Marchisio: „A tízes mezről álmodtam”

Marchisio Claudio_2.jpgClaudio Marchisio véleménye szerint Cristiano Ronaldo a futball történelmének legjobb játékosa, és arról is beszélt, hogy régebben arról álmodozott, hogy ő viselhetné a tízes mezt.

A Juventus olasz válogatott középpályása egy twitteres kérdezz-felelek találkozón vett részt a klub hivatalos fiókját felhasználva, és az adott válaszokban kitért magánéletére, valamint futballal kapcsolatos meglátásaira.

A számos kérdés egyike volt, hogy Claudio szerint ki volt a legjobb játékos, aki ellen valaha is pályára lépett, illetve véleménye szerint ki minden idők legjobb futballistája.

Mindkét kérdésre ugyanaz volt a válasz: Cristiano Ronaldo, akivel tavaly mérkőzhettem meg a pályán.

„Nem kívánok olyan neveket mondani, mint Diego Maradona vagy Pelé, mivel őket csak felvételről láthattam. Így továbbra is azt mondom, hogy Cristiano Ronaldo a valaha volt legjobb.

Ezt követően a torinói Öreg Hölgy hercegét arról kérdezték, miért a nyolcas számú mezt választotta.

„Gyermekként csatárt játszottam, és arról álmodoztam, hogy majd a tízes mezt viselhetem, azonban szerepemhez jobban illik a nyolcas mez. Különben is, Steven Gerrard is ezzel a számmal játszik.

Azonban szerintem hagyjunk fel a Principino megnevezéssel. Nemrég betöltöttem a huszonkilencedik életévem, öregszek, és ideje a hercegről királyra váltani a megnevezést... - viccelődött a Juventus saját nevelésű középpályása.

Végül Claudio Marchisiótól azt kérték a szurkolók, foglalja össze pár szóban, hogy mit jelent számára a Juventus.

„Győzelem, család, történelem. - szólt a rendkívül velős válasz.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr857096625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gannicuss 2015.01.22. 11:23:46

Jó gyerek a Marci, bár néha nem érzem a játékán, hogy herceg vagy király lenne. De minden megnyilvánulásán látszik mennyire tiszteli és szereti a klubbot. Az ő karrierjében valóban a Juventus a csúcs. Kellenek ilyen figurák a csapatba.

babo0410 2015.01.22. 11:56:44

@Gannicuss: Szerintem ahogy most elgondolkoztam rajta, szerintem az is közrejátszik abban, hogy néha kevésbé látványos a játéka, hogy ugye Pirlo védekezésben sajnos már egy ideje nagy veszélyt jelent, és valakinek ott kell mindig maradnia a közelében. Ahogy figyelem, Marci szokott többet hátul maradni. Mikor nincs Pirlo, sokkal jobb szokott lenni. Én nagyon imádom.

Il Principino 2015.01.22. 12:03:37

Srácok!Állítólag vettünk valami spanyol 18 éves jobb bekket az Espanyoltól?Ez igaz?
Meg hogy Pogbáért 80 misis ajánlatot kapott a Juve?

benssz 2015.01.22. 12:38:18

@babo0410: Igen.Sőt nekem az is feltűnt(lehet csak belelátom) hogy amikor Vidal nincs a pályán sokkal feltűnőbben játszik.Mintha a chilei elszívná a levegőt előle :D
én amúgy kedvelem őt.Igazi Juventino.Ő biztosan innen vonul vissza

BigP86 2015.01.22. 14:23:06

ja, szimpatikus, lojális, igazi Juventino meg minden, blablabla, de még szép hogy ennyire hűséges hiszen egy Juventushoz mérhető nagy csapat sosem akarta elvinni (és most ne gyertek ezzel az MU akarta 40 misiért stb bullshittel, ha valóban akarta volna, lett volna hivatalos ajánlat,de még az sem volt). Az ő képességeinek messze a Juventus a csúcs, sőt.. Ha nincs a calciop. talán sosem jut el idáig sem. Nekem ő egy szimpatikus szürke eminenciás, semmi több. Sem Il principo, sem futuro capitano, sem egyéb túlzó baromság.

DegerFaCan 2015.01.22. 14:26:34

Gyerekek meg van az új ivós játék. Ahányszor Babo megemlíti Pirlo nevét egy cikk alatt, annyi felest kell meginni...
Elképesztő lassan már mindenért hibás, a svájci frankért, az ukrán háborúért, a tsunamiért, az IS miatt...
Na mindegy :)
Cikk on: Szeretünk Marci, megérdemled a 8ast csináld tovább. :)

vizi8 2015.01.22. 14:35:08

Nem tudom miért kezdi valaki ezért a megnyilvánulásért Babot ekézni. Amit leírt az teljesen igaz, Pirló ebben az évben ha védekezésről van szó életveszély.

Hoods. 2015.01.22. 14:40:58

@vizi8: Ha Llorenterol van szo a tamadas egy katasztrofa megse irja le minden kommentbe. Arrol a falabu Moratarol is hasonlot lehetne irni megsincs minden kommentbe hogy kidobott 20 millio volt. STBSTB..

DegerFaCan 2015.01.22. 14:44:41

Ahogyan minden egyes hszben leírja ezt és ha Pirlo netalán jól játszva nyeri a meccset akkor jön egy sima hát ez az elvárás. Öregszik persze de nem lehet mindent, és olvasgasd a meccs közbeni megnyilvánulásokat, mindent a nyakába varrni.

Ha Bonucci szarul passzol ha Buffon szarul jön ki, ha Vidal össze van esve, ha Teveznek semmi nem jön össze, ha Pogba túlspilázza, ha Llorente el van tűnve. Nem folytatom.
Pirlo neve negatív hangnemben folyamatosan ott virít ha netán nem vezetünk. :))

DegerFaCan 2015.01.22. 14:46:03

@Hoods.: +1 csak ezért írtam hogy már-már túl sok. És most épp egy Marchisio cikk alatt...

Rivendell 2015.01.22. 15:07:22

mind1...Pirlo 1 korszakos zseni,míg Marci 1 átlagos középszer és semmi egyéb...ez van. Attól még rendes srác lehet Marci,de részemről tök8 hogy Juve játékos,vagy sem....

Gerrard-Lampard-Del Piero-Maldini-Raul stb

hogy ikon lehess,nem elég elkötelezettnek lenned....a legjobbak közé kell tudni emelkedni

venember83 2015.01.22. 18:51:53

Számomra nagyon szimpatikus játékos. Tény, hogy nemzetközi szinten nem tud labdába rúgni világklasszisokhoz képest, ám elkötelezettsége, hűsége, kitartása példamutató, és olykor bizony nagyon jól kijön számára a játék, képes hasznos mezőnymunkára és néha fontos gólokra is.

DegerFaCan 2015.01.22. 19:11:35

@venember83: ennyi, meg vagyok én vele elégedve, nincsenek nagy vágyálmaim, hozza amit tud, néha villanjon, elég :)

Goku06 2015.01.22. 19:26:17

a szürke eminenciás a tökéletes szó rá.. a futuro capitano jelzőt már levetette magáról amikor egy évre eltűnt.
Kíváncsi lennék hogy ez a nagy hazaszeretet az öltözőben mennyire van jelen, de a pályán ő nem vezér sajnos.
De azért nem rossz, idén végre kezd magára találni :)

Rivendell 2015.01.22. 21:36:42

Claudio Marchisio véleménye szerint Cristiano Ronaldo a futball történelmének legjobb játékosa,

nálam ezzel mondjuk el is vágta magát Marci.... részemről Cr játéka minden csak nem történelmi,max a góljainak a száma,de amúgy semmi élvezhető nincs a játékában,márpedig a foci nem csak tisztán számok sokasága,legalábbis részemről.
Kár hogy nem sokkal idősebb nálam,de 1 ilyen játékost emel fel.

Szerencsére láttam 1 Roberto Baggio-t,Zizut-Maradonat-Bergkamp-t-Ronaldin-t és társaikat,akiknek mind +volt a maguk egyedi stílusa/mozgáskultúrája,míg ennek a balfax portugálnak semmi,ha csak nem a megtolom és futok,meg szabik előtt befeszítem a combom effektus.... még Messit is sokkal komlexebb játékosnak tartom,bár annyira őt sem kedveled,de őt elismerem,hogy ott lehet a történelem top3 körül,akár benne is

Rivendell 2015.01.22. 21:37:34

Ronaldinho akart lenni

Juvegaspy 2015.01.22. 22:34:15

@Rivendell: semmi rossz indulat de majd ha te is jatszol CR7ellen akkor irj ilyeneket. Azert azokat a golokat be is kell loni.

Juvegaspy 2015.01.22. 22:35:58

Cikkhez is szolva nalam azert tobb Marci mint egy kozepszer..volt egy szar eve de azert hasznos jo kis jatekos o!

Rivendell 2015.01.23. 03:08:02

@Juvegaspy: én ellene? én a felsoroltak ellen játszottam volna szívesen,engem Cr nem igazán érdekel. Én az elegáns focit kedvelem,még Pirlo elleni játék is sokkal jobban foglalkoztatna.

Rivendell 2015.01.23. 03:08:29

@Rivendell: ha focista lennék persze

rockitbaby 2015.01.23. 09:06:59

@Goku06: Nem véletlen, hogy sokan és köztük Conte is a régi aktív és legszebb éveiben játsszó Conte-t látták benne. Nem tud semmi kiemelkedőt, nem cselgép, nem lő bombagólokat a semmiből, és meccset eldöntő megmozdulásai és passzai is alig akadnak. Ellenben volt időszak, mikor sérült volt és a mezőnyben meg is látszott a hiánya. Fut, küzd, a játéka kevésbé látványos, ami lehet tényleg a Pirlo kisegítés miatt ilyen, de pl Gio-val ellentétben, ha padon találta magát, akkor nem a távozáson és rinyáláson volt, hanem azon, hogy visszaszerezze a helyét. Még 2-3 ilyen játékos kellene, és nem Padoin félék, és tökéletes keretünk lenne!

babo0410 2015.01.23. 09:35:28

@DegerFaCan: Egyáltalán nem írtam semmi sértőt Pirloról. Egyszerűen megjegyeztem, hogy védekezésben gyenge egy ideje, és ez tény. Nemrég Pogba is nyilatkozta, hogy valakinek mindig figyelni kell rá.

Drughi Di Bianconeri 2015.01.23. 12:25:32

@Rivendell: +1 és számomra is furcsa,hogy CR számára a non plus ultra.

Sokáig egyébként én elég vehemensen szidtam Marchisiot,de mostanra lehiggadva talán @Gannicuss: és @venember83: véleménye áll az enyémhez legközelebb.

Soha nem volt és nem is lesz már extra klasszis focista, de valljuk be őszintén: az elég ritka,főleg az elmúlt években,hogy valaki egy igazi, hűséges klubikon és emellett még kiemelkedő,világklasszis focista is.
Ő nem afféle szenvedélyes klubikon, aki ha mindenki szarik bele tüzeli a társakat és üvöltözik velük,tőle nem ezt kell várni.
Ő egy vérbeli "szürke eminenciás", annak minden tulajdonságával.

Továbbra is értetlenül állok sokszor amellett,amikor képes úgy eltűnni a mezőnyben és csupán alibi passzokat adni,vagy még azt sem, mert:
láttam már fantasztikusan, vezérhez méltón játszani.
Szerintem nagyszerű technikája és játékintelligenciája van (bomba gólok 25ről,rendkívül higgadt cselek,okos passzok),talán a legnagyobb baj vele az,hogy túlságosan OLASZ : inkább választja a szürkeséget a mezőnyben és a "biztos megoldásokat" (alibi passzok),mint a villogást és a rizikózást,ez már nem is fog változni vélhetően,de azért akkor örülhetek,amikor nagy ritkán (3-4 havonta) kijön belőle a klasszis és akkor brillírozik :)

Egy kérdés, főleg az idősebbekhez :
Pár évvel ezelőtt (ami élete eddigi legjobb szezonja volt,a Conte éra 1. évében talán) sok helyütt lehetett olvasni,hogy Ő lenne az "új Marco Tardelli", én sajnos az ex-ex-ex Capitanot nem láthattam játszani.
Nos a kérdésem:
Valóban hasonlít rá Marchisio stílusa, vagy jól érzem,hogy az egy kissé túlzó, közhelyes megnyilvánulás volt ?

MDaniel98 2015.02.04. 08:00:56

Belőle se lesz/lett valami nagy játékos...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása