Sampaoli: "Vidal a középpályások Messije"

Vidal Arturo_gólöröm_3.jpgA chilei válogatott argentin mestere, Jorge Sampaoli elismerő szavakkal szólt a Juventus legfényesebb csillagáról, Arturo Vidalról, akit egyenesen honfitársához, az FC Barcelona gólgyárosához, Lionel Messihez hasonlított.

"Csak egyetlen Messi létezik. Ő egyedülálló, azonban elmondhatjuk, hogy Vidal a középpályások Messije." - nyilatkozta Sampaoli a Tuttosportnak.

"Nagyon kevesen mérhetőek hozzá: flexibilis, életveszélyes és a labdaszerzés mestere."

Ugyanakkor a szakember úgy vélekedik, hogy Vidalnak nehéz dolga lesz, ha szeretné elhódítani a sportág legrangosabb szakmai elismerését, az Aranylabdát.

"Az Aranylabda nagyon nehéz, s általában támadóknak és góllövőknek ítélik oda." 

Sampaoli természetesen az összes igazán fontos chilei játékost megfigyelés alatt tartja, s úgy véli, hogy az Olaszországból a katalán óriáshoz igazoló Alexis Sánchez ideális erősítést jelentene Antonio Conte alakulata számára.

"Alexis Sánchez tökéletes lenne Conte számára. Ő, Llorente és Tévez olyan támadósort alkotnának, amilyen kevés van a világon."

Az 53 esztendős szakvezető szót ejtett a Juventus perifériára szorult chilei játékosáról, Mauricio Isláról is, s Sampaoli igyekezett megnyugtatni a kevés játéklehetőséget kapó középpályást a nyári világbajnokság közeledtével.

"Minden játékos szeretne annyit játszani, amennyi csak lehetséges. Pontosan tudja, hogy a világbajnoki szereplése forog kockán."

"Rendelkezik taktikai intelligenciával és minőséggel, azonban számomra semmi sem változott, továbbra is fontos marad, még akkor is, ha harcolnia kell a helyéért a Juventusnál."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr85815647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.02.15. 21:33:44

Ezt eddig is tudtuk,e remélem Vidal nem olvasta ezt a nyilatkozatot,mert mostanában kissé elszállt magától(mondjuk neki van is mire,de akkor is).Sánchezt valójában én is ideálisnak érzem a játékunkhoz amennyiben Conte TÉNYLEG 4-3-3-t szeretne a következő szezontól,de mivel a Barcában már nem a bakikirály "2méterrőliskihagyom" Sánchez játszik elképzelhetetlennek tartom,hogy a Barca elengedné,vagy,ha el is engedné,olyan árcédulát szabna rá,ami a mi pénztárcánknak finoman szólva is túl sok lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása