Conte: "Erről a Juventusról még sokáig beszélni fognak"

Juve celebration.jpgA Juventus hazai pályán legyőzte a Cagliari csapatát, s ezzel elérte a 102 pontos rekordot, valamint az olasz bajnokság történetében elsőként, százszázalékos hazai teljesítménnyel zárta a bajnoki szezont. Az Öreg Hölgyet harmadszorra is bajnoki címhez segítő mester, Antonio Conte kitért a jövőjét firtató kérdések elől, s a játékosait magasztalta.

"Nagyon, nagyon boldog vagyok." - nyilatkozta Conte a Sky Sport Italianak, a városi ünneplést megelőzően.

"Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy elérjük a 102 pontot. Az volt a célunk, hogy zsinórban harmadszor is bajnokok legyünk, ami történelmi, s mindvégig ez volt a legfőbb cél, ami a szemünk előtt lebegett."

"Amint ezt elértük, megpróbáltuk elérni ezt a fantasztikus számot, ami elképesztő. A játékosok valami egészen különlegeset értek el a zsinórban megnyert három címmel és a pontrekorddal, de még saját magukon is túltettek, mert a 102 pontot rendkívül nehéz lesz megdönteni."

"Nem győzök köszönetet mondani nekik. Próbáltam a végsőkig hajtani őket, de igazán nem volt vele nehéz dolgom. Folyamatosan köszönetet kell mondanom nekik, mert a három év során fantasztikusak voltak."

"Időnként az emberek megfeledkeznek róla, hogy a győzelem különleges dolog, amely nem magától értetődő. Kivételesek voltak, akár csak a technikai stáb, a klub és a szurkolók is."

A mérkőzés alatt a szurkolók végig Conte nevét skandálták, s hatalmas feliratokkal nyilvánították ki szeretetüket a klub legendája iránt.

"Ma csak arra szeretnék összpontosítani, amit ebben a szezonban és az elmúlt három évben értünk el. Olyan sokat beszéltek már erről, s most a végén egyszerűen csak ünnepelni akarom azt az eredményt, amit szívvel és verítékkel értünk el."

"Ezek a srácok rekordot rekord után döntöttek, s az emberek még nagyon sokáig fognak beszélni erről a Juventusról."

"Megértem, hogy az a munkájuk, hogy ezekről a dolgokról kérdezzenek, azonban csak az ünnepléssel szeretnék foglalkozni, s szeretném kiélvezni a pillanatot, együtt a szurkolókkal és a játékosokkal. Nem akarom, hogy bárki bármit is kiragadjon a kontextusból, s a feje tetejére állítsa az egészet."

"Az úgynevezett szappanopera véget ér majd, amint eljön az ideje, rendkívül nyugodt és higgadt módon." 

A csapat három egymást követő Scudettót is elhódított, s Conte úgy véli, hogy a siker kulcsa a fejekben található.

"Úgy gondolom, hogy ha nem rendelkeztünk volna a csapatszellemmel, az katasztrófa lett volna. Ez minden tekintetben segített bennünket egy olyan kemény ellenféllel szemben, mint a Roma."

"A csapatnál könyörtelen mentalitást alakítottunk ki az évek során. Még azt követően is, hogy sokáig fent maradtak a Scudetto ünneplése miatt, ugyanúgy összpontosítottak, és legyőzték az Atalantát, majd egy héttel később a Romát is."

"Egyértelműen az elmúlt három esztendő során kialakított mentalitás jelentette a különbséget a Juventus és a többi csapat között. A titkunk az öltözőben rejlik."

"A harmadik számú kapusunk, Rubinho alig játszott a három év alatt, de köszönettel tartozom neki, mivel mindig bátorított és segített bennünket az öltözőben, ezért külön szeretném őt kiemelni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr86179515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2014.05.18. 19:39:47

"Az úgynevezett szappanopera véget ér majd, amint eljön az ideje, rendkívül nyugodt és higgadt módon."
Ez az egy mondat ragadott meg a legjobban és ez aggasztóan hangzik.Szörnyű ez a bizonytalanság és jó lenne ha mihamarabb pont kerülhetne ennek a szappanopera végére.

vico94 2014.05.18. 19:45:23

@danimester1: "Folyamatosan köszönetet kell mondanom nekik, mert a három év során fantasztikusak voltak."

Nekem ez sokkal rosszabbat sugall...

rockitbaby 2014.05.18. 19:51:54

@danimester1: @vico94: Az egész nyilatkozat ilyen köszönök mindent, de most már lépek, hogy máshol is nyomot hagyjak kategóriás. De ne legyen igazam. Én abból indulok ki, hogy a ManU Van Gaal-t ülteti le a padra, és ezzel be is zárult a komoly csapatok, komoly lehetőségek tárháza. A Monaco-t nem venném még ide. Nincs értelme és hova távoznia.

Goku06 2014.05.18. 20:06:16

@rockitbaby: Hát az igaz, hogy ha a MU-nál nem keresnek edzőt, akkor igazán nagy csapatok nem maradnak, viszont attól még hogy nincs más csapat, nem fog segget csinálni a szájából és rábólintani a vezetőség jelenlegi terveire, ha azok nem egyeznek meg az ő terveivel.
Már kijelentette hogy akár egy év pihenő is szóbajöhet, szerintem ha nem sikerül megegyeznie Agnelliékkel, akkor nem fog azért maradni, mert most jelenleg csak a monacoba mehetne, oda meg nem akar. Akkor kiveszi a szabit és kipiheni magát, aztán fél éven belül ugyis ürül poszt valami komolyabb csapatnál.. Tudni fogják a csapatok hogy van egy "nagy edző" aki csapatra vár..

A nyilatkozat aggasztó, a felesége zokogása is aggasztó, de most a napokban inkább pozitív hírek jöttek, úgyhogy reménykedjünk!

babo0410 2014.05.18. 20:09:24

Nem kell mindig mindenben a legrosszabbat látni. Én pl ebben a nyilatkozatban egyáltalán nem éreztem azt, hogy a távozása miatt mondaná. Köszönetet mondott az elmúlt 3 év sikereiért ennyi.

NucLeo 2014.05.18. 20:16:34

@Goku06: Úgy tudom a Barcának sincs még fix edzője jövőre,bár velük nem hozták szóba Contét.Amúgy próbálom úgy felfogni,hogy ez ilyen "hagyjatok már piálni a srácokkal majd jövő héten bejelentjük a hosszabbítást" nyiltakozat:D

Tony. 2014.05.18. 20:17:42

Komoly csapat, talán a legkomolyabb: Barcelona.

rockitbaby 2014.05.18. 20:17:52

@Goku06: Szezon közben igazán nagy csapatok nem váltanak edzőt, ahol meg kell, ott gubanc van és a nagycsapat státusz elfelejthető. Komoly projektbe csak most nyáron kezdhet másik csapatnál, de ilyen nincs jelenleg. Hacsak nem vesszük a Barca padot, deoda elfiekben Luis Enrique megy ha minden igaz. Szerintem meg oltári baromság lenne a részéről kihagyni egy évet is akár, mert az idő alatt is sokat fejlődik a futball és nem érdemes kiesni a körből. Pláne ha már egyszer nehezen beverekedte magát oda. A feleségesírása pedig inkább tekinthető büszkeségnek, hogy a férje játékosként is kapitány volt, egy vezér, de edzőként még ennél is jobb!

molnaratti10 2014.05.18. 20:19:57

Ha menni akar menni fog!
Most miért nem szidja mindenki(tisztelet a kivételnek),hogy takarodjon,meg sz**jon le???
Vannak akik egész szezon alatt csak ócsárolták,vissza lehet nézni a kommenteket,most meg félnek,hohy elmegy?
Conte a semmiből építette,rakta össze ezt a kiválló csapatot,valóban buktunk nagy lehetőségeket az idén,de minden versenysorozatot csak egy csapat nyerhet meg!
Sajnálom,hogy sokan a FIFÁ-ból indultok ki,ott valóban igazolhatunk 50-60M€ ós játékost,és minden szezonban megnyerhetjük a BL-t.
Ez a csapat számomra a valaha volt legerősebb Juve!Félelmetes lesz ha tényleg erősödünk a nyáron és a csillagaink(Vidal,Pogba és Marchisio,igen Marci is)maradnak.
És persze Conte!!!!
Egy Real egy Bayern és még talán a Barca az akitől bármikor elfogadok egy vereséget,de azon kívül nem lesz csapat aki ne lenne egyenrangú ellenfél!
Akik pedig szidták a csapatot és Contét azok maradjanak csendben,és számoljanak a lelkiismeretükkel.Most ne írják ide,hogy mi lesz ha megy!
Nívótlan és álszent!

Grazie Ragazzi 102........

molnaratti10 2014.05.18. 20:28:47

@babo0410: Te igazi drukker vagy!!!Ne figyelj senki véleményére!Neked pontosan annyi jogod van kinyílvánítani mint bárki másnak!Lehet,hogy néha nem egyezik a véleményünk,attól még tisztelnünk kell!
Az igazi drukker a serie c-ben is drukker!!!!
Respekt!!!

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.05.18. 20:42:17

Speciel én is úgy látom, h azon kívül, h megköszönte a 3 évet, más nem történt. Mégis mit kellett volna mondania? Az meg h az asszonya sírt. Nagy kaland. Nekem is bepárásodtak a szemeim rendesen. Mégsem hagyom el a Juvét.
Forza Juve!!! Forza Conte!!!

Juventus 2014.05.18. 20:55:34

@Kotrevák Kelly: Engem a hideg rázott ki,mikor kezdődött a meccs.

realsequator 2014.05.18. 20:56:53

@molnaratti10 és MINDENKI:
Jó. Majd szóljatok, hogy egy közösségi blogon mikor és mit írhatok. Nem vagyok a "Conte takarodj" szurkerek között (bár látni vélem Conte határait) de mik vagytok ti? Lélekmoderátorok? Két éve még utáltam a paradicsomot. Most meg imádom. Pedig az íze sztem tökugyanaz.
Meg ne mondjátok már ki mikor maradjon csendben!

Mellesleg nekem mindannyian igazi szurkerek vtok akár utáljátok Conte-t akár nem. Babo is Tano is Molnaratti is és Martin is még ha nem is értek egyet mindig. Még akkor is ha agyfa..t kapok egy két hsz-tól. MDewc buddha hozzáállása messze áll tőlem mégis őt tartom az egyik legjobb arcnak a blogon.
Miért kell ez? Béke bakker! Most lettünk bajnokok.

Kotrevák Kelly (törölt) 2014.05.18. 20:58:03

@Juventus: Engem is a hideg rázott ki, h egy lelátón kellett ülnöm egy cirkuszi sátorban ahelyett, h otthon nézném a meccset. Ráadásul amikor a szünetben megkérdeztem asszonyt, h mi a helyzet és mondja, h 3-0, na nem lettem ideges.:-D
Mindegy. Legalább a gyerek élvezte a cirkuszt.

realsequator 2014.05.18. 21:00:08

Amúgy én sem érzem ki ebből a nyilatkozatból, a "búcsúzást".
Láttátok a juveclubhungary zászlókat a pályán???? Áááá de jó volt!

neuropa 2014.05.18. 21:10:10

@rockitbaby: Azok szerintem is inkább az öröm és büszkeség könnyei voltak. Mindenki örülne, ha a férje ilyen sikereket érne el a munkájában. Főleg a bianconeri közegekben :D Megható képsor volt, rengeteg az érzelem a(z olasz) futballban.

Táno 2014.05.18. 21:18:17

@realsequator: A leghatalmasabb hsz! RESPECT NEKED!

verojuventino 2014.05.18. 21:18:52

A csapatot kb. 0.5 km/h-val szállító busz tetején megjelent a Mister, aki fülig érő szájjal dedikált egy "Sempre Con-Te" feliratú plakátot, majd magasba emelte a Scudettót! :D De jó ezt látni!!!!Forza Juve!

tjunior 2014.05.18. 21:43:18

@Táno: Arról beszélgethetnénk, hogy ki viselkedik betegesen bizonyos szituációkban, de tudod mit legyen igazad Conte egy sikeres csapatot vett át ami szárnyált csak sajnos eléggé leépítette, Conte előtti év trófeák sora, utána meg nihil

Juventus 2014.05.18. 21:45:35

@Táno: Mr nagy arc :-),velős hozzászólás volt.

Il Principino 2014.05.18. 21:49:52

@Kotrevák Kelly: Örülj,hogy ilyen cirkuszban volt részed!Az asszony és a gyerkőc nagyobb cirkuszt csapott volna 1 meccs miatti lemondásért:DDDDDDDDD

Apuleius 2014.05.18. 21:55:51

@NucLeo: @Tony.: Gyakorlatilag borítékolható, hogy a Barcelonának Luis Enrique lesz az edzője a következő szezonban, tőlük nem kell félteni Contét.

Il Principino 2014.05.18. 21:56:37

Gyerekek!Vitatkozhatunk,megsértődhetünk egymásra,nem kell egyetértenünk minden kérdésben,DE!Mindenki ugyan azt akarja,1 cél,1 hit,1 csapat,mindig nyerni:)Ezt Juventus-nak hívják!Ez az,amiben mindig egyetértünk:)

Il Principino 2014.05.18. 21:58:26

@Apuleius: Remélem a Milan meg sem fordult a fejében,ott még ennyi tőke sincs,se szép stadion,se csapat....

Tony. 2014.05.18. 22:14:03

@Apuleius: Elsősorban csak írtam egy komoly csapatot, ahol nincs edző, és ahogy szoktad írni, amíg nincs a hivatalos oldalon közlemény addig...

A Barca helyében egyébként a kettő közül inkább Conte-t vinném, de valóban L.E. az esélyes.
És, ha valóban ő lesz, akkor tényleg nem marad olyan csapat amelyre érdemes lenne lecserélni a Juve-t. Bár tulajdonképpen a MU-nál sincs még hivatalosan edző.

Ja és Conte helyében el is vállalnám bármelyik felkérést.

Persze most csak elmélkedünk. :)

Type-R 2014.05.18. 22:47:14

@Táno: Te is hagyd abba az aktuális megmondóember szerepkört! Majd ők eldöntik, hogy Contét hol helyezik el a klub legendái között. babot ugyanezért figyelmeztettem az előbb egy másik posztnál, neked is kijár.

babo0410 2014.05.18. 22:56:03

@molnaratti10: Hatalmas respekt, kár, hogy kevesen vagyunk, akik így gondolkodnak a csapatról. Sajnos a blog hangulata túlságosan negatív, és a pozitívan gondolkodó emberek többségét visszatartja. Pedig mennyivel jobb lenne egy olyan blogot olvasni, ahol nem ennyire negatív a hangvétel, ahol elhangzanak kritikák, de a pozitívumokat is észreveszik, és a sikereknek örülnek, és nem mindig a kimagyarázás megy.

Rivendell 2014.05.18. 22:57:48

nekem teljesen mind1,hogy Conte megy vagy marad,mivel én Juve szurker vagyok és nem Conte...részemről meg ezt a Juventust bárki bajnoki símig vezette volna. Nem ártana 1kis új lendület .Megnézzük mit alkot a vezetőség nyáron és ha semmi előremutatót nem produkálnak /nem top játékosokat akarok,simán csak fiatalítási koncepciót/ akkor oda is frissítés kéne.

Rivendell 2014.05.18. 23:05:27

mikor meg valaki azt írja ez a valaha volt legerősebb Juve....nagy bajban leszünk ha csak 1 kicsit is gyengébb lesz a csapat,mert a végén még pontot sem szerzünk a BL csoportkörben

Apuleius 2014.05.18. 23:36:38

@Tony.: Ok, persze, igazad van. Én is csak a személyes véleményemet írtam, de teljességgel kizártnak tartom Conte Barcelonába igazolását, gyakorlatilag még Luis Enrique-től függetlenül is.

mpite 2014.05.19. 08:57:14

Most reggel fogtam fel, hogy még mindig nincs meg a régóta várt 20 gólos csatárunk. Remélem komoly változások jönnek a csatársorban is.

Höhö :)

juveing 2014.05.19. 09:04:58

@babo0410: Ugyan ritkán írok, de többször elolvasom a hozzászólásokat és teljesen egyetértek veled abban, hogy sokszor túlságosan és indokolatlanul negatív a hangulat.
Annak tükrében pláne nem értem ( s nem értettem év közben sem), hogy zsinórban harmadik bajnoki címünket nyertük, s már korábban látni lehetett, hogy kivételes szezont futunk.
A BL-t és EL-t én is nagyon sajnálom, a Benfica elleni elődöntő miatt én is csalódott voltam, de azért egy európai kupa elődöntőbe való eljutást sem lehet egyértelműen a "kudarc" jelzővel illetni.
Szerintem a projekt jól halad, a klub pénzügyileg stabil, amit a saját stadionból származó bevételek hosszú távon tovább erősítenek.
Forza Juve!

babo0410 2014.05.19. 15:51:02

@juveing: És ezzel csak egyet lehet érteni. Mondjuk ki a kritikákat, ha kell, de egy zsinórban 3x elhódított bajnoki cím után ne akarjuk már elkergetni az edzőt, ne mondjuk, hogy a transzferguru alkalmatlan a vezetőséggel együtt. Ilyenkor jut eszembe az a kérdés, hogy akkor a 3 bajnoki címünket a szél fújta össze? Én nem örülnék, ha Conte távozna, mert bizony ez a csapat darabjaira hullana. Ahogy sok játékosunk elmondta már, Conte rakta össze ezt a csapatot. Ha ő nem lett volna, akkor 2012-ben tutira a Milan lett volna bajnok. Én kifejezetten örülök, hogy egy Juve kötődésű, a csapatért a szívét kitevő edzőnk van. Ha megkapja a kért változásokat Conte, akkor Európában sem fogunk szégyent vallani jövőre, ebben biztos vagyok.

MDaniel98 2014.05.19. 18:11:16

@mpite: De van:
Tévez:
Total 42/20/8

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása