Conte: "A Bajnokok Ligája győzelemről álmodozunk"

Conte Antonio_örül.jpgA Juventus mestere, Antonio Conte nem titkolja, hogy csapata a legrangosabb európai trófea, a Bajnokok Ligája elhódításáról álmodozik.

"Természetesen szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját." - nyilatkozta Conte a Rai Sportnak. "Azonban követni kell az utunkat. Keményen dolgozunk, hogy elérjük a céljainkat. Álmodozunk, de fontos, hogy szigorúan a realitások talaján maradjunk. "

"Mindannyiunknak meg kell értenie, hogy győzni nem könnyű, különösképpen a legmagasabb szinten."

A zebramezes mestert megkérdezték szakmai riválisairól, a Napoli kispadján ülő Rafa Benítezről, valamint a Roma csapatát irányító Rudi Garciáról is.

"Ami engem illet, úgy megyek csatába, hogy senki másra nem figyelek. Személy szerint úgy gondolom, hogy fontos, az ember ne szeressen és ne is gyűlöljön senkit, akivel szembe kell néznie."

"Külön kell választanom a magánember Antoniót a professzionálistól."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr196224632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegro (törölt) 2014.05.29. 13:25:44

Ez így nekem teljesen korrekt és szerintem az alapcsapattal BL 8 közé menni akkor még a realitás talaján maradunk így remélem most a csoportkört komolyabban vesszük. A kieséses szakaszban meg bármi lehet az már szerencse kérdése is. Egy döntőbe jutáshoz nagyon jó sorsolás kellene nekünk :) A kiegészítő embereket a nyáron le kell cserélni mert semmire nem jók, egy olasz kis csapatok ellen is kénytelenek vagyunk felküldeni az alapcsapatot mert ha netán rotálni próbál Conte akkor az pontokba kerül az olyan alibi játékosok miatt mint Isla, Padoin, Peluso, stb. Lehet ezért 3. vagy 4. számú csatárnak jobban járnánk egy fiatallal aki még bizonyítani akar, Morata vagy Gabbiadini vagy egy öreg klasszis Etoo, Drogba aki nem hisztizik ha padozik viszont mivel valaha klasszis volt bármikor villanthat ellentétben egy Vuci, Gio, Oszi-val szemben akik sose voltak klasszisok így nem is lehet tőlük elvárni hogy kéthavonta egy meccsel a lábukban tudják segíteni a csapatot ha szükség van rá.

hellan (törölt) 2014.05.29. 14:45:42

"Álmodozunk, de fontos, hogy szigorúan a realitások talaján maradjunk."

Ez a rész Elkannak szól.

Drughi Di Bianconeri 2014.05.29. 15:27:48

Mester-mester...
előbb a szaros EL-ben kellett volna győzelemre vezetni a csapatot például úgy, hogy a szezon legfontosabb meccse előtt 3 nappal nem küldöd fel a full legerősebb kezdőt egy kiesőjelölt Sassol ellen, hogy "rekordokat döntögessünk".

Persze talán az egész egy helyben toporgásnak (sőt visszafejlődésnek) talán Conte a legkevésbé okozója; azzal együtt, hogy abból a 'spirito Juve-ből', Grintából semmi nem látszik a csapaton, ami Conte 1. évében annyira jellemezte !
Nem kell 11 klasszis játékos a komoly nemzetközi eredményekhez, lásd idei Atlético , vagy a tavalyi Dortmund példáját.
Ha nincs lehetőség BL-menő klasszisok, über tehetséges fiatalok igazolására nagy pénzekért, akkor igen is az edző felelőssége, hogy tüzelje, fanatizálja őket ,mint Klopp vagy Simeone...de akár Conte-t is mondhatnám az 1. évéből.
Akkor olyan volt, hogy a full falábú játékosaink is elhitték magukról,hogy tudnak focizni (S.Pepe), ezért 110%ot hoztak ki magukból meccsről-meccsre, és azt hiszem nem tévedek nagyot, ha valamennyien azt vártuk volna idén és tavaly is.
Valahogy mintha Conte belefásult volna picit,talán az eltiltása a következménye, talán az egész romlott, undorító olasz (futball) közeg,ezt nem tudom.
Az Ő felelőssége ez: nem tudja meccsről-meccsre hajtani,fanatizálni a fiúkat úgy,hogy 110%ot hozzanak ki magukból.(Egyedül talán Carlos Tevez volt az,aki az egész szezonban hozta azt,amit tud, nyilván volt 1-2 homályosabb teljesítménye,de összességében vele lehetünk a legelégedettebbek,mert tőle még az átlagos teljesítmény is klasszis.)

A vezetőség felelőssége pedig az, hogy olyan emberek vannak a padunkon,mint Padoin,Peluso, Vucsinics,Quagliarella (aki jó lehetNE,de már akkor el kellett volna adni,hogy látszott: Conte a büdös életben nem fog rá számítani).
Így valahol érthető, hogy az edzőnk nem mer/tud/akar rotálni.
Persze azt jómagam akkor sem tudom megbocsájtani neki, hogy teljesen szar csapatok ellen miért állt ki a legerősebb kezdővel,mikor őket még Padoinékkal is ütni kéne (HA tudna úgy fanatizálni,mint az 1. évében),mert annyira gyenge keretük van az olasz csapatok 60%ának.

hellan (törölt) 2014.05.29. 15:31:30

@Drughi Di Bianconeri: Igen, sztem Conte is belátta ezt a fásultságot és ezért is kért a vezetőségtől fiatalítást és minél több igazolást, amelybe Pereyra, Sanchez, Morata, Gabbiadini, Rabiot és Coman is beleillik idén nyáron.

Jövőre az Adidas szerződés + új mezszponzor miatt még több dolog várható.

Apuleius 2014.05.29. 15:37:04

@Drughi Di Bianconeri: Összességében sok dologban egyetértek. Talán csak költői a kérdés, de vajon lehetséges-e egy csapatot éveken keresztül ugyanabban a tűzben tartani, amiben Conte első évében égett a csapat? Én egyáltalán nem vagyok biztos benne. Muszáj frissíteni, fiatalítani a keretet.

Drughi Di Bianconeri 2014.05.29. 16:01:48

@hellan: Ezzel a listával én nagyon is kiegyeznék ;)... bár Morata helyett szerepelhetne rajta egy bal hátvéd végre :D

Kíváncsi leszek az Adidas-sal kötött szerződés gazdasági hozadékaira,ha jól tudom azzal a TOP 10 klub közt leszünk, az abból befolyó összeget vizsgálva.
Ki lesz az új mezszponzor ?

@Apuleius: Teljesen igazad van, muszáj minden évben 1 kisebb vérfrissítés,sőt a mi esetünkben idővel akár teljes sor cserék is bekövetkezhetNÉNEK,a keret öregsége miatt.
De talán a nagyobb kihívás,a nagyobb nívó (BL) vagy akár a 2. számú európai kupa sorozat megnyerése szvsz. elég "indok" lehetett volna arra, hogy úgy Conte,mint a csapat kihozza magából a maximumot és ez nem történt meg egyik európai kupa meccsünkön sem (kivéve a Real Madrid ellen oda-vissza),sőt tudásunk minimumát sem sikerült hozni.

Rivendell 2014.05.29. 16:05:00

@Drughi Di Bianconeri: talán a Samsung

bár én jobban örülnék a Sony-nak,kedvenc márkám-régi dicsőséges korszak + jobb lenne 1 olyan szponzor amely nem szerepel másik 2-3 top csapatnál is.

Drughi Di Bianconeri 2014.05.29. 18:01:27

@Rivendell: Köszi az infot !
Részemről majdnem mindegy,hogy milyen szponzori logó áll a mezen, a lényeg az,hogy oldja meg majd jobban az Adidas annak elhelyezését,mint tette azt a Nike a Jeep-el.Mondjuk ez nem tűnik túl nehéz feladatnak :D

west30 2014.05.29. 18:07:57

@Apuleius: Szerintem össze sem hasonlítható az első év az azokat követőkkel,két 7.hely után,lényegesen új kerettel,új edzővel,új stadionnal,a 30. megnyerhető bajnoki címmel(még ha nem is hivatalosan),az esélytelenek nyugalmával :)

Apuleius 2014.05.29. 18:41:49

@Drughi Di Bianconeri: Igen, az Európa Liga elbénázása számomra is dühítő, s bizonyos értelemben még jobban, mint a BL kiesés.

@west30: Teljesen igazad van, nagyon más a képlet, sok tényező más volt az első évben, utána pedig változott az elvárás is a csapattal szemben.

MDaniel98 2014.05.31. 14:06:40

Álmodni lehet...Vagy elő lehet venni a Playstation-t...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása