Bonucci: „Nyernünk kell szombaton”

Bonucci Leonardo_gólöröm hátulnézetből.jpgA Juventus sokoldalú védője, Leonardo Bonucci szerint egy Parma elleni idegenbeli siker magabiztosabbá tenné a csapatot a keddi, Monaco elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzés előtt. A Coppa Italia júniusban esedékes döntőjébe való bejutás után a figyelem most az elkövetkezendő bajnoki és BL összecsapásra szegeződik, ráadásul egy igen fontos hét következik, mindkét sorozatot tekintve.

Leonardo – aki csapata harmadik találatát szerezte a Fiorentina elleni kupaelődöntőben – ennek megfelelően igyekszik feltüzelni társait, hogy kellő koncentrációval készüljenek a következő két találkozóra. A Sky Sport-nak adott nyilatkozatában is erre igyekezett felhívni a figyelmet: „Nagyszerű idényt futunk, de nem szabad megelégednünk azzal amit eddig elértünk. Létfontosságú, hogy szombaton is megszerezzünk a három pontot, nehogy reményt adjunk az üldözőinknek. Ráadásul egy győzelemmel a hátunk mögött a keddi mérkőzésre is jobb hangulatban készülhetnénk.

A Monaco maximális tiszteletünket élvezi, mivel kiváló minőséget képviselnek. Nem véletlenül jutottak a negyeddöntőbe. Megnéztük az Arsenal elleni meccseiket – a kontráik életveszélyesek, Berbatov pedig Európa legjobb támadóinak egyike. Nem szabad alábecsülnünk őket.

Az interjú során Bonucci kitért Massimiliano Allegri munkájára is, miszerint a nemrégiben kinevezett mesternek sikerült kellőképp megnyugtatnia őket a Fiorentinától elszenvedett hazai vereséget követően: „Ez egy nagyon fontos győzelem volt. A mester nagyon intelligens és derűlátó, ami azt hiszem a csapatra is átragadt. Nem kapkodtunk és minden eddigi kupameccsünknél nagyobb türelemmel játszottunk a visszavágón. A megfelelő pillanatban akartunk lesújtani.”

A minden sorozatot figyelembe véve 40 pályára lépéssel eddig Bonucci a legtöbbet játszatott Juventus játékos az idei szezonban. Ennek ellenére határozottan cáfolta azon vélekedést, miszerint nélkülözhetetlen lenne a csapat számára: „Természetesen remek érzés ilyen sok játéklehetőséghez jutni, de sosem hiheted azt, hogy pótolhatatlan lennél. Egy csapatjátékban nincs helye ilyen gondolatoknak, különösen akkor, ha egy sor ugyanolyan fontos játékossal vagy egy csapatban.”

Bizonyos hangok már a Juventus triplázási esélyeit firtatják és bár Bonucci sem zárta ki teljesen, arra azért rámutatott, hogy a jelenlegi győztes felfogás nélkül aligha lesz a folytatás is hasonlóan sikeres: „Ha két lábbal a földön tudunk maradni, akkor miért ne álmodozhatnánk róla? Azt azonban nem engedhetjük, hogy a vágyakozásunk elterelje a figyelmet a tényleges munkáról és összpontosításról. Tisztában vagyunk az erőnkkel, amit az előző évek kivételes eredményei bizonyítanak számunkra. Készen állunk, hogy idén is valami hasonlót vigyünk véghez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr367357814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToTTy-Juve 2015.04.11. 22:28:19

Hát úgy tűnt bejött ez nektek Bonu. Az egész Parma meccsen álmodozhattál :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása