Allegri: „Nem számít a Milan formája”

Allegri Massimiliano_sajtótájékoztató_2.jpgMassimiliano Allegri a szombat esti találkozóról a szokásos meccs előtti sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy nem számít könnyű mérkőzésre az AC Milan ellen, és véleménye szerint a rossonero csapat hamarosan a Juventus nyomába fog eredni.

A milánói csapat huszonegy ponttal van lemaradva az Öreg Hölgy mögött, és az évkezdet óta mindössze egyetlen győzelmet szereztek, azonban Massimiliano Allegri szerint mindez lényegtelen a szezon egyik legnagyobb presztízzsel bíró bajnokiján.

„Először is szögezzük le, az AC Milan ellen mérkőzünk meg szombat este.” - kezdte a nyáron kinevezett torinói edző a sajtótájékoztatót.

„Valamint emlékeznünk kell az Inter elleni mérkőzésre, ahol jól játszottunk, keményen dolgoztunk, és helyzeteket alakítottunk ki.

Szombaton olyan csapat ellen lépünk pályára, amely megnyerte legutóbbi mérkőzését, és az nem vitatható, hogy januárban voltak nehézségeik, de decemberben is jó teljesítményt nyújtottak, elég ha annyit mondok, hogy legyőzték a Napoli együttesét, és a Roma ellen döntetlent értek el.

Tehát ez nem lesz egyszerű egyik fél számára, mivel, ismétlem, egy Juventus-Milan mérkőzésre kerül sor.

Ezen kívül pedig, véleményem szerint Adriano Galliani kiváló mercatót hozott tető alá, amely során négy nagy nevet vitt Milánóba, négy nemzetközi játékost, Cercit, Destrót, Antonellit és Palettát.

Tehát úgy vélem, hogy az AC Milan csapata felépítéséből adódóan képes az európai helyek egyikéért harcolni, és a mérkőzés távol sem lesz egyszerű.

Úgy gondolom, hogy az élet ciklusokból épül fel, és bár szerintem jelenleg a Juventus rendkívüli előnnyel megelőzi az AC Milan csapatát, bármi is történjen a mérkőzésen, szerintem az AC Milan megfelelő potenciállal rendelkezik, hogy ismét a Juventus első számú ellenfele legyen a bajnoki cím tekintetében.”

Az egykori AC Milan tréner ugyanakkor pár szóval beszélt a szombati ellenfél tréneréről is, akivel annak idején komoly nézeteltérése is akadt, még az AC Milannál töltött évek során.

„Hogy ő-e a megfelelő ember erre a feladatra? Nem az én tisztem döntőbírónak lenni. Amennyiben Silvio Berlusconi és Adriano Galliani Filippo Inzaghit választotta, ez azt mutatja, hogy véleményük szerint képes ellátni az edzői feladatokat.

Valamint én is úgy vélem, hogy rendelkezik az edzőséghez szükséges összes tulajdonsággal, és egy szezon vagy karrier során adódnak nehéz pillanatok, azonban úgy gondolom, hogy Filippo Inzaghi sikeres edző lehet.

Hogy neheztelek-e rá? Én a Juventusszal foglalkozok, és próbálom elérni, hogy bajnokok legyünk. Hogy aztán a második helyen a Roma, Milan, Fiorentina vagy Napoli vagy valamely másik csapat fut be, az nem igazán érdekel.

Ami elmúlt, azzal kár foglalkozni, olyan sok minden történik az életben, hogy nem fecsérlem az időt annak az elemzésével, ami már mögöttem van. Mindig próbálok előre tekinteni, és ez a helyes mentalitás, nemigaz?”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr877148759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.02.07. 14:33:47

Allegri nosztalgiázhat egy kicsit legalább, de bármilyen érzései vannak is a Milannal kapcsolatban ezt a meccset a Milan jelenlegi formája, és a két csapat között lévő tudáskülönbség miatt(na meg mert milánói csapattól mindig különösen rossz kikapni) kötelező a győzelem. Szerintem 3:1 lesz.

rockitbaby 2015.02.07. 16:54:36

@Juventus FC 15: Hát a Mister nyilatkozatokban mindig is diplomatikusan fogalmazott, most sincs ez másként. Annyi de annyi minden szól mellettünk, hogy az már már nyomasztó, és ilyenkor szokott jönni egy pofon. De én is győzelmet várok, de ha lehet ne kapjunk gólt!

Shyr Kahn 2015.02.07. 17:56:21

Hmmm... mintha fricskát tolt volna Marotta orra alá ezzel: "véleményem szerint Adriano Galliani kiváló mercatót hozott tető alá, amely során négy nagy nevet vitt Milánóba, négy nemzetközi játékost, Cercit, Destrót, Antonellit és Palettát."

Ezt Marmottáról nem igen mondta mostanában. Nem véletlen.

MDaniel98 2015.02.07. 18:31:18

@Shyr Kahn: Antonellit, Palettát nagy névnek nevezni azért elég meredek.

mpite 2015.02.07. 19:27:46

@Shyr Kahn: Annyit mondott, hogy négy válogatott (nem nemzetközi) játékost vitt oda, ami igaz is, de ezeket nagy névnek nevezni azért.. :D Amúgy a Juve hivatalos oldalán lévő nyilatkozatban a mi átigazolási szezonunkat is dicsérte.

MdewC 2015.02.07. 20:01:08

@Juventus FC 15: Lehet, hogy Matrihoz képest értette? :D

Shyr Kahn 2015.02.07. 22:06:05

@Juventus FC 15: @mpite: Marmotta igazolásaihoz képest nagy nevek azt kell, hogy mondjam. Igazából azt kell észrevenni, hogy hiába mi vagyunk a háromszoros bajnokok, ha igazolásokban még a két milánói gárda is jobban remekelt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása