemények.....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7449) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása