A Juventus letett Shaqiriről, Sneijder lehet a befutó

shaqiri_xherdan_psszt.jpgAz olasz sajtó legújabb értesülései szerint a Juventus kiszállt a Xherdan Shaqiri kegyeiért zajló versenyfutásból, s helyette minden lapot a Galatasaray tulajdonában álló Wesley Sneijder megszerzésére tesz fel. 

Néhány nappal az új esztendő beköszönte előtt a hírek még arról szóltak, hogy a kérők közül a Juventus került a legközelebb ahhoz, hogy leigazolja a Bayern München mellőzött svájci támadóját, aki hat hónapra kölcsönben érkezett volna Torinóba, s az Öreg Hölgynek nyáron lehetősége lett volna rá, hogy opciós vételi jogával élve, véglegesen is zebracsíkos mezbe öltöztesse Shaqirit.

Az elszánt riválisnak mutatkozó, a Bayern München számára vonzó ajánlattal előálló Liverpool mellett, időközben az Inter is élénk érdeklődést tanúsít és ajánlatot tett Shaqiriért, s a Sky Sport Italia állítása szerint ennek hatására a Juventus kiszállt a versenyfutásból, s nem kíván részt venni a licitháborúban.

A Juventus vezetősége úgy látja, hogy az Olaszországban már komoly referenciával rendelkező Sneijder megbízhatóbb és olcsóbb megoldás lehet a trequartista szerepkörben.

A 30 esztendős Sneijder 2010-ben kulcsfigurája volt a szezont történelmi triplázással záró Internek.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr17037473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2015.01.03. 16:36:48

lehet rossz oldalról közelítem meg a dolgot/sőt biztos/ de Agnelli agymenéseire reagálva.

Mind2 csapatnál nagyobb a bevételünk,sőt az 1iket kb 100M-val verjük,de nem szándékozunk versenyezni...pontosabban...nem tudunk versenyezni?

ui:minek nekünk bevétel növelés akkor?

juve28adam 2015.01.03. 16:38:20

Európai elit...szerintem ezt lassan elfelejthetném.

babo0410 2015.01.03. 16:40:09

Szerintem ez akkora kacsa! NEhogy már az inter, ahol nyáron pénzhiányra hivatkozva csak kölcsön igazolgattak, most Podolskit is meg Shaqirit is akarják. Ha nyáron nem volt, akkor most miből van 20 milliójuk kb? Szerintem ez kacsa. És remélem, hogy nem szálltunk ki a Shaqiriért folyó versenyből, csak most megpróbáljuk Sneijdert. Az olasz sajtó elég nagy marhaságokat tud kitalálni.

Apuleius 2015.01.03. 16:44:43

@babo0410: A történet lényegi része nem az Interről szól, hanem arról, hogy Sneijdert választjuk Shaqiri helyett. Szerintem teljesen értelmetlen próbálkozás, ha az Inter anyagi helyzetére alapozva akarod megcáfolni az állítást (amúgy szerintem akkor már inkább Liverpool lesz belőle). Amúgy Sky Sport Italia-tól (és Di Marziotól) származik a pletyka, úgyhogy én nem söpörném le "Kacsa!" felkiáltással az asztalról.

Drughi Di Bianconeri 2015.01.03. 16:46:27

Sokáig nem tartott ez a versengés,mint ahogy az sem valószínű,hogy minden erőt mozgósítottak érte az erre illetékesek. :D

Azért arra kíváncsi lennék,hogy miért sokalljuk azt a 15 M eurót, egy tényleg hosszútávú befektetésként szolgáló,egyébként is ígéretes,tehetséges,azonban már jókora nemzetközi tapasztalattal bíró fiatal játékosért,aki ráadásul hiányposzt.
Ja és a fizetése sem egetverő.
Ilyenkor hol vannak az egyre emelkedő bevételeink,vagy a BL-ből már befolyt több 10 Millió euró ?!

Moratara nem sajnáltunk 20 M-t, egy rendkívül kusza szerződés keretein belül.
De mondhatnám a régi,jól bevált neveket is...
Pereyra pl.: kb. hasonló összegbe fog kerülni,ami már szinte biztosnak is tekinthető,hiszen az Udinesetől mindenkit meg veszünk.

Gabbadinit több,mint valószínű,hogy eltékozoljuk fillérekért,miközben majd nyáron érkezik a teljesen középszerű Zaza 3szor annyi pénzért,mint amennyit ér.

Hol van itt a logika ? :(

Sneijderrel nekem nincsen bajom,de:

- 30 éves,és tulajdonképpen levezetni/pénzt keresni ment a törökökhöz,ereje teljében

- HA valaha is meg tudná közelíteni,akár egy kicsit is a sInteres szintjét,akkor sem Allegri mellett : a motiválás kifejezetten nem erőssége

- Valaha világklasszis volt,de most már nagyon nem az, bár a Serie A múlt azért mellette szól ( na nem mintha annyi kihívónk lenne a bajnokságban :D )

A legnagyobb bajom nekem az lenne Sneijderrel,hogy nem játszhatna a BL-ben,ahol tulajdonképpen a legfontosabb lenne számunkra egy valódi traquartista,így teljesen feleslegesnek érzem MOST leigazolni.

Tipikus olaszos igazolás,ráadásul milánói módra: fillérekért szerződtetett egykori klasszis,akinek azért még mindig van neve,de alapból kissé hisztis "primadonna" jellem, óriási fizetéssel,és Isten igazából hasznát sem tudnánk venni,ott ahol leginkább kéne.

Felőlem jöjjön a holland,kíváncsi vagyok,hogy van e benne még annyi alázat és sikerre való éhség,hogy újra TOP közeli formát mutasson...de azért már ideje lenne elkezdeni gondolkozni a jövőn is,mert 2-3 éven belül a kulcsembereink nagy része kiöregszik/távozik...

Il Principino 2015.01.03. 17:03:24

1.:Az oké,hogy trequartistát keresünk,de hol vannak a szélsők még mindig?Az apró svájci igazi szélső,fiatal,tehetséges és ha nem válna be(egy átlagos szintet hozna) ugyan ennyiért tovább lehetne adni a fiatal kora miatt is!

2.:Ezek szerint Allegrivel sokáig tervezünk és az ő elképzeléseinek(klasszikus szélsők nélküli felállás),DE mi van ha megbukik az edző?A következő tréner valószínű szélsők nélkül maradna,mint Conte!Megint ott lennénk,ahol a part szakad,nuku széljáték,nuku szépségdíjas centerezések!Sneijder meg csak középen tud játszani,míg a svájciból több posztot is kinézek.valaki megint jól jár majd,aki megveszi,de azok nem mi leszünk:(

danimester1 2015.01.03. 17:29:41

Míly meglepőőő!...vagy nem?!Hát ezt már nem is lehetett volna tovább bírni,mert ekkora nyomás alatt bárki összeroppan,ekkora versenyfutást még nem csináltunk egy játékosért sem.Megértem hogy belefáradtak.Bezzeg Törökország közelebb (közvetlen járat vagy mi?!) van,olcsóbb a játékos és relatíve még fiatal is és nem keres 2X annyit mint fiatalabb társa.Komolyan érdekelne ez milyen koncepció mi ebben a logika?!Megértem a spórolást,de könyörgöm amit összespóroltak már az elmúlt pár mercato alatt,azt be is kellene fektetni!Ha majd valóban több posztra kell erősíteni,mert sérülékenyebbek,öregebbek lesznek,a jelenlegi klasszisaink távozni akarnak(sokukon látni,hogy már elég a szuper kupa meg a pajzs) akkor majd tesznek bele?Esetleg magyarázzák majd a sok volt a scudetto most elég lesz megint a 6.(-7)-ik hely,mert legalább az EL-ben indulhatunk?!Nem hiszem el,hogy ennyire dilettánsok vannak ott,nem látják az erdőtől a fát!Nedvedet nem lehetne leigazolni a szélre kölcsön+opcióval egy fél évre?!?!Elvégre totya is 38.Srácok ha indén nyerünk valami kupát hát én nem is tudom mit teszek,ez az év lesz amikor kezdik leépíteni a csapatot.A nyáron megint nem tesznek be semmit,mondván elég erősek vagyunk.ELKESERÍTŐ AMIT MŰVELNEK!

konrad66 2015.01.03. 18:07:40

Rolandot azzal védeném meg 2 évre kb bőven jó aztán jöhet Rugani neki szoknia kell Serie A-t aztán kítűnő lesz.Shaqirit meg nem szerezzük meg télen az nekem tuti voltmár előre is,mert Marotta télen baszakodik eddig télen jött egy Padoin Peluso Osvaldo Barzagli Toni egyedül Barzagli jött be szóval örülhetünk egy Rolandonak a védelemben,legalább nem Atalantás.Ha Sneijder nem sikerül jön Diamanti ha ő se akkor megy Udinébe Marotta,hátha jön Koné.
Internek van pénze csak nem költhet Pénzügyi Fair Play miatt,egyébként előző télen is láttuk Hernanesért kirukolta 15 millliót Thohir.

konrad66 2015.01.03. 18:25:36

Vezetőség logikáját nem lehet érteni Gabbiadinit eladják fele játékjogát 6,5 millióért +Eladjuk Giovincot,hacsak Marotta nem fél attól,hogy beszopat minket,ezért Bolognának kölcsönadja vagy eladja ,ha van esze akkor helyükre kéne valakit venni Shaqiri,ezért lenne jó Tevez helyén is tudna játszani,plusz Trequaristát is tudna játszani+ tud szélsőt is játszani Giovinco+Gabbiadini =10 millió euró

Anyagakkal ne is számoljunk Giovinco 2 millió valamennyi keres ,annyit keres kb Bayernben Shaqiri ,csak kb 5-6 milliót kellett hozzá tenni a sikeres üzlethez+Rolando 4 millió

Ez 9-10 Millió ez akkora befektetés

hellan (törölt) 2015.01.03. 18:46:16

Di Marzio:
-ma újabb kapcsolatfelvétel volt a Portoval Rolando kapcsán és a következő néhány órában újabb kontakt várható a felek között, hogy lezárják az átigazolást
-holnap folytatjuk a tárgyalást a Galataval Sneijder ügyében

2015.01.03. 18:50:20

@hellan: Rolando végleg jönne vagy csak kölcsön? Nagyon remélem ,hogy csak kölcsön...

Trieszt120506 2015.01.03. 18:56:48

@Bigvee: természetesen kölcsön + opció. (a Porto kötelező opciót szeretne)

Rolando + Sneijder igazi Barmottás téli mercato lenne. :))) Egyik sem kell a kutyának sem, így kényelmesen tárgyalgathat majd egy hónapig, aztán vagy összejönnek vagy nem.

Hoods. 2015.01.03. 19:16:16

@Trieszt120506: Jobban jarnank ha inkabb nem jonne ossze. De Marotta megoldja hogy kotelezo opcio legyen Rolandora es Snejdernek is adunk 5millas fizut. Eljen!

Il Principino 2015.01.03. 19:24:48

Nem is tudom melyik kezembe harapjak...ha Sneijder nem jön össze,akkor Diamanti érkezik a maga 32 évével,de legalább a bl-ben játszhat...hurrá

MdewC 2015.01.03. 19:43:26

Játékostemető leszünk.

GabeTR 2015.01.03. 20:25:11

Pesszimista hozzáállás:
BL-ben elértük, amit akartunk. Csoportkörből továbbmentünk egyedüli olaszként, így ismét tekintélyes summa üti a markunkat a közösből. A jelenleg formán kívüli Dortmundot a mostani kerettel is megcsíphetjük. A következő kör bárkivel, aki hozható 30 millió alatt, és ér is valamit, lutri. Bajnokságban papírforma szerint (egyéni képességeket nézve) az első hely valószínűleg, a második (BL hely) tuti megvan, bár viszonylag olcsón olasz szinten minőségi játékossal a mostani felállásban hiányposztra igazolva a valószínű is biztos lehet. Védőt nem kell magyarázni. Sok a sérült, akik nem is biztos, hogy azon a szinten lesznek, mint a sérülés előtt. Kell egy nem kiemelkedő, de biztos tudású, olcsó megoldás (kölcsön + opció). Megvagyunk.
Optimista hozzáállás:
Bepróbálkoztunk a svájciért, hátha gombokért el tudjuk hozni. Közben megjelent még pár versenyző a pályán, így már nem fogják olcsón elengedni. Nagyon nem is akartuk, mivel nyáron erre a posztra érkezik Berardi (fiatal, olasz, 4 gólt rúgott egyszer a Milannak, szeretjük). A mostani formációban hiányposztra hozunk egy rutinos játékost (2014 vb 3.!!!), aki majd nálunk újra magára talál, mint Pirlo. Védő sajnos kell a sérülések miatt. valami olcsó-jót kukázunk valahonnan. Hosszú távra nem tervezünk, mert a Rugani gyerek jól tolja mostanság, nyáron berakjuk a keretben, belső védőkkel nincs probléma pár évig. Bajnokság meglesz, BL-ben meg akármi is lehet mostantól.

Nekem szimpatikusabb az optimista verzió, de sokszor a pesszimistáknak lett igazuk...

keshudioo 2015.01.03. 21:15:59

hú jaj úgy meglepődtem

Andras74 2015.01.03. 21:18:36

@GabeTR: Szerintem ez teljesen reális kép. Nem robbantunk bankot, de azért - bár csak tyúklépésekkel - előre totyogunk....

MdewC 2015.01.03. 21:30:27

Hasítunk majd egy volt interessel.
Sztem reaktiválni kéne Maldinit is a védelembe.

Shyr Kahn 2015.01.03. 22:32:06

Hurrá! Örülök a hírnek. Remélem hivatalos lesz nemsokára. Shaqiri totál zsákbamacska lett volna, Sneijder sokkal kevésbé az és nekünk nem kellenek a zsákbamacskák.

BTW egyikük sem játszhat tavasszal a BL-ben. Egyébként nem hiszem, hogy egy szarrá jutalmazott igen jó labdaérzékkel és igen jó irányítói szellemmel rendelkező, az olasz bajnokságot jól ismerő 30 éves játékos másfél évre rossz szerződés lenne. Számomra éppen Shaqiri lett volna rossz igazolás 15 milláért. Egyrészt Ő egy futóbolond és kétséges, hogy taktikailag képes lenne-e felnőni az olasz bajnoksághoz, másrészt évek után lenne képes hasonlóan jól látni a pályán, mint a holland... ha egyáltalán képes lenne olyan szintre, mert én bizony ebben is eléggé kételkedem. Talán nem véletlen, hiszen Sneijder egy zseni, akit ha sikerülne leigazolni, hasonlóan jó boltot könyvelhetnénk el, mint annó Tevezzel... remélem mindenki emlékszik rá, akkor ki mindenki fikázta Tévezt. Most is emlékezzen mindenki aki fanyalog a hollandus jöttén (ha sikerül egyáltalán elhozni). BTW Shaqiri jelenleg trequartista feladatkörre alkalmatlan.

babo0410 2015.01.04. 01:28:49

@Apuleius: Azért Di Marzio is lőtt már mellé, másrészt az még oké, hogy Shaqiri nem kell nekünk de, hogy az inter is versenyben lenne, azt kétlem. Sneijderrel meg már kifejtettem másik ciknél, nem leszünk beljebb, mert nem játszhat a BL-ben és formán kívül van, de nagyon, és már elég rég óta. Pont az a baj, hogy túl idős a kertünk. És ha már kukázunk, nem lett volna olyan játékos, aki BL-ben is bevethető? Nem a BL-re kéne erősíteni?

babo0410 2015.01.04. 01:33:57

@kg19850508: Allegri jelenlegi taktikájában nincs szélső. És a szezon közepén ne akarjunk olyan formációra átállni, amit a nyáron nem nagyon gyakoroltunk be. Allegri a 4-3-1-2-t próbálgatta a nyáron, így ne januárban találjuk ki, hogy szélsőt akarunk, és 4-3-3-at. Most igazodjunk a jelenlegi taktikához, majd nyáron ráérünk szélsőket keresni, ha szükséges.

Rivendell 2015.01.04. 05:21:54

@babo0410: kik ezek? ovis kislányok? nem tudnak más formációban játszani,talán nem 10 éves koruktól focistának készültek?

hasamat fogva nevettem rajta:DDD

Rivendell 2015.01.04. 05:23:59

@Shyr Kahn: te láttad már sáskareszt? vb-n is csak a legjobb volt kb,akkora futóbolond volt,hogy Pogba szintű gólokat akasztott:D BAyoroknál is amilyen gólpasszokat ad néha...nem 2-3m-es

sokkal nagyobb bukta lehet a holland anyagilag,már csak azért is,mert 1 fillért nem látnánk a távozásakor.

tjunior 2015.01.04. 10:07:52

@Rivendell: az teljes képért tegyük hozzá hogy 3 gólt lőtt a VBn, egy meccsen,az akkor már kieset amúgy végül 31. Hondurasnak

Rivendell 2015.01.04. 10:13:51

@tjunior: tegyük hozzá azt,hogy mellett mit játszott még,nem csak a gólok száma számít,felőlem ha 1 szélső nem szerez gólt,de a hátán viszi közben a csapatot az is bőven elég nálam. És így vagy ezzel a tkp vagy irányító esetében is,hiszen 1ik se csatár,de a játékához hozzá tartozik a gól,viszont nem követelmény.

tjunior 2015.01.04. 15:19:16

@Rivendell: semmi extrát nem mutatott komoly csapat ellen a vbn

Hoods. 2015.01.04. 15:29:14

@Rivendell: @tjunior: Akarmennyire szeretem Shaqirit es iszonyat nagy erosites lenne a szamunkra ebben tjuniornak van igaza. A vb-n nem mutatott kiemelkedo jatekot, de hat egy Svajctol elvarni ezt nem is lehetne.
Mindentol fuggetlenul nagyon nagy szukseg lenne ra.

babo0410 2015.01.04. 15:53:15

@Rivendell: Mert azt képzeled, hogy olyan egyszerű átállni egy teljesen új formációra? Akkor gőzöd nincs a fociról. Ha formációt váltasz, akkor a játék is változik valamelyest.

Rivendell 2015.01.04. 16:12:32

@babo0410: gondolom tapasztalatlan-tudatlan játékosok alkotják a csapatot.Ezzel a taktikával közünk nincs a bl-hez,de te azért aggódnál,hogy megpróbálnának váltani...grat

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása