Juventus - Sassuolo 4:0

A Juventus a Galatasaray elleni csalódást keltő mérkőzést követően győzelemre készült az első Serie A évében lévő Sassuolo csapata ellen, amely bár friss szereplő a bajnokságban, korántsem lebecsülendő, hiszen nem mutat rossz formát, és a Roma és Napoli ellen is pontot szerzett idegenben.

A Juventus csapatából meghatározó játékosok hiányoztak, például sérülés miatt Andrea Pirlo és Mirko Vučinić, Claudio Marchisio pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára, bár a pályán nyújtott teljesítménye miatt utóbbi talán nem is volt annyira rossz hír. Így a Juventus a Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Isla, Vidal, Pogba, Asamoah, Peluso, Tévez, Llorente kezdősorral indult neki a meccsnek a már jól megszokott 3-5-2-es formációban.

A mérkőzés meglepetésre egy Sassuolo helyzettel kezdődött, a vendégek ritkán értek labdához, ám a harmadik percben Alessandro Longhi gólhelyzetbe került, ám lövése elszállt a kapu mellett. A mérkőzés további meglepetései Federico Peluso határozott játéka, valamint Kwadwo Asamoah szerepvállalása, aki lényegesen aktívabb volt középen, mint szélső középpályásként.

Csoportos golorom Sassuolo ellen.jpgA vendégek helyzetét követően a Juventus átvette az irányítást, és kevésszer engedte ki a nyomásból a Sassuolo csapatát, majd a tizenötödik percben megszületett az első gól is: egy hosszú labdát követően Fernando Llorente bepasszolta a labdát a tizenhatoson belülre érkező Arturo Vidalnak, aki visszahúzta a játékszert, majd kapura lőtt. A kapus védett, ám a kipattanóra Carlos Tévez rögtön lecsapott, és kapuba lőtte a labdát. 1:0

A gólt követően a Juventus kissé visszább vett a tempóból, de ugyanúgy irányította a meccset, és nyomás alatt tartotta az ellenfelet.

A huszonnyolcadik percben az addig is meglepően jó teljesítményt nyújtó Federico Peluso megkoronázta az estéjét egy gyönyörű fejesgóllal, melyhez kellett úgy Carlos Tévez nagyszerű szabadrúgása, mint a torinói védő rendkívüli harcossága. 2:0

A teljes dominancia biztos tudatában a Juventus továbbra is futballozott a közönség örömére, nem ölte a játékot, aminek újabb lehetőségek lettek az eredményei. Fernando Llorente az este során nem először hasznosságával tűnt ki, amikor is jobbról magasan kapu elé lőtte be a labdát, amire Kwadwo Asamoah érkezett jó időben, ám a pár méterről leadott fejes már nem lett tökéletes, és sajnos a labda nem a hálóba jutott, hanem elszállt a kapu mellett.

A következő helyzet az este során brillírozó Carlos Tévez nevéhez fűződött, aki nagyszerűen végzett el a kapuval szemben egy szabadrúgást, ám ezt Gianluca Pegolo kapus bravúrosan védte, majd Mauricio Isla se tudott betalálni a sok bekapott gól ellenére jól teljesítő vendégkapus mellett.

A Sassuolo a kétgólos hátrány tudatában és a visszahúzódó Juventusszal szemben kénytelen volt saját térfelén adogatni, ám Carlos Tévez elcsente a labdát a gondatlanul passzoló védőtől, és egy az egyben a kapusra vezette a labdát, majd szépen megkerülve a kapust három gólra növelte a Juventus előnyét az első félidő utolsó percében. 3:0

A második félidőben a Juventus láthatóan kevésbé törekvően játszott, majd az ötvenhatodik percben egy Leonardo Bonucci labdavesztés miatt a vendégek gólhelyzethez is jutottak: Floro Flores bepasszolta a labdát a második félidőben pályára lépő Zazának, aki azonban nem tudta elég hatékonyan kapura küldeni a labdát, így maradt a nulla a vendégek neve mellett az eredményjelzőn.

Az estét Carlos Tévez a hatvannyolcadik percben egy harmadik góllal koronázta meg, amelyhez ezúttal Arturo Vidal és Mauricio Isla összjátéka segítette hozzá, aminek eredményeképpen utóbbi jobbról laposan belőtte a labdát a kapu elé, az argentin csatárnak pedig már rutinfeladat volt ismét betalálni az egész meccsen kiszolgáltatott kapus mellett. 4-0

A biztos három pont tudatában a meccs utolsó részében Antonio Conte le is cserélte két kulcsjátékosát, Arturo Vidalt és Carlos Tévezt.

A Juventus a győzelemmel hat pontra távolodott el az egy meccsel kevesebbet játszó AS Roma együttesétől, valamint nyolc pontra szakította le a torinóiakkal egyetemben tizenhat meccsnél járó AS Napoli csapatát, így a mai AC Milan - Roma mérkőzés eredményétől függetlenül a Juventus élről várja a következő fordulót.

A meccs videoösszefoglalója itt tekinthető meg: link.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr575694196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SnagyP 2013.12.16. 15:52:36

Gratulálok Teveznek, aki ezek után pláne méltán viseli a Moby Dick-es szakállat.

calitreview.com/wp-content/uploads/2010/08/mobydick1.jpg

doki0326 2013.12.18. 09:10:38

kellett ez a győzelem és máris öt pont az előnyünk!!és remélem az el-ben tényleg odateszik magukat a srácok

MDaniel98 2013.12.18. 18:34:43

Nyertünk,ez a lényeg.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása