Buffon szerint Pogba Aranylabdát nyerhet

A Juventus klasszisa, Gigi Buffon szót ejtett az Aranylabda szavazásról, csapattársáról, a rangos díj jövőbeli esélyeséről, Paul Pogbáról, s a Juventus Bajnokok Ligája álmairól is.

Buffon Gigi.jpg"Pirlóra, Cristiano Ronaldóra és Messire szavaztam." - nyilatkozta a Juventus veterán hálóőre. "Pirlóra azért, mert ő a legjobb a posztján, Ronaldóra azért, mert ő volt a legjobb 2013-ban, Messire pedig azért, mert ő minden idők legjobbja."

"A jövőben majd Pogbára szavazok. Ő azon játékosok egyike, akiktől tátva marad az ember szája."

"Még csak a harmadik vagy negyedik edzésnél jártunk, s még új volt, amikor a csapattársaim és én azon tanakodtunk, hogy vajon jól látnak-e Manchesterben."

Hosszú és eredményes pályafutása során Buffon szinte mindent megnyert, azonban a Bajnokok Ligája serleg még fájdalmasan hiányzik a gyűjteményéből, s a Juventus csapatkapitánya egyáltalán nem biztos benne, hogy még megadatik neki ez az élmény.

"A nagy európai klubokkal összehasonlítva még mindig hiányzik nálunk valami. Amikor tavaly találkoztunk a Bayern Münchennel, megértettem, hogy van amiben még erősödnünk kell."

"Conte biztos benne, hogy meg fogjuk nyerni a  Bajnokok Ligáját. Húsz évvel ezelőtt én is így gondoltam, de mostanra egy kicsit elbizonytalanodtam."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr755758772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2014.01.15. 11:04:34

"Conte biztos benne, hogy meg fogjuk nyerni a Bajnokok Ligáját. Húsz évvel ezelőtt én is így gondoltam, de mostanra egy kicsit elbizonytalanodtam."

Szívszorító érzés ezt olvasni. Amióta figyelemmel követem a Zebrákat, nekem is ez az álmom, de nekem még jó pár évem hátravan, hogy szurkolóként ezt megtapasztaljam.

neuropa 2014.01.15. 12:38:56

@keshudioo: A legfájóbb ilyenkor az öt elbukott döntő, de azok közül is a legutolsó. Mindenesetre ma már nem teszem függővé a jókedvemet ilyen dolgoktól, persze azért nem lenne rossz újra a tűz közelébe kerülni. :)

Én a '98-as VB döntő előtt még a brazilok győzelmére tippeltem, mert csak annyit tudtam a fociról, hogy "a brazilok a legjobbak". Magyarul semmit :D A szomszéd srác jobban képben volt, ő a franciákra tippelt. Akkor figyeltem fel Zizoura, majd a Juvéra. De csak 2000 óta tartom magam zebrának, onnantól pedig három év alatt bőven megéltem annyit, hogy eksztázisban ugráljam végig a Juve 3-1 Real visszavágót. Sosem szerettem különösebben a túrós csuszát, de a meccs első félidejében a családi adag felét is bevágtam izgalmamban.. Szóval így hangoltam a döntőre, amit ezek után a poshadt Milan ellen elbukni maga volt a pokol. Mindezt a szürke ADP asszisztálásával, Nedved nélkül, egy atomszar meccsen.

Ha nagyon jól építkezik a klub, a Bayern után talán kiemelkedhet 1-2 év múlva, de 5 éven túl már kiöregszik a mostani mag. Persze nincs megírva, hogy ez a csapat képes lenne BL-t nyerni, de azért akadnak arra érdemes játékosok a kezdőben (a padon sajnos még nem), a Spirito pedig bármire képessé tesz.

keshudioo 2014.01.15. 13:08:15

@neuropa: Megértelek. Én valamikor '99-2000 környékén kezdtem figyelni a Zebrákat a FIFA 2000 és a szomszéd srác unszolása miatt. A 2002-es VB-n már követtem az olasz válogatottat is, és emlékszem, milyen szégyenteljesen bundázta el a meccset Dél-Korea, de akkor még az angol válogatottnak is szurkoltam nemzeti szinten. A Real elleni Nedved gólról a szomszéddal napokig beszéltünk (Del Piero mellett ő volt a kedvenc játékosunk, a srác talán jobban is szerette Alexnél). Aztán a döntő előtt fogadtam a Milan-drukker hittantanárommal egy Milka csokiban. Mondanom sem kell, az akkor 11 éves fejemmel egész éjjel bömböltem, előtte soha nem éreztem akkora fájdalmat foci miatt, ahogy a 2006-os VB-győzelemnél sem éreztem talán nagyobb örömöt (bár erre is örökre emlékezni fogok, ahogy még ezer más pillanatra: youtu.be/oOIcjfGMvt8). Másnap tisztelettudóan vittem a csokit, és gratuláltam nekik, de a mai napig állítom, hogy Nedveddel a kezdőben másképp alakultak volna a dolgok. :)

Azóta én is próbálok nem függni a futballeredményektől, de néha azért nehéz, főleg, hogy mennyire hozzám nőtt a csapat az idők során, a másodosztály alatt, a két hetedik helyezést követően stb. Mintha a gyermekeim lennének. :P

Cannavaro 2014.01.15. 14:04:10

@neuropa: @keshudioo: 96-os bl döntő..... szerintem akkor lett pár szurkolója a csapatnak, rajtam kívül is!! :)
én életemben, kevésszer voltam olyan dühös, mint mikor nedved-et ki sárgázták a real ellen!! ráadásul a milan szurker haverom, odáig meg vissza volt a csapatától, akiket elpáholtunk volna nedved vezérletével, ez 100%!!

pogba: most olvasom, hogy moyes 40 milla, psg 50 milla fontban... repkednek az ajánlatok!! :(

MDaniel98 2014.01.15. 19:55:46

Ami vicces egyébként,hogy én közvetlenül a Calciapoli(?,cs***ék meg a hü**e neveiket az olaszok) után.:)

Goku06 2014.01.15. 23:35:44

@neuropa: @keshudioo: úgy látom akkor egy korosztály vagyunk..
nálam is igaz ez a 98ban még brazil (merthát mindenki brazil drukkerként kezdte abban az időben), aztán jött Zidane (franciák-Juve), majd a Juvéból jött Del Piero és az olaszok.. aztán a franciák meg fokozatosan eltűntek a képből(2002-2004 körül).
És még korai emlékek közt megvan, hogy amikor általános alsóban (99 körül) sarkaztam egy gólt, az volt Del Piero álomsarkazásos gólja.. :D (Amit valószínűleg nem láttam élőben, csak gondolom pár évvel később felvételről láttam)
De nálam nem volt szomszéd meg ilyenek.. nemtom hogy hogyan választottam a Juvét, mert tesóm, unokatesóim közt Juvés nem volt, úgyhogy külső befolyásolás nélkül választottam :D
Legrosszabb emlék nem is a bl döntő, hanem az elődöntőbeli Nedved sárga volt nekem :S Legjobb meg személyesen belépni az új stadionba :P

hurbiny3k 2014.01.16. 00:00:19

Akkor mondhatjuk, hogy a csúcson kezdtem, mivel a 96os bl döntő volt életem első európai kupameccs élménye - a válogatott mellett két évvel korábban Roberto Baggio miatt már elköteleztem magam.. Azóta sem láttam még olyan fantasztikus focit, amit a 97es elődöntőben az Ajax-szal műveltünk..

Apuleius 2014.01.16. 10:36:56

Nagyon kicsi gyerekként a 85-ös BEK döntőn láttam először a Juventust, de az a mérkőzés aligha a foci miatt maradt emlékezetes. Akkoriban még eleve nem volt szokás, hogy az ember élőben nézheti a szőnyegbombázásokat és a népirtásokat a tévében, talán ez az oka, hogy még mélyebben bevésődtek azok a képek.

Az első valódi Juve élmény a 90-es években következett Roberto Baggióval, illetve természetesen a néhány évvel későbbi fergeteges döntő az Ajax ellen. Ugyanakkor szomorú, hogy azóta már három vesztes döntőnek is tanúja voltam.

@hurbiny3k:

"Azóta sem láttam még olyan fantasztikus focit, amit a 97es elődöntőben az Ajax-szal műveltünk.."

Az én szurkolói pályafutásom alatt nem az a két mérkőzés maradt meg abszolút csúcsteljesítményként, hanem a PSG elleni Európai Szuperkupa két öccsecsapása. Azt hiszem azóta sem láttam soha olyan elképesztően lehengerlő Juventust, amely szinte szó szerint megsemmisíti az ellenfelét. A hideg futkorászik a hátamon, amikor eszembe jutnak azok a meccsek.

Rivendell 2014.01.16. 10:59:48

nekem is az 1ső Juve mérkőzés amit láttam az Ajax elleni győztes BL döntő volt,bár nekem eleve az 1ső nemzetközi mérkőzés is volt,nem véletelenül lettem Juve szurker és szerettem meg az Ajaxot is a sok fiatal tehetsége miatt...Litmanen-Davids-Kluivert

sajnálom,hogy Baggio korszakhoz még fiatal voltam,mert ő lett a kedvencem Alex mellett

1x mint nemzetközi tornát 96-ban láttam és akkor német szurker voltam,bár tetszettek Nedvedék is:D 98-as vb-nél már Olasz szurker voltam a Juve-Alex páros miatt

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása