Allegri: "Ez lesz pályafutásom legfontosabb mérkőzése"

allegri_massimiliano_mutat.jpgA Real Madrid elleni Bajnokok Lugája elődöntő visszavágójára készülve, a Juventus mestere, Massimiliano Allegri bevallotta, hogy ez lesz pályafutása legfontosabb mérkőzése, s azt is elárulta, hogy a csaknem két hónapos kihagyás ellen a hétvégi bajnoki mérkőzésen visszatérő Paul Pogba kezdőként lép majd pályára a Bernabéu stadionban.

"Nem most járok először a Bernabéuban, az első Milannál töltött esztendőben is megfordultam itt." - nyilatkozta Allegri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Ez pályafutásom legfontosabb mérkőzése, mivel nem esik meg minden nap az emberrel, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjében szerepel. Most itt vagyunk, s hiszünk abban, hogy eljuthatunk Berlinbe."

A címvédő nem most éli meg története legfényesebb pillanatait, hiszen a csapat hétvégén lényegében elveszítette az esélyt a spanyol bajnokság megnyerésére.

"Egyáltalán nincsenek válságban. Ez egy olyan csapat, amely nagyszerű játékosokkal és technikával rendelkezik. Otthon sokkal több helyzetet dolgoznak ki, mint idegenben, s  nekünk nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk.

Higgadtan kell játszanunk, mivel megvan a minőségünk, amely feljogosít bennünket arra, hogy itt legyünk, s ezt már bebizonyítottuk. Tudatában kell lennünk a saját erősségeinknek. Azért vagyunk itt, hogy a döntőbe jutásért lejátsszuk ezt a kilencvenöt percet."

A Juventus francia középpályása, Paul Pogba a Borussia Dortmund elleni németországi visszavágó alkalmával sérült meg, s szombaton, a Cagliari elleni bajnoki találkozón tért vissza a csapatba.

"Jó formában van, nagyszerű hatvan percet játszott. Nagyon jó esély van rá, hogy kezdő lesz, azonban még előttünk áll a döntés. Jelen pillanatban egyedül Martín Cáceres hiányzik, s ez fontos dolog."

A torinói első mérkőzésen, amely a Juventus 2:1-es győzelmével zárult, nagy meglepetésre Stefano Sturaro is bekerült a csapatba, a győztes találatot pedig a zebramezesek nyerőembere, Carlos Tévez szállította.

"Stefano Sturarót játszattam, mivel azt gondoltam, hogy a mérkőzés elején egy olyan játékosra van szükségünk, aki az ő adottságaival rendelkezik.

Carlos a Juventus számára, de mindenekelőtt a világ labdarúgása számára egy kivételes csatár, akit mindig öröm nézni. Úgy gondolom, hogy kiváló éve van, s a Bajnokok Ligájában is fontos gólokat szerzett, ami egy ideje már nem volt rá jellemző."

Az ellenfél támadórészlegéből Karim Benzema volt a legfontosabb hiányzó, azonban a francia játékos visszatérhet a szerdai visszavágón.

"Ez az égvilágon semmit sem változtat a védekezésünkön, mivel igencsak valószínűtlen, hogy 0:0-val zárul a találkozó. Azért bízom benne, hogy mégis így lesz , még akkor is, ha nem szép ilyet mondani, de a Real Madrid gólokat szokott rúgni, ahogy mi is gólokat szoktunk rúgni, így szórakoztató mérkőzést várok. 

Kitöröltem az első mérkőzést a fejemből. Holnap egyetlen mérkőzés lesz, s nem gondolhatunk arra, hogy a három lehetséges eredményből kettő mellettünk szól. Lehetetlenség uralni a Real Madridot, különösképpen a saját pályáján, ahol még támadóbb szellemben játszanak, mint akkor, mikor ellátogatnak valahova.

Nincs értelme azt hinni, hogy elég védekeznünk. Minél többet birtokoljuk a labdát, annál kisebb az esélye, hogy a Real Madrid betalál.

Kilencvenöt perc választ el bennünket Berlintől. Nem látom, miért ne hihetnénk abban, hogy képesek vagyunk eljutni oda. Ugyanakkor nagyon hosszú kilencvenöt perc áll előttünk. Végeláthatatlan."

Allegri nyugalomra intette csapatát, de vajon jön-e álom a szemére a madridi visszavágó előtt?

"Aludni fogok ma éjjel, bízom benne, hogy holnap nem kapnak rajta, hogy szunyókálok a kispadon. Kiváló teljesítményre lesz szükségünk. Amikor az edzősködésre adtam a fejem, a végső célom természetesen az volt, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr747454622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása