Lyon - Juventus 0:1

Leonardo Bonucci késői gólja révén végül győzedelmeskedett a Juventus csapata Lyonban az Európa Liga negyeddöntőjének első találkozóján.

Európa Liga.jpgA Stade de Gerland gyepére mindkét csapat szinte megtizedelve érkezett, hiszen a bianconero együttesből sérülés miatt hiányzott Andrea Barzagli, Angelo Ogbonna és Federico Peluso, míg Arturo Vidal eltiltás miatt nem játszhatott. A csatársorba viszont visszatérhetett Carlos Tévez, aki a hétvégi nápolyi mérkőzésről sárga lapok miatt kimaradt, csatártársa pedig Daniel Osvaldo lett a mostanában gyengén teljesítő Fernando Llorente helyett.

A Lyon csapatánál még ennél is jelentősebb vészhelyzet volt, hiszen a sérültek listáját gazdagította Milan Biševac, Gueïda Fofana, Miguel Lopes, Mouhamadou Dabo, Clément Grenier, illetve az AC Milan csapatát is megjárt Yoann Gourcuff. Samuel Umtiti az utolsó percben vállalni tudta a játékot, ám Bafetimbi Gomis meglepő módon csak a padon foglalt helyet.

A mérkőzést a Juventus kezdte támadóbban, Andrea Pirlo egy korai szabadrúgásnál megpróbálta a labdát a sorfal alatt/között eljuttatni a kapuba, ám a labda elakadt a lyoni falon, percekkel később pedig Osvaldo készített le egy labdát Téveznek, a fejes nem is volt híján az erőnek, ám nem találta el a kaput.

Steed Malbranque lövése megpattant és nem jutott el a kapuig, de a csapatok mintha inkább puhatolózással foglalkoztak volna, a játék korántsem volt gyors vagy igazán közvetlen.

A huszonhatodik percben a Juventus mezben hétszázadik meccsét jubiláló Gianluigi Buffonnak is labdába kellett érni Malbranque lövésénél, amely a rövid oldal felé tartott. Az ezt követő szögletből a csapattársak lekészítették a labdát Jimmy Briand számára, ám ő képtelen volt öt méterről kapuba juttatni azt.

Pillanatokkal később a Juventus nagyon közel került a gólszerzéshez, Tévez nagyszerűen ugrott ki a védők közül egy Pirlo passznál, azonban a kapujából kirobbanó lyoni hálóőrt már nem tudta átverni lövésével.

A második félidőben a hazaiak próbáltak nagyobb nyomást gyakorolni a vendégekre, ekkor több szöglet és szabadrúgás is veszélyeztette a torinóiak kapuját. Umtiti szabadrúgásánál Buffon még védésre is kényszerült, bár úgy tűnt, hogy a labda az olasz válogatott közbeavatkozása nélkül se veszélyeztette volna a kaput.

Tévez kapáslövéssel tette próbára Anthony Lopest, azonban rögtön ezután cserét kért, mivel feltehetőleg meghúzódott a combja. Az argentin helyére Mirko Vučinić szállt be.

A vendégek átvészelték a hazaiak támadásait és ők is támadással próbálkoztak, Pirlo szabadrúgással veszélyeztette a lyoni kaput, a lövéshez Briand is hozzáért, ám végül Lopes megmentette csapatát a góltól.

A következőkben Osvaldo vett le mellel egy Pirlótól érkező labdát, lefordult, ám közeli lövését Umtiti blokkolta. Nem sokkal ez után Sebastian Giovinco váltotta a Southamptontól kölcsönbe érkezett csatárt, és azonnal észre is vetette magát a gyors léptű csatár, átjutott Malbranque-on, a kapu előtt magasan belőtt labdáját Lopes akrobatikus mozdulattal tessékelte ki, a kipattanót pedig Kwadwo Asamoah tűzte kapura, ám ebből is csak egy szöglet kerekedett.

Pillanatokkal később egy jól kidolgozott Juventus támadásnál Giorgio Chiellini jutott át a lyoni védősoron, kapu elé belőtt labdáját azonban sajnos nem érte el a védőtárs, Leonardo Bonucci. Mauricio Isla is helyzetbe került a mérkőzés ezen időszakában, ám a torinói középpályás hezitálását kihasználva a lyoni kapus határozott mozdulatokkal semlegesítette a támadást.

Úgy tűnt, hogy végre elkezd felpörögni a mérkőzés, és kissé az indulatok is elszabadultak Giovinco góljánál, amelyet viszont érvénytelenített a bíró kapustámadás miatt, a két játékos közötti kakaskodásnak viszont már lett dokumentálható következménye, hiszen mindketten egy-egy sárga lapot kaptak a skót játékvezetőtől.

A Juventus próbálkozott, Pogba látványos ollózással kívánta bevenni a lyoniak kapuját egy szögletet követően, míg Giovinco hasonló sikerrel próbálta átvinni a labdát a hazaiak négy védőjátékosán.

A Lyon kontratámadásánál Martín Cáceres és Giorgio Chiellini együttes erővel megakadályozta, hogy Briand eljuttassa a labdát Gomisnak, majd ugyanaz a Briand megpróbálta visszalőni a távolról érkezett labdát középre, ám Malbranque lekésett a passzról.

A nyolcvannegyedik percben óriási helyzetet hagyott ki a Juventus, amikor a Sebastian Giovinco gyönyörű passzt adott az ötös körül tartózkodó montenegrói csapattársnak, ám Mirko a sikeres lekezelés után csúnyán kapu fölé durrantotta a labdát pár méterről.

Percekkel később azonban egy szögletnél végre eredménye is lett a számtalan Juve helyzetnek. A szöglet után a lyoniak nem tudták felszabadítani a tizenhatost, Pogba lövését még blokkolták, ám a kipattanóra Bonucci érkezett, aki pár méterről már sikeresen bombázta kapuba a labdát. 0:1

Lyon: Lopes; Tolisso, Koné, Umtiti, Bedimo; Ferri, Gonalons, Malbranque (Fekir, 86. p.), Mvuemba; Lacazette (Gomis, 75. p.), Briand (N’Jie 89. p.)

Juventus: Buffon; Cáceres, Bonucci, Chiellini; Isla (Lichtsteiner, 78. p.), Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Tévez (Vucinic, 56. p.), Osvaldo (Giovinco, 62. p.)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr845911214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Type-R 2014.04.04. 10:24:30

Respekt venembernek, hogy időt, energiát invesztált egy ilyen gyatra meccs összefoglalójába. Le a kalappal! :)
Egyébként még egy gondolat a "nem játszunk jól, de nem tudunk mert sok sérültünk van, a Romára is kell figyelnünk, de amúgy is mi vagyunk a legmenőbb olasz csapat, mert idáig eljutottunk" érvekhez. Nem tudom ki jár Fradi meccsre, de gondolom nem csak ott figyelhető meg ez a következő szurkolói hozzáállás. A drukkerek elvárják a csapattól, hogy minden helyzetben meghaljanak a klubért. Akár egy Ligakupa meccsen, akár egy Újpest elleni bajnokin. És igazuk van, akármennyi a sérült, akármilyen fáradtak, szakadjanak meg a játékosok a pályán! Persze ugyanezt lehet interpretálni Juvés kontextusba is: az EL-ben, a kupában, a BL-ben, mindenhol meg kell szakadni a Juve-mezért. És ez az ami hiányzik már hetek, hónapok óta.
Uff, beszéltem.

venember83 2014.04.04. 10:31:52

@Type-R: „Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.” :)

Véleményem szerint egyszerűen ki van fulladva a komplett csapat, ami részben érthető, hiszen nemigen vannak opciók az edző előtt, de más részben meg vicc, mert az angol, spanyol csapatok többet játszanak, mégse panaszkodnak folyamatosan. Kellene ide még minőségi ember is, úgy cserének, mint kezdőbe, kíváncsi leszek, mire megy majd a vezetőség nyáron.

neuropa 2014.04.04. 10:41:17

@venember83: A nyárra én is kíváncsi leszek, igaz, ezzel vélhetően nem vagyunk egyedül. Valamiért úgy érzem, hogy a 3. bajnoki cím visszaad valamit Agnelliéknek, amitől már az európai vizekre is bátrabban és nagyobb hajóval akarnak majd kievezni. Szintén nem egyedüli vélemény, hogy lassan ideje lenne már..

Trieszt120506 2014.04.04. 11:03:36

Az oké, hogy fáradt a csapat, de egy-egy meccsre ettől még fel kéne tudni pörögni. Ezt Lyon-t nagy valószínűséggel legyűrjük, de ez után már tényleg csak más szintű ellenfél jöhet, akik ellen kevés lesz ez az izé, amit játszunk hetek óta.

Nyáron meg szélsők kellenek, és felejtsük el végre ezt a 3-5-2-őt, ahol Islának, Lichtinek vagy Asának kellene megbontania az ellenfél védelmét.

babo0410 2014.04.04. 11:21:55

@venember83: Angoloknál azért a kupákban szokás a tartalékosokkal kiállni. Nem véletlenül. És szerintem a két spanyol nagy is azért tud folyton hajtani, mert a kis- ás középcsapatoknál ennyivel erősebbek. Ott meg se kell szakadjanak, és simán nyernek. De azért Messi mostanság elég sokat dőlt ki rövidebb-hosszabb időre. Pont azért, mert folyton játszania kell, és nem bírja a szervezete. Nála nagyobb a sérülésveszély. Conte meg azért emlegeti ezt folyton sztem, hogy a vezetőségnek jelezze, hogy a csapat kerete nem elég jó a rotációhoz. Nyáron szerintem meg lesz erősítve megfelelően a csapat. Idén sok hiba kijött, amit a vezetőség is nyilván észlelt.
Én egyébként azt láttam a meccsen, hogy amennyire bírtuk, próbáltunk előre menni. És főleg mikor Conte elkezdett cserélni, akkor élénkültünk fel, és látszott, ha friss lenne a csapat, már bedarálhattuk volna őket. De a 3-5-2 hibája is kijött, nem tudtuk jól széthúzni a Lyon védelmét, így a labdás emberre mindig jutott legalább két lyoni védő. így meg nehéz. Egyébiránt múltkor valaki nekem szegezte a kérdést, hogy Tévez nem fáradt-e. Tegnap valszeg ezért IS kérhette a cserét (nagyon bízom benne, h tényleg csak ezért akart cserét, és nem lesérült). Szerintem már ő se bírja. Jövőre rotálni kell jobban a keretet, de ehhez nyáron még a szélekre és a padra kell ember. Én legalább 4 érkezőt várok, pláne, ha a csatártrió távozik, vagy legalább 2 emer megy a Gio-Quaga-Vuci hármasból. Előre én Berardit és Immobile-t szívesen látnám a csapatban.

realsequator 2014.04.04. 11:51:16

Nem értem, nekem mint szurkernek miért is kéne leadni az igényeimből. Az én dolgom, hogy szurkoljak és elvárjam az eredményt. Minden más a Juventus dolga. A csapaté, az edzőé vagy éppen a management-é. Szerintem én joggal várom el az eredményeket, pont leszarom milyen okok vezetnek a gyalázatos játékhoz. Arra nem vagyok hatással. Az én dolgom szurkolni, mezt venni, közvetítést nézni, stb.
Pfff...

Type-R 2014.04.04. 11:51:50

@babo0410: Remélem azt te is belátod, hogy ilyen Trabzon meg Lyon féléket egy félidő alatt kellene hazaküldenünk, nem szenvedni velük 90-180 percig.
@Trieszt120506: Jogos, mert Lichti is Asa is jó futballisták, de a védelem megbontására tökéletesen alkalmatlanok. Asa néha annyira defenzív felfogású, hogy az már fáj. Megindul nagy rössel 10-15 métert előre, majd ha szembetalálja magát egy ellenféllel, akkor visszapasszolja a labdát maga mögé. Így persze előbb-utóbb Pirlohoz kerül a labda, aki jobb esetben kiugrat valakit, vagy rosszabban -mivel nincs más lehetőség- felíveli a labdát, amit elvesztünk.
Isla meg egyszerűen arra alkalmatlan, hogy a Juvéban játsszon. Eddig türelmes voltam vele kapcsolatban, de most már nagyon remélem, hogy nyáron útilaput kötünk a talpára Padoinnal meg a "ballaszt" csatárokkal együtt. Két jó, kombinatív játékra alkalmas szélső kell a csapatba!

benssz 2014.04.04. 12:28:13

szerintem csak annyit adtunk ki magunkból ezen az estén (is!!) amennyi kellett a győzelemhez.Beletörődhetünk,hogy ebben a szezonban már nem igazán fogunk sziporkázó játékkal 3-4 góllal nyerni semelyik mérkőzésen se.Pedig a bajnokságban a következő meccseken a kiesőkkel játszunk.Megajándékozhatná a csapat a szurkolókat 1-1 parádéval

Goku06 2014.04.04. 12:43:05

Egyébként én is kezdek inkább arra a véleményre átállni, hogy lehet hogy nem is az a gond, hogy a játékosok nem veszik komolyan az EL-t, hanem tényleg ennyire kifingatta őket Conte idén.. Ami gyakorlatilag öngyilkossággal ér fel, mert a srácok idén a 3naponta lévő meccsek miatt már fel sem fognak tudni pörögni, még egy motiváló EL-döntőre sem.. Egyszerűen elfogyott az erő, melynek legfőbb oka Conte rotációjának hiánya (ha csak Padoin van a padon, de a kezdő tagjai kiköpik a belüket az 5. percben, akkor nincs más lehetőség mint Padoint berakni.. vagy játsszon csak Vidal, és meglátjuk hogy a szezon végén tud-e még futni. Kipróbáltuk, a válasz a "Nem, szezon végén már felpörögni sem tudna, ha akarna se"...
A másik felelős pedig aki összehozta ezt a szitut Conténak, a vezetőség...

De Conte felelőssége kijön pl a csatársornál... Azért hiába megbukott ember Vuci-Q és Gio is, SerieA szinten azért ők felső kategóriás játékosok.. Ha normálisan kezeli őket, akkor csatárgondjainknak nem szabadna lenni.. Sőt, ez a trió még az EL-szinten is minőséget jelent. És az, hogy ennyire nem számíthatunk rájuk, ennyire motiválatlanok, az csak az edző felelőssége, mert neki kéne a játékosokat motiválni és a legtöbbet kihozni belőlük. Jópár évig el tudtuk viselni az ő néha-gyenge játékukat a bajnokságban, idén sem foghatnánk rájuk, hogy szarok vagyunk.

A védelemben is azért lenne egy Caceres, aki szélen és középen is bevethető LENNE, ha Conte észrevenné.. Chiellini-Bonucci-Barzagli és a Conte által KÉRT Ogbonna Caceressel kiegészülve bőven elég kellene hogy legyen a 3 védő posztra...
Szélre tényleg nincs lehetőség (bár mondjuk egy-egy SerieA kieső csapat ellen még a szezon elején pihentethette volna Lichtit vagy Asamoah-t.. csak akkor kezdett el Isla is játszani amikor Lichti már tényleg nem bírta..), oda ember kéne, lehet hogy a januári átigazolási időszakban gondolkodni kellett volna.. Ahogy a középpálya közepére egy cserejátékost is hozni kellett volna.

Csakis a vezetőségnek köszönhetjük hogy ennyire kifingott a csapat a szezon végére, csak nehogy a végkimerülésben összejöjjön egy-egy komoly sérülés.. (Bár én pl nem bánnám ha Vidal pihenne a VB helyett..

Apuleius 2014.04.04. 12:57:57

@Goku06: "Ami gyakorlatilag öngyilkossággal ér fel, mert a srácok idén a 3naponta lévő meccsek miatt már fel sem fognak tudni pörögni, még egy motiváló EL-döntőre sem.. "

Abban lehet azért bízni, hogy addigra behúzzuk a bajnokságot, akkor aztán el lehet felejteni a 100 pontos bajnoksággal kapcsolatos bohóckodást, a tét nélküli meccseken bohóckodhat Isla és Padoin, míg a komoly játékosok levegőhöz juthatnak az EL döntőjéig. Na persze a Lyon után lesz még egy párharc, s még azon is túl kellene jutni.

Trefe 2014.04.04. 13:03:18

"Asa néha annyira defenzív felfogású, hogy az már fáj. Megindul nagy rössel 10-15 métert előre, majd ha szembetalálja magát egy ellenféllel, akkor visszapasszolja a labdát maga mögé."
Ez mennyire igaz,de a másik oldalon Isla még erre sem hajlandó,már mint a megindulásra.A svájci az első két évben,valahogy mindig áthámozta magát a kp-kon vagy a védőkön,de idén ő sem sziporkázik.
Várjuk a nyarat..:D

Drughi Di Bianconeri 2014.04.04. 13:05:09

@Goku06: Többé-kevésbé egyet értek veled, de most őszintén:
Vucsinicset mire fel vesse be,mikor tegnap is kihagyta az ajtó ablak helyzetet 5 méterről ?
Abban viszont egyet értek,hogy ennek a szisztémának(3-5-2) nagyon fontos velejárója kellene,hogy legyen a szükséges rotálás a kulcsposztokon (szélsők + kp).
De ezt nem tudja megtenni Conte,mivel a bal szélre nincsen semmilyen alternatívánk Asamoah-n kívül,és mivel ő nálunk a kezdő bal wingback így középpályára sincs emberünk.
Számomra tragikomédiával ér fel,hogy egy Juventusnál a 3 belső középpályás posztra van összesen 4 emberünk...vagy hogy a 2 szélre sem vagyunk meg se minőségben se mennyiségben (Isla-t remélem nyáron küldjük vissza az első volánbusszal Udinebe).

Goku06 2014.04.04. 13:42:17

@Apuleius: Hát igen, ezért kellene hamar eldönteni a bajnokságot és az EL-re koncentrálni..
Az elődöntőtől félek én inkább, ott már komoly csapat fog érkezni.. a spanyolok vagy portugálok gyors focija lehet hogy nem tetszene nekünk.. (vagy a Basel.. akiket úgy lenéznénk mint egy huszadosztályú senkiházi csapatot, így még ott is lehetnének gondok..)
Pl a Benfica is nemsokára bajnok lesz, nekik utána tuti hogy az EL lesz a fontos..

@Drughi Di Bianconeri: Vuci lehet belőtte volna 5 méterről, ha az elmúlt fél évben nem csak fényképen látott volna focilabdát..

Drughi Di Bianconeri 2014.04.04. 13:50:54

@Goku06: Nem hiszem, mert Vucsko régen is kihagyta az ajtó ablak ziccereket,mikor kapott elég lehetőséget + egy 31 éves, elvileg rutinos Serie A csatár tudjon már bármikor bepaskolni egy labdát 5méterről.

Nyáron óriási nagytakarítás kell, de ezt eddig is tudtuk.
Remélem Conte is látja,illetve a vezetőséget is meg tudja arról győzni,hogy ilyen: Padoin,Peluso,Isla,Vucsinics,Quagliarella stb. féléknek MÁR nem lehet helye egy a BL-ben menetelni szándékozó csapatban.

Goku06 2014.04.04. 14:23:33

@Drughi Di Bianconeri: Igen, azt nem vitatom, hogy MÁR nincs helyük a keretben, de az hogy Vuci és Q is eljutott oda, hogy tényleg semmit sem tud hozzátenni a játékhoz, az mindenképp Conte hibája is.
Vucsinics egy lusta zseni, de sajnos a zseni eltűnt a süllyesztőben (padon), de a lustaság megmaradt..

Drughi Di Bianconeri 2014.04.04. 14:28:07

@Goku06: Igen, Q-t abszolút Conte építette le,és biztos vagyok benne,ha nem úgy történtek volna a dolgok,ahogy...akkor lenne legalább 1 emberünk,aki a padról beállva tudna valamit hozzátenni.

Goku06 2014.04.04. 15:11:47

@Drughi Di Bianconeri: Reméljük az idei év megtanította Contét arra hogy a pad azért van hogy beszállhasson bárki a játékba onnan..
Hiába gyenge a pad, 13 ember nem tud végigjátszani egy szezont, ahogy azt látjuk most..

De Conte védelmében mondom, hogy kezdő edzőről beszélünk, mindenki a maga kárán tanulja meg a dolgokat. Remélhetőleg innentől legalább 18-20 játékossal akar végigjátszani egy szezont.. és motiválja a padon lévőket is..

MDaniel98 2014.04.04. 21:51:32

Hát,nem vagyok elégedett a mutatott játékkal,de legalább Bonucci megmentett minket.Kíváncsi vagyok,hogy meddig menetelünk az EL-ben,mert az elödöntőben egy Benfica/Porto nem lesz ilyen kellemes ellenfél.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása