Lichtsteiner: „Nehéz dolgunk lesz a Sampdoria ellen”

lichtsteiner_stephan_studioban.jpgCsütörtökön Stephan Lichsteinert kapta mikrofonvégre a Juventus TV, aki kihasználva az alkalmat megosztotta véleményét a BL-továbbjutásról, azonban szó esett számos egyéb témáról is, például játékrendszerről és kiemelkedő csapattársakról.

„Véleményem szerint az első és legfontosabb a Juventus számára, hogy továbbjutottunk a csoportból. - mondta a svájci védő a JTV műsorában.

„A Juventus számára kötelező legalább a kieséses szakaszba eljutni, figyelembe véve a csapat minőségét, a klub méretét, illetve leginkább a szurkolók miatt.

Véleményem szerint a klubnál elvárás, hogy a Juventus eljusson a második fordulóba. Ezúttal kínlódtunk pár alkalommal, ami természetes, és kissé aggódtunk azok után, ami tavaly történt.

Három vagy négy csapat egyértelműen előttünk jár, és nagyon nehéz dolgunk lenne, ha őket kellene legyőznünk két meccs alatt.

A többi ellenfél tekintetében elmondható, hogy rendelkezünk a szükséges játékosokkal, edzővel, személyzettel és szurkolókkal, ami a győzelemhez szükséges, illetve talán lesz egy kis szerencsénk is, ami elengedhetetlen a sikerhez.

Véleményem szerint a játékunkra pozitív hatással van, ha egy kis hely adódik előttünk. Így gólokat szerezhetünk például egy kontratámadással.

Ahogy láthattuk a bajnokságban és az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligájában, amikor az ellenfelek bezárkóznak és betömörülnek a kapu elé, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülünk.

Amikor viszont olyan csapat ellen játszunk, amely kissé nyíltabb futballt alkalmaz, mindig számos lehetőséget kialakítunk.

A Bajnokok Ligájában kevés olyan csapat van, amely visszahúzódik és kizárólag védekezéssel törődik, mivel ebben a kiírásban jelentős csapatok vannak, akik futballozni akarnak.

A svájci védő az interjúban ezt követően szólt egykori és jelenlegi csapattársakról, azonban nem tudta megnevezni, ki volt a legjobb játékos, akivel pályára léphetett.

„Nem tudok egy adott játékost kiemelni, mivel több rendkívüli játékossal volt lehetőségem futballozni.

A jelenlegi csapatból megemlíteném a hálóőrünket, Gigi Buffont, majd Andrea Pirlót és Carlos Tévezt, a közelmúltból pedig mindenképpen kiemelhető Alessandro Del Piero.

Ezek a játékosok nap mint nap lenyűgöznek. Még Paul Pogba is rendkívül fiatal kora ellenére fantasztikus futballista. Ők olyan játékosok, akikről majd idősebb korban mesélhetsz a barátaidnak.

Az interjúból természetesen nem maradhatott ki a játékrendszer témája sem, miután a Juventus Massimiliano Allegri irányítása alatt már több rendszert is hatékonyan alkalmazott idén.

„Én a hátsó négyes védősor részeként érzem magam a legjobban. Mindig is ezen a véleményen voltam, bár jól érzem magam a háromvédős rendszerben is. Nem jelent mindez újdonságot számomra, hiszen a Lazio csapatában futballoztam négyvédős rendszerben.

Antonio Conte első szezonjában is négy védővel játszottunk, és ez kissé könnyebb számomra, mivel így többet kell foglalkozni a labdával, és kevesebbet kell futni.

Nagyobb védelmet nyújt a négyvédős rendszer, mivel mindig van valaki a közeledben. A 3-5-2 esetében néha elszigetelődhet az ember, tehát számomra mindenképpen a négyvédős rendszer a nyerő.

Végül a beszélgetés a következő ellenfélre terelődött, Stephan Lichtsteiner pedig figyelmeztetett mindenkit a Sampdoria minőségére, valamint elismerően nyilatkozott Siniša Mihajlovićról.

Az Öreg Hölgy vasárnap ebédidőben fogadja a Samp együttesét, amely jelenleg a bajnokság negyedik helyét foglalja el, közel a Bajnokok Ligája lehetőséget biztosító pozíciókhoz.

„Tavaly a Sampdoria nagyon jól teljesített. A csapat számos erős játékossal rendelkezik, nem becsülhetjük le őket, mivel csatáraik nagyon erősek és gyorsak.

A középpályájuk és a védősoruk is nagyon erős, megbízható. Aztán kiemelhető az edzőjuk, Siniša Mihajlović, akit nagyon kedvelek.

Nem láttam az összes meccsüket, de tetszik a tréner jelleme, ő száz százalékig beleéli magát a futballba. Nagyon nehéz mérkőzésünk lesz, és szükség lesz az összes szurkoló támogatására.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr456976911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drughi Di Bianconeri 2014.12.12. 11:04:17

Bizony, a héten már találkoztunk egy alattomos favágó csapattal a BL-ben, erre jön a másik, a bajnokságban :D
Nem nagyon kéne belemenni velük az adok-kapokba,mert így is rengeteg a sérültünk. Legyen meg a 3 pont és ne sérüljön le senki.

A 'terminátor' nyilatkozata profi és szimpatikus is, bár van 1 mondat amin kissé elmosolyodtam :
"...gólokat szerezhetünk például egy kontratámadással."
Lehet,hogy én emlékszem rosszul, de az utolsó igazi kontra gólunk nem a tavalyi Lazio elleni szuperkupa meccsen volt, 2013 augusztusban ? :D
A Juvenak számos erőssége van, de a kontrázás szerintem kifejezetten gyengepont és ez Contenál is így volt.

Végre a svájci is kimondta,amit mindenki lát: hogy Ő igazából jobb hátvéd,annak pedig nagyon jó.

Azt nem értem,hogy miért nem említette meg a szerződését...most akkor marad, megy ?
Tud valaki infot ezzel kapcs. ?

Devilke Balla 2014.12.12. 11:11:30

@Drughi Di Bianconeri: sztem Tevez Parma elleni golja kontragól volt,javits ki ha tévedek.

Drughi Di Bianconeri 2014.12.12. 11:14:26

@Devilke Balla: 1 ember 60 méteres szólója is kontra támadás lenne ?
Szerintem inkább egy játékos zsenialitását tükrözi,nem egy felépített akciót, főleg hogy azt tényleg teljesen egyedül vitte végig, a labdaszerzéstől kezdve.

Mindenesetre a lényegen nem változtat : a kontra-támadás,mint műfaj,nekünk kifejezetten gyengeségünk és olyan ritka elem,mint a fehér holló.

GabeTR 2014.12.12. 11:39:48

@Drughi Di Bianconeri: Valóban, erre az 5-3-2 kevés lehetőséget adott, mostanság talán több ilyen lesz. Utolsó: Pogba Lazio ellen. Mondjuk az tetszetős volt! ;)

Il Principino 2014.12.12. 12:09:54

Ez mind szép és jó amit lenyilatkozott,már csak a felesleges szövegelésről/reklamálásról kellene leszoknia!Most látom,hogy vasárnap milyen szar időpontban játszunk,remélem azért felpörögnek a srácok,nem szakad meg a hazai sorozatunk:)A Genoa meg tudja a dolgát:)

Barolo 2014.12.12. 12:25:23

@kg19850508: +1
Az időpontokat én sem értem.... most néztem és ha nem változik, akkor a januári rangadóink is elég furcsa időpontokra kerültek.
Forza Juventus!

Ádám.84 2014.12.12. 13:05:31

@Drughi Di Bianconeri: a legutolsó hírek szerint valószínűleg 2017-ig fog hosszabbítani, biztosat meg akkor, ha már aláírták a szerződést :)

Devilke Balla 2014.12.12. 16:58:50

@Drughi Di Bianconeri: Tevez gyonyoruen oldotta meg a dolgot,és lehet hogy nem igy akartuk,de ugye szinte mindenki hátul volt,ha nem is tudatos volt az akcio,de hátulról elore lett rugva a labda,és igen Teveznek ugyan meg kellett harcolnia a labdáért,és szépen csinálta az egészet,de a lényeg hogy védekezésbol pillanatok alatt golt lottunk,ugy hogy az ellenfélt nem tudott visszazárni. szerintem ez kimeríti a kontra fogalmát. labdaszerzsébol gyors letámadás.

Hogrin 2014.12.12. 22:23:11

@FCB551:
Ez is megerősíti azt a tényt, hogy a játékunk nagyrészt abból áll, hogy a védőink és Pirlo passzolgatnak hátul :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása