Allegri: "A Juventus nem másnapos"

Allegri Massimiliano_BL sajtótájékoztató.jpgMax Allegri szerint a Juventus már a vasárnapi Genoa elleni mérkőzésre fókuszál, a hétközi remek Bajnokok Ligája eredmény után.

"Nem részegített meg túlságosan."- nyilatkozta mosolyogva a tréner a 3-0-ás diadalt követő sajtótájékoztatón.

"Keményen dolgozunk a céljaink elérése érdekében, felkészülten várjuk a negyeddöntőt. A Monaco is eljutott idáig, tehát ők is minőséget képviselnek. Az Arsenalt nem könnyű kiejteni.

Szerencsés lenne a sorsolásunk? Azt hiszem, az elképzelések megváltoztak. Lehetséges, hogy néhány csapat megkönnyebbült, amikor nem minket kapott ellenfélül."

Sok rajongó ellenérzését fejezte ki, mikor Antonio Contét váltotta a kispadon, de ez a gárda már az Allegri Juventusa lenne?

"Biztos vagyok benne, a Juve már több mint 100 éve az Agnellik csapata... A munkában és az egyensúlyban hiszek és abban, hogy ez minőséget szül." - válaszolta az edző a kérdésre.

"Jó formában vagyunk, de lehetünk még ennél is jobbak. A célunk, hogy egyértelműen Európa nyolc legjobb csapata között tartsanak számon bennünket."

A Bianconeri 14 ponttal vezeti a bajnokságot, ami akár nőhet is a holnapi meccset követően.

"Nehéz próbatétel lesz, a Genoa egyszer már legyőzött minket ebben a szezonban. Egész héten ellenünk készülhettek, nagyon oda kell figyelnünk rájuk. Ugyan már hétszer is vereséget szenvedtek a bajnokságban, de idegenben 20 pontot gyűjtöttek. Nem engedhetjük meg, hogy lebecsüljük őket, mert ez megbosszulhatja magát." - nyilatkozta Allegri.

"Ez a mérkőzés és a nemzetközi kötelezettségek miatti két hét szünet döntő tényező a szezon kimenetelével kapcsolatban. Ha jól teljesítünk, nyugodtan koncentrálhatunk az Fiorentina elleni kupa visszavágóra, valamint a Bajnokok Ligája negyeddöntőre."

A toszkán mester szerint a tetemes előny nem jelenti azt, hogy a bajnokság többi csapata gyenge lenne.

"Nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, a Seria A egy nagyon kemény sorozat. Három csapat is versenyben van még a nemzetközi színtéren, ez azt mutatja a focink nincs olyan szörnyű helyzetben, mint amit néhányan állítanak.

Olaszországban hajlamosak vagyunk alábecsülni magunkat. Természetes, hogy az erőviszonyok változnak, ez az év pedig azt bizonyítja, hogy még mindig magas szinten vagyunk."

Paul Pogbát két hónapig nélkülözni kénytelen a csapat, ugyanakkor Matri, Marchisio és Sturaro újra bevethető, valamint Pirlo is játszhat a válogatott szünetet követően, Andrea Barzagli pedig 8 hónap után visszatért.

"Az év ezen szakaszában, akik keveset játszottak, értékes pontokat hozhatnak. A Roma még nem szállt ki a versenyből, legalább 83 pont kell a bajnokság megnyeréséhez. Mit tanácsolnék Garciának? Nyerni sosem könnyű Olaszországban egy nagy klubbal, mert mindenki ellene akarja játszani élete meccsét." - zárta az interjút Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr307288985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2015.03.21. 18:58:25

Az idei bajnoki szezon jóformán teljesen értékelhetetlenné vált azzal, ami Romában és Nápolyban történik.

Viszont ennek megfelelően most aztán tényleg minden adott hozzá, hogy a másik két küldetésre lehessen koncentrálni. Keveseknek adatik meg, hogy március közepén már ne kelljen a bajnokságra összpontosítani.

Ha Allegri megnyeri az olasz kupát és nem kap ki nagyon a BL elődöntőben, akkor elégedett leszek a teljesítményével.

DegerFaCan 2015.03.21. 19:56:31

Akkor elégedett leszel, átmegy nagy nehezen a léc felett talán... :D végülis szerencsétlen majdnem triplázik de akkor sem leszel vele kibékülve. Értem.

Hogrin 2015.03.21. 20:22:14

@DegerFaCan:
Szerintem Barca vagy Bayern drukker csak álcázza magát :) ők talán meg tudnak feleni az elvárásainak :)

Devilke Balla 2015.03.21. 20:48:40

"Sok rajongó ellenérzését fejezte ki, mikor Antonio Contét váltotta a kispadon, de ez a gárda már az Allegri Juventusa lenne?"

szegény csóri még ha triplázna is azt kapná,hogy ez Conte juventusa még mindig,az oreganyám is megnyerte volna ezzel a csapattal :D

MDaniel98 2015.03.21. 21:14:31

Ügyes taktikát dolgozott ki egyébként a Dortmund ellen, de evés közben jön meg az étvágy; Meg kellene(és meg is lehet) verni a Monacót, aztán egy BL 4el a tarsolyban már azt is hajlandó vagyok megbocsátani, ha az Olasz Kupa történetesen (megint) nem úgy alakulna ahogy mi azt legszebb álmainkban elképzeltük. A bajnokságot meg (látva az ellenfelek cselekvőképtelenségét) meg nár félgőzzel is könnyedén abszolválni kell.

ToTTy-Juve 2015.03.21. 23:24:13

Burokban született ez az ember - piszok szerencsés... de így legalább mi is azok vagyunk vele. Remélem sikerül idén maradandót alkotnia, mert addig nem lesz neki "Juventusa" :) (persze én sem neki, hanem a csapatnak szurkolok) :D

Cannavaro 2015.03.21. 23:40:09

@Tony.: Lassan Babo leszel, csak a másig véglet.. Az örök optimista, és az örök pesszimista.. :D mindkettőtöket vicces olvasni, mert nagy általánosságban, azonnal ki lehet találni, a mondanivalótokat.. :D De ne vedd kötekedésnek, csak egy vélemény!!

Type-R 2015.03.22. 00:13:13

Engem is meglepett Allegri, pozitívan csalódtam benne. De azért a triplázástól nagyon-nagyon messze van. :)

juveing 2015.03.22. 10:38:26

Mondjuk soha nem értettem, hogy miért van ekkora ellenérzés Allegrivel szemben.
Bajnok volt a Milannal, majd az azt követő években egy olyan belső, morális és anyagi gondokkal küzdő Milannal tudott versenyképes maradni, ahol ráadásul sorra adták el a legjobb játékosokat is!
A nyilatkozatai legtöbbször korrektek,megfontoltak és szakmaialag megalapozottak.
Érdemes elgondolkodni mondjuk azon is, amit a játékosok mondanak róla. Mindenki elismerően nyilatkozik!
Látni kell azt is, hogy egy nagyon nehéz örökséget vett át, de én azt gondolom, hogy taktikailag érettebbé tudta tenni ezt a Juventust.
Csak egy példa Tevez játéka. Sokkal szabadabban játszhat, mint Conténál. Hátravontabban játszik, több mélységi megindulása van, ami láthatóan nagyon fekszik neki.

devil-z 2015.03.23. 02:32:23

@juveing:
"Érdemes elgondolkodni mondjuk azon is, amit a játékosok mondanak róla. Mindenki elismerően nyilatkozik!"
Ezt most te sem gondolod komolyan, hogy ezeket a sablonnyilatkozatokat komolyan kell venni? Ferraráról is elismerően beszéltek meg Del neriről is, még akkor is ha nem is úgy gondolták. Amúgy meg Llorente nyelve a leghosszabb allegrivel szemben mégis ő az egyik legpocsékabb, mintha fogalma sem lenne mit kezdjen magával a pályán.

"taktikailag érettebbé tudta tenni ezt a Juventust"
Ez azért nem volt nehéz, tekintve, hogy olyan (gyors) játékosok érkeztek mint Morata, Pereyra, Coman és felépült Pepe is. Nem arról van szó, hogy klasszisok, velük már lehet kontrákat játszatni. Conte keze teljesen megvolt kötve a gyatra cserepad miatt, teljesen érthetetlen összehasonlítani a 2 edző helyzetét.

Az eredmények egyelőre allegrit igazolják, - bár a kupa még kérdéses, fájó pont lehet - de véleményem szerint még nem találkoztunk igazán jó csapattal az Atleticon kívül

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása