Lippi: „Az Inter képes legyőzni a Juventust”

Lippi Marcello 3.jpgMarcello Lippi véleménye szerint az Inter korántsem vert csapatként léphet pályára a Juventus ellen január hatodikán Torinóban, és akár győzelemmel is kezdheti az új évet.

A nemrég edzőjétől megvált milánói csapat jelenleg tizennyolc ponttal van lemaradva a Juventus mögött, és a tizenegyedik helyet foglalja el, míg az Öreg Hölgy vezeti a tabellát, és eddig csak az AS Roma tűnik igazi ellenfélnek a bajnokság szempontjából.

Ugyanakkor Marcello Lippi, aki mindkét csapatnál dolgozott több évig, azon a véleményen van, hogy a két csapat összecsapásának eredménye korántsem egyértelmű.

„Kiváló mérkőzés van kilátásban, és kiváló alkalom is mindkét együttes számára. - nyilatkozta a Tuttosport stábjának az olasz válogatottal világbajnoksági győzelmet arató szövetségi kapitány.

„Nagyszerű összecsapás lesz, a kispadon helyet foglaló szakemberek között is. Roberto Mancininek sikerült áttörést hoznia az Internél, és a csapat is javuló formát mutat. Vannak jó és kevésbé jó meccseik, azonban most lelkesebbek, illetve új motivációval is szolgál az új edző.

Például a Lazio elleni második félidőben kiváló teljesítményt nyújtott az Inter. A milánói csapat a kétgólos hátrányra rendkívüli mértékű haraggal és méreggel válaszolt, a megoldást pedig Mancio jelentette.

Tisztában vagyok azzal, milyen helyzetbe került. Nincs varázspálcája, amivel mindent egyből képes megváltoztatni, azonban a csapat ismét jó úton halad.

Az új Intert nem szabad félvállról venni, javasolt félni tőlük, még ha teljesítményük jelenleg korántsem tűnik kiegyensúlyozottnak. A meccs nagyon fontos lesz a két csapat számára a bajnoki tabellán elfoglalt pozíciójuk miatt, pszichológiailag pedig különösen fontos lesz a nerazzurro csapatnak.

Az Inter továbbra is versenyre kelhet a harmadik helyért, a Napoli, a Milan és a Fiorentina csapatával együtt.

Hogy képes-e legyőzni a Juventust az Inter? Igen, de a Juve erősebb, és az utóbbi hónapokban sokat javult a bajnokcsapat. Bölcsebbek lettek, és sokkal erőteljesebb személyiséggel rendelkeznek, erre jó példa volt az Atlético Madrid elleni mérkőzés.

Otthon Európa egyik legjobb csapata ellen mesterien játszottak, ami arra utal, hogy további fejlődést várhatunk az elkövetkezendő hónapokban.

Massimiliano Allegri stílusa kevésbé energikus és félelmetes, mint az Antonio Conte idejében mutatott játék, más a taktikai megközelítés, ötletesebb, kevesebb gyors passzal előre és több labdabirtoklással.

Azonban a csapat éhsége szemernyit sem csökkent. A taktikai változtatások, amelyeket Massimiliano Allegri foganatosított, beleértve a formációváltást, a Juventust teljesebb, európaibb csapattá emelte.

Egyértelműen képesek megnyerni a bajnokságot, valamint a Bajnokok Ligájában is szépen menetelhetnek. - zárta az interjút Massimiliano Allegri és a Juventus méltatásával a tapasztalt és karrierje során rendkívül sikeres tréner.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr397024797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToTTy-Juve 2014.12.31. 11:41:27

Az első résszel egyetértek, de a második részhez csak enyittudok fűzni: REMÉLEM IGAZA VAN!

danimester1 2014.12.31. 15:30:06

Csapatunk lassan mindenkivel elhiteti,hogy képes megverni minket ebben nincs semmi meglepő.Viszont én várok némi kárpótlást a szuper kupa után,mert megérdemelnénk!A
bl-ben meg nincs mese hibátlanul kell játszani mert plusz egy körrel több pénzt kereshetünk,hogy megvehessük Sneijdert.

venember83 2014.12.31. 15:37:19

@danimester1: kárpótlást? Kitől? A csapattól vagy a vezetőségtől?

Nem volt kárpótlás az utóbbi években nyújtott gyatra Olasz Kupa szereplésért (pedig már nagyon ideje lenne a tizediknek), az EL-ben tavaly a csapat saját stadionban döntőzhetett volna, de a meccsek jelentős részén komolytalan játékot nyújtott.

danimester1 2014.12.31. 16:23:53

@venember83: Pontosan a csapattól várom a kárpótlást.Az utóbbi időben mutatott lélektelen semmi amit letettek az asztalra,ezért várok némi jóvátételt.A vezetőség meg egy másik tészta,ők ha megfelelően igazolnak,értsd Saq 15M-ért apró,nálam ez már kárpótlás részükről,persze csak nyárig.A 10. kupa még várat magára,de mint tudjuk az az utolsó a sorban,inkább a BL.re hajtsunk rá.A szokásos rizsa meg nem érdekel amivel "etetnek" minket,mert tudjuk nem úgy van,ezt bizonyították a szuperkupán.

MDaniel98 2015.01.04. 14:02:17

Igazából teljesen mind1, mert, ha bajnokok akarunk lenni, akkor az Interhez hasonló középcsapatokat mindenféle komolyabb megerőltetés nélkül vernünk kell.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása