Allegri: „Még nem nyertük meg a bajnokságot”

Allegri Massimiliano_instruál_1.jpgA Juventus a Sassuolo fölött hétfő este aratott győzelmet követően tizenegy pontra növelte előnyét a bajnokságban, azonban a mérkőzés után Massimiliano Allegri szerint továbbra is egyértelmű, hogy a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el, valamint az Öreg Hölgy trénere kihasználta az alkalmat, hogy válaszoljon Antonio Conte szurkálódásaira is.

„A Sassuolo keményen dolgozott, és nyomás alatt tartott minket az első félidőben, de mi is határozottak voltunk, és át akartunk törni középen.” - kezdte a Sky Sport Italia stábnak adott nyilatkozatát Massimiliano Allegri.

„Az idő előrehaladtával a labdát gyorsabban járattuk, és nagyobb sebességre kapcsoltunk. Szeretem az 1-0 eredményű győzelmeket, mivel a meccs így végig izgalmas, és szerintem taktikai szempontból is jól teljesítettek a srácok.

A mérkőzés során a Juventus trénere Simone Pepe beállításával átállt a 4-4-2-es rendszerre.

„Próbáltam változatosabbá tenni a játékunkat, különösen Simone Pepével, aki nagyon jó beadásokat tud biztosítani Fernando Llorente számára. A másik oldalon pedig Paul Pogba a széljátékot erősíthette Carlos Tévezzel, majd behúzódott a tizenhatosra.

A srácok elég jól teljesítettek, bár bizonyos helyzetekben túlságosan kapkodtunk, és a középpályások elkószáltak, így nemigen maradt a védelem számára referenciapont.

Álvaro Morata jó középcsatár, ám a mai napon túlságosan szélre húzódott, és szinte egyáltalán nem merészkedett a tizenhatosba. Hasznos volt, de kívül maradt a büntetőterületen.

Az Öreg Hölgy trénerét a meccs után arról kérdezték, nem gondolja-e, hogy inkább Paul Pogbát kellene beállítani a csatárok mögé, és nem Arturo Vidalt vagy Roberto Pereyrát?

„Véleményem szerint nem teljesítene ott jól, persze fenntartom a tévedés jogát. Hosszú lábakkal rendelkezik, és helyre van szüksége ahhoz, hogy beinduljon, azon a területen pedig elég nagy a tömörülés.

Ez jól látható volt ma este is: mivel a hadrendek között nem maradtak területek, Roberto Pereyra számára is kevés lehetőség adódott a ma este során a csatárok mögötti pozícióban.

Massimiliano Allegri tagadta, hogy a Juventusnak erőnléti és koncentrációs gondjai lennének a szezon ezen szakaszában.

„A statisztikák azt mutatják, hogy a csapat feljavul az utolsó tizenöt percre. Sok játékosban már rengeteg meccs van, mivel sajnos a sérülések miatt a szezon elején ugyanazokat a védőket kellett használnom, most pedig ugyanez a helyzet a középpályásoknál.

Simone Pepe teljesen felépült, így ő fontos alternatíva a csapat számára, különösen akkor, ha a szélekre kell tolnunk a játékot.

Elvesztettük Martín Cácerest, azonban ma visszatért Andrea Barzagli. Idővel mindenki ismét visszatér, csak türelmesnek kell lennünk.

Az olasz szövetségi kapitány hétfőn azzal viccelődött a sajtó munkatársai számára, hogy amennyiben a Juventus ugyanazzal az elszántsággal rendelkezne, mint az ő idejében, már húsz ponttal vezetnék a bajnokságot, nem tizeneggyel.

Egyes újságírók ezt a nyilatkozatot a tréner túlsúlyos egójának megnyilatkozásaként értelmezték, míg mások inkább a viccelődös hangvételt emelték ki. Massimiliano Allegrit nemigen mosolyogtatta meg elődje kevéssé burkolt kritikája.

„Az idei Juventusról akarok beszélni, és nem szeretem az összehasonlításokat. A játékosok és a szurkolók számára az a fontos, hogy elérjük a céljainkat.

Még ha rossz eredményt is értünk el a Fiorentina ellen, amely a kritizáló tömeg ellenére nem volt rossz teljesítmény részünkről, megvoltak az esélyeink az egyenlítésre.

A tizenegypontos előny tudatában, és miután Rudi García legutóbb már csak a BL-helyezés fontosságáról beszélt, kijelenthető, hogy megvan az idei bajnoki cím?

„Egyáltalán nem. Még számos meccs van előttünk, nyugodtaknak kell maradnunk, és kiegyensúlyozottságra van szükségünk, nem kapkodhatunk. Rengeteg mérkőzést kell megvívnunk a Serie A bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és az Olasz Kupában.

Az elsődleges cél a bajnoki cím, a Bajnokok Ligája mindannyiunk álma, míg a Coppa Italiában meglátjuk, képesek leszünk-e megfordítani az eredményt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr707255879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.03.10. 10:15:40

Örülök a 3 pontnak, köszönjük Pogba.

4-4-2 is felkerült most már a repertoárunkba. Allegri mester edzői tudása megkérdőjelezhetetlen, 4 különböző felállásban is tudunk "focizni", Sir Alex tanulhatna tőlünk, a skót "piás" szinte egész karrierje alatt csak a 4-4-2-őt nyomta, egy taktikai analfabéta volt, szánalmas. Szerencse hogy minket a mester elkényeztet a taktikai sokszínűség minden árnyalatával, ha ez nem művészet akkor semmi. Én már csak e miatt nézek Juve meccseket, kit érdekelnek a helyzetek meg a gólok az proliknak való.

benssz 2015.03.10. 10:43:39

@pedronegroo: csak semmi irónia,mi? :D

benssz 2015.03.10. 10:44:07

annyira nem bánom a kommenteket olvasva,hogy az utolsó 3 meccs nagyrészéről lemaradtam munka miatt...

pedronegroo 2015.03.10. 10:55:53

@benssz: Messze álljon tőlem, gúnyt űzni egy edzőpápából!!?? A statisztikusok elevenen égetnének el!

3 meccs kimaradt?? Te tudod, én nem hagynék ki egyet se, sose lehet tudni mivel lepnek meg mostanában a srácok, hála Allegri-nek nincs két egyforma meccs, nincs kétszer ugyanaz a felállás ugyanaz a taktika!

tjunior 2015.03.10. 11:34:25

@pedronegroo: Feltételezem, ha meg nem cserél, nem próbál meg változtatni, akkor meg az lenne a probléma. Conténál az volt a baj, hogy csak és kizárólag 3-5-2.

babo0410 2015.03.10. 13:36:19

@tjunior: Valamibe mindig bele kell kötni. Akármit csinálhat a vezetőség, az edző, akárhogy játszhatunk, itt a többség akkor is elégedetlen lesz. Sajnos ez egy rossz magyar beidegződés. Mindig mindennel elégedetlenkedni kell. Pedig ennek nem most lenne itt az ideje.

KINGovHELL 2015.03.10. 14:03:23

@pedronegroo: A Conte féle cikknél, te a pontrekordal érveltél. Most pedig a "statisztikusokkal" gúnyolódsz, nekem ez egy picit furcsa, de távol álljon tőlem, hogy kötekedjek.

Tony. 2015.03.10. 15:37:30

"Szeretem az 1-0 eredményű győzelmeket, mivel a meccs így végig izgalmas"

Ez az ember nemcsak kókler, de még lehet, hogy beteg is.

"A Sassuolo keményen dolgozott, és nyomás alatt tartott minket az első félidőben"

LOL. Hát ezt kell mondjam tényleg ez az egyik legkeményebb liga, hiszen, ahol olyan erős csapatok vannak, mint a Sassuolo, meg a Cesena, és mind partiban tudnak lenne, ott bizony nehéz elsőnek lenni.

A játékosok nagy része motiválatlan és formán kívül futballozik. Az elmúlt időszakban egymás után 2 meccset is ritkán nyernek meg. Azért nem tűnik fel senkinek a hullámvölgy, mert nincs aki kihasználja.

Véleményem szerint, ha a Roma pusztán csak megközelítené a tavalyi teljesítményét, akkor igencsak kérdéses számomra, hogy Allegri-vel meglenne-e a bajnoki cím.

Apuleius 2015.03.10. 15:53:21

@Tony.: Ez a mondat az 1:0-ás győzelmekről tényleg elég sajátos. Allegri vagy meghúzta a laposüveget a nagy izgalomban, vagy humorizálni próbált, más megoldásra gondolni sem merek.

A teljes igazsághoz egyébként hozzátartozik, hogy ez a februári-márciusi időszak "hagyományosan" elég döcögős szokott lenni (az elmúlt évek tapasztalata szerint).

babo0410 2015.03.10. 15:54:36

@Tony.: Nem akarlak piszkálni, de megint csak kötekszel. Neked soha nem jó semmi, és mindig okosabbnak képzeled magad mindenkinél. Odamehetnél aztán megmutathatnád mit tudsz, mert a hsz-eidből az jön le, hogy te nagyon nagy szakértő vagy. Mindent és mindenkit csak kritizálni tudsz.

Barolo 2015.03.10. 15:57:20

Ami biztos, hogy kulturáltabb stílusa van mint Conténak. Én nem annyira szeretem az 1:0-ás győzelmeket (inkább 3-4 gólos győzelmekre vágyom), de egye fene a következő 6 bl meccsünkön az 1 gólos győzelmekkel is ki fogok egyezni. :) Viccet félre téve, az évünk (és Allegri teljesítménye)gyakorlatilag a Dortmund elleni meccsen fog nagyban eldőlni, mert az ellenfeleket látva az idei bajnoki címet, mindenki kötelező mutatványnak veszi, a Dortmundon viszont tovább kell jutni, ahhoz, hogy lényeges előrelépésről beszéljünk. Ebben az esetben szerintem már egy esetleges kupa kiesés sem fájna annyira a többségnek (nekem igen). Ha kiesünk a bl-ből jövőhéten, akkor viszont a Fiort lenne muszáj legyőzni. Szóval érdekes hetek elé nézünk. Forza Juventus!

benssz 2015.03.13. 19:06:53

@pedronegroo: :D :D én hülye meg még szabadságot akartam kivenni :)
de szerencsére most a Palermo elleni- valoszinuleg- szar meccset tudom nezni meg a dortmund ellenit is !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása