Allegri: „A vereséget kockáztattuk”

Allegri Massimiliano.jpgMassimiliano Allegri az Udinese elleni gól nélküli döntetlent követően arról beszélt, hogy a Juventus akár ki is kaphatott volna a hibák következtében, és elégedettnek tűnt a döntetlennel.

„Rosszul játszottunk az első félidőben, és folyamatosan eladtuk a labdákat, túlságosan a támadással foglalkoztunk, és könnyű célponttá tettük magunkat kontratámadásokkal szemben. - idézte a tréner szavait a Sky Sport Italia.

„Közelebb álltunk ahhoz, hogy gólt kapjunk, minthogy gólt szerezzünk az első félidőben. A szünetet követően óvatosabbak lettünk és összeszedtük magunkat, és csak kevés lehetőséget hagytunk az ellenfél számára.

Az Udinese rendkívül energikusan játszott, mi pedig túl sokat hibáztunk. Így a végeredmény szerintem igazságos, és ez azon meccsek egyike lett, amelyen nem a győzelmet kockáztattuk, hanem a vereséget.

Az Öreg Hölgy ezen a meccsen a múltban megszokott 3-5-2-ben lépett pályára, Gigi Buffonnak pedig többször is védenie kellett a döntetlen megtartása érdekében.

„Véleményem szerint az első félidőben a nehézségeink abból adódtak, hogy három védő és Pirlo volt hátul, míg mindenki más az ellenfél tizenhatosa környékén járt, remélve, hogy gólszerzési lehetőséghez jut. Egy Udineséhez hasonlítható csapat ellen ez rendkívül veszélyes játék.

Az AS Roma továbbra is hét pontra van az első helytől, ám a Juventus növelhette volna előnyét egy győzelemmel.

„Hosszú az idei szezon, és hét pont nem nevezhető jeletősnek. Hosszú utat kell még megtennünk, és már a következő hétvégére kell koncentrálnunk.

A torinói csapat edzője megerősített, hogy Sebastian Giovincót elengedi a klub, hogy idő előtt csatlakozzon a Toronto FC csapatához, így a Genoát erősítő Alessandro Matri vagy az Interben helyét nem találó Daniel Osvaldo érkezése várható.

„Ők fontos játékosok, azonban a klub fogja kiértékelni a helyzetet annak eldöntése érdekében, melyiküket tudjuk Torinóba hozni a lehető legjobb feltételek mellett.

Sebastian Giovinco távozik, négy csatár pedig nem elég, így teljesen természetes, hogy valakinek érkeznie kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr897132373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2015.02.02. 08:59:27

Sok a rizsa!Minden csapat annyit játszik amennyit engednek neki. Őaz edző szedje rendbe őket!Ezen a szinten nem lehet sokat hibázni és pláne nem x-re játszani,mert tegnap ez volt taktika.Ha meg Pirlo miatt vagyunk lassúak és miatta hibázunk,akkor az az ő sara nem kell kezdőként pályára lépnie vagy cserélni kell ami igaz Lórira is.A 7 pont valóban nem behozhatatlan ezért kellett volna nyerni tegnap és minden meccsen úgy pályára lépni hogy nyerni akarunk ellentmondást nem tűrően.Matri és Osvaldo fontos játékosok?!A Juventusnál?Inkább lennének fontosak egy Parma vagy Cagliari szintű csapatnál.A Juvénál ezek max. 3. számúak lehetnének normális esetben,de ebben sem vagyok biztos,inkább ültetnék fiatalokat oda kevesebbért,akik még bizonyítani akarnak nem csak felmarkolni a lovét. (Még annyit,hogy szerintem Artúrral nem igen jönnek ki.)" az Udinese rendkívül energeikusan játszott...",ellenben ez rólunk nem mondható el meccsek óta.

devil-z 2015.02.02. 09:54:01

Allegri látja a hibákat de képtelen fejlődni, a kis szerelme Llorentét meg jegelhetné kicsit.

penge09 2015.02.02. 09:57:57

@devil-z: Eddig én mindig védtem Lórit,de most már túl sokat játszik ahhoz képest amit hoz. Morata se sokkal jobb de ő legalább lendületes,ki tudja talán még Osvaldo is jobb lenne mint a cölöp.

venember83 2015.02.02. 10:05:35

Conte tudta hasznosítani Llorentét, mert valamivel másképp gondolkodott az olasz edzők többségénél, Allegri alatt viszont kb. hasztalan Nándi.

pedronegroo 2015.02.02. 10:12:08

Allegri nem jól készíti fel a csapatot már nem először. Nem elég a felálláson variálgatni meg időben cserélgetni. Valamit az edzéseken is kellene gyakorolni továbbá a játékosokat egyenként is felkészíteni hogy kinek mi a feladata stb...

Az Udinese kikapcsolta Tevezt és Pogba-t a játékból és elfogyott a tudomány. Erre hogy a retkes fenébe nincs egy forgatókönyve Allegri-nek??? Nyilatkozni azt tud, de már nagyon sok a rizsa!!! Nagy mákunk van hogy a romák is egy kalap kakik.

Agnelli/Marotta meg elmehet a picsába, mert úgy látszik ezek 3 év munkáját sikeresen le fogják építeni. De Ceglie/Osvaldo/Matri? örültünk hogy egyszer már megszabadultunk tőlük, de mi úgy látszik segítő jobbot nyújtunk nekik mert olyan jó fejek vagyunk. Remélem csak fél évre jönnek és nem fogják elvenni a fiatalok elöl a helyet, Zaza, Berardi, Rugani stb...

Il Principino 2015.02.02. 10:47:12

Nem láttam a tegnapi meccset,de a meccsbe való belenyúlás az mindent elmond,hogy milyen jó volt nekünk az x!0-0-nál bejön Morata Lóri helyett(csöbörből-vödörbe eset)na meg persze Padoin!Nincs formáció váltás,klasszikusan 5db!vérbeli védővel álltunk fel alapból,valamint Pirlo diktálta a "tempót"!Amíg nincs klasszikus széljátékunk úgy addig Lóri kuka,meg lehet Morata is...amikor a kis spanyol bejött a Madridba 1-1 meccsen akkor Özil-Cé-Bale-Di Maria szolgálta ki,nem Padoin meg Lichti:)
Remélem közelebb kerül hozzánk a Roma,mert nagyon elaltatjuk magunkat,kell az éberség,a motiváció,tavasszal is,főleg mindjárt indul a Bl!!!

rockitbaby 2015.02.02. 10:54:35

@venember83: Igazából az a baj, hogy a mi új felállásunk és játékunk eléggé másra van kihegyezve. Leginkább Tévez-re. Ellenben nagyon függünk Pogba-tól. Ezek után bele sem merek gondolni mi lesz ha távozik...

GabeTR 2015.02.02. 11:02:47

Úgy hiszem nem ugyanazt a meccset láttuk Max-szel!
Hol volt az Udinese energikus?
Ha pedig a szélsőink feladata elsődlegesen a támadás, és nem a védekezés, akkor miért Licti és Evra? Arról nem is beszélve, hogy ez a felállás jobb esetben is inkább 5-3-2, ráadásul Pirlo is közvetlenül a védelem előtt játszik, miért csodálkozunk, ha nem lövünk gólt?

devil-z 2015.02.02. 11:15:21

@penge09: én kifejezetten bizakodó voltam az érkezésekor, produkált is egy elfogadható első szezont nálunk. De ahogy venember83 is írja, mióta nincs Conte kb. hasznavehetetlen.

Egy vicc ahogy allegri kezeli a helyzetet.

The king of alibis 2015.02.02. 12:55:27

"Allegri: „A vereséget kockáztattuk”"

Ki miatt te töketlen balfácán?

MDaniel98 2015.02.07. 13:19:31

"túlságosan a támadással foglalkoztunk" - ez most komoly?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása