Morata hétfőn már a Juventus játékosa lehet

Morata Alvaro_3.jpgAz olasz és a spanyol média egybehangzó állítása szerint Álvaro Morata ügye hétfőn lezárulhat, s a Real Madrid fiatal játékosa még aznap a Juventushoz igazolhat.

A Marca korábban arról számolt be, hogy a madridiak 21 esztendős, saját nevelésű támadója örömét fejezte ki a két klub között megszületett megállapodást követően.

"Nagyon boldog vagyok, számomra ez személyes kihívást jelent." - idézte Moratát a madridi székhelyű hírforrás, megelőzve a klubok hivatalos bejelentését az ügyben.

Az olasz és a spanyol sajtó is tudni véli, hogy Morata már a felkészülés első napján, vagyis hétfőn magára öltheti a zebracsíkos mezt, s csatlakozhat az Öreg Hölgy keretéhez.

A hírek szerint a Juventus lnégy évre szóló szerződést köthet Moratával, 18 millió eurót fizethet a Real Madridnak, s az összeg bizonyos bónuszok életbe lépésével 22 millió euróra növekedhet, a spanyol klubnak pedig 35 millió eurós visszavásárlási joga lesz majd a játékosra az első két év során.

Ezen túlmenően, a Real Madrid szeretne egy külön záradékot illeszteni a kontraktusba, amely biztosítaná, hogy a Juventus ne adhassa tovább Morata játékjogát egy másik spanyol klubnak, azonban a torinói vezetőség határozottan ellenáll a kérésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr26495255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2014.07.10. 09:40:57

Nem akarok vitát gerjeszteni és leírni sem a srácot.DE!Ennyiből meglehetett volna venni Immot is és ő mégis csak olasz ráadásul bizonyított is egy 20+ gólos szezonnal.Számomra érthetetlen az olasz fiatalok mellőzése és az,hogy előbb kap egy külföldi srác bizalmat azaz jobban bíznak benne mint egy majdnem saját nevelésbe aki itt nőtt fel.Attól függetlenül sok sikert neki nálunk és le a kalappal a reál előtt ha így és ilyen könnyen palira tudott venni minket.Nagy respeckt Marottának...

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 09:59:52

@danimester1: Immobile eladását én még a mai napig nem tudom felfogni, miért nem kellett nekünk az olasz gólkirály??? És ha már nem kellett mert esetleg úgy gondolták hogy Llorente-Tevez az első számú csatárok, akkor miért kellett vicc áron eladni???

Morata-val nekem semmi bajom. Azt se értem kinek mi baja van ezzel a 18 millával???

Goku06 2014.07.10. 10:04:10

Marotta helyében 30 millát utalnek a realnak Morata ért...

Ha már fiokcsapat lettünk, akkor abból mi legyünk a legjobbak. De vajon akkor most mi is bl cimvedok vagyunk????

rockitbaby 2014.07.10. 10:11:07

@Goku06: Majd jövő szeptemberben. De viccet félretéve, ezt az igazolást nem lehet semmilyen szempontból megvédeni. Rendben van, hogy Conte-nak nem kell az oalsz gólkirály Immobile - írásban nem megy át így jelzem, hogy ez szarkasztikus hangnemet üt meg -, és eladtuk bagóért. Majd jön helyette egy még annyit sem bizonyított csatár. Most akkor ha lhet hinni annak, hogy több beleszólást kapott a Mester az igazolásokba, akkor kezdek elgondolkozni azon, hogy mekkora hiba is volt ez. És akkor még a szívszerelmét Ranocchia-t nem is említettem, hál'istennek az Inter nem akar megválni a legesélyesebb CSK-jától.

Tisztelem és becsülöm Conte-t, azért amit elért itt és kitartott, látott fantáziát a tervekben, de ha még ennél is nagyobb beleszólást kér az igazolásokaba, akkor azt mondom, eddig és ne tovább. Ezzel nem az edzői kvalitásait becsmérlem, hanem a manager-it.

Apuleius 2014.07.10. 10:25:14

Minden más tényezőtől függetlenül, ezek a vásárlási kondíciók nevetségesek, vállalhatatlanok, s a Juventus számára maximálisan előnytelenek.

Zs1973 2014.07.10. 10:33:19

Srácok!
Miért nem pattantok már le erről az Immobile gyerekről?Volt egy szaros Torinoban egy jó szezonja és semmi több.Majd ha a Dortmundban is megmutatja akkor sajnálkozhatunk,de addig teljesen felesleges.Moratat nem ismerem,de valami miatt nagyon akarják és ők lássuk be jobban értenek a focihoz mint itt bármelyikünk is.Marottát meg lehet szidni és el lehet mondani minden kreténnek,de azért gondoljátok végig,hogy kiket is hozott ide.Persze voltak melléfogásai,de azért java részt jó munkát végez.Ez nem FM14!

harciretek 2014.07.10. 10:36:44

Nem értem, mi ez a negatív hozzáállás sok kommentelő részéről. 20 millió € körüli összegért (manapság ez a reális ár egy ilyen játékosért) megszereztük a Real Madrid egy fiatalját, aki az utóbbi években Mourinho és Ancelotti keze alatt, CR, Benzema, Di María, Bale, Casillas mellett edződött, pályára lépett és gólokat lőtt a BL-ben és spanyol bajnokikon. Nyilván oka van, hogy inkább őt favorizáljuk Immobile-vel szemben. Szerintem elég esélyes, hogy Immobile az olasz közegen kívül kevés lesz és mi a tervek szerint egyre inkább szeretnénk Európa felé is orientálódni. Én azt mondom, majd meglátjuk, mit tud a srác. Hajrá Morata!

Goku06 2014.07.10. 10:43:26

@Zs1973: @harciretek:
Nekem nem feltétlenül az árával van gondom. Kicsit rá fizettünk, de ezt már megszoktuk...

A gond az hogy NEM szereztük meg. A real visszaveszi amint elobujik a tehetség a sracbol. Ha az opciojuk 50 millió lenne, akkor lenne oké az üzlet. De legalább a duplája az árnak.
Miért jó ez nekünk?

tjunior 2014.07.10. 10:46:59

@harciretek: Nekem személy szerint, és szerintem a legtöbb embernek a visszavásárlási opcióval van bajom/bajunk. Az ára olyan amilyen, 21 éves tehetséges, nem fogják hozzánk vágni 2 millióért ez oké. Viszont ezzel a visszavásárlási opcióval nem látom, hosszútávon hogy jöhetünk ki jól. Még csak azzal sem lenne bajom, ha nem válik be, nyilván nem lenne jó ha kidobnánk felesleges ennyi pénzt, de egy igazolás mindig rizikóval jár, új ország, életstílus, nyelv, elvárások stb. Viszont ha beválik...akkor kineveltünk bagóért a madridnak egy klasszist, na ez nem tetszik. Persze Morata keresztbe tehetne ennek, de azért komolyan nem várhatja senki tőle, hogy ne akarjon visszamenni a nevelőegyesületébe ha vissza akarják vásárolni.

harciretek 2014.07.10. 10:53:13

A visszavásárlási opcióról meg annyit, hogy a Realnak biztosan nem fog kelleni, ha nem lő 25-30 gólt egy szezonban és nem lesz körülötte hatalmas őrület (kb. Higuaín esete). Olaszországban 25-30 gólt lőni kb. esélytelen, főleg úgy, hogy Tevez és Llorente is elég komoly konkurencia, ha lő 10-15 gólt, az nálam már jó. Ha meg lő 25 gólt, örüljünk, hogy egy szezont nálunk játszott és +10 millát nyertünk rajta.

devil-z 2014.07.10. 10:59:03

@tjunior: ezzel most teljesen egyetértek

@harciretek: "Ha meg lő 25 gólt, örüljünk, hogy egy szezont nálunk játszott és +10 millát nyertünk rajta." - ezen először mosolyogtam de aztán rájöttem te komolyan gondolhatod

Apuleius 2014.07.10. 11:01:40

@harciretek: "Ha meg lő 25 gólt, örüljünk, hogy egy szezont nálunk játszott és +10 millát nyertünk rajta."

Hmm, hmm és hmm. Egyfelől természetesen komoly igazság van abban, amit írsz, ugyanakkor azt gondolom, hogy ez nem a Hellas Verona, nem a Chievo és nem is a Sassuolo, hanem a JUVENTUS, amelynek pusztán presztízsből sem biztos, hogy bele kellene mennie ilyen, számunkra meglehetősen előnytelen feltételekbe. A Juventus Európa egyik legpatinásabb klubja, amely aktuális szinten is ott van a kontinens 10 leggazdagabb klubja között, nem válhatunk fiókcsapattá.

Másokhoz hasonlóan, nekem is a visszavásárlási opcióval van gondom. Ha már így csináljuk, akkor olyan magas összeget kellene kialkudni, amely esetében a Real Madridnak többszörösen is meg kell majd gondolnia a visszavásárlást (a 30-33 millió, amiről írnak, nem ilyen összeg).

rockitbaby 2014.07.10. 11:01:55

@harciretek: Csak hogy nem nyerünk rajra 10 milliót. 22 millió + bónuszok feltételekkel hozzuk el, és a Madrid 30-ért veheti vissza. HA 5 milliót nyerhetünk rajta, már jók vagyunk. És ez olyan időszakaban, ahol Pogba-ért 70 milliók repkednek, kb nulla. És ha meg is lövi a 25 gólját és visszaveszik, mi hol fogunk tartani? Volt egy csatárunk aki jó, de nincs esélyünk megtartani és hála a visszavásárlási összegnek esélytelen, hogy abból még pótolni is tudjuk. Ez semelyik univerzumban nem win számunkra!

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 11:14:16

@rockitbaby: 13 milliót nyerünk rajta ha a cikkben található információk helytállóak és amennyiben az a forgatókönyv következik be hogy Morata jó teljesítményt fog nyújtani zebraként. Csak azt nem tudjuk hogy mi az a jó teljesítmény a reál számára. 20 gól körül lőne, amit én kizártnak tarok, akkor már valszeg vissza veszi a srácot. És én meg úgy gondolom hogy ebben az esetben jól járunk vele mert ez azt jelenti hogy lesz 1-2 évig egy jó csatárunk aki gyakorlatilag semmibe nem kerül sőt keresünk is rajta.
Ha nem válik be akkor is egy 10 milla körül el tudjuk passzolni mivel 7-8 millát adnak az Isla félékért is.
Én nem látom hogyan lehetne ez nagy bukta ez az üzlet mikor eleve nem is beszélünk nagy összegekről.

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 11:27:05

@Apuleius: A Juventus a Real-hoz képest anyagilag egy vidéki kis egyesület!
Ez a mi vagyunk a juventus és nagy csapat vagyunk szöveg ezt ugye tudod hogy csak a juventus szurkolók fejében létezik. Van itt kérem Cselski, Mu, Man City, PSG, Barca stb akikhez képest anyagilag szintén kis vidéki csapat vagyunk.
Tehát ne csináljunk már abból presztízs kérdést ha reál az egyik tehetségét csak vissza vásárlási opcióval kívánja odaadni. Ha olyan nagy csapat vagyunk akkor hajtsuk el a Real-t és vegyük meg Sanchez-t 40-ért meg Agüero-t 50-ért, mutassuk meg hogy van presztízsünk, mi a juventus vagyunk! Ja hogy erre nincs pénzünk! Szóval jó lesz nekünk Morata, ez jelenleg amire futja és örüljünk ha jó fogja nyomni mert akkor ingyé lesz egy jó csatárunk pár évig és ugyis csak ez számít az ingyé meg a lejárt szerződésű és akciós öreg sztárok, stb.. Ezek beleférnek a presztízsbe??? Vagy az Isla és Padoin félék??? És a Real akkor nem büdös ha 70-80 millát kiad az egyik játékosunkért, lásd Zidane, vagy esetleg majd Pogba és Vidal???

rockitbaby 2014.07.10. 11:31:40

@pedronegro: Jelen pillanatban számunkra ez igenis nagy összeg. Nem tudja senki, mit tartalmaz a bónusz része a szerződésnek, tehát mire jár és mire nem. Football-italia-n lehet olvasni egy olyan cikket is, amiben inkább egy az egyben megvennénk, kizárva a visszavásárlást, valamint ha ez mégsem, akkor 18 misiért jön és a Real 30-ért veheti vissza, mi meg ragaszkodnánk ebben az esetben a 40 milliós visszavásárlási árhoz. De a 18-ban nincsenek benne a bónuszok, amikkel ha a Real élne a visszavásárlással, akkor számolni kell. Így ez nincs 10 millió sem, amit nyerhetünk ezzel, és ebből nem fogunk tudni értelmes csatárt venni, pótlásnak.

És nem hiszem, hogy Marotta-ék lennének annyira dörzsöltek, mint Moggi Ibra esetében, azaz szólt neki, hogy leszel kedves szarul játszani, hogy olcsóbb legyél. Ez itt annyit jelenletne, hogy legyél annyira szar, hogy ne akarjanak visszavenni, utána meg villoghatsz.

Apuleius 2014.07.10. 11:37:56

@pedronegro: Az anyagi különbségek valóban nagyok, de messze nem ennyire, állati nagy túlzás "vidéki kis egyesületnek" nevezni a Juventust az (anyagi) élmezőnyhöz képest. Mindamellett a történet nem csak eurókban mérhető, a Juventus az európai labdarúgás legszűkebb élmezőnyéhez tartozik, s őszintén csodálom, ha ezt Te nem így gondolod. Egy ilyen patinájú klub, mely ismétlem, jelen pillanatban is Európa egyik leggazdagabbja, szerintem nem mehet le kutyába, nem válhat más klubok fiókcsapatává, ennek egész egyszerűen rossz üzenete van, a fenéket nem kell ebből presztízskérdést csinálni. Ha a Juventus ismét régi fényében tündöklő Juventussá akar válni, igenis oda kell figyelnie ilyen kis apróságokra.

"Ezek beleférnek a presztízsbe??? Vagy az Isla és Padoin félék??? "

Nálam egy ingyen igazolt Pirlo mondjuk belefér a presztízsbe, de ez ízlés dolga. Padoin teljességgel vállalhatatlan, az ilyen senkiházi nyomorultak igazolását el kell felejteni, ezzel teljesen egyetértek. Egy ilyen ember egész egyszerűen nem húzhatja magára a Juve mezét, csak ha saját pénzén megveszi a shop-ban.

"És a Real akkor nem büdös ha 70-80 millát kiad az egyik játékosunkért, lásd Zidane, vagy esetleg majd Pogba és Vidal???"

Ezzel a résszel nem pontosan értem mit akarsz mondani. Topklub és topklub játékospolitikája között van különbség, a Real Madrid így működik, a Juventus úgy. Előfordul olyan, hogy az egyik élklub hatalmas összegért elhalássza a másik játékosát, de ettől még nem gondolom, hogy változna az eladó fél státusza az európai labdarúgásban.

Rivendell 2014.07.10. 11:48:31

Azért ha nincs 2006 anyagilag is top csapat lennénk,ott brutálisat buktunk...
Az hogy a Real 70-80-t ad az a szemünkben azért büdös,mert olyan pénzből veszik amihez közük nincs...királyi család...az egész állam és spanyol bank pénze és még a spanyol szövetség is kiemelten támogatja a Barca-val 1ütt.

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 11:59:59

@rockitbaby: Én nem tudom hogy más cikkekben vagy portálokon mi van. Én erre a fent olvasható cikkre reagáltam a hozzászólásommal és e szerint 13 millát nyerünk Morata-n ha vissza veszi a Real. Tehát én nem tudom te milyen számokkal kalkulálsz de gondolom egy máshol lévő cikk kommentjeként helytállóak, itt nem.

danimester1 2014.07.10. 12:03:13

Sok irányba elvittétek ezt a Morata üzletet.Egyet tudok érteni sok hozzászólással,de van olyan is amivel nem.Tény és való a 18-22M közti ár a mai világban szinte aprópénznek számít egy-egy igazolást tekintve, had ne kelljen példálóznom.Pontosan ez a visszavásárlási opció amivel nem tudunk kiegyezni,sem mi,sem a klubunk,ezért húzódik ez már hetek óta.Az is tény,hogy csapatunk minden részére ráfér a fiatalítás ha nem akarunk majd 1-2-3 év múlva megint 7. lenni,mert az egész keretet kell cserélni és megint csapatot építeni.Részemről eddig érthető a jelenlegi mercatonk a többi még várat magára mivel csak július közepe van.
@Zs1973: ez a fifázás és a többi remek példa már kezd unalmas lenni pláne úgy,hogy itt javarészt nem tinik beszélgetnek egymással.(a neved alapján te sem lehetsz az)Szerintem meg Immo igenis meggyőzhető lett volna mint pl. Morata vagy a frissen igazolt Coman.Véleményem,hogy Immo ismerve az olasz közeget és a nagy csapatok hozzáállását inkább választotta a "menekülést".Sajnos pont mi vagyunk/voltunk a jó példa arra,hogy a fiatalokat inkább kölcsön adogatva elherdáltuk majd máshol beváltak,mert éltek élni tudtak a lehetőséggel.Immo egy kis(közép) csapatban tudott gólkirály lenni,míg az elviekben érkező spanyol CR és tsai. mellett focizott azért szerintem ez mindent elmond,ráadásul őt opció nélkül hozhattuk volna kb. ebben az árban.
@pedronegro: Anyagilag viszonyítva egyet tudok érteni a mondanivalóddal.Viszont az,hogy valakinek van az nem feltétlenül jelenti vagy jelentse azt,hogy ész nélkül szórja mint bolond a lisztet.Inkább okosan kellene költekezni nekünk is több lehetőséget megvizsgálva.A reál és a többi nagy az eszetlen költekezések miatt jelentősen el van/vannak adósodva,de gondolom ezt tudod.

Direct_01 2014.07.10. 12:06:23

@pedronegro: @Apuleius: @Rivendell:
Fogalmunk sem lehet mi van a háttérben,miről is van szó.Majd ha hivatalos lesz a dolog, több mindent fogunk tudni, de még akkor se mindent.
Véleményem szerint mint Olaszország legpatinásabb klubja egy ilyen üzletet nem engedhetünk meg magunknak, hogy kineveljük a Realnak Moratát.Egész egyszerűen az olasz klubok nem erről híresültek el,hogy ilyen alkukat köttessenek meg.
Példának itt van a Milan és Rami:
A 7 milliós opciót a Sky szerint Galliani 3.75 millióra alkudta le, és már csak az aláírás hiányzik.

Biztos vagyok benne, hogy lesz valami opció Morata szerződésében is,ami a Juventusnak és ez esetben Moratának kedvez,nem a Realnak.Arról nem is beszélve, hogy a két klub között nagyon jó a kapcsolat.Ha az elmúlt évekre visszatekintünk,az olasz és spanyol klubok közt,rendre a spanyolok húzták a rövidebbet.Nem véletlenül húzodott el ennyire ez a saga,Morata ide akart jönni,a Juventus nem akart érte 30M-t kifizetni,mivel messze nem ér ennyit MÉG,így a Realon volt a nyomás és úgy látszik, hogy ez a stratégia most bevált.
Én vagyok az első számú ellenzője annak, hogy Morata ideszerződjön ennyi pénzért,de Conte őt akarta,én sem tudom miért.De az biztos, hogy nem lesz egyszerű visszavinni Madridba.

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 12:09:52

@Apuleius: Én nem vagyok elvakult juventus szurkoló én reálisan nézem a dolgokat. Jelenleg a juventus nem egy top csapat az európai elit-hez képest ha valaki ezt nem látja azt csak irigyelni tudom az őszinte-gyermeki naivságáért.
Nekünk jelenlegi a Benfica is problémát okoz egy hazai pályán egy EL liga elődöntőjében... Nem élhetünk a múltból folyamatosan mert úgy járunk mint a magyar foci hogy még ma is csak az aranycsapatra verjük a nyálunkat.
Annyi mindenre oda kellene figyelni ha az elithez akarunk visszatérni és akarunk adni a presztízsre de jelenleg szerintem ez annyira mindegy, még az is lehet hogy Morata góljaival fogunk visszatérni a csúcsra és akkor kit fog már érdekelni hogy a reál vissza veszi vagy sem.

Táno 2014.07.10. 12:11:51

@Apuleius: Ahogy a nagy gondolkodó VV Crishtofel mondaná : " Becsicskásottunk"

Goku06 2014.07.10. 12:19:03

@Táno: a lengyel politikusok meg azt mondanák hogy Marotta leszopta Florentino Perezt....

Apuleius 2014.07.10. 12:30:12

@pedronegro: Nem kell elvakultnak lenni, én sem vagyok az, viszont ebben most baromira nem értek veled egyet. Nem a múltról beszélek, hanem a jelenről. Mi alapján állítod, hogy a Juventus nem tartozik az élmezőnyhöz? A Juventus benne van Európa 10 legtöbb bevételt generáló klubjában, zsinórban harmadszorra lett bajnok hazájában, tavaly a legtöbb pénzt kereste a BL-ben az egész mezőnyben, idén az egyik legtöbbet, ezek egészen konkrét tények, ha már állítólag reálisan nézzük a dolgokat.

Attól számít valaki top csapatnak, ha évente van legalább egy 70 milliós igazolása? Kiestünk a Benficával szemben, igen,vaóban, és ez lenne a döntő tényező? A MU idén bénázott a BL-ben, jövőre nem indulhat a BL-ben, most ettől a MU nem top csapat többé?

neuropa 2014.07.10. 12:37:57

Álvaro és a 25 gól.. Hát nem tudom.

rockitbaby 2014.07.10. 12:42:46

@pedronegro: Csodás,hogy sikerült felvenned a szemellenzőt, de akkor nézzük ezt a 13 milliót. Kit veszel ennyiért, aki egy sanszosan 20+ gólos szezont produkál majd? Senkit. És az csak gyenge érv mellette, hogy legalább volt 2 szezonig egy csatárunk. Ez nem olyan mint a zsidő viccben, hogy azért kell jó nőt feleségül venni, mert bár ha megcsal is legalább felesben részese vagy egy jó biznisznek. Ilyen egyszerűen nekünk nem lehet opció. Mi nem vagyunk a Leverkusen, hogy már azzal nyerünk, ha segít jobb helyet elérni, már azzal behozza az árat. Ha dupla annyi lenne a visszavásárlási ár, akkor azt mondom, mi sem bukahatunk. De így nekünk nem jó stratégia kinevelni.

De nézzük más oldalról.Semmi nem garantálja, hogy tökéletesen beválik majd itt és nem lesz belőle egy Amauri 2. Őt is 22 misi + Nocerino áron vettük és 12 góllal fél szezon alatt mindenki azt gondolta, hogy na végre és a végén még mi örülhettünk, hogy elhúzott, de addig a lelátón csücsült 4 millióért évente. Ilyen is lehet belőle. És akkor nem hogy nullára nem jövünk ki, de szinte egy valag pénzt bukunk rajta. Azért mert a Castilia-aban ontotta a gólokat, még nem jelenti azt, hogy nálunk is fosni fogja. És a statjai sem olyan komolyak, hogy ennyit kiadjunk érte.

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 13:27:33

@rockitbaby: Látom neked komoly gondjaid vannak a számokkal. Ha Real vissza veszi Morata-t az nem csak 13 millió lesz, mert ez a profit, amit bele fektettünk azt is visszakapjuk így összesen 35 millió áll majd rendelkezésre Morata majdani pótlására.

Ki mondta hogy tutira beválik??? Írtam, hogy ha nem válik be eladjuk egy 10 milláért, mert annyit biztos fog érni, mert olyan szar nem tud lenni mint pl. Isla, akiért még így is kínálnak 7-8 millát. Tehát a legrosszabb esetben is 8 millát bukunk, ennyi rizikó bőven belefér bármelyik bizniszbe.
Egyébként hogy nekünk mi jó és mi nem azt majd Marotta meg Agnelli sokkal jobban tudja de ha nem tudod értékelni a munkájukat akkor nézd meg a többi olasz nagy csapatot hol tartanak és örülj hogy nekünk van 18 millánk egy Morata-ra és ha nem válik be akkor se kell beszarni mert úgy néz ki hogy az elmúlt években csak a juventus-nál volt üzleti terv más olasz csapatok "elfelejtettek" ilyet készíteni, így nekünk belefér egy-két bukta is.

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 13:42:07

@Apuleius: Az MU hányszor is játszott Bl döntőt az elmúlt években??? És hányszor volt a 8 között?? A juventus kemény 1-szer volt a nyolcba ahol elvertek minket a bajorok mint egy "kis vidéki" csapatot. Majd ha stabilan a bl 8 között leszünk minden évben akkor elmondhatjuk hogy újra top csapat vagyunk, amihez természetesen nem kell minden évben 70 millát költeni, csak az eredmény számít. Továbbá ha majd különböző szponzorok a mi kasszánkba is betolnak 100 millákat akkor igen újra lehetünk nagy csapat, mert klasszisokat nem lehet venni 20 millákért. Szerinted az MU megvárja míg kinevelnek egy újabb generációt és addig parkoló pályán vannak? Nem, inkább betolnak most egy 200 millát és nem engedik hogy csak úgy kimenjenek a köztudatból. De én nem akarlak erről meggyőzni, ha te abba a hiú álomba ringatod magad hogy a Juve egy nagy csapat jelenleg az a te dolgod, de én szerintem európában ennek semmi jelét nem adja.

ManOfSteel 2014.07.10. 14:05:19

Én nem értem miért csak a kivásárlási ár és a mi általunk fizetett ár különbségét veszi mindenki. Ezzel az erővel akkor David Luiz 30-ba volt annak idején a Chelsea-nek most eladta 50-ért akkor csak 20 milliójuk van erre az évre a hátvédből? Nem hinném. Abban az évben mi 35 milliót kapnánk Morataért. Nem 12, nem 13-mat hanem 35-öt. Ha veszel egy játékost és később egy kis haszonnal eladod akkor csak a hasznot számítod arra a pénzügyi évre? nem hinném. Most azért mondok 35-öt mert ez van a cikkben.

Apuleius 2014.07.10. 14:08:08

@pedronegro: Mindig nagyszerűek azok a beszélgetések, mikor az egyik fél csak és kizárólag a saját érveit látja, s nagyvonalúan inkább nem reagál a másik fél által említett érvekre. Bemásolom újra, hátha másodszorra már nem ugrik át a szemed rajta: "A Juventus benne van Európa 10 legtöbb bevételt generáló klubjában, zsinórban harmadszorra lett bajnok hazájában, tavaly a legtöbb pénzt kereste a BL-ben az egész mezőnyben, idén az egyik legtöbbet"

Nézzük csak:

Visszakérdeznék, a Manchester City vagy a PSG (amelyek a Te gondolatmeneted szerint nyilván top csapatok) hány BL döntőt játszottak az elmúlt években?

"Majd ha stabilan a bl 8 között leszünk minden évben akkor elmondhatjuk hogy újra top csapat vagyunk"

Tehát ez volna a definíciószerű meghatározása a top csapat fogalomnak? Lássuk be, ennek igen, igen kevés csapat tud megfelelni, köztük néhány top csapat sem.

Előbb azt írod: "amihez természetesen nem kell minden évben 70 millát költeni" majd: "Szerinted az MU megvárja míg kinevelnek egy újabb generációt és addig parkoló pályán vannak? Nem, inkább betolnak most egy 200 millát"

Itt mintha egy kicsit ellentmondanál saját magadnak. Most akkor döntsük már el, egy top csapatnak akkor kötelező nagyon sokat költenie, vagy mégsem?

"ahol elvertek minket a bajorok mint egy "kis vidéki" csapatot."

Ezek szerint a Barcelona sem top csapat, sokkal inkább olyan, mint egy "kis vidéki csapat",mert ha valakit, hát őket aztán igazán rommá verte a Bayern. Csak óvatosan az ilyen, egy-egy meccsből levont végletes következtetésekkel.

"mert klasszisokat nem lehet venni 20 millákért"

Mit és kit nevezünk klasszisnak? Potenciálról, befutottságról, vagy vételár formájában mérető elismertségről beszélünk? Ennyiért valóban nem mozdíthatóak élklubok kulcsjátékosai, de azért huszonmilliókért igencsak komoly játékosok igazolhatóak.

A top csapat fogalma szerintem nem azt a 4-5, különböző okokból irreálisan meggazdagodott klubot jelenti csupán, talán nem ugyanazt értjük a kifejezés alatt, s ez jelenti a fő problémát.

babo0410 2014.07.10. 15:00:50

@danimester1: Egyetértek azzal amit Immobile-ről mondtál. De azért azzal, hogy a Real palira vett minket-e, még várnék. Kapunk érte majd 35 millát, ha kell a Madridnak. Ez nem rossz. 18 milla meg nem sok egy fiatal tehetségért. És nem is rossz játékos, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a Real nem hajlandó végleg megvállni tőle, mi meg ilyen sokáig hajszoltuk. Ha nem látna benne a Real semmit, akkor nem kérnének rá opciót, és mi meg pláne nem igazolnánk le ilyen feltételek mellett is. Amúgy azt nem értem, hogy állítólag Lukakut is el lehetne hozni 20-22 milló körül, miért nem őt próbáltuk meg? Persze lehet, hogy téves az információm, mert ezt még akkor olvastam, amikor le akartuk igazolni. Mondjuk furcsa, hogy Moratat megvesszük, Lukakut meg csak kölcsön akartuk. Valamit nagyon látnak Morata-ban.

peti78 2014.07.10. 15:15:18

@danimester1: @babo0410: éppen azért nem kell nekik immo mert ismerik és tudják, hogy mire képes , futott egy jó szezont és ennyi, örültünk hogy ennyiért elment.

MDaniel98 2014.07.10. 15:15:27

@babo0410: Mourinho azt nyilatkozta,hogy Lukaku vihető 32 millió fontért(36 millió€)

babo0410 2014.07.10. 15:38:49

@Juventus FC 15: Köszi az infót, erről lemaradtam. Mondjuk érthető, ha ennyit kér érte, hiszen rengeteg helyen azt olvastam, hogy őt tartják a legtehetségesebb fiatal támadónak. Tehát valaki ki fogja ezt is fizetni. Csodálkozom, hogy neki nem kell, és azon is, hogy még nem vitték el. Mondjuk ha idén venné vissza a Real Moratat 35-ért, egyértelműen rá költeném az érte kapott pénzt.

peti78 2014.07.10. 15:50:09

csak összehasonlítás: immo 21 évesen genoaban 33 meccs 5 gól nyert semmit
morata 21 évesen a margitban 23 meccs 8 gól nyert 1 bl-t (és nem csak a kispadról nézte az egészet)
ui: ismerek én megye 3-ban olyan focistákat akik 10 percenként rúgnak gólokat de ettől ők még nem klasszisok csak kijött nekik egy idény, marotta legnagyobb igazolása volt a nyáron hogy hagyta elmenni immót.

danimester1 2014.07.10. 15:59:58

@peti78: Nem tudom erre mit is mondhatnék,de így látatlanban ezt nem jelenteném ki,hogy " éppen azért nem kell nekik immo mert ismerik és tudják, hogy mire képes , futott egy jó szezont és ennyi, örültünk hogy ennyiért elment."
Conte az elmúlt 3 évében folyton azt hangoztatta,hogy nála nincs betonkezdő (igaz az ellentettjét láthattuk) és csak az edzésen mutatottak alapján dönt. Megkérdezném,hogy ezt mire alapoztad mivel nálunk nem játszott és nem is a mi edzéseinkre járt.
@babo0410: Lukaku marad ill. marasztalni akarják szerintem ezzel a magas összeggel (36M köszi Juventus FC15.) ezért nem is foglalkoztunk vele komolyabban.Viszont ha már példa, ott van Mandzukic akit azt hiszem szintén 20-22 körül mozdítják. Egyetértek azzal, hogy ő idősebb, de a 28 évével 3-4 szezont minimum el tudott volna játszani. Ellentétben Moratával ő tényleg fiatal, de ha beválik és a reál visszaviszi ott tartunk megint ahol a part szakad, sőt keresni kell egy Tevez és Llorente utódot is. Visszatérve a mondandódhoz majd ősszel a pályán kiderül mit is láttak/látnak benne Conte és Marotta egyáltalán megkapja-e a lehetőséget rendszeresen és nem egy két gyengébb meccs után jegeli a mister.

Trieszt120506 2014.07.10. 16:25:00

@peti78: kíváncsi lennénk mit produkált volna a mi Moratánk egy Genoában. De majd kiderül mire képes nálunk.

rockitbaby 2014.07.10. 16:27:17

@pedronegro: Nincsenek gondjaim a számokkal, de még ha ne mis egy összegben fizetjük ki a 18 misit+bónuszokat, és a Real sem egy összegbe fizeti ki a 30-at, akkor is látszik, hogy összeérhet a kettő, szóval sose fogunk egyszerre 30/35 milliós pluszt elkönyvelni. Az, hogy nekünk van 18 milliónk rá szép dolog és jó, de akkor vegyünk azon olyat, akit nem nekünk kell kinevelni és ha jól siekrül lenomdani róla, ha tetszik ha nem. Ha 3 éva alatt is kell kifizetni, és nekik két évük van eldönteni, hogy visszaveszik-e, legalább egy év lesz olyan, mikor mi fizetünk és kapunk is. Nem igazán egyszerre szokás kifizetni, szóval lehet nem is nekem vannak gondjaim a számokkal. De én ezt abba is hagyom, mert személyekedésbe nem akarok belemenni, nem úgy mint te, és nincs értelme olyannal vitatkozni, aki nem tud érveket felhozni, csak vagdalkozni.

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 17:04:11

@Apuleius: Annyira nem bonyolult ez. Nem vagyunk top csapat és nem tartozunk az európai elithez 2006 óta. Az olasz scudetto-k meg nem csillognak már olyan fényesen, megnyerhetjük még tízszer is zsinórban ha a BL-ben nem tudunk előrébb lépni. A BL-ben amit mi kerestünk az aprópénz, 30-35 milla. Az élmezőnyhöz tartozó csapatok 400-500 millás összbevételt(ennek csak töredéke származik a bl-ből) tudnak elkönyvelni a mi 200 millánkhoz képest. Azért évente az a 2-300 millió különbség az rengeteg, nagyon okosan kell elköltenünk minden fillért hogy egyáltalán csak partiban legyünk.

Ok, akkor ne a pénz szerint nézzük a topcsapatokat, vegyük csak az elmúlt pár év eredményeit. Én ezekre gondolok: Barca, MU, Chelsea, Bayern így esetleg érthető? De egész véletlenül ezek a csapatok kőgazdagok is egyben, valami összefüggés csak lehet....

Úgy szumma-szumma pedig kérlek a lényegét a mondandómnak megragadni, ezekkel az egy-egy kiragadott mondataimmal a kákán is a csomót keresni nem valami elegáns dolog, mert én is bármelyik mondatodat vagy szavaidat ilyen hozzá állással a végtelenségig tudnám pellengére állítani vagy ezer meg ezer ellen példával cáfolni.
Se a bevételek és se az európai "eredményeink" nem tudnak minket a top csapatok közé helyezni jelenleg csak a múltunk alapján van helyünk köztük.

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 17:06:59

@rockitbaby: Örülök hogy beláttad hogy mennyi az annyi.

MDaniel98 2014.07.10. 18:18:32

Ezt a 18 milliót okosabban is eltapsolhattuk volna,pláne,ha azt nézem,hogy mellé még "adtunk" egy nevetséges visszavásárlási opciót is,de már mind1.Itt persze nem fogunk az utolsó banánhéjon elcsúszni,pedig ezt jobban elviselném mint pl.:tavaly Kolarov esetében.

Apuleius 2014.07.10. 18:45:41

@pedronegro: Valóban nem annyira bonyolult ez, viszont továbbra sem értek egyet veled.

"A BL-ben amit mi kerestünk az aprópénz, 30-35 milla."

Nem, amit a BL-ben kerestünk, az tényszerűen nem 30-35 milla, nézz csak szépen utána.

"Az élmezőnyhöz tartozó csapatok 400-500 millás összbevételt(ennek csak töredéke származik a bl-ből) tudnak elkönyvelni a mi 200 millánkhoz képest. "

És számszerűen hány olyan csapatot tudsz felsorolni, amelynek 400-500 milliós bevétele van? Pontosan itt rejlik a kettőnk véleménye közti eltérés, Te csak azt a 4-5 klubot nevezed top csapatnak, amely ilyen bevétellel rendelkezik, amivel én történetesen abszolúte nem értek egyet.

"De egész véletlenül ezek a csapatok kőgazdagok is egyben, valami összefüggés csak lehet...."

Az égvilágon senki sem vitatta, hogy van összefüggés, viszont ismét megemlíteném a PSG-t és a Manchester City-t, amelyeket az egyik kritériumod (pénzügyi helyzet) alapján top kluboknak kell tartanunk, viszont a másik kritériumod (nemzetközi eredményesség) azonnal ki is zárja őket a kategóriából.

"Úgy szumma-szumma pedig kérlek a lényegét a mondandómnak megragadni, ezekkel az egy-egy kiragadott mondataimmal a kákán is a csomót keresni nem valami elegáns dolog"

Ne haragudj, de számomra értelmezhetetlen, hogy egy (feltehetően) felnőtt ember azt kifogásolja, ha a kb. 10 mondatos véleményéből valaki "kiragadja" azokat a mondatokat, amelyekkel nem ért egyet, azokkal vitatkozik, s ezért az illető úgy véli, hogy az "nem valami elegáns". Nem a helyesírásodon, a vesszőhibáidon vagy a fogalmazásodon lovagoltam, hanem a véleményed lényegi részével vitatkoztam. Aki ezt nem bírja megemészteni, az szerintem ne írogasson fórumokon.

"mert én is bármelyik mondatodat vagy szavaidat ilyen hozzá állással a végtelenségig tudnám pellengére állítani vagy ezer meg ezer ellen példával cáfolni. "

Állok elébe.

Il Principino 2014.07.10. 18:53:23

Sokan elfelejtik,hogy 1 év van hátra a szerződéséből,ráadásul nem tűnik olyan hatalmas tehetségnek sem!Én ezért is sokallom azt a 18 millát,a v.vásárlási opció meg 1 vicc árkategória,már ami a markunkat ütné,mint nyereség!10 milla+ 2 milla bónusz és minimum 30-35 ért vissza...kb. így nevezhetném jó üzletnek,amivel mindkét fél jól járna,de még így is a real lenne az,aki jobban járna!

babo0410 2014.07.10. 18:58:58

@danimester1: Csak az a gond, hogy míg Morataért nem rossz pénzt fogunk kapni, addig a keret kiöregedőben, és azért 3-4, max 5 év múlva, mikor majd cserélhetnénk le a teljes keretet, mert kiöregedett, akkor senkit nem fogunk tudni eladni, max 10 milla alatt, kvázi nem lesz túl sok pénz a pótlásukra. Ezért nem bánom, hogy Mandzukic nem hozzánk igazolt. Idén hála istennek már nem a 28 plusszos játékosok vannak előtérben. Kellenek a fiatalok, mert egy 30-hoz közelítő átlagéletkorral nem lehet BL-t nyerni.

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 19:14:55

@Apuleius: Részemről az továbbra is kérdés hogy akkor szerinted mitől is vagyunk nagy csapat? Mert oké, pénzügyileg benne vagyunk a top 10-be, tizedikként, de mivel itt a 10-be is óriási eltérések vannak az összegek között így közel sincsenek olyan lehetőségeink mint a top 4-5-nek, akiket ők nem igazolnak le, nem kell nekik, azokból csemegézhetünk. Ha így nézed akkor máris ki vagyunk zárva egy szűk elitből.
És akkor mi van az eredményekkel? Szerinted a scudetto-k halmozása feljogosít minket arra hogy a top csapatnak nevezzük magunkat Európában?
Vagy egyszerűen elég ha te azt mondod hogy a top 10-be benne vagyunk és akkor mi már egy szinten vagyunk a bayern, real, barca csapataival??? Meg minek mondja folyton mindenki hogy a juvénak vissza kell térni bl top-ba, ha szerinted mi egyébként is oda tartozunk??? Vedd már észre hogy a tizedik és az első öt között óriási különbségek vannak!

Apuleius 2014.07.10. 19:42:28

@pedronegro: Tényleg az a fő kérdés, hogy ki mit nevez top csapatnak. Abban maximálisan egyet kell értsek, hogy van 3-5 klub, amely még a top klubok közül is kimagaslik, hiszen másfél-kétszeres bevételük van mondjuk az első 10 többi tagjához képest. Ugyanakkor azért érdemes hátrafelé is nézni, a Juventus már most komoly tényező európai színtéren, s egy dinamikusan fejlődő, felszálló ágban levő klub. Míg a Real Madrid vagy a Barcelona nyilván nem fogja egyik évről a másikra nagyon radikálisan növelni a bevételeit, a Juventus arányaiban sokkal gyorsabban növekszik. Nem szabad lekicsinyeli a Juventus mellett levő pénzügyi számokat, s a szereplés tekintetében sem kell leírni a klubot, ahogy természetesen túlértékelni sem szabad. Két szezonnal ezelőtt BL nyolcban voltunk, csak a Bayern ejtett ki, amely később apró fossá verte a Barcelonát, aztán jött a tavalyi gyalázat a csoportkörben, de utána elődöntőig mentünk az EL-ben (ok, az EL nem BL, ezt mindannyian tudjuk).

Senki sem mondta, hogy már most a Real, a Barca vagy a Bayern szintjén vagyunk, de néhány értelmes igazolással már most versenyre kelhetünk velük egy kupasorozatban (ezalatt nem azt értem, hogy reálisan BL-t nyerhetünk), s meggyőződésem, hogy idő (nem is olyan hosszú idő) kérdése, hogy utolérjük őket.

"Vedd már észre hogy a tizedik és az első öt között óriási különbségek vannak!"

Ez egyértelmű, nem kérdés, ezt mindenki látja. Ha csak a kimagaslóan leggazdagabb 4-5 klubot akarjuk top klubnak tekinteni, akkor a Juventus nem top klub, ezzel egyetértek, de szerintem akkor is a nagyon szűk elithez tartozik. Ez talán csak játék a szavakkal, de bevétel szempontjából (is) az első tízben lenni, az marha nagy dolog ám, ezt ne felejtsük el.

Ádám.84 2014.07.10. 19:45:30

@Apuleius: "meggyőződésem, hogy idő (nem is olyan hosszú idő) kérdése, hogy utolérjük őket."
Bárcsak igazad lenne, én nagyon drukkolok!

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 19:48:53

@Apuleius: Ezt akkor megbeszéltük. :) További szép estét!

Apuleius 2014.07.10. 19:53:30

@pedronegro: Meg bizony :-D Neked is szép estét!

rockitbaby 2014.07.10. 19:56:54

@pedronegro: És te mikor fogod belátni, hogy amit a Madrid fizetne, az sem kerül egybe, tehát 35 milliós pluszt nem könyvelhetünk el. Valamint a legfrisseb hír szerint 22 milliórt érkezik. Ez már nem 18. És a Real ragaszkodott a 30 milliós vételárhoz. Plusz amit a legfrissebb cikk nem jelez, hogy állítólag 3 milliós fizetést kap. És szerény kalkulálások után rá is jöhetsz, ez nekünk sehol sem éri meg. A fizetésről meg ne is beszéljünk.

És még egyszer utoljára mikor fogsz érveket is felsorakoztatni és nem csak halandzsázni?

pedronegro (törölt) 2014.07.10. 20:18:08

Oké biztos az a 35 milla nem egybe jönne de mi se egybe fizetjük azt a 18-at vagy bónuszok esetén 22-őt ahogy Marotta-t ismerem. Szóval fogalmam nincs hogy ez a része hogyan zajlana, de a lényegen nem változtat. Ha Morata ügyes lesz vissza veszi a margit 35-ért és ennyi és papíron ennyi pénzünk lesz őt pótolni teljesen mindegy hogy ez a könyvelésben hogyan jelentkezik vagy melyik évben. Továbbá majd akit helyette vennénk azt szintén részletre fogjuk venni te meg ezt értsd meg hogy ez így működik. A fizetését meg ne keverd bele, mert ha nem Morata-t vesszük meg akkor veszünk másik csatárt akinek ugyanúgy kell fizetést adni, tehát ez az összeg így is úgy is megjelenik költségként.

Pontosan melyik mondatom vagy kijelentésemhez hiányolod az érveket???

rockitbaby 2014.07.11. 07:11:46

@pedronegro: 18-at felejtsd már el, 22 millió lesz az ára és a visszavásárlási összeg sem 35 millió lesz, a Marca szerint, csak 30. Mivel a stratégiákat nem egy évre tervezik, hanem hosszabb távra, így ha 5 éves tervet csinálnak, vagy ha nem is ennyit, összegészében nézve ténylegesen nem lesz meg az a visszavásárlási összeg, ha az egész tervezett időszakot nézzük és nem a könyvelési évet. A fizetés pedig csak nézd meg a csapaton belül. Egy kis senki, 21 éves suhanc, aki még nem mutatott semmit kap 3 milliót? Na ne nevettessük már ki magunkat. A csapatnál lévő komoly húzóemberek zöme keres ennyit, vagy még ennyit sem. Tudom, hogy fizetéssel lehet csábítani csak, de azért egy fiatal esetében ne ez legyen már a legfőbb motiváció, hanem a játéklehetőség. A fizetését azért hoztam fel, mert ekkora összeget ilyen fiatal senkinek nem szoktak oszogatni.

Szóval mivel a vezetőség nem egy évben gondolkozik, hanem években, évekre kidolgozott tervekben, így ezen összegek hiába több részben vannak kifizetve, a terv időszakot nézve nem hoz nekünk 30 vagy akár 35 milliós bevételt.

rockitbaby 2014.07.11. 07:13:01

@pedronegro: És részemről ez volt a utolsó ebben a témában, ne is reagálj ezekre, nincs kedvem reagálni ezekre, ha nem tudsz kicsit nagyobb távlatban nézni összegeket.

pedronegro (törölt) 2014.07.11. 15:50:12

@rockitbaby: Ja-ja, szerintem se erőltessük....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása