Agnelli az olasz labdarúgás vezetőit kritizálta

agnelli_andrea.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli az olasz labdarúgás vezetőit kritizálta, s rosszallását fejezte ki a Manchester City és a Paris Saint-Germain által alkalmazott pénzügyi doppinggal szemben, amely ellentétes a pénzügyi fair play alapelveivel.

"Nem vagyok az olasz labdarúgás ellenzékének a vezetője, mivel nincsen kormányunk." - nyilatkozta Agnelli a Die Zeit munkatársának a németországi Bajnokok Ligája visszavágó előtt.

"Semmi sem történik az elnökök találkozója nélkül. Az olasz liga önmagában gyenge, mivel nincsen hatalma, s még saját vezetése sincsen. Ez egy kevéssé átlátható helyzetet teremt, például a közvetítési jogok ügyében, s érdekellentéteket okoz.

Változtatnunk kell az elképzeléseinken és a viselkedésünkön. Kevés kivételtől eltekintve, az elnökök mind hatvan-hetven évesek, s nagyon kevesen járnak a negyvenes éveikben."

Agnelli kitért a Parma anyagi összeomlására is, hiszen az olasz ligának mentőcsomaggal kellett biztosítania, hogy az egykor szebb napokat megélt klub pályára lép a bajnokság hátralevő fordulóiban.

"Az a tény, hogy egy klub idáig juthat, az olasz labdarúgás rossz vezetésének következménye. Nem aggaszt, hogy az emberek Olaszországban mit gondolnak az országról, az viszont aggaszt, hogy külföldön mit gondolnak rólunk. 

Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy az elöregedett stadionok jelentik a krízis egyik gyökerét. A mi generációnk feladata, hogy egy egy jobb országot, s másfajta labdarúgást hagyományozzon a gyerekeire, olyat, amely jobb és átláthatóbb. 

Kétségkívül különböző vagyok a többi klubelnöktől. Az én meglátásom szerint, a vezetésnek olyannak kellene lennie, mint a Premier League-ben, olyan emberekkel, akik előrelendítik a bajnokságot egy a labdarúgásunk fejlesztésére és népszerűsítésére vonatkozó stratégia segítségével.

A Roma elnökében, James Palottában szövetségesre leltünk. Szívesen látok-e újabb külföldi befektetőket? Nem érdekel, hogy a befektetés honnan érkezik, azonban biztosíthatom arról, hogy a Juve olasz marad."

A Juventus külföldi megítélésének nem tett jót a 2006-ban kirobbant Calciopoli-botrány, amelynek következményeként a klubtól elvettek két bajnoki címet, a csapatot pedig száműzték a második vonalba. 

"Nem helyes azt mondani, hogy helyreállítottuk a becsületünket. Elfogadtuk a sportbíróság ítéletét, azonban azt egy hónap leforgása alatt hozták, amely után újabb információk kerültek napvilágra, s ezeket nem vették figyelembe.

Három évvel ezelőtt benyújtottunk egy keresetet a bevételkiesés miatt keletkezett 443 millió eurós kárról. Várjuk a tárgyalást."

Agnelli élesen bírálta az európai labdarúgás külföldi tőke által a semmiből meggazdagodott klubjait is, amelyek rendszeresen megsértik a pénzügyi fair play alapelveit.

"Jelen pillanatban négy olyan klub van, amelyek bevétel szempontjából összehasonlíthatatlanok: a Real Madrid, a Manchester United, a Bayern München és a Barcelona. Őket követi a PSG és a Manchester City, amelyek azonban a pénzügyi dopping eszközével működnek. Ha ezt a két klubot kivesszük a listából, a Juventus a nyolcadik helyre lép elő. Az a célom, hogy három-négy éven belül feljöjjünk az ötödik pozícióba."

A Juventus természetesen szeretne a Bajnokok Ligájában is meghatározóvá válni, s ennek érdekében az első fontos lépést a Borussia Dortmund elleni nyolcaddöntő visszavágóján teheti meg a zebramezes együttes.

"Mi a Juventus vagyunk. Minden mérkőzésen győznünk kell."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr237263619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2015.03.12. 20:37:05

Kissé magas lóról nyilatkozik, ám teljes mértékben igaza van. Nem a stadionok a legnagyobb problémák, hanem a vezetők, akik még mindig álomországban ringatják magukat, és nosztalgiázva tekintenek a Serie A-ra, pedig ez a bajnokság már rég nem az, ami ezelőtt húsz vagy akár csak tíz éve volt. Reform és összefogás kell, méghozzá sürgősen.

babo0410 2015.03.12. 21:00:49

@venember83: Szerintem ez nem magas ló, inkább csak iszonyadt dühös azért, mert hiába veti fel a problémákat, az olasz klubvezetők szinte mind tojnak rá. Valahogy mintha őket csak az érdekelné, hogy minél több pénzt vehesenek ki. Látok biztató jeleket, de sajnos csak 1-2 klubnál. Pedig nagyon kéne a változás az olasz ligában. És hála é Agnelli elég erősen harcol érte.

Barolo 2015.03.12. 23:21:18

Reális nyilatkozat.... és az is kb. jó meglátás, hogy a 8-12 helyen vagyunk a top csapatok között. Az első 3-4 nagyon messze van, de az 5.-6. hely is már komoly előrelépés lenne. Forza Juventus!

pedronegroo 2015.03.13. 09:50:40

Széllel szemben pisilni sose egyszerű, én szurkolok hogy össze jöjjön neki.

Lord Viktor 2015.03.13. 10:54:07

Igaza van a klubelnököket illetően. A legtöbb klubot aggastyán keresztapák vezetik, akik magasról tesznek az olasz futballra, és le vannak ragadva a kilencvenes években.

ambrobert 2015.03.14. 11:51:23

Ugyanaz a baj az olasz bajnoksággal, mint a magyarral, maradnak az idejétmúlt aggastyánok, akiket csak a hatalom meg a pénzlehúzás érdekel. A külföldi példák totál nem érdeklik őket, mert féltik a pozíciójukat. Tudják ők is, hogy mehetne máshogy, csak tökéletesen jó a helyzet nekik az ő szempontjukból. Nyilasi, mint az MLSZ sportigazgatója... az összes selejtet le kéne pókhálózni, és elküldeni napszámban kukoricát kapálni.

Rivendell 2015.03.14. 12:35:44

nem azért,de kizárt hogy az 5.-re oda tudjunk érni,hozzá totális szemlélet váltás kéne,mivel a stadionunk kicsi és a főszponzoraink meg saját körből jönnek,akik az elithez képest nem fizetnek túl sokat. Ha belevesszük az adidas+ új közvetítési jogért járó összeget,valszeg akkor se nagyon leszünk a PSG és City közelében,akik azért tuti fognak fejlődni bevétel tekintetében ergo valszeg még csak közelíteni se fogunk tudni.....

nekünk új szponzorok kellenének emelt összeggel,de hozzá előtte valami kiugró BL eredmény,legalább top4 a bevonzásukhoz

ToTTy-Juve 2015.03.15. 14:04:02

A legnagyobb rivális a legjobb bajtárs! - na ez érdekes. De ha így van, akkor eléggé nyílvánvaló mely úton kellene járni az olasz klubboknak, mert jelenleg e két csapat kever valamit az európai "húslevesben".

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása