Pogbát jutalmazták a Castagna d'Oro díjjal

Pogba Paul_gólöröm hátulnézetből.jpgA sorsdöntő Bajnokok Ligája győzelmet követően, a győztes találatot szerző Paul Pogba rangos elismerésben részesült, hiszen az egyik legtekintélyesebb szurkolói szervezet, a Juventus Club Mottarone által alapított 'Castagna d'Oro' díj a harmincadik alkalommal került átadásra, s az idei kitüntetett az öreg Hölgy ifjú francia középpályása volt.

Ezzel Pogba olyan francia világklasszisok nyomdokaiba lépett, mint a legelső díjat elnyerő Michel Platini, vagy a klub történetének legeredményesebb külföldi góllövője, David Trezeguet.

"Pogba fiatal játékos, aki fejlődik minden egyes mérkőzéssel. Még rá kell lelnie a folyamatosságra, de olyan vele született minőséggel rendelkezik, amely a világ legizgalmasabb játékosai közé emeli." - nyilatkozta a díjátadó alkalmával Pogbáról a klub sportigazgatója, Beppe Marotta.

"Úgy gondolom, hogy csatlakozhat azokhoz a honfitársaihoz, akik történelmet írtak a Juventusszal. Ha az eddig nyújtott teljesítményét, valamint a klubnál és a válogatottnál mutatott játékát vesszük alapul, úgy gondolom, hogy az elődeihez hasonló, dicsőséges pályafutás áll előtte."

Marottát megkérdezték a győztes Bajnokok Ligája mérkőzésről is, s a szakember ugyan némi csalódottságnak adott hangot az utolsó pillanatokban kimaradt büntető miatt, mégis elégedetten értékelt.

"A hab lemaradt a tortáról, azonban nem feledkezhetünk meg a játékosaink félelmetes teljesítményéről, az edző hatalmas koncentrációjáról, s mindenek előtt a szurkolók támogatásáról, hiszen valóban a tizenkettedik embert jelentették a pályán."

Természetesen szóhoz jutott a díjazott is, s Pogba szerényen és a kedd esti győzelem örömének hatása alatt nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

"Elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakulnak, s továbbra is hasonló teljesítményt kell nyújtanom. A Juventus csapatának tagjaként, nem pedig top játékosként tekintek magamra, s boldog vagyok itt. Meghosszabbítottam a szerződésemet, s szeretem azt, amikor játszom, s magamra húzhatom a Juventus mezét." - nyilatkozta a kitüntetett.

A csapat új felállásban, 3:2-es győzelmet aratott az Olimpiakosz Pireusz elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, s Pogba elárulta, hogy az új mester, Massimiliano Allegri csapatában és taktikai szisztémájában is kiválóan érzi magát.

"Jól érzem magam, bárhol is vetnek be, s mindig jól érzem magam, ha játszom. Ami engem illet, az új játékrendszer nem változtatott semmit sem. Jól játszottunk és mindannyian örülünk a győzelemnek."

"Boldog vagyok, hogy a dolgok tegnap így alakultak, mivel nem hibázhattunk. A csapat látványos módon adott választ. Olyan nagy volt a tét, s mi játékosok ilyen estékről álmodozunk. Mindenkinek megmarad majd az emlékezetében, mivel igazán csodálatos volt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr366872391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása