Ravanelli: „A Juve csatárhármasa nem működhet”

Vialli-Del Piero-Ravanelli harmas.JPGA Juventus legendás csatára, Fabrizio Ravanelli úgy gondolja, hogy egykori csapatánál nem működne egy Carlos Tévez, Álvaro Morata és Fernando Llorente alkotta támadósor.

Fehér Toll nyilatkozatában azokra a feltevésekre válaszolt, amelyek szerint Massimiliano Allegri Carlos Tévezt trequartista szerepkörben játszatná, amennyiben az Öreg Hölgy edzője az Olimpiakosz ellen eredményes 4-3-1-2 felállás további alkalmazása mellett döntene.

A torinói pályafutása során Fabrizio hasonló rendszerben játszott, társai pedig a komoly játékerőt képviselő Alessandro Del Piero és Gianluca Vialli voltak.

Ugyanakkor a Middlesbrough csapatát is megjárt egykori játékos szerint ugyanaz a rendszer nem alkalmazható a Tévez, Llorente és Morata hármas esetében.

„Véleményem szerint nagyon nehéz lenne megtalálni az egyensúlyt a csapattal, ha mindhárman egyszerre a pályán lennének. - nyilatkozta sok torinói szurkoló kedvence a Tuttosport számára.

„Érthető, ha a Juventus mindhárom játékost beveti félórára eredménykényszerben, azonban teljesen más helyzet lenne a három játékos pályára küldése a kezdő sípszótól.

Olyan támadó játékos esetén, mint például Ezequiel Lavezzi, aki a védekező feladatokban is képes besegíteni, más lenne a helyzet, azonban Carlos Tévez, Álvaro Morata és Fernando Llorente vérbeli csatár, még ha különböző jellemzőkkel is rendelkezik mindegyikük.

Hogy én miért tudtam Alessandro Del Piero és Gianluca Vialli társaságában játszani? Mi nagyon sok áldozatot hoztunk a csapatért. Mi voltunk az első védelmi vonal, azonban az edzéseken végrehajtott rendkívül intenzív munkának köszönhetően a kapu előtt is hatékonyak lehettünk.

A hármunkból álló szerkezet tökéletes volt labda nélküli játékban, azonban az is vitathatatlan, hogy egy Alessandro Del Pierót, Gianluca Viallit és személyemet felvonultató támadósorral egyenértékűt a Juventus azóta se tudott pályára küldeni. - zárta az interjút mindenféle szerénység nélkül Fehér Toll.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr746879843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2014.11.09. 11:10:07

Nincs is szuksege szerenysegre...tenyeket mondott igaza van!

venember83 2014.11.09. 11:25:16

Nem tudom, ki hogy van vele, de a cikkhez való kép keresése során nem kis nosztalgiahullám kapott el, na meg a "régen minden jobb volt" szemlélet.

Megjegyezném, véleményem szerint jelenleg se nagyon rendelkezik a két spanyol óriáson kívül senki egy Vialli-Del Piero-Ravanelli értéket képviselő csatársorral.

Devilke Balla 2014.11.09. 12:43:44

@venember83:
"Megjegyezném, véleményem szerint jelenleg se nagyon rendelkezik a két spanyol óriáson kívül senki egy Vialli-Del Piero-Ravanelli értéket képviselő csatársorral. "

az a durva,hogy mostanában azért C.Ronaldonak meg Messinek mennyire egyszeru megnyerni az aranylabdát. Vannak most is klasszisok,de vhogy egyre kevesebb az igazán nagy focista. Azért amikor Zidane,Rivaldo,Ronaldo,Beckham,Kluivert,Del Piero,Maldini,Nesta,Giggs,Scholes,Owen,R.Carlos,Kahn,Canizares,Batistuta,stb....huuuu de mennyire más volt akkor a helyzet.

rockitbaby 2014.11.10. 09:44:20

@Juvegaspy: Azért Tévez és Llorente is elég komolyan visszazár, ha kell. Ráadásul korábban az argentín még a középpályáig is visszalépett labdáért, mert annyira nem akart előre jutni az. Szerintem merő sületlenség, hogy nem bírná el a csapat a 3 csatárt. Vidal-Marchisio-Pogba hármas, a védelemből megtámogatva, el kell, hogy bírja. Mind nagy teherbírású játékosok, sok futómennyiséggel labda nélkül is. Az más kérdés, hogy alapvetően megéri-e őket egyszerre a pályára tenni. Llorente és Morata szinte kioltanák egymást. ÉS ez még a jobbik eset lenne. Ha egymásban botlanának meg, akadályozzák egymást, az a katasztrófa. Ezért is csak egymás cseréi. Nem azért nem szerepelnek egyszerre, mert nem bírná el a csapat, hanem taktikai szempontból öngól lenne a két spanyol egyszerre a pályán.

IzY 2014.11.15. 16:17:42

Azért most elég hülyeséget mondott Ravanelli, pont Tevez olyan aki akár a saját kapujáig is visszamegy ha kell és onnan indul meg az ellenfél kapuja felé.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása