Allegri: „Megvalósítottuk a tervet”

Allegri Massimiliano.jpgMassimiliano Allegri a kedd esti győzelmet követően elégedetten nyilatkozott a Borussia Dortmund elleni találkozóról, amelyen meglepő módon a Juventus szándékosan átadta a kezdeményezés lehetőségét az ellenfélnek.

A találkozón a Juventus szerezte meg a vezetést Carlos Tévez nyomán, majd Giorgio Chiellini hibáját kihasználta Marco Reus, azonban a következő találatot ismét a Juventus szerezte Álvaro Morata könnyed befejezésével, így az Öreg Hölgy 2-1-re győzött otthon a párharc első találkozóján.

„Igazságos eredmény született, bár több gólt is rúghattunk volna, és sokkal több lehetőségünk adódott a gólszerzésre.

Véleményem szerint a második félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, és tulajdonképpen nem adtunk lehetőséget a Borussia Dortmundnak a gólszerzésre.” - mondta az olasz tréner a Sky Sport Italia stábjának.

„Ismerjük az erősségeiket: szeretnek gyorsan futballozni, és kihasználni az üres területeket. A Bajnokok Ligájában mindig kiegyensúlyozott találkozókra kerül sor, és mi szervezetten védekeztünk.

Nem sikerült kihasználni két-három ellentámadást, amikor kapura törhettünk, mivel az utolsó passzok balul sültek el.

Komoly megmérettetés volt egy nagyszerű csapat ellen, és a srácok jól teljesítettek. Most ideje a Roma elleni Serie A találkozóra készülni, és majd ezt követően foglalkozhatunk a Dortmund elleni visszavágóval.”

A Juventus hazai pályán kevesebbet birtokolta a labdát ellenfelénél, azonban Massimiliano Allegri elárulta, hogy ez a terv részét képezte.

„A Borussia Dortmund ellen technikára, pontos labdákra és gyorsaságra van szükség. Nagyon taktikus találkozót láthattunk, és véleményem szerint több helyzetünk volt, mint a vendégeknek.

Ezzel a taktikával készültünk, magunkra engedtük a BVB csapatát, tömörítettük a középpályát, és így alakítottunk ki üres területeket a középpályájuk mögött. Ezen a szinten nem szabad az ellenfél dominálására kísérletet tenni, ezért a védekezésbeli gyengeségeik kihasználására törekedtünk.

Az első félidőben a Borussia nagyon intenzív játékot mutatott, azonban idővel lassultak, és számunkra lehetőségek adódtak az előnyünk növelésére.

Kicsit más felállásban léptek pályára, 4-3-3-mal próbálkoztak, és a szélsőink letámadására törekedtek. Ezekből a helyzetekből azonban mi elég jól jöttünk ki, bár a jobb oldalon kissé jobban lezártak minket, és jobban is teljesíthettünk volna.”

A 2-1-es eredmény révén előnyben van a Juventus, ám az idegenben szerzett gól miatt a Juventus veszélyes helyzetbe kerülhet a visszavágón, ám az Öreg Hölgy mestere magabiztosan nyilatkozott.

„A mérkőzés után maradt néhány kérdés a fejemben, ám számos választ kaptam. A csapatnak fejlődnie kell, ez pedig egy fontos teszt volt a nehézkesre sikerült csoportmérkőzések után.

Végül eredményesek voltunk jó futballt játszva egy csapat ellen, amely adott jellemzőkkel rendelkezik, és ezekhez kellett alkalmazkodnunk.”

A mérkőzés során vádlisérüléssel a pályát elhagyni kényszerült Andrea Pirlo, és kérdéses, hogy az AS Roma elleni rangadón játszhat-e a Juventus középpályása.

„Vádlisérülés miatt hagyta el a pályát, helyzetének kiértékelésére azonban csak szerda reggel fog sor kerülni. Meglátjuk, mit mondanak az orvosok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1007214309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2015.02.25. 10:20:19

Csak engem zavar, hogy Allegrinek mintha az lenne a legnagyobb eredmény, ha sikerül meggátolni az ellenfelet, hogy gólhelyzetet alakítson ki?

rockitbaby 2015.02.25. 10:32:49

@venember83: Figyelj, szerintem semmi gond nem volt a tegnap látottakkal. A BVB egy veszett jó kontracsapat. HA mi játszuk a saját játékunk, és bírtokoljuk a labdát, rommá kontráztak volna minket, lévén a bajnokságben ehhez nem vagyunk hozzászokva. Átadtuk a területet nekik, mert ők meg rosszak abban, ha szervezniük kell. Általuk kialakított gólhelyzet nélkül hozták le a meccset, míg mi a kontrákból alázni is tudtunk volna. Ha komolyan gondoljuk a menetelést, létfontosságú, hogy az ellenfelet ne hagyjuk támadást építeni, mert akkor gólhelyzet sem alakulhat ki.

És tekintve, hogy a bajnokságban mennyire álmosak vagyunk, igenis fegyvertény, hogy csak saját hibéából kaptunk gólt. Gondolj csak bele, hogy egy Barca vagy RM ellen mennyire fontos, hogy ők ne tudjanak kialakítani gólhelyzetet. És ezt begyakorolni nem kell jobb ellen, mint a BVB.

Apuleius 2015.02.25. 10:47:12

@venember83: Szerintem ezt kár túllihegni. A siker egyik kulcsa, ha egy csapat nem hagyja, hogy az ellenfél helyzetet alakítson ki, ez igenis fontos dolog, főleg egy hazai mérkőzésen. Ha nincs Chiellini balfasz elcsúszása, a Dortmund aligha álmodhatott volna akár gólról. Mindamellett mi szereztünk két gólt, s egy kis szerencsével nagyobb gólkülönbségű győzelmet is arathattunk volna. A Juventus okos taktikával játszott, győzelmet aratott és fontos lépést tett a továbbjutás felé. Szerintem ez nem az a pillanat, amikor Allegrit kritizálni kellene.

pedronegroo 2015.02.25. 10:49:19

Nehezen értékelhető ez a meccs, mert annyi váratlan szitu volt, védő bakik, kapus baki és sérülések. Nehéz kivenni mi volt az eredeti taktika.
Ami biztos, hogy nem volt "bé" tervünk. Egész szánalmas volt amit a bekapott gól után műveltünk egy 15-20 percig, teljesen szétestünk, a Dortmund viszont nem tudott élni ezzel a lehetőséggel.
Pogba-Vidal duónak hány eladott labdája volt??? Akkor most őket is nyugdíjazni kell??
"Szerencsére" Pirlo megsérült és most nem kell olvasgatni az őt szidó kommenteket.
Klopp-nak köszönjük meg Immobile-t. Bonu-t és Chiello-t birkózásban nem lehet megverni, aza Abu kicsoda a gyorsaságával betudta volna őket forgatni de Immobile-vel ez a veszély nem állt fen.
Ezt a meccset megnyerhettük volna több góllal is, de Allegri megint nem nyúlt bele a meccsbe. Pedig ő is láthatta hogy ez a Dortmund egy éles helyzetet se tudott kialakítani, mezőnyben jól elcicáztak velünk (szépen levették a "nagy" középpályásainkat) de a védelmünkön nem tudtak átjutni továbbá a németek védelme meg igazolta hogy miért vannak a bundesliga hátsó harmadában.
Elég lett volna az utolsó 20 percet meghúzni egy plusz támadóval, Coman-al, aki a szokásos 2-3 percével biztos megint sokat fejlődött.
Szumma-szumma az eredmény így se rossz, Morata-Tevez jók együtt, ennek a védelemnek idegenben is tudnak lőni egyet-kettőt.

4Evorg 2015.02.25. 10:57:05

@Apuleius: Minden szavaddal egyetértek.

mpite 2015.02.25. 10:59:24

@pedronegroo: Pirlo szerintem amíg pályán volt, kifejezetten hasznosan játszott, meg is lepődtem a sebességén, emellett pedig jól is osztogatott. Kár, hogy Allegrinek meg kellett törnie a szokását, és "már" a 85. perc előtt cserére kényszerült.

Én elégedett vagyok a látottakkal, ha nincs a Chiellini elcsúszása, szerintem már csak formalitás lenne a visszavágó, szerintem akkor több góllal nyertünk volna.

mpite 2015.02.25. 11:02:37

Ja viszont arra szerintem kifejezetten jó ez a 2-1-es eredmény, hogy ne fordulhasson elő, ami az olaszokkal elég gyakran szokott, hogy a kényelmes előny tudatában lazára veszik a visszavágót.

Lord Viktor 2015.02.25. 11:43:22

A Dortmund azért pofára esett, lássuk be. Klopp azt mondta, meglepetést fognak okozni, ehhez képest Allegri meglepte őket is, így tulajdonképpen az impotens játékuk volt a meglepetés. Buffonnak konkrétan alig volt dolga. Veszélyesek voltak, birtokolták a labdát, de ez is volt a terv. A fogatlan oroszlán benyomását keltették, mi sokkal veszélyesebbek voltunk a kapujukra. Ez a meccs reálisan nézve is olyan 2-0 lehetett volna, ha az apró nüanszokat máshogy alakulnak (a mi első és a németek gólja is véletlen baki után esett, viszont a második félidőben a két centivel félrement lövés közül egy simán beakadhatott volna).

Ettől függetlenül ez mégiscsak egy veszélyes eredmény, mert egy gól és már ők állnak továbbjutásra. Plusz Klopp is simán kifőzhet valamit addig. Azonban ennek a Dortmundnak idegenben is tudunk gólt lőni, szóval én azért bízom a továbbjutásban, abszolút a mi kezünkben van, ha mi szerezzük az első gólt, megkönnyítenénk a dolgunkat.

Tony. 2015.02.25. 11:56:07

Ez a Dortmund már nem az a Dortmund. Gyakorlatilag egy épkézláb helyzetük nem volt egész meccsen. Csak elképzelni tudom, hogy pl. egy Real vagy egy komolyabb BL csapat vajon hány góllal zavarta volna haza őket tegnap.

Nem kifejezetten jól játszva mi is rúghattunk volna vagy 4-et.

RuidaRobert 2015.02.25. 12:19:31

Rendben volt ez a meccs. Ha a Juve a szokásos játékát játssza, akkor úgy lekontráznak minket, hogy öröm lett volna nézni. Okos húzás volt, ha valóban tudatosan engedtünk nekik több területet. (Felállt védelem ellen gyakorlatilag semmit sem tudtam kezdeni)

Pirlo sérülése pedig a legjobb dolog volt, ami Allegrivel történhetett a meccs szempontjából. Miután bejött Pereyra, elkezdett működni a középpályás védekezés is.

Szerintem meglesz a továbbjutás. Remélem 3 hét alatt nem áll össze a védelmük.

GLB 2015.02.25. 12:25:26

Nem rossz ez ,de ha mi kapjuk Dortmundban az első gólt akkor meleg lesz!!!

Ádám.84 2015.02.25. 12:52:03

@Tony.: véleményem szerint egy olyan csapat, amelyben minőségi szélsők vannak (pl.: az általad említett Real), "szétszedné" ezt a védelmet

KysBé 2015.02.25. 13:33:18

"Allegri: „Megvalósítottuk a tervet”

Nem az volt a terv, hogy ne kapjunk gólt?

west30 2015.02.25. 13:50:55

A bűn szar Vidal eredeti posztjára visszatéve lazán megette Reust,talán jó lenne a posztján játszani mert valószínűleg a sok szarság mellett még ez is hátráltatja.Pereyra pedig mintha megvilágosodott volna hogy hogy is kellene játszani,talán a legjobb meccse volt eddig,jobban is eloszthatná Allegri a játékperceket hogy kb ő is ugyanannyit játsszon mint a többiek.

danimester1 2015.02.25. 14:39:07

Igaza van jól nyilatkozik,de mint tudjuk ebben profi.Sebességünkön kell javítani és jobban koncentrálni,akkor nem lehet gond Dortmundban sem.Viszont ha ilyen jól látja a dolgokat miért nem tesz semmit?Andrea ha nem komoly a sérülése kezdő lesz idegenben is, szerintem egy hasonló taktikával megyünk.A legfontosabb nem szabad x-re játszani.Ha nem fogunk szerencsétlenkedni meg lesz a továbbjutás.

konrad66 2015.02.25. 22:14:31

Chiellinit védjük meg többi is már volt örök balfasz Ogbonna sokszor hibázott Bonucci sokszor volt balfasz

danimester1 2015.02.26. 08:21:12

@konrad66: Ha láttad a lassításokat,egyértelműen kiderül,hogy véletlenül esett el.Az már más kérdés,hogy miért zavarták egymást Bonuccival (nem értem),mert amikor elesett ő tartotta fel.Ki tudja lehet nekünk is lesz egy ilyen lehetőség a visszavágón.

Rivendell 2015.02.26. 15:35:59

Chiello esetében azért vagyok támadó felfogásban,mert nem csak elcsúszott,de asszem írtam is a mérkőzés közben,hogy mellette félénken is játszanak a védőink és ő is.....amerre álltak arra rúgták el mindig a lasztit,nem akarom elhinni hogy 1 30-hoz közeledő ember,aki 20éve minimum focizik annyira suta ha nála a laszti.

MDaniel98 2015.02.27. 22:39:49

Amúgy nem azért, de nem az volt eredetileg a tervünk, hogy nem kapunk gólt?:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása