Raiola: "Conte közel állt a Milanhoz"

Conte Antonio_5.jpgA Paul Pogba képviseletét is ellátó Mino Raiola a La Gazzetta dello Sportnak adott interjú alkalmával elárulta, hogy a Juventust előbb zsinórban három bajnoki címre vezető, majd a torinói klubtól nyáron viharos sebességgel távozó Antonio Conte közel állt ahhoz, hogy leüljön a szebb napokat is megélt AC Milan kispadjára.

"Antonio Conte ideális megoldást jelentett volna a Milan projektjéhez, s én kitartóan udvaroltam neki azokban a hetekben." - nyilatkozta Raiola a szóban forgó időszakról.

"Úgy hittem, hogy már meggyőztem őt, azonban a hosszú menet végére nem gondolta, hogy készen áll egy ilyen nagy lépésre.

Antonio inkább megmaradt szorosan a Juventushoz kötve, s úgy döntött, hogy inkább elkerül egy ilyen éles törést a játékos és edzői történelmében.

Ösztönző lett volna mindent elölről kezdeni a Milannál, ugyanakkor azonban veszélyes környezetben is találhatta volna magát.

Ezzel szemben a nemzeti csapatnál semleges szerepet tölthet be, s ez lehetett az, amire szüksége volt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr537145385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2015.02.06. 09:13:29

Szvsz jól döntött.

babo0410 2015.02.06. 09:37:08

Mármint most nyárra gondol Raiola? Mert szerintem az lett volna a legcsúnyább dolog, amit Conte tehetett volna. Tőlünk viharos körülmények között átülni a szétesőben lévő Milanhoz, a szurkolók arcul csapása lett volna. Jól döntött, hogy nem tette. Viszont akkor el tudom képzelni, hogy ezért is kellett neki idő a gondolkodáshoz. Én személy szerint nem is értem mostanában miért ülne le a Milan padjára. Ott az igényeit még kevésbé tudnák kielégíteni. Szerintem nem mostanában lesz a Milan edzője, még ha nyilatkozik is olyat, hogy miért ne lehetne. Nem is gondolom azt, hogy ne ülhetne le a padjukra, de a mostani helyzet nem az, mert nem tudnának jelenleg neki olyan feltételeket teremteni, hogy ő ott egy ütőképes Milant építhessen. A jelenlegi Milannál nincs garantálva a siker. Ez a játékoskeret véleményem szerint nem alkalmas arra, hogy a Milant újjáépítsék, ezzel egy stabil középmezőnyre lehetnek jók még Conte-val is. Nagyon nagy felfogásbeli fordulat kéne ahhoz, hogy ott Conte jól tudjon szerepelni. De Conte se lenne ilyen igazolásokkal képes a Milant visszavezetni a csúcsra. Én nagyon bízom benne, hogy előbb jön ő vissza hozzánk, minthogy bármelyik másik olasz csapat padjára leülhetne. Én nagyon örülnék neki, ha nyáron a keretet megerősíthetnék, és ő visszatérhetne hozzánk, csak sajnos nem reáli az EB előtt ez, habár állítólag nem elégedett a válogatottnál és a szövetségnél tapasztalt körülményekkel.

bianconero78 2015.02.06. 10:03:46

Kövezzen meg bárki,de nemzetközi tapasztalat híján, Contéval már nem tudott volna továbbfejlődni a Juve...Mondjuk ilyen téren Allegrivel sem nagyon fog...

venember83 2015.02.06. 10:07:38

@bianconero78: a nagyobb probléma az, hogy ha Allegri megnyeri a bajnokságot (amire óriási az esély), akkor maradni fog jövőre is, és így nem jön a szintlépés a tréner tekintetében, pedig az is elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy fejlődjön a klub, és a BL-ben is komoly tényezőnek számítson.

bianconero78 2015.02.06. 10:09:49

@venember83: Így igaz...Pedig egy "bukott" Kloppnak örülnék,tetszik a stílus...

venember83 2015.02.06. 10:29:04

@bianconero78: ezzel csak az a baj, hogy olyan kéne, akivel azért még a bajnokságban is van esélye a csapatnak, calcióhoz meg kevesen értenek.

Devilke Balla 2015.02.06. 10:29:31

De Raiolának mi koze ahoz hogy Conte hova megy edzonek? netán még ezért is pénzt kap?

bianconero78 2015.02.06. 10:31:39

@venember83: Lippi már nyugdíjas...? :P

Csak Csucsu 2015.02.06. 10:47:51

@bianconero78: Lippi 2006 után megtudott újulni?(a Kínai bajnokságban való vitézkedés nekem már nyugdíjazásnak számított :D) Miatta szerettem meg a Juventust de ő se a régi és ez a Juve se az már :)

Nagy hiba lett volna akár nyáron akár télen a váltás a mesternek. Főleg úgy, hogy azért nem maradt elvileg mert nem kapta volna meg azokat az igazolásokat akiket szeretne, hát ezt a Milannal kötve hiszem, hogy megkapta volna.

bianconero78 2015.02.06. 10:51:54

@Csak Csucsu: Ne legyen igazam,de Conténak Itálián kívül nem sok babér terem majd...Egy Montella is jobb lehet akár...

Apuleius 2015.02.06. 10:57:48

@venember83: "a nagyobb probléma az, hogy ha Allegri megnyeri a bajnokságot (amire óriási az esély), akkor maradni fog jövőre is, és így nem jön a szintlépés a tréner tekintetében, pedig az is elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy fejlődjön a klub, és a BL-ben is komoly tényezőnek számítson."

Pillanatnyilag a Juventus ott van a BL legjobb tizenhat csapata között, s reális esélye van a továbbjutásra. Nem mellékesen, Allegri a döglődő Milannal is rendre megélte a tavaszt. Szerintem ez semmi esetre sem az a szituáció, amikor az edző személyében kellene keresni a további fejlődés gátját. Az újabb szintlépéshez nem ezen a téren kellene megtenni az első lépéseket szerintem.

Alex8610 2015.02.06. 11:02:55

@Apuleius: Teljes mértékben egyetértek nekem nincs különösebb bajom Allegri munkájával nem gondoltam volna hogy fél szezon után így fog állni a csapat.Viszont ahogy írtad a további fejlődést felsőbb szinten kell keresni Allegrinek most télen is voltak elképzelései kik kellenének a csapatba ahogy Conte őse kapta meg meglátjuk nyáron mi lesz.Viszont edzőváltás /márha kéne/ azért sem lesz mert egy nagyobb nevű edzőnek világos elképzelései vannak mit akar és kiket akar a csapatba és nemfog megelégedni a "c" megoldásokkal.

m.martin91 2015.02.06. 12:26:34

Egyértelmű, hogy Conte a közeljövőben az AC Milan edzőj lesz.

Csak Csucsu 2015.02.06. 12:31:11

@bianconero78: Szerintem nem lesz igazad :P Nem azt mondom, hogy Conte már most top eddző ahhoz megkéne tanulnia cserélni meg rotálni. Viszont olyan mentális energiákat tud felszabadítani másokban amit nem sok eddzőtől láttam eddig.
Allegri nem egy rossz edző csak belőle az hiányzik ami Contenak megvan. Allegri nem egy vezér ő egy jó taktikus. Ami nagyon jó mert láthatóan meccs közben a cserékkel jobban bán. Viszont ha BLt kell nyerni és félidőben hátrányban vagyunk és kellene pár szó hogy kihozzuk a játékosokból a maximumot ahhoz egy olyan karakán ember kell mint Conte

Csak Csucsu 2015.02.06. 12:42:44

@m.martin91: csak az Interhez és a Fiorhoz ne menjen soha a többi nem érdekel :D
@Apuleius: Igen azért mennyivel előrébb vagyunk mint egy Del Nerivel vagy egy Zaccheronival :D
És abban is igazad van, hogy minőségileg más edzővel akár még Ancelottival se biztos h előrébb lennénk vagy megnyertük volna a csopit
Egy kicsit azt a vérizzadást hiányolom meg amikor Vidal 3 méterről repül és szerel. Ezek hiányoznak csak kissé taktikailag és csere ügyileg mintha fejlődtünk is volna mert kiléptünk abból a meddőfölényes 3-5-2 ből

a Zamboni nem egy tészta 2015.02.06. 13:42:58

Azért ezek nagyon gáz dolgok. Conte elmondta, hogy ő nagyívű edzői pályát szeretne befutni + mekkora Juventino + erősítések kellenek, hogy Európában is meg tudjunk méretni és nagyobb beleszólást akar, angol módra. Három évig volt "türelmes", nem egy Wenger típus.

Ehhez képest a valóság: tavaly leült tárgyalni a MILAN-nal. Miért is? Európa miatt, erősítések miatt, szabad kéz miatt ugyanmár, ez hogyan illik bele a karrierbe. Még sohasem cáfolta a tárgyalást szerintem.

Ha meg most ül le a Milánnal az meg még jobb. Minden adott a jövő naaaaaagy csapatához. Nekem nem kerek ez és Conte bizony épül le rendesen.

devil-z 2015.02.06. 13:51:30

@Csak Csucsu: allegri miért bánik jobban a cserékkel? az esetek döntő többségében a meccs vége felé lehozza a gyengén játszó Llorentét (+ Morata) és bedobja Padoint valaki helyett, akár vezetünk akár nem.

Ezt szerintem sokan megtudnák csinálni.

Csak Csucsu 2015.02.06. 14:46:10

@devil-z: Mivel naggyából a csatárokon kívül mindenki formában van nem is kell túlzottan bele nyúlni a meccsekbe. Padoin meg a Jolly Jokerünk meg is érdemli, hogy minden meccsen becseréljék már rájöttem!Kicsit most ő a mi Giaccherinink :)
Conte meg egy önfejú f*sz cseréknél már bocs. Ahgy eddig észre vettem meccs közbe nem nagyon nyúlt bele a meccsekbe soha. Nem is emlékszem h volt e pl Contenal ha hátrányba voltunk h átállt volna 4 védőre vagy vmi. Első évében herótot kaptam mikor azért itt volt Quagliarella és DP is, de neki a legmotiválatlanabb puhapöcs Vucinic kellett centerbe mögé meg egy marchisio treqnek ami kb a semmivel volt egyenlő max az ellenfél térfelén labdát szereztünk...(nem csoda az a sok döntetlen)
Taktikailag Contenak még kell tanulnia. A nyers erő és akarat nem mindig elég, de ez fordítva is igaz

MdewC 2015.02.06. 14:58:32

@Csak Csucsu: Erre van egy elég aberrált teóriám. :D De nem merem leírni... :/ :D

danimester1 2015.02.06. 15:13:14

Danimester1:" Saquiri,Sánchez,Rossi,Aguero is állt már nagyon közel a Juventushoz"

Nem értem az ilyen cikknek mi értelme?!Nem tudják eladni a lapokat vagy egyszerűen csak az álló vizet akarják felkavarni.Meg úgy konkrétan ki a fenét érdekli?A válogatott élén sikertelen lesz,akkor inkább megy külföldre,mert ott nagyobb a kassza és talán több beleszólást is kaphat.Mint írtátok előttem így lehetősége nyílna nemzetközi szinten is tanulnia.

Csak Csucsu 2015.02.06. 15:44:15

@MdewC: Írd le nyugodtan :D :) Kben is annak az orvosnak aki elmagyarázza nekem, hogy mi is az a normális annak befizetek egy utat Tibi Atyához :D

Csak Csucsu 2015.02.06. 15:48:09

@danimester1: Látod látod de mégiscsak itt másolgatod és foglalkozol a cikkel! Hát ezért csinálják! :) Médiában sose a hitelesség a fontos hanem a nézettség! :)

devil-z 2015.02.06. 17:08:35

@Csak Csucsu: akkor mi nem egy Juventust láttunk Conte első évében.

A döntetlen valóban sok volt de végül is veretlenül hoztuk a szezont, olyan évek után ahol már középcsapattá fejlődtünk vissza.
Így utólag már az sem elég? ugyan már. Conte kinevezésekor ki a fene álmodott Scudettoról?

Az igaz, hogy taktikailag Conte tapasztalatlan és nem túl erős, de messze nem volt annyi lehetősége mint allegrinek, aki ennek ellenére sem mutat sokkal váratlanabb húzásokat.

Csak Csucsu 2015.02.06. 17:29:58

@devil-z: Félre ne érts. Szeretem a mestert! Allegrinél többre tartom! Csak egyelőre! még korlátoltak a taktikai elképzelései, de hány éves edzőről is beszélünk?

Csak Csucsu 2015.02.06. 17:33:43

Allegri egy puhapöcs akivel a BL ben nem tudom h előrébb juthatnánk-e. Különösebben ebben a szezonban én túl sok pozitívumot nem láttam benne. Összetudja rakni a kezdőt és tudja ki helyett kit kell cserélni, de ez édes kevés ahhoz hogy klasszis edzőnek mondhassam. Lemegyek Bandibához egy Dorog meccsen és ő is felrakja ezt a kezdőt ha beszélgetünk

bianconero78 2015.02.06. 20:57:13

@Csak Csucsu: Jó,akkor legyen Dárdai...:P

devil-z 2015.02.06. 21:18:23

@Csak Csucsu: hasonlóképpen látjuk akkor.

Csak Csucsu 2015.02.06. 21:23:00

@bianconero78: Benne látok spirituszt! Tavaly Észak ír meccs előtt gondoltad volna, hogy februárba Dárdai Pál lesz a szövetségi kapitány és ideiglenes megbízott edző a Herthanal? Nem beszélve arról, hogy neki is ugyanaz az az elképzelése mint Contenak, hogy szakadj meg a pályán az a lényeg! Látszik rajta, hogy elakar érni valamit az életben és bízom benne, hogy fog is! Nyilatkozatai alapján egy okos ember és dupla szíve van! Meglátjuk mi lesz :P :))

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása