Allegri: „Határozottságra lett volna szükség”

allegri_massimiliano_csalodott.jpgMassimiliano Allegri az elvesztett Szuperkupa döntőt követően úgy nyilatkozott, hogy csapata meccslabdákat pazarolt el.

A trénernek ez volt az első lehetősége, hogy begyűjtsön egy trófeát a torinói csapattal, míg a Juventus rekordot állított volna be a hetedik megnyert Szuperkupa révén.

„Mindkét csapat nyílt futballt játszott, azonban sajnos két perccel a vége előtt gólt kaptunk. Ezt követően három meccslabdánk volt a tizenegyeseknél, azonban egyikkel se éltünk. - mondta a szakember közvetlenül a meccs után a Rai Sport riporterének.

A 2-2-es döntetlent követően nem született döntés az első öt pár büntetőt követően sem, majd további tizenegyesekre került sor, hogy fény derüljön, ki viheti haza a Szuperkupát. Gigi Buffon a pontrúgásoknál ismét bizonyított, ám a kihagyott helyzetek miatt három bravúros védése is elégtelennek bizonyult a győzelem biztosításához.

„Szenvedtünk az első félidőben, aztán gólt kaptunk, amikor elvesztettük a labdát a középpályán, szóval egyértelműen jobban is teljesíthettünk volna.

A döntetlen után magasabb sebességre kapcsoltunk, és ez nem egyszerű olyan technikás csapat ellen, mint a Napoli. Ezen kívül kissé fáradtak vagyunk a szezon ezen részében. Egyértelműen határozottabbnak kellett volna mutatkoznunk a hosszabbítás utolsó két percében.

Ezt követően a riporter arról kérdezte Massimiliano Allegrit, miért cserélte le Andrea Pirlót pillanatokkal a Napoli gólját megelőzően.

Andrea nagyszerűen bánik a labdával, azonban olyasvalakire volt szükségem, aki kicsit jobb teljesítménnyel szolgál védekezésben. Sajnos azonban rögtön a csere után gólt kaptunk.

A srácok jó teljesítményt nyújtottak, ezért kár, hogy ilyen eredmény született. Ez a trófea két perccel a lefújás előtt még a miénk volt, azonban továbbra is a Serie A bajnoki tabella élén van a csapat, és továbbjutottunk a Bajnokok Ligájának kieséses szakaszába. - próbálta vigasztalni a szurkolókat a tréner.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr197005421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2014.12.23. 09:01:07

Sajnos a tizit nem lőheted be senki helyett...

Jack Bauer 24 2014.12.23. 09:17:50

1000-szer megnyerhettük volna a tegnapi meccset! A fejekben kell rendet rakni és a hozzáálláson változtatni!

GLB 2014.12.23. 09:42:54

Mai napig nem értem,hogy amikor vezetést szerzünk mi a pöcsért kell visszavenni a tempón de nagyon.Ez akkor lenne jó ha tudnánk kontrázni de az meg nekünk nagyon nem megy főleg egy Lórival.

venember83 2014.12.23. 09:47:35

Kicsit jobban oda kellett volna tennie magát a csapatnak, ennyi varrható Massimiliano nyakába, a felállás megfelelő volt, csak a mentalitással voltak gondok.

A tizenegyest valóban nem lőheti be az edző, de az vicc, hogy 2-1-nél mennyi helyzetet engedélyezett a Juve az ellenfélnek, plusz kaphatott volna büntetőt is a Napoli, szóval csak magát okolhatja a Juventus a vereségért, ezt érdemelte a csapat.

Goku06 2014.12.23. 10:10:17

nem akarok vészmadár lenni, de egyre jobban elhitetjük az ellenfelekkel hogy ez a Juve igenis sebezhető.. Olasz kupára januárban rá kell menni, mert a scudettonál lehetnek még problémák. és természetesen a BL-t kell NAGYON komolyan venni.

danimester1 2014.12.23. 11:24:39

Szerintem Allegri jó taktikát talált ki a csapatnak ami működik.Viszont amíg ilyen flegma hozzáállást tanúsítanak addig nem számíthatunk jobb eredményekre.Slussz poén meg az,hogy a vezetést nem tudtuk megtartani 1-2 percig.Amit meg Gigi művelt már emberfeletti volt,de a csapattársak nem voltak partnerek.Mindig azt hiszi az ember,hogy ez jó lecke minden ilyen elkúrt meccs után,de képesek saját magukat megcáfolni.Szerintem oda kéne nekik csapni határozottabban pl. egy kis pénz megvonással,attól talán az eszükhöz kapnának.Mivel nincs padunk ezért padoztatással nem tudunk büntetni. Elérkeztünk az átigazolási szezonhoz és remélem ha nem tudnak minőségibb játékost/okat hozni inkább hagyják a fenébe,mert a töltelékkel csak a pénzt szórjuk el.Frissíteni kell a kereten,mert úgy érzem a java már nagyon is jóllakott,ezért is futballozik úgy ahogy.

danimester1 2014.12.23. 11:26:44

@venember83: +1 Számomra is érthetetlen mikor egy-egy meccsen olyan lélektelenül lézengenek a pályán.Frissíteni kell a kereten,mert úgy érzem a java már nagyon is jóllakott,ezért is futballozik úgy ahogy.Valamint most már épp ideje lenne a minőségre utazni és nem a mennyiségre.

rockitbaby 2014.12.23. 11:40:44

A meccs rávilágított néhány elég sajnálatos tényre a csapattal kapcsolatban:
-Vidal még mindig nincs formában, pedig meccs már van a lábában, bizalmat is kapott. Talán valami eltört benne, de ezelőtt nem csinált ilyen flegma ladbaeladásokat, még akkor is, ha a védekezése többé kevésbé rendben volt.
-A csapat év végére elfáradt, nem is kicsit. Sok mindennek köszönhető, de leginkább a sok sérülésből fakadó rotációs hiánynak.
-A védelmünk katasztrófa, bármikor képes gyermekded hibákra. Buffon nélkül a Napoli meg is szórhatott volna minket. Valamit sürgősen kezdeni kell ezzel.
-Nincs a csapatban felsőhangon csak 4-5 olyan játékos, aki képes elbírni a teherrel, mint pl a 11-es párbaj. Ez a BL-re kevés, mert ott még könnyebben előfordulhat ilyen eset.
-Tévez kivételével a csatáraink nagyon nincsenek formában, Llorente még csak csak lekészít, de Morata eddig nem szolgálta meg a 20 milliót, Gio eddig sem volt tényező, Coman pedig kitudja miért nem szerepel.
-Bár nem egy BL meccs/döntő volt, de akkor is kupa, és szégyenteljes volt a vezessük és tartsuk meg mentalitás. Ez nem a Capello féle csapat, amelyik ezt meg is tudta tenni. Az is szembetűnő volt, hogy mennyire nem sikerült a fiúkat motiválni.
-Allegri bár korrektül nyilatkozik, és a mostani Licti-Padoin csere bár megmagyarázhatatlan, eddig nem volt gond, tudta a fiait tüzelni. Most nem tudom mi volt, bár az is igaz, hogy nem ő tehet róla, hogy többen is kutyaszarul rúgták a maguk büntetőjét...

Szumma szummárum, ha komolyan akarjuk venni a BL tavaszt, akkor bizony nem tehetjük meg, hogy a januári mercato-t kölcsön hulladékokkal oldjuk meg.

GabeTR 2014.12.23. 12:06:18

Nagyon érett már a formáció váltás - még akkor is, ha a kényszer szülte - és az elején jobban is szaladt a szekér, de a december szinte katasztrófa a játékban. Céltalan labdajáratás mindenféle elképzelés nélkül. Pedig látni lehet, hogy mire lenne képes a csapat, pl. 2. gól, hosszabbítás nagy része.
Bosszantó a Szuper Kupa, mert kiénekelték a szánkból a sajtot.

Tony. 2014.12.23. 12:36:03

Allegri -1 trófea.

MDaniel98 2014.12.23. 16:32:40

Az a baj, hogy túlságosan ráültünk az eredményre 2X is, a Napoli meg köszönte ezt.2X is...

Juventus 2014.12.25. 10:53:54

@Tony.: biztos erről is tehet...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása